Extra aandacht voor verkeersveiligheid in Suriname tijdens Road Safety Week

16
Extra aandacht voor verkeersveiligheid in Suriname tijdens Road Safety Week
In verband met de Road Safety Week heeft het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) een poster overhandigd aan het ministerie van Volksgezondheid.

In verband met de Road Safety Week, die loopt van 6 tot en met 13 mei, zal er komende dagen extra aandacht worden besteed aan de verkeersveiligheid in Suriname. Gedurende deze week zullen er activiteiten worden ontplooid om het gedrag in het Surinaamse verkeer positief te beïnvloeden.

Eugenie Esajas, ondervoorzitter van het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV) zegt dat het verkeer hen zorgen baart omdat Suriname reeds zit tussen de zestien en achttien verkeersdoden per honderdduizend inwoners. De verkeersbarometer staat momenteel ook op 26 dodelijke verkeersslachtoffers.

Het KSV verspreidt daarom een poster met een opsomming van ‘de tien verkeersgeboden’. Deze geboden zijn afgeleid vanuit de meest voorkomende zaken die door de politie geconstateerd worden bij verkeerscontrole. Met deze verkeersgeboden wil het KSV het gedrag van de deelnemers aan het verkeer beïnvloeden.

Het Korps Politie Suriname (KPS) zal tijdens deze periode de focus leggen op de wettelijk gestelde voorschriften zoals overschrijding van de maximaal toegestane snelheid, het rijden op zodanige wijze, het rijden onder invloed van alcohol en het niet dragen van een veiligheidsgordel. Samen met de verkeersbrigadiertjes zal er ook extra aandacht besteed worden aan veilig verkeer.

De tien verkeersgeboden

16 REACTIES

 1. een Road safety week is niet voldoende het zou elke dag moeten zijn misschien dat het volk er van doordrongen zal worden dat ze veiliger gaan rijden. Het volk heeft totaal geen besef dat het verkeer iets is waar je met je volle verstand aan deelneemt.


  Maak melding

 2. De verkeersgeboden zijn slechts een wassenneus. De verkeersdeelnemers weten dit al te goed en het rijgedrag zal daardoor niet beïnvloed worden. Strenger optreden door de politie en het rijbewijs in degelijke gevallen voor een bepaalde tijd gelijk invorderen, lijkt eerder een stok achter de deur.


  Maak melding

 3. ” Deze geboden zijn afgeleid vanuit de meest voorkomende zaken die door de politie geconstateerd worden bij verkeerscontrole. Met deze verkeersgeboden wil het KSV het gedrag van de deelnemers aan het verkeer beïnvloeden. ..”

  Als deze basale en noodzakelijke vaardigheden worden overtreden bij controles?
  De vraag stellen of dit het gedrag hiermee ten positieve keren zal is haar beantwoorden.

  Welke voorbeelden van positieve gedragsverandering door welke maatregelen is bekend?

  Opdracht geven om het hoofdbureau van politie in vlammen te schieten vanuit de Suriname rivier?
  Tot op heden is er geen hoofdbureau van politie.
  Een leeg gat
  een voorbeeld?


  Maak melding

 4. Verkeersveiligheid omhoog brengen door vrijwillige gedragsverandering?, grapje zeker.
  Pakkans verhogen net als de hoogte van de boetes, en het speeltje , de auto in beslag nemen. Zonder aanziens des persoons,
  Rijbewijs in beslag nemen, terwijl veel Surinamers er weinig moeite mee hebben zonder rijbewijs te rijden? zonder rijbewijs rijden, als misdrijf behandelen en opsluiten, begin maar vast een gevangenis extra te bouwen. Anders blijft het dweilen met de kraan open


  Maak melding

 5. Om oplossingen te bedenken voor een totaal uit de hand gelopen situatie, moeten er ingrijpende maatregelen genomen worden zonder aanzien des persoon. En hier gaat het om in Suriname, te veel vriendjes politiek corruptie, zakkenvullerij etc.etc. Het is aan de zelfdiscipline van het volk zelf om verandering te brengen in het rijgedrag en de naleving van de verkeersregels.

  Het zou van karakter getuigen als een ieder zich aan de regels hield en ervoor zogen dat roekeloos rijgedrag, rijden zonder rijbewijs etc etc.tot het verleden gaat behoren. helaas is dit UTOPIE. Met een president als de huidige zal het in Suriname niet lukken om een welvarend land van te maken met alle goede bedoelingen.


  Maak melding

 6. Om oplossingen te bedenken voor een totaal uit de hand gelopen situatie, moeten er ingrijpende maatregelen genomen worden zonder aanzien des persoon. En hier gaat het om in Suriname, te veel vriendjes politiek corruptie, zakkenvullerij etc.etc. Het is aan de zelfdiscipline van het volk zelf om verandering te brengen in het rijgedrag en de naleving van de verkeersregels.

  Het zou van karakter getuigen als een ieder zich aan de regels hield en ervoor zogen dat roekeloos rijgedrag, rijden zonder rijbewijs etc etc.tot het verleden gaat behoren. helaas is dit UTOPIE. Met een president als de huidige zal het in Suriname niet lukken om een welvarend land van te maken met alle goede bedoelingen.


  Maak melding

 7. Goed initiatief, maar men moet nu maar eens modernere controles gaan uitvoeren, anders help het niet. Gewoon net als in NL landelijk. Wat doen die stads camera’s, iedereen rijdt hard of door rood, werken die dingen wel,?


  Maak melding

 8. Gebruik maken van fietspaden.Duidelijk zichtbare oversteekplaatsen. Ik denk niet dat deze flyers zullen helpen. Sommige Surinamers moet je hard aanpakken, tref ze in hun portemonnee en neem hun voertuig in beslag. Leg een flinke straf op. Sommige mensen is het een vereiste om dwangmaatregelen op te leggen voor zij dit leren. Na so ding ede tranga foe lerie wang sannie?
  Macho gedrag direct afstraffen. Ook luidruchtig oorverdovende muziek vanuit auto;s bussen,een boete opleggen. Orde verstoring heet dit. Gebruik van de mobiele telefoon tijdens het besturen van een voertuig boetes opleggen. Ik kan mij niet voorstellen dat deze gasten de gevaren van hun handelen niet inzien of kunnen inschatten. De wegen in ons land zijn niet geschikt om 100 km per uur te rijden. Geef ze een ezelskar zou veel beter zijn. In korte tijd zoveel verkeersdoden en gewonden. Ook al hebben zij kleine kinderen aan boord, nog rijden deze harteloze idioten hard.
  Schaamteloos gedrag.

  Sarie torie.


  Maak melding

 9. Er bestaat ook al een verkeersveiligheidsmaand. Van oudsher de maand met de meeste slachtoffers. Wat een land. FAILED STATE !!!!


  Maak melding

 10. Goede zaak dat er actie wordt ondernomen om de verkeersveiligheid te vergroten. Alleen vraag ik mij af of deze manier van flyeren wel de beoogde veiligheid op de wegen kan realiseren. Want ik lees niets over onderzoeken en aanbevelingen die zijn gedaan.
  Te denken valt aan:
  – mogelijke oorzaken van de wegen die tot onveilige situaties leiden
  – de categorie leeftijdsgroepen die bij ongelukken betrokken zijn
  – is het overdag en ‘s-avonds en in de weekenden of feestdagen
  – alcohol of geen alcohol in het spel
  – drugsgebruik
  – roekeloos rijgedrag of wegens te hard rijden en ook geen of geen geldig rijbewiijs

  Wanneer onderzoeken zijn uitgevoerd wordt bij aanbevelingen als eerste benoemd, de praktische oplossingen die de veiligheid vergroten. Zonder eerst deze problemen op te lossen die direct of indirect te maken hebben met de veligheid op de wegen, zullen andere inspanningen minder rendement opleveren.

  Mogelijke oplossingen:
  – verbreden van de wegen, de overheid is niet meegegaan met de toegenomen drukte op de wegen
  – er is geen structuur van afwatering en straatkolken en ook geen voetpaden aanwezig
  – straatverlichting en of bij gevaarlijke gedeelten alleen verlichten
  – aanbrengen van belijningen midden en aan de zijkanten van de wegen
  – afbakenen van fietsers en bromfietsers rijrichtingen
  – gele knipperlichten
  – aanduidingen met de juiste verkeersborden
  – elektronische controle snelheidsmeting, bij overschrijden volgt een directe waarschuwing op bord
  – flitslichtpalen bij overschrijden snelheidslimiet
  – regelmatig gerichte fysieke controles uitvoeren

  De tien verkeersgeboden genoemd op een A-viertje flyer zal minder invloed uitoefenen op het rijgedrag van voertuigen. Ik heb een kennis geraadpleegd die zich bezig houdt met promotie marketing en reclame. Hij vertelde mij dat de flyer te veel informatie beschikt, te druk is, niet uitnodigend voor de klant, wekt desinteresse en is niet meer van deze tijd.

  Mogelijke aanvullende opties:
  – bilboords aanduiding zonder alcohol achter het stuur, dragen van veiligheidsgordel
  – langs de wegen op grote borden aangeven van snelheidslimiet.
  – bij regen weer snelheid matigen
  – ‘s-avonds en bij slecht weer lichten aan

  Mijn insteek is niet om de genomen actie af te kraken, maar ik mis essentieële onderzoeken en mogelijke oplossingen, die kunnen leiden tot beinvloeding van het rijgedrag en het vergroten van de verkeersveiligheid. En dan natuurlijk in de juiste volgorde toepassen. Op veel plaatsen zijn er geen voetpaden en schoolgaande kinderen en volwassenen worden dood gereden. Geen belijning op de wegen is het gevaarlijk op nachtzicht te rijden. @@@en ben overigens helemaal mee eens met de opmerkingen van overige forum schrijvers. Bij onverharde wegen kun je nog altijd met paalreflectoren de veiligheid vergroten.
  De praktijk zal wel later leren of de gevoerde actie tot de beoogde verbetering heeft geleid.


  Maak melding

 11. Als ze de figuren die dronken achter het stuur plaats nemen een super hoge boete geven en 2 maanden opsluiten dan denken een heleboel 10 keer na voor het te doen. Aanrijding of niet. Opsluiten.rijden zonder rijbewijs moet 20.000 betalen en eigenaar auto 15.000. Dan ruimen we al een deel op. een boete moet je voelen en merken.


  Maak melding

 12. Een verontwaardigde beller vindt dat deze mevrouw ondankbaar is. Ze is gemazzeld. Weet ze hoeveel ze zou moeten betalen als ze bekeurd was en nu vroeg de politie ‘slechts’ om een bier. In plaats van blij te zijn bespreekt ze die agent nu publiekelijk. Het was hartverwarmend dat er behoorlijk tegengas kwam van andere bellers. ”

  “Ik ga niet voorbij aan de recente uitspraak van mevrouw Krishna Mathoera, dat bij bijna 60% van alle overtredingen, waar de politie heeft geverbaliseerd mensen vrijuit gaan en er niet wordt gehandeld”

  Hoe kan je dan verandering verwachten?


  Maak melding

 13. @@@Wendy##
  Helemaal mee eens.

  Wet op de regelgeving(verkeersreglement) als volgt aanpassen.
  In onderhavige artikel opnemen , dat bij ………(aantal) overtredingen met dezelfde auto, volgt in beslag nemen en vernietiging van het voertuig.
  Einde oefening.
  Dit is een sterker en functionerende afschrikkingsmiddel dan opsluiten die alleen maar meer geld kosten.


  Maak melding

 14. Begin maar eerst met de amtenaren die medeplichtig zyn en aan de overtreders een sof vragen dit soort mensen moeten staande voet ontslagen worden en dan bestuurder’s die niet weten waarvoor een sebrapad bedoeld is zelfs als je oversteek ryden ze je byna dood en gaan schelden naar je met allerlei termen begin eens daarop televen vooral in destad maagden straat een chaos. Trouwens overal laten de sebrapad te wensen over geen goede of zichtbare belyning je ziet nauwelijks wat of het wel of niet een sebrapad is dan komen we by mensen die met kleine kinderen op de voor en achter bank hebben en kinderen die op de schoot zitten by de by Reider.beseft men wel wat er met dat kind gebeurd als men plotseling in de remmen moet gaan staan .mensen moeder vaders denk na als ouder voor dat het telaat is en rybewys controle van bepaalde groepen begin daarmee zei zyn de mensen die niks van het verkeer weten omdat zei ook geen verkeerslichten fatsoen hebben geleerd.verder wens ik jullie heel veel succes met het opruimen en ordenen van die zaken die jullie zelf hebben gecreëerd .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.