zaterdag, april 20, 2024
HomeFotoPolitieagenten Suriname leggen werk neer vanwege vastgezette collega's

Politieagenten Suriname leggen werk neer vanwege vastgezette collega’s

-

Does Travel - naar Suriname

Agenten van het Korps Politie Suriname (KPS) verenigd in de Surinaamse Politiebond (SPB) hebben woensdag aan het einde van de middag het werk neergelegd. Ze deden dat omdat ze solidair zijn met enkele collega’s die dinsdag in verzekering zijn gesteld. Het gaat daarbij om drie voetballende politieambtenaren, die in de clinch raakte met een gezin om een voetbal. De agenten in burger trokken tijdens een opstootje hun wapens en losten schoten.

Het opstootje ontstond nadat een groep voetballende politiemannen, militairen en burgers ruzie kreeg met een gezin dat naast het sportveld woonachtig is. Aanleiding voor de ruzie was een bal die op het erf van het gezin terecht kwam en door de heer des huizes was afgepakt. Hij wilde bal niet afstaan waardoor de gemoederen verhit raakte. Daarbij zou de bewoner een agent hebben verwond met een voorwerp. Zijn collega’s hebben toen waarschuwing schoten gelost om erger te voorkomen, beweert de politie in Suriname zelf.

De agenten in kwestie werden vorige week buiten functie gesteld na onderzoek van de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ) van het KPS. Dit in verband met het onderzoek. Ze werden dinsdag na verhoor echter in verzekering gesteld. De stakende collega’s vinden dat het om een oneerlijk rechtsproces gaat en hebben woensdag om 18.00 uur het werk neergelegd en zich aangemeld bij de Politie Academie aan de Surinamestraat.

In een bericht dat via WhatsApp werd verspreid zeggen de stakers “Als reactie op dit onsmakelijke en oneerlijk rechtsproces hebben de leden besloten dat vanaf dit moment er sprake is van een spontane werkneerlegging en dat vakbond het overneemt. Ik neem aan dat ik u niet hoef te vragen om uw medewerking te verlenen. We verzamelen omstreeks 1730 uur in het Politie Opleiding Centrum om de aandacht van de regering te vragen in deze. De SPB krijgt de volledige ondersteuning van de BBS BOND en de BRANDWEER bond“.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd wordt de actie overgenomen door de Surinaamse Politie Bond. Dit om aandacht van de regering te vragen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

68 REACTIES
 1. Er is geen sprake meer van moraliteit en ethiek in het korps. Skowtoe sreef e gersie en misdadraag deng sreef likie paarse maffioso. Oma taki, maar vooral in het essemblee , in Ocer, overal waar ndpe’ s wonen of samenkomen, na soso maffioso’ s en moordeaars, drugscriminelen en roversgedrag. Opa taki, ndp na wang mpp- vervloektoe misdadig corrupt regiem, en ook in het korps is men paars misdadig maffisio ddb besmet als Dinnoo en Meeribba.


  Maak melding
 2. Landelijk zullen rovers, dieven en allerlei soort paars gelieerde criminelen hun slag proberen te slaan. Wees waakzaam en ga nooit meer alleen s; avonds de straten op. Ndp na wang dagoe roverheid en de stichter de werkelijke vloek der misdaad, armoede, verdeeldheid, onrecht en geestelijk en moreel verval. Traouwens alle ndper’ s zijn daaraan debet. Opa taki ndper’ s na wang mpp slecht verdorven duivels ddb bezten oerdom volk.


  Maak melding
 3. Surinaamse agenten weten niet te communiceren met burgers. Een dienstwapen geeft elke agent valse macht. Elke schoft en schoolverlater kan tegenwoordig agent worden. Agenten menen boven de wet te staan. Let wel, in het korps zijn er twee kampen, de ware agent die zijn werk naar eer en geweten en naar behoren doet en de rotte appels die heulen met criminelen! Het dienstwapen wordt vaak als een lot uit de loterij gezien. Afgang!


  Maak melding
 4. WEET JE WAT MIJ.ZOOOO HINDERD. DE VOORSTE BEWONER GFT TOESTEMMING OM DIE BAL TE HALEN..TWEEDE BEWONER WORD BOOS EN PAKT DIE BAL. GODVERDOMME NOW WAAROM PAK JE DIE BAL IS NIET VAN DE EIGENAAR . DIE MANNEN SPELEN HUN VOETBAL EN HIJ KAN OOK MEE GENIETEN . ECHT DOM HOOR . OENG NO FIT NANGA OENG SREEFIE OM LAW LAW SANIE . WE NEMEN NIKS MEE. IK VIND HT ECHT ECHT JAMMER.


  Maak melding
 5. daar gaat men weer,een beetje ver gezocht enweer een politiek randje .Dit is niet hoe het zou moeten,een iedere gaat er een eigen verhaal van maken nee toch het is al erg genoeg dat de politie staakt
  dat heeft een rede endaar hoor men over in dicusie te gaan en niet van alles lopen roepen of schryven


  Maak melding
 6. Wat een drama, dit land is compleet verrot, maar het ergste hiervan is je hoort/ ziet de president niet, hij maakt zich compleet niet druk.


  Maak melding
 7. Politie agenten leggen werk neer omdat hun colegas inverzekering zijn gesteld…. inplaats ze hun werk neer leggen omdat de eco in Su vast zit door hun Trouwe DDB.


  Maak melding
 8. Zal ook weer met een sisser aflopen zoals de zaak van die onderwijzer. Bananenrepubliek. Geen moraal in dit land. Leve de chaos.


  Maak melding
 9. @So so tu sma : HET GEDRAG VAN DEZE AGENTEN SPREEKT BOEKDELEN, MAAR TEGELIJKERTIJD GEEFT DAT HET LAGE NIVEAU VAN HET KORPS / GEZAGSDRAGERS IN SURINAME WEER.


  Maak melding
 10. Het gedrag van sommige burger is helaas ook niet te verteren ,vroeger was er heel veel respect naar politie toe ,had je geschil met een eenheid kon je het aangeven bij OPZ …..het ene kant van film is wel gezien maar heel verhaal niet …triest triest


  Maak melding
 11. Doet me denken aan de zgn. leerkracht die een kind over het erf sleepte alsof ze een pingo was. De minister zei destijds; ’onmiddellijk ontslag’! Ze moest op haar woorden terugkomen na verzet van de vakbond en de leerkrachten te Brokopondo vanwege solidariteitsbetuiging.

  Nu zijn agenten in verzekering gesteld en dezelfde procedure doet zich voor. Vakbond en collega’s. Er lijkt toch sprake van een ernstig gezagsprobleem. Verhouding meerdere en mindere.
  De mindere waagt zich op hetzelfde niveau als de meerdere ongeacht men in overtreding is geweest of niet. Zoekgeraakte discipline, misplaatste solidariteitsgevoel. Niet willen afwachten tot het onderzoek helemaal afgelopen is. Een vorm van intimidatie is dat. Straks wordt dit beleid door andere korpsen en instanties overgenomen en is het einde zoek. De agenten willen alles in een keer zijn. Agent, OPZ en rechter. We zien wel. Je mag aannemen dat OPZ haar werk naar behoren doet. En de zaak is nog niet afgelopen door de agenten in verzekering stellen. Mocht OPZ fout zijn, kan deze kwestie via een andere weg bewandeld worden. Juridisch.


  Maak melding
 12. Onzin, de politie willen hun gelijk, ze zijn altijd zo geweldig. En denken dat ze alles kunnen. En nu lopen ze zielig te doen. Minder achtig is dat. Voetballen en losse schoten. Waren ze in hun vrije tijd. En mogen ze dan met een pistool lopen. Losse schoten waar kwamen die vandaan. Dat is t probleem bigiething


  Maak melding
 13. Dit is een schoon voorbeeld van machtsvertoon. Een burger dient een klacht in, bij wat een onafhankelijke instantie zou moeten zijn en er wordt openlijk machtsdruk uitgeoefend.

  Als de bond wilt voorschrijven hoe een onafhankelijke procedure zou moeten verlopen, dan had de bond liever de monopolie en het zeggenschapsrecht over het geheel kunnen vragen.

  Het is wel heel erg gesteld met de morele integriteit van de politie als die zich wilt inmengen in een lopend onderzoek en de uitkomst hiervan niet wilt afwachten.

  Oplossingen om deze lafaards tevreden te stellen.
  1. Burger trekt z’n klacht in.
  2. Burger wordt in het ongelijk gesteld.
  3. Er wordt sowieso niets aan de klacht gedaan.

  Resultaat het vertrouwen van de burger in de politie neemt af. En Suriname glijdt af naar een staat waar de macht in handen is van criminelen, enkele criminele bewindvoerders gesteund door het parlement, criminele bendes, en de gewapende machten.

  Vraag wat is de werk definitie van Failed state.


  Maak melding
 14. Dit zijn de gevolgen van een regering die geleid wordt door een drugsbaron en moordenaar, die zelf geen omkijken heeft naar wat zijn ministers doen. Zelf heeft hij te druk met onbelangrijke zaken.


  Maak melding
 15. A koeli, hori ing gie ding mang disi. King kong nanga ding mati poeroe ding gong. Koeli no frede. Klaag.

  King kong anga ding mati, hati brong. King kong anga ding mati Takkie na oenoe bananen republiek. Oenoe wani a tori lekie wan bakba winkrie.

  King kong anga ding mati staak. Kesi kesi kapitein, kari Minister taki. Kong King kong. Rustig joe go kisie bakba.


  Maak melding
 16. Schaamteloos gedrag van de politie in Suriname. Het Cowboy gedrag van collega’s die met wapens stonden te zwaaien wordt hiermee goed gepraat. Je vraagt je soms af wat er de afgelopen jaren met Suriname is gebeurd. Wanbeleid en corruptie binnen de regering , chaos in het verkeer , de steeds toenemende criminaliteit en aan deze lijst kunnen we nu ook het wangedrag van politie agenten toevoegen. Elke aap met een wapen in Suriname voelt zich oppermachtig. Het is triest voor woorden dat de agenten die de burgers moeten beschermen dezelfde burgers bang proberen te maken met getrokken wapens. Ze zijn terecht in verzekering gesteld. Ontslaan die handel om als voorbeeeld te stellen voor de rest.


  Maak melding
 17. Vraag het mij niet maar van de Surinaamse agenten heb ik geen hoge pet op. Vaak gedragen zij zich als ware iemand met een belangrijke functie voor wie een ieder respect en nederigheid dient te tonen. Bovendien zijn ze gewoon te lui en agressief. Orde handhaven kunnen ze niet zonder het gebruik van krachttermen en intimidatie. Het lijkt de Gestapo wel. Maar vergeet een ding niet; als het volk aan de macht komt dan zullen jullie uit je huizen en bureaus gesleept en geëxecuteerd worden.


  Maak melding
 18. Politie agenten trekken hun schiettuig terwijl de burger geen schiettuig heeft. Dit is een oneerlijk gevecht die de burger nimmer zal kunnen winnen ook niet met een scherp voorwerp in de hand.
  Het zijn meerdere skowtoe’s die een vuurwapen trokken.
  Probeer daartegen enige weerstand als Samoie te bieden maar dan zonmder vuurwapens. Dit zal je niet lukken.

  Schaamteloos hoe de politie en hun vakbond dit probeert op te lossen. De vakbond heeft nog altijd een bemiddelende rol en geen voortrekkersrol in deze.

  Zo meteen is het hek van de dam en zullen de militairen in worden gezet om te handhaven.

  Politie doe je werk waar je voor bent aangenomen. Jullie hebben al niet zo een goede naam en nu gooien jullie de laatse respect weg die jullie nu met wapens proberen terug te krijgen


  Maak melding
 19. Het verhaal heeft uiteraard zoals bij iedere andere twee gezichten.

  Ik heb me over dit geval enkele dingen afgevraagd:
  !. Wat gebeurd er normaliter als de bal tijdens partijtjes van Randjet BoYs op het belendende perceel
  beland?
  2. waarom heeft buurman 2 de toestemming die buurman 1 gaf overruled?
  3. Waarom worden ze opgepakt en in verzekering gesteld?
  4. Ik zie op sociale media gevallen waarbij boeven met handboeien om getrapt en geslagen
  worden,waarom worden deze agenten niet opgepakt.
  5. Waarom loopt de ballen afpakker vrij rond ?

  Het is overigens opvallen dat alleen de agenten worden opgepakt en de militairen niet.
  ben benieuwd hoe dit eindigt en wat de gevolgen zijn voor de relatie tussen de leiding van het Korps en de politie ambtenaren nu en in de toekomst.


  Maak melding
 20. @ Sam,
  Is je laatste vraag, een vraag uit baldadigheid of is hij echt gemeend. Een burger die op zijn eigendom, wegpakt, die zou volgens jouw na een incident waarbij hij bedreigd wordt niet vrij moeten lopen.

  Deze politie agenten zouden zich moeten schamen vanwege zo een machtsvertoon. Het waren behoorlijk wat mensen die als het goed zit en veel zit niet goed in Suriname die in staat zouden moeten zijn om een of twee burgers ongewapend in bedwang te houden.
  Dit doet mij denken aan december 1980 toen ongewapende burgers werden doodgeschoten in een militaire kazerne. Een plaats waar het wemelt van militairen, die als het goed zit, zonder al te veel fysiek geweld een aantal ongewapende mensen in toom te moeten houden, Nee dat kon niet, hun vlucht kon niet verijdelt worden, ondanks de vrij hoge muren en poortbewaking. Ze werden op de vlucht doodgeschoten, heet het.

  Thans zal het zo zijn dat een niet bewapend burger door een groep militairen en politie agenten met een vuurwapen bedreigd moest worden. Wie houdt, wie voor de gek in Suriname. Wie neemt het verhaal van die politie agenten serieus. Als jij dat doet, en ik denk dat je dit doet vanwege je vragen dan denk ik er moet een….


  Maak melding
 21. @ Sam.

  Niet omdat de ene een dief is mag de andere een dief zijn. Kortom een misdaad rechtvaardigt een andere misdaad niet.

  Wellicht zijn alleen de agenten opgepakt omdat na het verhooe is gebleken dat ze fout zijn of tegenstrijdige verklaringen hebben afgelegd. Daarnaast heeft de man alleen aangifte gedaan!


  Maak melding
 22. Dit is muiterij. Volgens mij denken politieagenten dat zij alles mogen doen en dat er daarbij ook niet opgetreden mag worden door de OPZ. Tja wat moet je in land waar een veroordeelde president kan worden.


  Maak melding
 23. Als je niet in dienst bent hoor je niet rechter te zijn laat dat voor agenten van de omgeving en nog schieten met dienst wapen als je geen dienst heb en dragen van die wapen buiten dienst tijden is ook niet kunnen zonder op drachten dan ben je een kip zonder kop dus dat zijn paarse gedachten .


  Maak melding
 24. Het is erg jammer dat politie (agenten) party is in een geschil en als verdachte worden aangemerkt met het gevolg dat ze in verzekering worden gesteld.
  Zoiets zou ik niet van een gedisciplineerd, professionals en een neutrale instantie verwachten. Juist omdat zij het volk moet beschermen tegen geweld en andere strafbare feiten. Er moet gewoon een eind komen aan het macho gedrag van de beschermers van het land en Volk. Zij moeten bezighouden met de voorschriften dat het politie handvest het voorschrijft en niets anders.


  Maak melding
 25. Wanneer je als prive-persoon gaat voetballen en
  overlast veroorzaakt, of daarbij onenigheid ontstaat,
  moet de politie worden ingeschakeld — andere dienst-
  doende agenten die niet betrokken zijn bij het voetbalspelletje,
  hadden deze twist moeten oplossen.

  Zelf plotseling je eigen wapen trekken om zaken naar jouw
  hand te zetten is FOUT en ONPROFESSIONEEL !

  Sranan is geen politiestaat en geen militaire staat !

  Misschien kan men tot een compromis geraken, waarbij nieuwe/
  hernieuwde instructies komen voor agenten die ineen twist geraken
  in hun vrije tijd.

  PS : Bekend is dat ook agenten in hun vrije tijd twisten krijgen
  bij bezoek casino en andere gelegenheden met bewaking.


  Maak melding
 26. @ Robbert 9 mei 2019 at 09:32
  Niet omdat hij iets op zijn eigendom “iets afpakt”maar vanwege het feit dat hij volgens de kranten- berichten 1 van de agenten met een scherp voorwerp zou hebben bewerkt.

  Ik was er niet bij maar stel de vragen naar aanleiding van berichten in de pers.

  @ Andre 9 mei 2019 at 09:44

  Jou redenering klinkt aannemelijk. Ik pleit absoluut niet voor two wrong one right.
  De vraag is waarom alle politieambtenaren opgepakt worden en niet alleen degene die tegenstrijdige verklaringen afleggen.

  feit is dat uit de berichtgeving veel losse eindjes aan het verhaal zitten.


  Maak melding
 27. De politie agenten zouden zich liever bezig moeten houden met drugsbestrijding die momenteel in Suriname op de onderste plank is terechtgekomen. Het kan ook zijn dat de President opdracht aan de politie heeft gegeven om dit soort zaken als protest belangrijker zijn dan drugs de wereld uit te helpen. Daarom een oproep aan alle rechtgeaarde Surinamers: Stem volgend jaar niet meer op de NPD dit brengt alleen maar Ellende voor ons allemaal. Doe het anders AUB niet anders is het jullie eigen schuld later


  Maak melding
 28. @ Sam,

  Begrepen, als ik je comment zo zou moeten lezen, begrijp ik het.

  Want dat wat ik kon zien en een heleboel dingen heb ik waarschijnlijk ook niet gezien, vind ik behoorlijk grof. Vooral omdat in het bericht melding wordt gemaakt van meerdere functionarissen die nogmaals als het goed zit fysiek in staat zouden moeten zijn om een of twee personen ongewapend te overmeesteren. Dat is slecht het fysieke gedeelte.

  Wat het verbale gedeelte betreft, dat verdiende ook geen schoonheidsprijs.

  Voor wat het verbale betreft,g op de politie handvest zou minimaal een schorsing op z’n plaats zijn.

  Maar ik blijf het zeggen. Als een leider van een land en anderen iedere gelegenheid te baat neemt om elkaar verbaal op een niet gepaste wijze te kleineren. Wat zou je dan anders van volgelingen kunnen verwachten.

  Niet veel lijkt mij.


  Maak melding
 29. ze zyn waarschynlyk fout geweest,maar dit moest binenskamer disipliniar bestraft worden in plaats van de vuile was buiten te hangen


  Maak melding
 30. Politie agenten die in hun vrije tijd hun wapens bij zich dragen bij een partijtje voetbal, is al te zot voor woorden, en dan uit hun bol gaan en hun wapens gebruiken bij de eerste de beste aanvaring met een burger, wat een waardeloze mentaliteit houden die gasten er op na en geen greintje zelfbeheersing wat je juist van een handhaver “wel” zou mogen verwachten met een beetje training en dan ziin andere Voortreffelijke collega’s agenten gaan staken, als ze hangend het onderzoek op non actieef worden gesteld? dat hele stel zou op nonactief moeten worden gesteld met die kutinstelling van ze, goed voor hum image, wat er al niet al te best voor staat


  Maak melding
 31. Moreel en ethiek zijn zaken die vooral bij de politie hoog in het vaandel behoren te worden gedragen. De controverse tussen recht en onrecht wordt kennelijk bij de politieman niet goed begrepen. Ik vraag mij echter dan ook af wat de wervingsselectie, de opleiding en de training van de politieman thans nog voorstelt. Bovendien blijkt communicatie en het omgaan met conflicten niet hun sterkste kant. De keerzijde is dat de burger het respect voor de politie niet meer kan of zou willen opbrengen. De basisprincipes van de politie bij het aangaan van contact staan in het geding en deugen niet en wekken slechts onnodige wederzijdse irritaties op. Het respect die de burger zou moeten opbrengen voor de politie blijkt tanende.

  Het is dan niet verwonderlijk dat de politie dit respect wil afdwingen en zelfs door bedreiging van burgers met een vuurwapen wil beslechten. Het moet niet gekker worden. In breder optiek mag men terecht de vraag ook stellen in hoeverre onverdraagzaamheid of mogelijke ontevredenheid vanwege de economische recessie, het gevolg is van het ontstane moreelverval, die bij de politie als je beste kameraad wellicht ook post heeft gevat. Hopelijk blijft het niet slechts en alleen bij de aangekondigde actie van hun collega’s om het gelijk zo mogelijk ook aan hun zijde te krijgen, maar dat bij de werving en selectie voor een beroep als politieman, ook de opleidingseisen en de training ter harte worden genomen.


  Maak melding
 32. Deze stakende agenten laten blijken dat ze ongeschikt zijn voor hun werk. Zij, en die agenten op het voetbalveld, vinden het blijkbaar normaal om hun macht te misbruiken voor oneigenlijk eigen belang. Ongeacht welke wanorde ze daarbij creëren. Dat ze dit niet beseffen is een blijk van het totale moreel verval in SR.
  Politie moet zich inzetten voor recht en orde, niet voor machtsmisbruik, wanorde en ongelijkheid.


  Maak melding
 33. @sam

  Je vragen slaan nergens op en zijn tendentieus. Mij antwoord achter elke vraag:

  Ik heb me over dit geval enkele dingen afgevraagd:
  !. Wat gebeurd er normaliter als de bal tijdens partijtjes van Randjet BoYs op het belendende perceel beland? Deze vraag is totaal onbelangrijk. Je doet alsof er sprake kan zijn van gewoonte recht maar het enigste recht dat van toepassing is is het recht op ongestoord woon genot wat door de agenten geschonden is. Feitelijk tracht je wandaden goed te praten met “ja maar gisteren werd er niet opgetreden tegen het wangedrag”
  2. waarom heeft buurman 2 de toestemming die buurman 1 gaf overruled? Weer een onzin vraag. Buurman 1 kan en mag niet beslissen over de rechten van buurman 2. De vrag zegt veel over jou en is onzinnig.
  3. Waarom worden ze opgepakt en in verzekering gesteld? Doel je op het feit dat de bewoner in verzekering is gesteld op basis van de verklaring van enkele voetballende agenten omdat er sprake zou zijn van een scherp voorwerp waar van totaal geen bewijs geleverd is zodat die bewoner snel is vrijgelaten?? Als dat zo is dan moet je toch zelf beseffen dat deze vraag schaamteloos en laag is, naast heel dom.
  4. Ik zie op sociale media gevallen waarbij boeven met handboeien om getrapt en geslagen
  worden,waarom worden deze agenten niet opgepakt. OFF TOPIC en weer een domme “2 wrong = 1 good” opmerking. Ook dit is weer ver beneden elk beschaafd niveau.
  5. Waarom loopt de ballen afpakker vrij rond ? Omdat hij niets strafbaars heeft gedaan. Dat je deze vraag durft te stellen zegt veel over het moreel verval in SR en over jou in het bijzonder.

  Het feit dat jij dit soort onbeschofte domme vragen durft plaatsen roept bijna plaatsvervangende schaamte op bij mij. Je mag blij zijn dat gedachten niet strafbaar zijn want een grondige resocialisatie is zeer gewenst in jou geval.


  Maak melding
 34. Beste garnalen van de waterkant, odi lobi kondremang,

  Dit bericht is gericht aan de anti-suriname-forumleden.

  Mag ik u vriendelijk herinneren dat overal er ter wereld misstanden voorkomen in de politiek. Om te kunnen heersen, moet je het volk verdelen. Holland is een prachtig voorbeeld van een land met een sociaal systeem dat van geen kant deurgt. Daarnaast zitten er zaken in de doofpot, die velen malen erger zijn dan de misstanden waar u zich hier over bekommert.
  Jullie komen hier allemaal op het forum om haat te zaaien, een oordeel te vellen, of om met negatief taalgebruik een mening te posten. Het is altijd makkelijk om vanaf een toetsenbord de held uit te hangen.

  Wees bewust van uw eigen karma die u creeert met uw handelingen. Als jullie de ouderen zijn die het goede voorbeeld moeten geven aan de jeugd vrees ik voor het ergste.
  Probeer voor de grap langer dan een minuut in de spiegel te kijken en als u iemand ziet die perfect is en nooit fouten maakt….. Dan neem ik mijn woorden terug.

  Ps: Voor de forumleden die medicijnen slikken, kijk alstublieft in de bijsluiter van uw pillen. Het kan zijn dat u dan inziet dat u psychisch kapot gaat.
  Do good and be Good!


  Maak melding
 35. Wie heeft de film King Kong gezien. Wie heeft het plaatje dat hoort bij dit artikel goed bekeken. Wat voor overeenkomsten zie je dan.

  Er is wel een verschil, dat je niet kan zien en dat is dat bij King Kong, zijn intentie positief waren. Hier probeert deze King Kong onrecht door middel van een wapen door te drukken.

  En het mooie is dat hier zijn soortgenoten via vragen trucjes onrecht en onbeschaamdheid goed te praten, te nuanceren of te bagatelliseren.

  Vuiler of viezer kan het niet


  Maak melding
 36. Door middel van vragen trucjes. Onbeschaamdheid, onrecht, goed praten. Nuanceren of bagatelliseren.


  Maak melding
 37. Klaas. Marvellous. Goed dat je de retorische trucjes van Sam probeert te doorzien. Zelf een basisschool leerling zou dat doorzien. Kennelijk schat hij de doorsnee van de mensen waar hij mee omgaat beneden dit niveau. Wat kan. Je ziet wat voor regering aan de macht is.


  Maak melding
 38. Ik denk/vermoed dat persoonlijke rancune van de korpsleiding er de oorzaak van is dat deze agenten zijn geschorst. Het imago van de politie wordt hierdoor geen goed gedaan. Ik heb gehoord dat de boze buurman een agent verwondde met de platte kant van een machete/houder. De overige agenten voelden zich hierdoor bedreigd en moesten een waarschuwingsschot afvuren om de man tot bedaren te dwingen. Dit mag naar alle waarschijnlijkheid niet. Dit biedt aan burgers met een kort lontje de mogelijkheid om agenten in burgers kwaad aan te doen. Aan de andere kant moet men agenten en ander normaal veiligheidspersoneel in burgerkleding verbieden om met een wapen rond te lopen.


  Maak melding
 39. @RobG,

  als in Nederland een politieman/vrouw bij een onderzoek betrokken is, wordt hij/zij standaard
  wachtende de uitkomst van het onderzoek op non actief gezet. Dit wil niet zeggen dat ze schuldig
  zijn. Dat moet een onafhankelijk onderzoek uitwijzen. Rancune is hier niet aan de orde.


  Maak melding
 40. @ Klaas de Groot 9 mei 2019 at 11:54

  Ik respecteer jou reactie, maar heb geleerd dat vragen stellen nooit “onzin” is.

  Wat wel onzin is, is dat iemand die net als ik niet volledig op de hoogte is van wat er precies heeft plaatsgevonden, zo een grote broek durft aan te trekken.

  @ Omoe Snesie 9 mei 2019 at 11:01

  zeer evenwichtige reactie.
  Thumbs up!1


  Maak melding
 41. Waardeloze mentaliteit van de politie……er is een onderzoek gaande en dat moet je respecteren!! Het was onnodig van hun collega’s om wapens te trekken tijdens het bewuste incident en ook nog te schieten……je zou dat ten alle tijden moeten afkeuren!!!


  Maak melding
 42. Het toont weer aan hoe verrot het systeem is. De helft van het korps is onbekwaam en houden zich ook bezig met criminele zaken.
  Hoogste tijd om schoonschip te maken.

  De bewoner staat in zijn recht. Hebben jullie gedacht aan huisvredebreuk en het burgerlijke wetboek. De houding van de agenten spreekt al over hun niveau van functioneren. Zij horen te weten dat ze nooit ruzie mogen maken met de burgers waar ze al dik in de fout zijn. En op de koop toe hun dienstwapen trekken buiten diensttijd en het tonen van machtsmisbruik. Waar zie je een agent in functie met een voetbalschoen aan, korte broek met slibsliding erop en een naakt bovenlijf.

  Het is niet aan de rest van zijn collega’s te beoordelen voor rechtmatigheid van optreden. Daarvoor heb je namelijk de korpsleiding. En als de Korpschef vindt dat er ongeoorloofde handelingen hebben plaatsgevonden, dan is dat zijn goedrecht om optredend te handelen. De stakende politieagenten wacht een zware straf. Ze zijn ingehuurd om de wet te handhaven en de burgers te beschermen. En nu is sprake van plichtsverzuim.

  En de bond is een dagoe club. Ze maken meer kapot dan iets goeds te bereiken.


  Maak melding
 43. Goed zo. Heeft die 2 de man schade geleden?? Van de 1 ste mochten ze de bal nemen. Moesten collegas kijken hoe een gek hun collega vermoord?? Die man is een achterlijke racist. Waarom zou je zitten wachten tot een bal op je erf komt om stoer te spelen??
  Ik sta 100% achter de politie. Als de bal van jongeren was dan had hij 1 vermoord. Goed zo politie.


  Maak melding
 44. Paarse WENDY er zijn VIJFTIEN ongewapende gemarteld en
  daarna in koelen bloede VERMOORD !

  Daarvoor en daarna zijn er ook nog meerdere SURINAMERS
  vermoord door de Paarse machthebbers !

  A DONG DI UN DONG !!!!


  Maak melding
 45. Om waardering en respect te verdienen moet je als ambtenaar dat ook uitstralen.

  Mensen die zelf geen respect hebben of tonen kan ik niet kwalijk nemen als achter de politie staan.

  Volgens mij hoort een agent zich netjes te gedragen tegenover de burger. Dit hele show wordt gemaakt omdat de bal op het erf van een hindoestaan is beland. Dat de grondeigenaar ook zijn fouten heeft tot daaraan toe.

  Maar als agenten zich hadden gedragen als “Professionels” Dan had dit niet zo ver gekomen. Maar meneer agent dacht het is toch een koeli dus wij delen hier de lakens uit

  @Wendy,

  Wat als je door 2 agenten verkracht wordt, en bij de derde ga je aangegifte doen. Die vraagt jou heb je schade geleden? Wat zeg je dan? “Nee hoor die andere gat is nog oké met een big smile?

  Je bent gewoon een rasict goedkope slet dat je bent.


  Maak melding
 46. Het is de familie die, de bal had genomen en verscholen had in de woning moet opgesloten worden. Wat een brutaliteit. Goed zo KPS. Ga zo door. Ondersteun je collega’s. Want dit kan niet.


  Maak melding
 47. Als een bal of ander voorwerp terecht komt op het perceel van een bewoner, dan is de bewoner niet verplicht dat voorwerp terug te geven.
  Uit fatsoen geeft de bewoner dat voorwerp terug, mits op een vriendelijke manier om gevraagd wordt. Het kan zijn dat de bewoner zo vaak ballen op zijn perceel geschoten heeft gekregen, dat hij het wel beu was geworden.
  Politieagenten in Suriname zijn over het algemeen zeer onvriendelijk. Hun vocabulaire is zeer grof.
  Ze denken dat zij volledig de macht hebben over het volk.
  Ik heb sterk het vermoeden daar het om hindustanen gaat, dat deze agenten nog meer machtsmisbruik hebben getoond.
  Als het zou gaan om mensen die op hen lijken, dan was het anders gelopen. Daar ben ik van overtuigd.


  Maak melding
 48. Ik kan me een geval van 2018 herinneren met je jonge vrouw met handboeien om op het politiebureau.
  De vrouw sprak zeer beleefd tegen de politie, als ik me goed herinner maar de handboeien bleven om en tegenover haar stond een groep RBT-ers die flink tekeer gingen. Iets met een benzine stations.

  Als ik aan de reacties denk was men het in grote getallen eens met de politie, nu zouden ze niet geschikt zijn etc. Wat een windvanen.

  Ook de discussie of de politie altijd een wapen moet dragen of niet herinner ik me.
  Bij dit onderwerp waren er ook leuke discussiepunten.
  waterkan.net is soms echt lache, hoe de wind waait……


  Maak melding
 49. Gillermo 9 mei 2019 at 15:33
  Volgens mij hoort een agent zich netjes te gedragen tegenover de burger. Dit hele show wordt gemaakt omdat de bal op het erf van een hindoestaan is beland. ”

  @ Gillermo,
  Je kan de redenering ook omdraaien. Het voetbalveld is van de vereniging Jai-Hind.
  En de RBT-ers waren uitgenodigd om daar te voetballen.

  Ik vraag me af of de bewoner de bal ook in beslag neemt als Jai- Hind oefent of een wedstrijdje speelt of heeft hij de bal in beslag genomen een een show van gemaakt omdat het zwarte agenten zijn?
  Gewoon de situatie omdraaien met een domme onzin vraag.


  Maak melding
 50. @ Sam, waren het dezelfde mensen. Was het geval ook identiek, dat de politie zowel verbaal als fysiek geweld dreigde te gebruiken. Werd ook in dit geval het eigendomsrecht van de vrouw geschonden. Had deze mevrouw ook een overtreding begaan waarbij zij niet de oorzaak van was, zoals in dit geval de oorzaak was van het trappen van een bal naar het eigendom van een ander. Zo kan je meer vragen stellen, die wellicht aan het licht brengt dat je appels met peren vergelijkt, dit om je ongelijk niet toe te geven.
  Ik weet het niet. Ik lees veelal zorgvuldige argumentatie van je, behalve als het om een bepaalde groep gaat. Moet je een bepaalde witvoetje halen, of is het zoals het in de meeste gevallen, soortloyaliteit. Als dat het geval is wil ik de woorden gebruiken van Jacko, sari torie. Of mie moe kree na soso kree mie kan kree.


  Maak melding
 51. @ Kree na soso kree mi e kree 9 mei 2019 at 17:19

  Op al je vragen heb ik slecht 1 advies, ga het artikel lezen aub.

  “Ik lees veelal zorgvuldige argumentatie van je, behalve als het om een bepaalde groep gaat.”

  Als je het zelf leest hoef je nergens aan te twijfelen, toch?


  Maak melding
 52. Deze actie is gewoon machtsvertoon. Zij willen nu op de stoel van de PG/ vervolging gaan zitten. Zo stom denken de leden van het gestuur en degene die hen ondersteunen. Er is geen conflict tussen de vakbond en zijn werkgever. Dus kan deze actie helemaal niet begrijpen. Zulke excessen gaat men krijgen als machtswelustelingen als hellings, gentle en andere bestuursleden in het bestuur zitten. Van hellings en gentle is bekend dat zij psychologisch niet in orde zijn. Immers waren zij afgewezen voor de psychologishe test tot toelating tot de inspecteuropleiding. Gentle was ook verwijderd van de opleiding. Rechtszaak van gemaakt vonnis zaak verloren en toen is hij gaan bedelen op het kabinet van de president om toegelaten te worden.
  In deze case wil ik een vraag stellen aan deze zelfde bestuursleden: waar waren zij toen enkele hindistaanse agenten van houttuin ook onschuldig waren opgesloten. Toen hebben zij niets gedaan en dat er thans enkele creoolse agenten zijn opgesloten Dan schreeuwen zij moord en brand en willen staken. Is er sprake van discriminatie of is er sprake van dat gentle zijn macht will tonen omdat hij als lid van het bestuur ook toevallig hoofd is van rbt.


  Maak melding
 53. Deze bavianen mogen indien ze vrij zijn en niet in dienstkleding rond lopen, geen wapen dragen lijkt me het beste oplossing ! De Su ( agenten ) zijn gewoon geil op hun wapen, zonder wapen zijn ze niks. Ik zeg dit : waar de hersenen ontbreekt wordt er geweld gebruikt, en dat zie ik veel gebeuren onder deze idioten. Ik had vroeger een maat die bij de KPS was, sopie zien drinken in de winkel met zijn uniform aan, en als hij aangeschoten was belde hij gewoon een collega, en werd opgehaald en naar huis gebracht ! Verbaal zijn ze heel slecht het enigste waar ze goed in zijn is, heel gauw naar hun wapen grijpen, Lucky Luck is maar een slome vergeleken met deze kloot violen !!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 54. J, Zwartmans, het komt inderdaad vaker voor dat bij primitievelingen, het dragen van een wapen een compensatie is voor het gebrek aan hersens en dan word dit gedrag ook nog min of meer goedgepraat door een aantal hier die denken dat ze wel over gezond verstand beschikken


  Maak melding
 55. @ J.Zwartmans 10 mei 2019 at 09:16

  Zolang als ik weet dat er een politie dienst bestaat weet ik dat b.v. de leden van de afdeling recherche met een wapen rondlopen en dat het motto van de politie i, dat ze 1 x 24 in dienst zijn.
  Leden van het arrestatieteam ofwel van Regio bijstand team zijn 1 x 24 in dienst.
  Ik vraag me af of je wel weet waarover je het hebt.

  Je maakt regelmatig vergelijkingen met Nederland.
  Kun je je no herinneren hoe de politie reageerde nadat enkele agenten in den Haag in heet Zuiderpark de Antilliaan hadden verwurgd. zijn ze al in de gevangenis??

  Weet je nog hoe de politie(bond) reageerde nadat agenten in Limburg, een crimineel op de vlucht tijdens hun achtervolging de dood in joeg.
  Is de vervolging reeds afgerond?

  Ook toen eiste de agenten dat er richtlijnen kwamen over de aanhouding van agenten.
  De agenten werden op non actief gesteld en voorover ik weet nooit in de bak beland.

  @ Hans 10 mei 2019 at 10:03

  Met je opmerking toon je aan wie de echt primitieveling is!
  Ben je aan het projecteren?


  Maak melding
 56. @ Sam

  Ik weet dat een agent van een speciale eenheid 1x 24 uur met hun volledige uitrusting rondloopt ook in burger ! Een agent die over de schreef gaat dient ook gestraft te worden, erger nog:ze moeten ontslagen worden. De kwestie van de Arubaan van Zuiderpark betreft is deels de fout van de slachtoffer zelf ( Mijn optie ) Hij zei dat hij een pistool in zijn zak had, en dat is bij de politie een teken dat ze de ( dader )onschadelijk moeten maken. Maar dat ging met geweld omdat de slachtoffer keihard tegen stribbelde bij zijn aanhouding. Of de betrokken agenten inderdaad de bak ingingen is mij niet bekend, wel weet ik dat ze disciplinair zijn gestraft. Vaak worden agenten die over de schreef gaan, de hand boven het hoofd gehouden door de rechter !
  Sam als men niks te verbergen heeft vlucht men niet voor de politie: wat er in Limburg gebeurt is, is een kwestie van omstandigheden. Even goed had de politie zich zelf ook te pletter kunnen rijden bij deze actie !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 57. Het gezin dat blijkbaar heel vaak ballen op z’n erf krijgt, zal er wel gek van worden. Ze moeten die ballen afstaan tegen betaling van 100 Srd per keer. Zo hebben ze tenminste nog enige bal aan het wonen daar.


  Maak melding
 58. “Sam als men niks te verbergen heeft vlucht men niet voor de politie: wat er in Limburg gebeurt is, is een kwestie van omstandigheden. Even goed had de politie zich zelf ook te pletter kunnen rijden bij deze actie !

  sari tori
  Jacko”

  De politie heeft de man gewoon in zijn auto, volgens het onderzoek doodgeschoten, daarna ………


  Maak melding
 59. Politieagenten dienen zich ten alle tijden fatsoenlijk en correct te gedragen tegenover de burgers. Wie dat niet kan doen hoort niet thuis in het KPS. De beelden over dit geval laten duidelijk zien hoe die agenten tekeer zijn gegaan op een onbeschofte, intimiderende, geweldadige en racistische wijze. Voor mij is het duidelijk dat het gaat om zwarte gewelddadige racisten die, omdat ze agent zijn en een dienstwapen hebben, denken dat ze geweldig zijn en verheven zijn boven de wet en de burgerij. Zonder hun dienstwapen zouden ze echt niet zo’n grote bek hebben. Het gezegde dat je een aap uit de jungle kan halen maar je kan niet de jungle uit de aap halen is in dit geval van toepassing op die 3 opgesloten agenten en de bestuursleden van de politiebond. Dat de politiebond het opneemt voor dit soort tuig zegt veel over het malafide karakter v.d. bestuursleden. Het zou me niet verbazen als zij ook een stel zwarte racisten zijn.


  Maak melding
 60. Kondremangs,
  De politie in Su wordt vaker. ..vooral hier op WK…..onder vuur genomen door praktisch een ieder. …..vanuit de Nederlandse bril. ….daar schijten ze op de politie. ..
  Ik heb 1 advies. …kom naar Su en zet je grote bek op tegen de politie. …Trouwens. …op JAP airport moet je dat proberen tegen de MP. …..dan kijken wat er gebeurt.
  De enkele elementen, die het korps een slechte naam geven, moeten idd aangepakt worden. ….maar niet generaliseren. ….
  Het is makkelijk om commentaar te geven. ..maar er is 1 groot en kardinaal verschil. ….Kong tang nanga Kong libi a srefi. ….een paar keer naar Su komen met vakantie maakt je nog geen deskundige. ….hier moet je komen wonen. ….dan kan je meepraten. Over Ptata kan ik niet meepraten. …
  Back to the topic…meneer Ramsoedh heeft zijn politieke maties van DiDiBri partij ingeschakeld. ….Hooghart woont in de Ramsoedhweg. ….Doekhie net aan de Leysweg en bobo Parmessar komt daar vaak op bezoek. …Trek uw conclusies maar. ….names and faces politiek. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 61. Halllllllloooooooo Allemaal,

  Wanneer gaan WIJ nou eens stoppen met het afkraken van Suriname pppfff !!!!
  Overal ter wereld gebeuren deze activiteiten dus kappen johhhh !!!

  Ga lekker zo door met t afkraken van Suriname en het neerhalen vd burgers
  Het is triest om elke dag deze negatieve verhalen t lezen ……..WANNEER gaan w nou ons LAND respecteren …..

  Degene die in NL wonen …… vinden jullie NL zo toppy HAHAHAHA……
  NL was redelijk toppy …..maar niet voor donkere mensen ….hebben jullie dat niet door ???

  De Nederlanders lezen jullie negatieve argumenten en lachen in hun vuistje …… gaan jullie maar lekker door met afkraken …. het zal nooit ophouden


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES