maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidOok aandacht voor Mosquito Awareness week in Suriname

Ook aandacht voor Mosquito Awareness week in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Jaarlijks wordt in de tweede week van de maand mei de Caribbean Mosquito Awareness Week gehouden. Gedurende deze week wordt door de gezondheidsautoriteiten in het Caribisch gebied extra aandacht besteed aan voorlichting om muskietenbroedplaatsen op te ruimen. Individuen, huishoudens, bedrijven, instellingen en gemeenschappen worden opgeroepen deel te nemen aan de strijd tegen muskietenbroedplaatsen door deze in en rondom hun huis of bedrijf te verminderen, maar beter nog te elimineren.

Dit jaar wordt de Caribbean Mosquito Awareness Week gehouden van 6 – 13 mei 2019. Het thema voor dit jaar is: “Small Bite, Big Threat.” En de slogan: “Fight the Bite, Destroy Mosquito Breeding Sites.”

Muskieten kunnen door de mens als vervelend worden ervaren. Ze houden ons wakker in onze slaap, zuigen ons bloed en laten soms rode jeukende bulten achter. Daarnaast kunnen enkele soorten muskieten ernstige ziekten overbrengen zoals dengue, chikungunya, zika, gele koorts en malaria. Per jaar sterven wereldwijd meer dan één miljoen mensen door ziektes overgedragen door de muskiet.

Dengue, zika en chikungunya worden overgedragen door de Aedes eagypti muskiet. Deze muskiet, ook wel bekend als de dengue muskiet, zijn goed aangepast aan menselijke nederzettingen en hebben de neiging om te broeden in stilstaand water in containers, emmers, banden, onderzetters van bloempotten, vazen, emmers, vaten en afvalcontainers, kapotte koelkasten en ander gelijk afvalmateriaal waarin water kan blijven staan. Muskieten broedplaatsen zijn vaak in en rondom het huis, kantoor, school, of werkplek. Daarom is het zo belangrijk om burgers actief te betrekken bij het bestrijden van muskietenbroedplaatsen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Er zijn muskieten larva etende visjes beschikbaar voor de bestreiding van muskieten in vijvers en andere stilstaande waters. Ik heb ze in de Amerika gezien. De visjes doen een goede job.


  Maak melding
 2. Onze godro fisi of todobere (Poecilia reticulata) worden overal ter wereld verkocht om gevaarlijkste mosquitos te bestrijden. B.O.G spuit overal en weten niet wat gevaarlijk is. Hoeveel doden onder onze huisdieren. Laat ze niet met gevaarlijk gif op je erf spuiten. Jammer dat ze in Suriname niet weten hoe duur onze gotrofisie en kwasibieta (malariatablet) verkocht worden.


  Maak melding
 3. Het land moet nog es hond worden en forse boeten uitdelen voor mensen die troep gooien
  Milieu politie?
  BOG moet 4 x per jaar onaangekondigd controle uitoefen


  Maak melding
 4. Gevaarlijkste mosquitos komen in het binnenland voor. BOG weet niks van de 200 soorten van Suriname en ze hebben in Suriname geen specialisten. Nickerie en Saramacca heb je zoutwater muskieten soorten die in de oceaan leven. Waar je todobere vissen heb en dan geen last van muskieten. Meer over mij kijk in google Dewanand Makhan new species en dan in afbeeldingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES