‘Vliegverkeer in Suriname absoluut niet in gevaar’

17
Hoofd Luchtvaartdienst Suriname spreekt geruchten dat radar Zanderij niet werkt tegen
De radar op de Surinaamse luchthaven te Zanderij - Foto: Bombelman.com/Waterkant

‘Het vliegverkeer in Suriname is absoluut niet in gevaar’. Die uitspraak komt van het hoofd van de Surinaamse Luchtvaartdienst, Faizel Baarn, vandaag in een gesprek met Waterkant. Onze redactie had contact met de luchtvaartdienst naar aanleiding van de ontstane commotie rondom de radar op Zanderij. Baarn geeft toe dat de radar vanwege kapotte componenten en slijtage inderdaad aan verbetering toe is, maar zegt ook dat dat voor het vliegverkeer absoluut geen gevaar vormt.

“Denkt u nou echt dat gerenommeerde bedrijven als de KLM of COPA Airlines op Suriname zouden vliegen als er sprake zou zijn van enig gevaar? Deze maatschappijen hanteren hoge standaarden als het gaat om veilig vliegverkeer en daar zijn wij juist blij om. En het vliegverkeer neemt alleen maar toe; de KLM gaat binnenkort van 4 naar 5 vluchten per week” aldus Baarn tegen Waterkant.

De luchtvaartdienst is in de afrondende fase om middels het radarproject de service op de luchthaven te verbeteren. Dit betekent, dat het radarsysteem binnen korte termijn gerepareerd zal zijn en het personeel getraind zal worden om de radar control services zelf aan te bieden. Een unicum is dat Suriname dan haar eigen radar controllers, maar ook radar instructeurs krijgt en onderhoudspersoneel welk zelf het klein onderhoud kan plegen.

Voorts is de radar bij een bedrijf in Canada aangeschaft en is deze wederom gecontracteerd om de componenten op de radar te vervangen. De training worden ook verzorgd door het bedrijf uit Canada en zij nemen een veilig vliegverkeer heel serieus, aldus het hoofd van de Surinaamse Luchtvaartdienst.

17 REACTIES

 1. , met een niet werkende radar hoeft het vliegverkeer niet in gevaar te komen , ze weten alleen niet wat er zich in het luchtruim boven Suriname afspeelt, net zoiets als de kop in het zand steken, vind de coke mafia ook wel lekker en “anderen” die er direct of indirect beter van worden ook wel.


  Maak melding

 2. Een heel positieve gast, deze Baarn.

  Realistisch bekeken:
  1. De radar is al sinds 2014 defect
  2. De medewerkers zijn er ook niet in getraind
  3. Copa, KLM etc erbij halen is hetzelfde zeggen als natuurlijk zijn onze wegen in Suriname goed onderhouden want anders zouden er geen Franse en Guyanese auto’s op rijden.

  Zoveel idioterie van een verantwoordelijke moet men direct afstraffen.


  Maak melding

 3. Kunt u zich de Iraakse minister van informatie Muhammed Saeed al-Sahaf nog herinneren? Terwijl de Amerikaanse soldaten Bagdad binnentrokken bleef hij volhouden tijdens de persconferentie:
  “There are no American soldiers in Bagdad”


  Maak melding

 4. @Hans,

  kleine vliegtuigjes kunnen sowieso heel laag vliegen en blijven zo onder de
  radar. Maar dit is wel gevaarlijk en behelst aanzienlijke risico’s.


  Maak melding

 5. Verkeersleiding heeft ook niets te doen.
  1>> Er vliegt na genoeg niemand over Suriname naar het noorden vliegt men op 35.000 voet en naar het zuiden vliegt men op 35.900 foot. kan ook 36.000 en 36.900 zijn dat zijn afspraken.
  2>> Via http://www.flightradar24.com weet men ook wie er boven Suriname vliegt.
  3>> Met de oude manier radio en briefjes kan men het ook wel aan als er maximaal 4 tot 5 vliegtuigen landen or stijgen vanaf de Nationale HUB.

  Helaas weer een belofte van Bouterse die niet uitkomt Pengel International wordt geen HUB en toeristen hebben steeds minder te zoeken in SU. Georgetown zal ook dat deel van de actie van de guyana;s gaan op eisen. Guyana is hot/ SU not


  Maak melding

 6. de waarheid is dat de radar nog niet is afbetaald .vandaar dat het personeel nog niet is getraind door de leverancier ….dat is de polesie van de radar leveranciers ….en hoe denkt su. het personeel te binden aan su. nadat ze zijn getraind ….want wereldwijd verdient een radar gecertiiviseerde luchtverlkeersleider gemiddelf us$7000.- per maand bij een 3 daagse werkweek…..


  Maak melding

 7. sinds het zogenaamde defekte radar, vliegen er nog steeds tientallen vliegtuigen naar suriname.
  zouden al die buitenlandse vliegtuigen nog naar Suriname komen als het ernstig was?

  Zanderij heeft vast een backup plan als er iets misgaat.
  trouwens zorg &hoop gaat over kleine vliegtuigjes, maar ze kunnen waarschijnlijk ook groter vliegtuigen zien op hun radar.


  Maak melding

 8. First Lady Ingrid Waldring-Bouterse vertoeft met ruim veertig man voor een vakantie in de Dominicaanse Republiek. De informatie is door familieleden bevestigd. Op beelden die De West onder ogen kreeg, is te zien dat een groepje zich op een jacht bevindt.

  Monie no de voor goed onderhoud van dergelijk apperatuur, wegen, bermen, kreken etc. Ondertussen schijten de ndp paria’ s dagelijk hoe rond te komen. Overbuurvrouw Orsine, schoonmaakster bij OW@V en djadja boutist e klage heri dey, ai alla sani kong so diri. Mi no mang kong uit moro, Gelukkig mi habi drie mansma sa e jepi mi foe overleef a maand mei. maar wijs je haar op de werkelijke oorzaak en het gevolg van haar oerdomme keuze, krijst ze agressief NEKS NO FOUT. Wahahahashahaha alleen maar met ironie kan men ndp paria’ s van repliek dienen. Is goed als baas vrouw met familie en vriendinnen met vakantie gaat. Is haar geld tog, ie sabi, soso lobo Inneke, want mi dati hatsjee mi e tjies mi pakket tot aan huis geleverd.


  Maak melding

 9. Blakaboy,

  M’n complimenten voor jou sylogistisch denken. Je laat zien welke kronkels en drogredeneringen de domme meute aan het slikken is.

  Ik zou ook zo een knakker direct de laan uitsturen die zo een verhaal vertelde. Als je zo een medewerker in dienst hebt, heb je geen anti-reclame
  nodig.


  Maak melding

 10. ndp bespotter ….robg , damsco en andere zijn deel van de vakantie gangers op de dominicaanse republiek .
  waar jij her over hebt… .want ze werken op het kabinet van de first lady die zich bezig houd met de pee aar van het boefi regime


  Maak melding

 11. schandalig,schaamteloos ongeschoolde krachten.dit is heel triest voor woorden.mijn prachtig land is het niet meer.een boeven bende is het geworden.ga voor Chan .geef hem de kans komt heus wel goed.ik vraag mij wel af als er goed heel goede opgeleide mensen in sur zijn.allemaal geld geld heel erg.


  Maak melding

 12. Wat is de luchtvaartveiligheid in deze ons nog waard? Mijn inziens is er sprake van het spelen met mensenlevens en totaal geen verantwoordelijkheidsbesef en dat mag Faizel Baarn als hoofd van de Surinaamse Luchtvaartdienst, verweten worden. Met onderstaande uitspraak zou hij in een ander land alsnog ontslagen moeten worden.

  Citaat /Uitspraak ”Baarn geeft toe dat de radar vanwege kapotte componenten en slijtage inderdaad aan verbetering toe is, maar zegt ook dat dat voor het vliegverkeer absoluut geen gevaar vormt. Dit betekent wel, dat het radarsysteem binnen korte termijn gerepareerd zal zijn en het personeel getraind zal worden om de radar control services zelf aan te bieden”.


  Maak melding

 13. @big brother, jij en die andere mislukkeling sporen niet. Zijn jullie soms oranje-groen jaloers op de mensen die hard hebben gewerkt en die thans genieten van een welverdiende vakantie. Ga maar zelf de handen uit de mouw steken en ga inkomsten voor het land verwerven. Maar nee hoor……..! Werken is voor jullie een vloek-woord.


  Maak melding

 14. beste RobG , het voelt niet lekker he als er eentje is die scherp op de hoogte is .
  …, ik gun een ieder alle rijkdom .geluk en gezondheid tenzij het niet over de ruggen van anderen is
  …ik heb in mijn leven nooit van geen ene politiek gelinieerde persoon of rechtspersoon roerend , onroerend in geen enkel vorm ontvangen …..daarom kan en mag ik met opgrheven hooft het leven door ….te yu e teki sani fu sma sang ano fu yu en yu sabi taki direct of indirect fufuru dr in a tori …yu ook tu teki sma hebi….succes met uw practijken
  ..gado ne sribi ….KARMA IS A BITCH”


  Maak melding

 15. Alle ndp paria’ s die nog hopen en geloven in de nationale DIEVEN partij, zijn de allergrootse dwazen die op deze Aarde rondlopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.