zondag, mei 26, 2024
HomeFotoSantokhi: 'Samenwerken VHP met NDP is uitgesloten'

Santokhi: ‘Samenwerken VHP met NDP is uitgesloten’

-

Does Travel - naar Suriname

VHP voorzitter Chan Santokhi, heeft tijdens een partijvergadering in Para-Oost afgelopen zondag, voor de zoveelste keer benadrukt dat samenwerken met de NDP na de verkiezingen in 2020 in Suriname uitgesloten is. VHP voorzitter Chan Santokhi, benadrukte dat de NDP geen optie is voor de VHP, omdat ‘den man no man regeer’.

De VHP voorzitter kreeg een daverend applaus van het goed opgekomen publiek. “Deze regering heeft Suriname gebracht naar de afgrond. En als deze regering dit beleid gecreëerd heeft, dan is deze regering niet geschikt om na 2020 aan de macht te blijven. Wij gaan deze regering weghalen” aldus voorzitter Chan Santokhi. 

Santokhi gaf aan dat de oranje partij gaat voor 28 zetels. “Wij willen snel en ongestoord regeren, wij moeten hoe dan ook het land snel uit de crisis halen. De Oranje partij wil werkgelegenheid creëren, wij willen snel samenwerken met het buitenland. Wij willen investeerders aantrekken, daarom willen wij het volledige mandaat, volop mandaat van het volk van Suriname. Dat is wat wij vragen” zegt de voorzitter.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

85 REACTIES
 1. Met deze duidelijk uitgesproken statement valt de heer Chan Santhoki en de VHP m.i alle lof ten deel. ”Samenwerking met de NDP na de verkiezingen van 2020 vormt geen optie en is dan ook uitgesloten”. Een niet anders dan logische gevolgtrekking als hij zegt en benadrukt dat “Deze regering Suriname naar de afgrond heeft gebracht. En als deze regering dit beleid gecreëerd heeft, dan is deze regering ook niet geschikt om na 2020 nog aan de macht te blijven.

  Ik ben dan ook van oordeel dat de VHP zo nodig volledige mandaat van het volk van Suriname krijgt , om ongestoord te kunnen regeren, om Suriname hoe dan ook snel uit de crisis te halen. Daarnaast hoop ik ten zeerste dat de VHP regering het ter harte zal nemen, om de paarse uitbuiters van het Surinaamse volk te vervolgen en hun oneigenlijk vergaarde rijkdommen te confisqueren. De vraag behoeft dan ook niet meer te worden gesteld ” Pe a moni de” . Ook zal de frustraties van de trias politica hersteld dienen te worden, zodat dat DDB zijn straf niet mag ontlopen. De geloofwaardigheid van de VHP met Santhoki als ware Surinaamse leider, zal hem dan ook in dit verband door slechts daadkracht te tonen, nog meer ten deel vallen.


  Maak melding
 2. VHP zal na 26 mei 2020 de leiding moeten krijgen om met andere huidige oppositie politieke partijen in de DNA en wellicht anderen nog niet gekozen politieke politieke partijen het land uit de crisis te halen.

  De VHP gaat voor 28 zetels en meer voor de algemene DNA verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020.

  De VHP heeft een plan om Suriname na 26 mei 2020 uit de crisis te helpen.
  Samen werken met alle partijen behalve de ndp,
  Surinamers van oost – west, noord -zuid sluit u massaal aan bij de VHP-kernen en stemt u op 25 mei 2020 massaal aan op de dr-, rr-en dna-leden van de VHP die op de lijst van de DNA lijst en de andere lijsten van dr- en rr-lijst van de VHP zijn,

  28 zetels en meer voor de VHP,

  Surinamers, kiezers van Suriname redden jullie Suriname en denken jullie aan de toekomst van jullie (klein)kids en jullie en de toekomst van Suriname.

  Zie de huidige crisis waarin u leeft sinds 25 februari 1980, 8 december 1982, 25 mei 2010, 25 mei 2015.

  Zie uw armoede, grote werkloosheid, 3 keer skeer, prijzen van brood, elektriciteit, water, geen huis kunnen kopen of zelf huren, schoolgeld van uw kids, bus – en bootgelden, stijgende prijzen in de winkels, grote werkloosheid, ontslagen, geen werkgelegenheid, bedrijven die sluiten, geen valuta, geen US-dollar, grote criminalitei,

  Zie Venezuela!

  enz.

  Time4Change!

  Chan4Pres!
  Sluit u massaal aan bij de Orange Movement, VHP,
  Stemt u massaal op 25 mei 2030 voor de VHP,
  VHP voor 28 zetels en meer op 26 mei 2020,
  CS4Pres!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Kiezers van Suriname van Noord – Zuid, Oost naar West sluit u massaal aan bij de Orange Movement, VHP

  Stemt u op 25 mei 2020 massaal op de VHP

  28 zetels en meer voor de VHP op 26 mei 2020

  Time4change!

  Leve de VHP:

  28 zetels en meer voor de VHP,
  CS4Pres!

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Mocht de VHP de verkiezingen winnen dan is het te hopen dat zonder aanzien des persoon een ieder wordt aangepakt die zich heeft verrijkt en het volk daardoor verarmd is geraakt.
  Dat de corruptie wordt aangepakt. Dat lappen grond die onrechtmatig zijn toegewezen worden teruggevorderd en eerlijk worden verdeeld. Dat de eigenaren van alle verwaarloosde erven worden opgespoord om hun erven schoon te houden, zo niet dan worden ze verbeurd verklaard zodat anderen die al jaren wachten op een stukje grond om te bouwen, eindelijk aan de beurt komen.
  Dus ook grondig onderzoeken hoe Jogi aan zijn grote stukken land is gekomen, zodat voor eens en voor altijd zijn naam wordt gezuiverd als dat op eerlijke wijze is geschied. Zo niet dan moet ook hij inleveren.
  Dat de allerarmste onder de bevolking het eerst worden geholpen voor een beter bestaan. Dat er opvang komt voor de zwervers.
  Het drugsprobleem aanpakken, dat wordt een zware job.
  De komende regering, mits dat niet weer een NDP-regering wordt, zal het niet makkelijk krijgen. Er is heel veel werk aan de winkel. Maar eerst afwachten wie volgend de verkiezing wint.


  Maak melding
 5. Ik denk zelf als de VHP de verkiezingen wint, het 10x beter zal gaan met Suriname. Hij zal Suriname volledig uit de isolatie halen met betrekking tot het buitenland. Deze hele zittende regering met zijn oplichterspraktijken die ons land ten gronde hebben gericht en Suriname op de bedel toer hebben gebracht in hun eigen belang horen het veld voorgoed te ruimen. Er moet niet gekeken worden naar hij is van Hindoestaanse afkomst, dus ik ga hem tegenwerken. Hij is een Surinamer en heeft het beste met het land voor. Hij heeft geen crimineel verleden. Hij moet de kans krijgen ons land uit de slop te halen. Wanneer VHP de verkiezingen wint, zullen er vele deuren voor Suriname opengaan vanuit het buitenland. Een betere samenwerking op alle fronten. VHP is tot nu toe de enige partij die degelijke plannen heeft om ons land te besturen. Hij kan ervoor zorgen dat Suriname van een dubbeltje een kwartje wordt en niet de boeven criminelen “bende ” de goede uitgezonderd. Onze bevolking wordt door deze ellendige regering in een wurggreep gehouden met mooie woorden. Bevolking gebruik jullie verstand. Creolen ” kunnen” een land niet besturen. Inmiddels hoop ik dat velen hun ogen reeds jaren zijn open gegaan. Weg met armoede.
  VHP zal zorgen voor betere gezondheidszorg, scholing, criminaliteit uitbannen, veiligheid, kinderbijslag en ouderen pensioenen die op tijd worden uitbetaald. Geen wateroverlast meer in ons land die langzaam aan het verzuipen is. Ik ben niet van Hindoestaanse afkomst, maar gun het de VHP de verkiezingen te winnen. Met VHP is er licht in de duisternis. Geen snoepreisjes en leningen meer, geen mensen met een 3 dubbele functie, die hun zakkenvullen en zogenaamde nv’s en bv’s oprichten. Onze gronden als cadeau weggeven, terwijl hard werkenden zicht krom werken om hun schulden af te betalen. Oeng gebruik oeng verstang.


  Maak melding
 6. Dat is duidelijke taal.Wat voor zekerheid wilt men nog van de VHP.
  Deze meneer straalt vertrouwen uit in hem zie ik echt de redder van Su.
  Surinamers kijkt niet naar Kleur ras of geloof.
  Stem in2020 met verstand.
  Stem op de VHP.
  Geef ze volledig regeermacht om Su.uit de crisis te halen.
  Deze partij is de redding van Su.
  Ik geloof heilig in deze partij.
  Surinamers de toekomst van jou land is in jullie handen.
  Verdrijf het kwaad en laat het goede zegevieren.
  Ander optie is er niet.


  Maak melding
 7. Ondanks alle politieke vooringenomenheid kan gesteld worden dat de VHP zich sinds 2010 steeds nationaal en opgesteld heeft als het landsbelang betrof. hebben zijn niet:
  >> Vision 2030 opgesteld en aan de president aangeboden.
  >> geparticipeerd in de nationale issues zoals de afbouw van de Bauxiet industrie.
  >> heeft Santhoki niet de hem aangeboden fiancieringprogramma’s aangeboden aan de president.
  >> etc.
  Alle uit gestokken handen zijn genegeerd even als alle analyses van misstanden.

  Na de dreigementen om de helft van de VHP op te sluiten is er in 9 jaar nog geen enkele zaak voor gebracht en worden allerlei zaken en onderzoeken naar NDPers vertraagd of gesaboteerd. Ondertussen zit het kabinet van de president vol met dubieuze vrienden die wellicht goed weten wat een goede whisky is maar niets begrijpen van regeren en afleggen van verantwoording.

  De VHP heeft zich voor bereid en heeft internationaal het vertrouwen dat zij de Schuldenberg kunnen saneren. Men moet er niet van op kijken dat een VHP de kosten van de staatsschuld in no time halveert en dan de ruimte krijgt om de economie snel op gang te brengen door alle mee etende NDPers uit het systeem te halen en naar de rechter brengen.

  Niemand beseft wat Alcoa verschuldigd is en wat Brokopondo voor voordeel kan brengen als het goed ingezet wordt nadat EBS gesaneerd is.

  RobG heeft zijn toetsen bord schijnbaar opgegeten, of adviseert nu een land in Afrika.


  Maak melding
 8. Ik feliciteer al de posters die zo lovend zijn over Chan Santhoki en zijn “plannen.”

  Eerlijk gezegd heb ik nog geen enkel “beleidsplan” gelezen maar slechts enkele beleidsvoornemens.

  De verkiezing is volgend jaar, ik volg alle opschuif in Paramaribo en en in Den Haag en ben benieuwd wat de uitslag zal zijn.
  De 28 zetels waar Santhoki voor gaat lijken mij niet realistisch. Ik gun het hem wel maar ik zie het niet gebeuren.

  De heer Santhoki is een dappere strijder maar zijn beloften van “geld en bezitten confisqueren” lijkt me niet eenvoudig. Sherif weet precies hoe erg hij voor zijn leven moest vrezen en hoeveel bescherming hij nodig had tijden zijn ministerschap toe hij de criminelen wilde aanpakken. Hij weet ook dat het niet eenvoudig zal zijn.

  Om de orde het land dat door en door ziek en verziekt is te herstellen zal hij aan één termijn niet genoeg hebben.

  Het buitenland zal de deuren wagenwijd openstellen maar de vraag of ze gaan helpen en in welke mate valt te bezien. Wat te denken van het IMF? Zal de slogan van na het Zuur, het zoet hoeren, Of wordt het na het zuur het SAP met nog meer zuur?

  Kortom vragen waar ik niemand over hoor praten.
  Santhoki krijgt van mij alle steun, (ook als er een maandag cent actie komt), als hij de verkiezing wint met een grote meerderheid, maar de zeer hoge verwachtingen die hier uitgesproken worden deel ik niet.

  Mijn Motto is eerst winnen en dan het beleidsplan van de eerste honderd dagen en daarna zien.
  De uitvoering van de plannen zullen we dan vanzelf merken.


  Maak melding
 9. Ik ben geneigd de aanstaande president Santokhi alvast te feliciteren met het behalen van 28 zetels. Ik vraag me echter af hoe hij daaraan gaat komen. De NDP behaalde in 2015, 26 zetels. De V7 kreeg er 18 zetels. De VHP kreeg 9 zetels op eigen kracht. De VHP gaat zelfstandig de verkiezingen in. Van de negen zetels is ze van plan 28 te behalen in 2020. Van 9 naar 28 zetels. Zeer onrealistisch lijkt me dat.

  Goed, de economische situatie in Suriname is wat minder fraai. De NDP heeft echter nog steeds de grootste aanhang. Laten we zeggen dat de NDP 3 zetels kwijtraakt. De NDP komt dan op 23 zetels en de VHP krijgt 28 zetels. Totaal 51 zetels, wat het maximum is. Het betekent dus dat de rest van de partijen zoals de ABOP, BEP, PL, NPS, Strei!, enz., geen enkele zetel behaalt.
  Maar de NPS kreeg er 2, de ABOP kreeg 5, BEP 2, PL 5 etc.
  Al deze genoemde partijen zullen gegarandeerd de nodige zetels binnenhalen net zoals in 2015.Het betekent dat van de 28 zetels die VHP denkt te behalen je het nodige aantal moet gaan aftrekken. Minstens 13 zetels, zo niet, ietwat meer. De VHP komt dan maximaal op 15 zetels.
  De NDP heeft dan 23 en vormt een of andere coalitie met een partij of partijen om aan de meerderheid te geraken.

  De chronologische volgorde leert ons wel dat we eerst de decemberperikelen moeten afwachten alvorens je echt gericht kan gaan praten over de aanstaande verkiezingen. Dat is even belangrijk als de verkiezingen. Want er zullen consequenties aan verbonden zijn, afhankelijk van de uitslag van de rechter.
  Verder is de opkomst van de bevolking die daadwerkelijk de gang naar het stemhokje maakt, ook een belangrijke factor.


  Maak melding
 10. @ Jiyani,

  Een goede opmerking. Onderzoek naar alle corruptieve handeling, welke bekend is, gerede vermoedens van zijn of aangedragen wordt.

  Je opmerking over inleveren kan ik ook delen. Inleveren een vorm van pluk ze kaal. Het verkregen voordeel al is het in het verleden moet terug naar de staat.

  Ook moet er wat mij betreft een sanctie bij in de vorm van een geldboete. Opsluiten is voor mij geen optie. Kost de gemeenschap alleen maar geld. Uitsluiting om ambtelijke en bestuurlijke functies kan ook een extra boete zijn die wordt opgelegd.

  Een ieder moet merken dat corruptie niet loont.


  Maak melding
 11. Kondremangs,
  Het is een nobel streven. .maar tevens een gewaagde uitspraak. ….want kunt u zich 1996 nog herinneren????? Toen Pretaap samen met Dielip en wijlen Atta overliepen naar sopie Jules????
  Vooral het over en weer gaan van politieke prostituees moet scherp in de gaten worden gehouden. …..
  Dus het is zaak om de kandidaten van zowel de RR…DR en DNA een SOLIDARITEITSVERKLARING vooraf te laten tekenen dat men NA de verkiezingen NIET overstapt om DiDiBri en zijn drugsdealers cq corrupte bende nog in het zadel te houden. ….
  Zeer weinigen in de politiek hebben een GEWETEN. …..kennen jullie nog de uitdrukking : SPEEL GEEN POLITIEK MET ME?
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 12. Lafu tori;Anansi nanga ba tigri straks gt hij via de achterdeur kruipend en bedelen om een samenwerking,anders wordt hij levend gevild door zijn achterban,a shoe e kwinsi deng wreed,Smorgens vroeg tot Savonds laat zitten ze bij omu de Chinees daru te zuipen want het gt niet goed met ze,veel meer dronkaards op straat,het opvallende hiervan is,merendeels of bijna allemaal zijn leden van de oranje partij ndp bespotter Luti fu tingi olo uit abra broki be cool neem j medicijnen op tijd in


  Maak melding
 13. De Creoolse bevolking zal de straat opgaan als Santokhi president wordt.
  Ik denk dat het veel verstandiger is als Santokhi bij een overwinning van de VHP voorzitter wordt van het parlement. Het beste is om een Creoolse president te laten kiezen. Ik denk dat het hoogste doel van de VHP moet zijn om het land te redden. Gelet op de etnische samenstelling van de Surinaamse bevolking en het feit dat men minder verdraagzaam is dan het lijkt, is het wijs om iemand naar voren te schuiven met een grotere draagvlak.


  Maak melding
 14. Je kletst uit je nek dat een Creool president moet worden. Noem mij een land dat door een zwarte opgebouwd is. Het zit ze in de genen dat ze geen visie hebben om een land tot ontwikkeling te brengen. Santokhi is de man die Suriname uit de crisis moet trekken en dat zal hem ook gaan lukken tenzij de zwarten zo afgunstig zijn dat ze bij de verkiezingen in 2020 weer op de drugscrimineel en oude demente lummel gaan stemmen.


  Maak melding
 15. Kondremangs ,

  Wat zeer belangrijk is om VOORDAT. ..er door wie dan ook. ….een politieke functie of volksvertegenwoordiger…..vooraf een opgave van bezittingen opgetekend moet worden en als de functie niet meer bekleedt wordt OPNIEUW een balans opgemaakt wordt. …zo kan je corruptie en zelfverrijking tegengaan. ….
  En nogmaals. ..ophouden mekaar met allerlei etnische doomscenarios bang te maken. ….we leven niet meer in de tijd van toen de politiek langs religieuze /etnische lijnen zich ontwikkelde. ……de assimilatie van ons volk gaat voort. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 16. Beste mensen stem met verstand laat je zich niet omkopen met een pakketje, denk aan de toekomst van je kinderen, denk niet aan ras en kleur, denk aub aan alle SURINAMERS. Laat NPD het volk niet nog een keer naaien door alle populist belofte, corruptie, drugs beleid, leen beleid en vriendjes politiek. Verlost SURINAME door goed na te denken.


  Maak melding
 17. Geen woord Spaans tussen. Heldere taal ! Ndp moet inpakken en opdonderen. Tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten. De Surinaamse economie is gebouwd met leem. Het schreeuwd om degelijke bakstenen en rotsen. De VHP heeft het vertrouwen van buitenlandse mogendheden. Weet zeker dat de schuldenberg op te lossen is. Dus Desi tik jou bondru en dai hoepel op.


  Maak melding
 18. @ Sam
  Ik ben het met u eens dat het uitermate moeilijk zal zijn voor Santhokhi en dat hij waarschijnlijk hard zal moeten werken om in leven te blijven in een land waar kogels maar zo kunnen verdwalen.
  Hij is echter niet achterlijk en heeft allicht betere kwalificaties dan Bouterse.

  @ Pakiratigri
  U leeft in het verleden qua zetels en kiesstelsel. Kleine verschuivingen kunnen in een districtenstelsel heel grote gevolgen hebben en u stel dat de NDP 3 zetels verliest en u roept iets over de grootste aanhang.
  Die aanhang was in 2010 en 2015 nog te motiveren grote delen zijn nu gedemotiveerd en zullen minder goed te mobiliseren zijn te stemmen terwijl oppositie juist wel gemotiveerd zal zijn om te gaan stemmen voor een regime change.
  Natuurlijk haalt de VHP de 28 zetels niet. het is een noodzakelijke ambitie om stevig te kunnen regeren en de partner (waarschijnlijk ABOP) goed onder controle te kunnen houden door haar te kunnen inruilen voor een andere partij of restanten van de NDP. U kunt er vergif op innemen dat de NDP bij verlies uit elkaar valt in fracties. De NDP bestaat sowieso al uit de restanten van veel partijen en achterbanen die wel eens weg kunnen lopen.
  De terugloop in achterban kunt u het best zien door de bijdrage van de NDP aan de Avond vierdaagse in ogen schouw te nemen sinds 2012

  Bouterse kon in 2010 en 2015 het electoraat prima bespelen en met 45% van het electoraat 51% van de zetels winnen. Daar zaten veel rest zetels bij omdat die door het systeem bij de grootste partijen landen.
  equetes laten minimaal zien dat de verschillen tussen NDP en VHP al aardig afgenomen zijn. Echter u zult ook rekening moeten houden dat de NDP aan alle kanten zetels kan verliezen.
  Denkt u niet dat de zetel in Marowijne richting ABOP zal gaan gezien het gewijffel van de regering op de grens.
  Denkt u niet dat de kans groot is dat de volgers van Patrick Kensenhuis nog NDP gaan stemmen,
  In het Binnenland zal de animo ook sterk terug lopen omdat dat de President het binnenland in het donker gezet heeft,. medische zorg en onderwijs heeft vernietigd.
  Denkt u dat het gedoe met NDP leden in Nickerie geen gevolgen zal hebben. Waarom trekken ze zo hard aan Waidoe die elke dag zijn prijs aan het verhogen is.

  Beste Pakiratigri wegblijvende kiezers en loyale kiezers, teleurgestelde kiezers, de ervaring van de afgelopen jaren, loze beloften en een oppositie die iets te bewijzen heeft hebben forse effecten. De NDP had in 2010 met 35% ongeveer 16 zetels, 45% waren 26 zetels. Ofwel een paar procent die niet opkomen dagen en een paar procent die VHP gaat stemmen hebben een enorme verschuiving tot stand. Een NDP die genegeerd kan worden wordt een vechtfractie die Bouterse niet meer bij elkaar kan houden.
  U bent een beetje kortzichtig met stel een verlies van 3. Ook als de PL leeg gevreten wordt door Sapoen dan is de kans heel klein dat hij nog een keer met Bouterse in zee zal gaan. Hij zal dan moeten proberen de PL over te nemen van Somohardjo en gematigder worden.
  Bouterse is uitgeregeerd en dat weet hij al. Zie het gegeven dat er nog steeds geen begroting is.


  Maak melding
 19. Weg met de Cosa Nostra Orga: Alle gestolen gelden moeten teruggehaald worden bij de Abanies.

  Santhoki gaat Suriname uit de blubber halen.


  Maak melding
 20. Allen,

  Het wordt tijd voor verandering in Suriname voor iedereen, de bevolking van Suriname heeft genoeg gezien en geleden.
  Laat een andere partij het overnemen, slechter kan het niet worden.
  Samen met alle bevolkingsgroepen in Suriname bouwen aan een betere Suriname.

  SUCCES.


  Maak melding
 21. Haha @beste JoJo.

  Ik gooi graag een paar bommetjes. Ik ben zelfs bereid te zeggen dat de NDP 6 zetels kwijtraakt. Het wordt dan 20. Maar dan nog blijft het een optelsom en aftrek. De VHP wil 28 zetels. De NDP heeft dus 20, en 20 plus 28 is 48. Drie zetels dus over voor de rest van de politieke partijen. Gaat niet gebeuren. De PL heeft aanhang, de ABOP, de BEP enz, hebben allemaal hun aanhang. Sommigen kregen zelfs 5 zetels. Dus, weer geldt dat de VHP moet inleveren op die 28 zetels. Minimaal 13 zetels. En 28 minus 13 is nog steeds minder dan de 20 zetels van de NDP.
  Het enige is dat de NDP nog harder haar best moet doen om een coalitie te vormen. Gezien de geschiedenis van Suriname blijkt het keer op keer te geschieden.

  Bouterse heeft bovendien veel meer charisma dan Santokhi. Santokhi is een te deftig mannetje. De NDP is een swingmaster and showboating. Daar kan de VHP niet tegenop. En tot de dag van vandaag wordt er etnisch gestemd en vanwege een bepaalde voorkeur voor een partij vanwege traditie. Dus ik zie niet veel veranderingen.
  Maar ik wacht eerst af op de decemberperikelen.


  Maak melding
 22. Kondremangs,
  @pakira. ….
  We hebben in Su geen behoefte aan swingmaster en showboating. …..vandaar dat Su een submarine geworden is olv DiDiBri en co….. .Bouta charisma? ????laat me niet lachen. …..hij is en blijft een lafaard die alleen maar hier een grote bek kan opzetten en zich niet durft te vertonen in DNA en voor de rechter. ….
  Wacht maar af. ….die bejaarde seniele groep rondom DiDiBri is langzaam aan het uitsterven. . Ook zijn tijd komt. ….
  Jij onderschat het Surinaams volk. ….doe alles met ze. …. maar. .kom niet aan hun eten en drinken en die van hun kinderen. ……te wojo jagi. ..wo sjie. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 23. Paki-RAT-igri,

  voor alle duidelijkheid, het zijn nog steeds DecemberMOORDEN….mogelijk is een bommetje in die lege kokosnoot van jou, een betere oplossing. Valt trouwens wel op dat je deskundige bent op het gebied van AFTREKKEN.


  Maak melding
 24. Sommige pionnen van de Paarse hufters snappen maar niet dat
  alle Srananmans, op de Paarse profiteurs na, zullen stemmen om
  de Sranan RECHTSSTAAT terug te brengen in Sranan !

  Het land is door Paars in een rechtsstatelijke, financiele en criminele
  DIP geplaatst !

  ZONDER RECHTSSTAAT KOMT ER NOOIT ONTWIKKELING IN SRANAN !

  PS : VERVOLG ALLE CORRUPTE POLITIEKE BOEVEN, PLUK ZE KAAL en
  GEEF HET GEROOFDE, TERUG AAN HET SRANAN-VOLK !!!


  Maak melding
 25. @ JoJo 7 mei 2019 at 12:44
  Ik heb gisteren reeds eerder betoogd dat “betere kwalificaties” niet bepalend zijn of je een land uit het slob haalt, het kan hooguit een beetje helpen.
  Belangrijk is of je een goede visie hebt, wat je met het land wil en hoe je het wil bereiken.
  Of je je visie in het buitenland goed kan “verkopen” en voldoende steun kunt krijgen van hetzelfde buitenland. En of investeerders genoeg vertrouwen in jou hebben om in het land te investeren.
  Niet alleen investeren om de bodemschatten en je hout weg te dragen, maar ook in andere sectoren, landbouw, veeteelt, visserij etc en om je je exportmogelijkheden te bieden.
  vooral het laatste is belangrijk voor de binnenlandse markt is Suriname met 600.000 inwoners te klein voor grote investeringen.
  ___

  Een algemeen opmerking
  Ik merk op dat er mensen zijn die roepen dat er geen land is waar zwarten hun land vooruit hebben gebracht en verwijzen dan naar Afrikaanse landen.
  Mijn stelling is dat er geen werelddeel is dat zo misbruikt is door het westen en zo vaak getroffen zijn door natuurrampen en uitbraak van ziekten. Men is nu met een project “malaria vaccinatie gestart in.. u raadt het al, we zullen zien wat de effecten zijn.

  Over Suriname heb ik even opgezocht hoe het landsbestuur van Suriname is/is geweest.
  Lees mee en laat mij weten wat u opvalt.
  Vice- presidenten nadat Suriname onafhankelijk is geworden”:
  – Jules Wijdenbosch NDP
  – Pertaap Radhakishun BVD
  – Jules Ajodhia VHP
  – Jules Ajodhia VHP
  – Ram Sardjoe VHP
  – Robert Amerali ABOP
  – Ashwin Adhin NDP

  Zaten zij voor spek en bonen of waren/zijn ze medeverantwoordelijk voor het beleid van de afgelopen jaren??

  Tussendoor kende Suriname een President die naar de naam Shankar luisterde. Hoe het met hem is afgelopen weten we.


  Maak melding
 26. Santokhi verkoopt gebakken lucht aan de gemeenschap. Die 28 zetels zal de VHP nooit halen. Ook als NPS, ABOP, PL zich opheffen en opgaan in de olifant zal het hen niet lukken.


  Maak melding
 27. Een huwelijk tussen de VHP en de ndp..never ..
  Nooit!
  Het beste nieuws na lange tijd.!
  De ndpers zullen in rouw zijn.
  Hahaha…wahaha..
  Zij hoopten op het tegenovergestelde…ze zullen diep teleurgesteld zijn….het is net een jarde klap op de gezichten van de ndpers…


  Maak melding
 28. En hiermee heeft Santokhie alle wind uit de zeilen van de nieuwe partijen genomen.Het zijn toch ontstaan uit onvrede met de gang van zaken in Sur.Vooral tegen de regeer methode van de NDP.


  Maak melding
 29. Kondremangs,
  Beste Sam……je vergeet Henck Arron…….die was vice president tijdens Shankar. …..hij durfde geen president te worden ondanks de belofte voor de verkiezingen van 1987 dat bij 2/3 meerderheid van het Front. ….de NPS de president zou leveren en de Grondwet zou veranderd worden. …..dus niet. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 30. zeggen wat je gaat doen als je wint is heel anders dan wat je werkelijk doet.
  als je nooit hebt geregeerd, dan weet je ook niet wat het is en wat er speelt.
  kijk maar naar al die andere front regeringen, hoeveel hebben zij voor suriname gedaan en hoeveel
  samenwerking vanuit het buitenland hadden ze.

  je moet eens weten hoe ze in westerse landen denken.
  geen voordeel voor westerse land, geen deal zo werkt het.

  wat @passant vaak zegt over 1980 en alle andere nederlandse rommel is onzin.
  politiek in nederland is net zo idioot. bijna alle beloften worden gebroken er is bijna geen verschil.
  weten jullie daar in su dat we tegenwoordig tot 68jr moeten gaan werken en pensioen niet genoeg is.
  ze hebben voorig jr belastingen hier verhoogt met 3% en andere dingen zijn duurder geworden.
  overheid heeft bezuinigt op hee veel sociale voorzieningen.
  je moet eens weten wat de rede is op prinsjesdag. “WIJ GAAN ACHTERUIT”.
  Holland a no paradijs

  je eigen surinaamse de hele tijd afkraken is een ding, maar moet niet denken dat andere westerse landen
  superbeter zijn.
  ga nu eens naar Griekenland, spanje, Italie,portugal. dingen zijn laatste jaren daar erger geworden
  andere oosteuropese landen zitten een beetje in zelfde schuitje als Suriname.
  landen als, Roemenië , albanië, bulgaraijë, polen, oekraïne ,Griekenland en meer.

  als die west europese landen al niet goed kunnen samen werken met die landen dichtbij
  hoe gaan ze dan samenwerken met SUriname. tenzij ze een superdeal hebben.


  Maak melding
 31. @Jiyani geen toegevoegde waarde. Ze misdragen zich overal en liften mee met het succes door anderen bereikt. Kijk maar naar de bijdrage van de dorpsgek en seniele persoon Pakira die het over swingmaster van een demente moordenaar. Dat is het criterium voor zwarten. Geen probleem als ze honger lijden als ze maar kunnen swingen.


  Maak melding
 32. Gratis stemadvies. Stem VHP als jullie niet op de operatietafel willen sterven omdat er geen medicijnen meer zijn. Mensen stemmen op de NDP tot dat ze een keer ziek zullen worden en te horen zullen krijgen dat er geen medicijnen zijn. De president zelf charter een vliegtuig om in Cuba te worden behandeld. Jullie zullen in Suriname blijven.


  Maak melding
 33. NOBRUYA 7 mei 2019 at 13:56
  Kondremangs,
  Beste Sam……je vergeet Henck Arron…….die was vice president tijdens Shankar.”

  Heb ik over het hoofd gezien.

  Drie andere belangrijke personen die verantwoordelijk zijn geweest voor de politieke ontwikkeling van Suriname na de onafhankelijk zijn:
  Jaggernath Lachmon, voorzitter van het Parlement
  Marijke Djwalapersad , voorzitter van het Parlement
  Jenny Simons, thans voorzitter van het Parlement.

  Valt u iets op?


  Maak melding
 34. Jij snapt het niet @Glenn of @Baba Sai.

  Ik spreek vanuit ervaring over het Surinaamse volk. Surinamers houden van dyugudyugu. Santokhi is wel meer geschoold dan Bouterse. Bouterse is desondanks veel sluwer en weet wat het volk nodig heeft om op hem te stemmen. Het gaat slechts om de uitslag van de verkiezingen. Jan met de pet op heeft niet zoveel boodschap aan die gewichtigheid van Santokhi. Diezelfde elementaire fouten die hij gemaakt heeft tijdens 2010, tevens 2015, zullen hem nu ook weer parten spelen. Hij (de VHP) is niet creatief genoeg. Ze reageren steeds op Bouterse. Bouta taki; a tigri doro. Piano no e plei moro. Vervolgens schiet de rest van de oppositie in de verdediging. I lati tap a veld boi. Dat Bouterse een swingmaster is and showboating, blijkt uit het feit dat ie al tig jaar aan de macht zit. Het volk houdt van hem. De oppositie weigert dat te erkennen. Zo ook jij. Maar dit zijn de naakte feiten.


  Maak melding
 35. Overigens ben je grof met je woorden@Glenn. Zo praat je niet tegen mensen. Dus ook niet tegen @pakiratigri. Let daarop jij met je zwarten gedoe. Ik kan nog ruwer wezen als het moet. Ga eens goed nadenken en kies!


  Maak melding
 36. Zo, nu weet men genoeg. Het moment dat hij in welke vorm of OP wijze dan ook, in de NAASTE toekomst met de Nationale DRUGS, DIEVEN, DEBIELEN, DELINQUENTEN, DWAZEN, DOMMEN, DEMONEN, DUIVELS, pARTIJ IN ZEE GAAT OOK HIJ GEZIEN ZAL WORDEN ALS EEN DRUGS,DIEF,DEBIEL, DELINQUENT,DWAAS, DOM, DEMONISCH,DUIVELS PAAR VERWORDEN LID. Opa taki, ie wan deng koeliman kap a man noh?


  Maak melding
 37. Glenn in welk land heeft iemand van jou soort succes,met bijna anderhalf milyard mensen en een kleine elite die het goed hebben is geen kunst, met zoveel mensen moet j alleen met brood bakken of daru verkopen miljardair kunnen zijn j klinkt een beetje ondankbaar met een geschiedenis van amper zesduizend jr terwijl de Afrikaan al meer dan honderd duizend jr grote beschavingen hadden,en alles wat jullie nu profijt van hebben zijn door Afrikanen reeds lang geleden ontdekt,op alle wetenschappelijke gebieden waren ze superieur aan jullie vraag dat aan de witte man jou aanbidder,die geprobeerd hebben alles toe te eigen terwijl ze zes diuzend jr geleden in holen leefden,en jou soort in lemen huizen gemaakt van koeie stront,van waar die verwaandheid,j leest te veel comics of zuip te veel


  Maak melding
 38. @Jiyani
  heel veel westerse landen proberen racisme te bestrijden. ze weten waarom
  RACISME=minder inkomsten voor de staat. minder controle over totale bevolking.
  zijn zoveel anti-racisme campanges en reclames hier in west-Europa.

  @pakiratigri
  kan gelijk hebben. een diploma is alleen een begin. praktijk telt ook.
  bouterse zit al lang in politiek en is heel erg sluw. hij weet wat de bevolking denkt.
  je moet nagaan, toen hij geen president was in jaren 80, was hij wel jaren lang opperbevelhebber van het nationaal leger. betekent geen president maar toch super veel macht.

  andere jaren toen wijdenbosch president was, was hij waarschijnlijk adviseur of de stem in wijdenbosch zijn hoofd. zelfs als NDP verliest, doet de regering toch wat bouterse wilt. wat een keus


  Maak melding
 39. Julie willen een land vooruitrengen maar zitten hele dag te reageren op alle artikelen. Nu zie ik waarom jullie eeuwig schelden op iedereen die niet in jullie straatje loopt. Ik wens jullie en jullie VHP veel succes met de dromen Dromen zijn vaak bedrog.
  Ik weet dat iedereen voor zijn eigen belang gaat.


  Maak melding
 40. @Ai Na Yu :

  De Hindostanen hebben de staatskas en alle reserves geplunderd,
  waardoor Sranan thans failliet is ! iiiJJAAATOCHHH !

  De Hindostanen zorgen voor de verschrikkelijke dagelijkse zware
  criminaliteit ! IiiJAATOCHHH !

  Wij hebben een mega-Hindostaanse STAATSSCHULD ! IiiiJAATOCHHHH !

  Daarom is onze pres meneer BOUTASINGH !

  PS : RACISME LOST NOOIT ENIG PROBLEEM OP,
  LEIDT TOT VERNIETIGING VAN LEEFGEMEENSCHAPPEN EN
  VAN LANDEN !

  KIJK EENS UW RACISTISCHE SPIEGEL EN MAAK PROGRAMMA´S
  OM UW BEVOLKINGSGROEP UIT DE BAGGER TE TREKKEN !


  Maak melding
 41. @ Sam

  U heeft gelijk het gaat niet om de diploma;s maar wat men met het geleerde doet. Ook een MBOer zal een land goed kunnen regeren als de mind maar open staat.

  Voor de mensen die stellen dat het in zwarte landen kommer en kwel is dan hebben ze in veel ge vallen gelijk echter er zijn sowieso ook goede voorbeelden of voorbeelden van landen die zich aardig goed overeind weten te houden of zich herstellen. denk dan aan Botswana, Tanzania en Namibie, Ethiopie komt er ook al weer aardig boven. Ruanda wordt zelfs als een powerhouse gezien en herstelt na haar diepe dalen aardig en zelfs Kenia heeft de weg omhoog gevonden.

  Voor zij die naar het westerse puinderen verwijzen denk ik dat dat daar genuanceerd naar gekeken moet worden. het echte roven is pas na de bevrijdingen gekomen. De landen waren vaak heel toevallige samenvoegsels uit de koloniale tijd. De vernietinging van de bestaande structuren is verwijtbaar. Op dit moment wordt er harder gerooft dan ooit en dan loopt het westen niet voor op maar China en Israel.

  @ Pakiratigri.
  u rekent zich rijk. natuurlijk zal de VHP niet de meerderheid halen omdat ze niet groot genoeg zijn om het districten systeem te verslaan en Bouterse zijn regering en haar ambtenaren ultiem in kan zetten voor het NDP belang. gegeven is dat 35% van de stemmen ongeveer 16 zetels oplevert. Enquetes in Paramaribo gaven aan dat NDP en VHP min of meer gelijk lagen in het belangrijkste district. Echter in Wanica, Saramacca en Nickerie zal de NDP sterk zijn net als in Commewijne terwijl in Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo de ABOP de wacht gaat uit maken en met heel weinig stemmen heel veel zetels zal schoren.
  De NPS heeft de organisatie om haar stemmers vast te houden en kan wel eens gaan verrassen als de kiesdeler lager wordt om dat de stemmers in de NDP bastions het in de breedte wel eens afkunnen laten weten terwijl de Hindoestanen binnen de NDP (BVD) wel eens terug kunnen gaan naar hun oude nest.

  Ik zie NDP en VHP ongeveer gelijk eindigen tussen de 16 en 18. Het gevolg van een dergelijke uitspraak is dat Bouterse een kruiwagen met Kikkers heeft die een veilig heen komen gaan zoeken bij de partij die hun het beste faciliteert. Zie in omgekeerde weg het gedrag van Waidoe. Als hij een NDP zetel scoort en om de NDP licht een cordon sanitair dan zit hij heel snel bij een andere partij met de stelling het zijn mijn stemmen die met mij mee gekomen zijn.

  Vlak Bouterse niet uit want hij is een meester in het bespelen van de straat en hij heeft ongetwijfeld voldoende geld (ook prive) om extreme dingen te laten gebeuren.

  Het is een gegeven dat iemand als Santhoki een van de weinigen is die overal ter wereld met voldoende gezag binnen komt om serieus te praten over een herfinanciering van de schulden. Boefdraad is een schaamteloze figuur die de wereld afreist en niet verder komt dan de voordeur.


  Maak melding
 42. @ pakiratigri
  correctie.

  “Echter in Wanica, Saramacca en Nickerie zal de NDP …. foutje voor NDP te lezen VHP …….. sterk zijn net als in Commewijne terwijl in Sipaliwini, Marowijne en Brokopondo de ABOP de wacht gaat uit maken en met heel weinig stemmen heel veel zetels zal schoren.”


  Maak melding
 43. Ze schelden alle zwarten uit en toch willen ze de stem van de zwarten.
  Zonder de zwarten kan Sandopie nooit een verkiezing in Suriname winnen,prent dat goed in jullie tonton!


  Maak melding
 44. Ze schelden zwarten uit, maar als de zwarten in hun winkels gaan kopen, dan is het geld van de zwarten wel goed. En als een zwarte succesvol en rijk is, rennen hun vrouwtjes als hondjes achter die succesvolle rijke zwarte mannen aan, alleen maar voor het geld en om de roem. Schaamteloze mensen zijn die dalits zeg. Het wordt tijd dat zwarten massaal geen winkels meer instappen van deze dalits. Laten dalits maar bij dalits kopen. Er zijn ook Afrikaanse winkels in NL en ik neem aan ook in Su, waar je als zwarte je boodschappen kan gaan halen. Laat die winkels van die dalits links liggen. Dat doe ik zelf ook. Ik ga geen boodschappen halen bij mensen die mij haten alleen omdat ik niet op hun lijk. Wat een achterlijke manier van denken hebben deze dalits zeg. En nu ben ik benieuwd of mijn posting door de ballotage commissie komt.


  Maak melding
 45. Waar men voor moet waken en zeer alert moet zijn is fraude bij de verkiezingen. Dat kan de situatie penibel maken. Dora is voorzitter van OKB, de kiesstelsel is veranderd, er mag geen bundeling van partijen vooraf aan de verkiezingen zijn…op alle belangrijke posities zitten NDP-ers met een reserve leger van 80.000 ambtenaren op een bevolking van 510.0000. NDP zal alles eraan doen om aan de macht te blijven. De geleende miljoenen zal uitgedeeld worden, mensen zullen omgekocht worden. VHP moet alert zijn en niet in een waas van overwinning gekke stappen maken. Dwarka zal nu in zijn slappe pyjama diarree gekregen hebben. De andere overlopers gaan met hangende pootjes terugkomen. NDP is het land niet waard!


  Maak melding
 46. @Dagoebal,

  In Noord-Ghana wonen zijn er mensen die nog steeds in lemen hutten wonen.
  Koeienstront wordt gemengd met leem, om het leem bij elkaar te houden.

  Zag een keer in een programma over een Afrikaanse stam dat als men zich niet houdt aan bepaalde regels of beledigend is, dat men dan koeienbloed moet drinken en je gezicht ingesmeerd wordt mrt koeienstront.
  Nu mag hij weer babbelen!

  Recent is in de deelstaat Odisha in India meer dan een miljoen mensen geëvacueerd omdat de staat bedreigd werd door de orkaan Fina. Er zijn relatief weinig doden gevallen, vergeleken met andere keren dat daar een orkaan woedde.
  Minder kletsen over India, het land gaat vooruit.

  Mauritius is een eiland behorend tot Afrika. Het zijn vooral Indiërs in samenwerking met (hoe kan het ook anders) bewoners van Chinese en Indische afkomst, die dat eiland tot welvaart hebben gebracht. De oorspronkelijke bewoners, die ook creolen worden genoemd, vormen het grootste deel van de arme bevolking.
  Onderwijs tot en met de middelbare school is gratis op Mauritius. Welke regering in Suriname is het gelukt om het onderwijs ook gratis te maken voor scholieren?

  De stad Durban in Zuid-Afrika is tot bloei gekomen dankzij Indiërs.
  Wat is hierop jouw antwoord?!

  Tegen de hindustanen die schrijven dat ‘zwarten’ de landen waar zij wonen niet tot ontwikkeling brengen, raad ik aan om meer te lezen over Afrikaanse landen die grote sprongen qua ontwikkeling.
  Ghana en Kenia zijn 2 landen die aan het opkomen zijn.


  Maak melding
 47. @Forza; de foto is echt, maar contradictief aan de titel van het bericht. De foto is van vorige jaar, toen VHP een herstelplan aan de coalitie aanbood. Dat plan is linea recta in de prullenbak belandt.


  Maak melding
 48. Jijani wat zit jij te ouwehoeren 700 miljoen mensen in india moeten zien rond te komen met 100 dollar per jr en 500 miljoen wonen nog steeds in lemen hutten,en ze schijten nog steeds op de spoorbaan met gevaar voor eigen leven want toiletten mogen ze niet in huis hebben,be cool anders ga ik nog meer vertellen,over al die vieze restaurant dan heb ik het over top de a la crème laatst nog gezien op een Belgische tv zender onvoorstelbaar hygiëne is een groot probleem daar,dat is Moorsu in het kwadraat


  Maak melding
 49. Kondremangs,
  Een member van waterkant had het in een ander artikel over van. …geen beschaving hebben over het doodwensen van alle drugdealers. …
  Maar. ….moraalridder spelen terwijl je een racist bent. ….dat is pas. ..geen beschaving hebben. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 50. @Dagoebal,

  Ik weet heel veel over India zo ook over Afrika.
  Waarom wil je her hier hebben over de zeer hygiënische restaurants in India, terwijl het met de hygiëne in Suriname ook erg slecht gesteld is.
  Waarom zeuren creolen eeuwig en altijd over India?
  Waarom zeuren hindustanden altijd over Afrika?
  Onbegrepelijk!!


  Maak melding
 51. @NOBRUYA,

  Je hebt het over mij. Waar en wanneer heb ik mij racistisch uitgelaten.
  Kun je dat staven. Neen. Ik heb blijkbaar ergens de waarheid geschreven die jou in de verkeerde keelgat is geschoten. Succes ermee.


  Maak melding
 52. En…. de winnaar is Jiyani 7 mei 2019 at 17:23

  De hypocriet is het gelukt om een mooie discussie om te toveren tot een discussie over zwarte en hindoestanen, Afrika en India.

  Wanneer is het iemand voor de laatste keer gelukt??

  Kan me niet herinneren, iemand die het wel weet???


  Maak melding
 53. Kondremangs,

  Mercy Sam,
  De hypocriet is ontmaskerd. ….het zijn idd steeds dezelfde figuren die de discussie omtoveren tot een raciale discussie tussen creolen en hindostanen. …typisch een product uit het koloniaal verleden van verdeel en heerspolitiek en verder uirgewerkt in Ptata. ….
  I rest my case
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 54. @Sam,

  Tuurlijk is Jiyani weer de schuldige.
  Jij leest alleen de reacties van mij. De reacties van Wendy, Dagoebal lees je maar niet.
  Wie is begonnen met Hindustan dit en hindustanen dat. Wie is begonnen over India?
  En als ik mijn reactie geef, dan ben ik de racist.
  Jij en nobruya kletsen uit jullie vette nek. Ik begin nooit over Afrika en India, het zijn altijd types zoals Dagoebal, Afiba en andere creolen.
  Jullie zijn zelf de grootste racisten. Jullie willen dat ik als hindustaanse niets mag terugschrijven.
  Wel die tijd dat hindustanen zich nederig opstelden jegens creolen is voorbij.
  De jongere generatie pikt het niet meer.
  E is werkelijk iets mis in jullie koppen!


  Maak melding
 55. Mijn reactie van 7 mei at 19.20 uur hebben die klote Sam en die klote Nobruya maar overgeslagen.
  Krijg toch de hik jullie beiden. Het zijn jullie creolen die altijd en overal de sfeer verpesten.

  7 mei 2019 at 19:20
  @Dagoebal,

  Ik weet heel veel over India zo ook over Afrika.
  Waarom wil je her hier hebben over de zeer hygiënische restaurants in India, terwijl het met de hygiëne in Suriname ook erg slecht gesteld is.
  Waarom zeuren creolen eeuwig en altijd over India?
  Waarom zeuren hindustanden altijd over Afrika?
  Onbegrepelijk!!


  Maak melding
 56. Jammer genoeg gaat de VHP de verkiezing in 2020 niet winnen.

  Het feit dat het Surinaamse volk politieke partijen steunen die geleid worden door criminelen zoals Bouterse en Brunswijk zegt al heel veel.

  Het volk van Suriname kiest niet voor kennis en kunde maar voor mensen die onverantwoord met geld strooien.

  Bordo is ook zo’n geliefde crimineel en lid van de politiek.

  Mensen in Suriname kiezen bewust om te profiteren van corruptie. Het is de mentsliteit.

  Suriname is een failed state dankzij het volk.


  Maak melding
 57. Kondremangs,
  Tegen minderwaardiheidscomplexen is geen kruid gewassen. …niemand heeft beweerd dat wie dan ook niks mag zeggen. …dat je het niet met mekaar eens bent. ..tot daar aan toe. …
  Maar steeds over raciale uitingen over elkaars bevolkingsgroep…..is beneden alle peil en fatsoensnormen en waarden. …..
  Stoere praat en beledigingen snijden geen hout. ..kos kos ne broko soro. ….
  Inderdaad. ..ik maak onderscheid. ..NIET op basis van kleur of afkomst. …maar van handelingen en feiten die niet door de beugel kunnen. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 58. De basis van VHP is 10 zetels en die va de NDP 12 zetels. De VHP heeft dus een sterke campagne te voeren.
  Laat men alleen praten over hoe het land uit de slop te halen, want mensen zitten niet te wachten op beschuldigingen en vingerwijzen, maar op oplossingen. Praat dus alleen over de oplossingen en nergens anders over. Dat zal de mensen, alle Surinamers, vertrouwen geven en stemmen opleveren.


  Maak melding
 59. @Nobruya,

  Ik ben het ook niet eens met Dagoebal. En zonder te schelden of grof te zijn, heb ik mijn mijn mening gegeven. Nogmaals ga eerst lezen wat Dagoebal heeft geschreven. Hij is over India begonnen. Hij hemelt Afrika op, zaagt India totaal af. Dat pik ik niet!
  Je hebt wel het gore lef om mij voor racist uit te maken.


  Maak melding
 60. Kondremangs,
  @Jiyani. ..
  1 vraag :
  Voel je je Surinaams of Indiaas? ???
  En bovendien heb ik GEEN namen genoemd. …wie de schoen past…..trekke hem aan. …
  1 advies. ….blijf bij de topic. ..laat je niet verleiden tot broko bana en streetfights. …
  Want dat is wat de pro -DiDiBri clan hier wil. ….verdeeldheid zaaien. ..
  Je bent begaan met Su. ….dat merk ik tenminste in je comments. ..maar graag wat meer vanuit de Surinaamse bril dan vanuit de Europese bril. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 61. @pakiratigri, ga je weer voor 5 jaar gratis BBmetR?

  @Dagoebal, toen je vanmorgen aan je bal krabde, kefte je toen ook daarbij?

  @veno, onderschat je niet de verstandelijke vermogens van een heleboel zwarten? Denk je dat ze eeuwig op de NDP gaan stemmen? Ieders geduld raakt eens op.

  @ai na mi, wanneer had die Hindoestaanse vrouw jouw weer afgewezen? Zit je er nog steeds mee?

  @Wendy, jammer dat je ooit toch dood moet. Want de hemel is niks vergeleken met de (drugs)paradijs die de NDP heeft gecreëerd toch?

  @Davis, vele zwarten kennen de zelf overschattende Abaisa en hoe het met hem afliep vast nog wel.


  Maak melding
 62. @Nobruya,

  Heb geleerd vsn mijn ouders om een vraag aan mij gesteld altijd te beantwoorden. Ook al ben ik nog steeds boos op je, zal ik de vraag beantwoorden.

  Ik voel me geen Surinaamse, ben er niet geboren, voel me geen Indiase, ben ook daar niet geboren.
  Ik voel me en ben een hindustaanse, dat is mij identiteit. Mijn Nederlandse nationaliteit is voor mij slechts een formaliteit, want voor de Nederlanders ben ik geen Nederlandse.
  Heb echter met zowel Suriname als met India een band, mijn ouders zijn van Suriname, mijn voorouders komen uit India. Heb in Suriname nog familie wonen, hoewel de spoeling steeds dunner wordt.
  Ik kan Suriname niet door de Surinaamse bril bekijken. Op 3 keer vakanties na, kan ik dat ook niet.
  Ik lees wel veel over Suriname en weet ook best wel veel via mijn ouders en ooms en tantes.
  Het maakt mij totaal niet uit wie het land bestuurt, als er maar geen onderscheid wordt gemaakt tussen de etniciteiten en dat iedereen het goed heeft.
  Bouterse heeft er niet veel van gebakken. Daarom vind ik dat anderen de kans moeten krijgen. Hij heeft in de 9 jaren bitter weinig betekent voor het volk. Het volk is verarmd.
  Bouterse heeft Suriname in de verkoop gedaan. Deze man heeft de capaciteiten niet om een land te besturen. Ook in zijn directe omgeving heeft hij niet de mensen die dat kunnen.

  Ook met India heb ik een band. Dat verloochen ik niet. Ben er 1 keer geweest, heb veel onrecht gezien, maar ook de goede wil van het volk om er iets van te maken.
  Er valt nog veel te verbeteren vooral op het gebied van mensenrechten, vooral als het gaat om vrouwen en meisjes. Maar het Indiase volk is aan het veranderen. Ze durven de straat op te gaan om te protesteren en voor hun rechten op te komen.

  Ik heb gereageerd omdat je mij bedoelde. Dat ik een racist ben. Als ik lees hoe creolen over hindustanen praten, dat is pas racistisch zijn. En daar zal ik altijd op reageren, dat doe ik zonder te schelden. Maar als ik echt boos ben dan kan ik uithalen.
  Dat heb ik ook gedaan naar jou.

  P

  .


  Maak melding
 63. Jaichand 7 mei 2019 at 22:14

  Laat men alleen praten over hoe het land uit de slop te halen, want mensen zitten niet te wachten op beschuldigingen en vingerwijzen, maar op oplossingen.”

  Jaichand 7 mei 2019 at 22:59
  Op de man spelen??
  @ J
  Lukt net om over oplossingen te spreken hé?

  Mijn club heeft verloren dus nog even een slaapmuts naar binnen werken.


  Maak melding
 64. Jiyani 7 mei 2019 at 23:22

  Nog 38 minuten te gaan en de winnaar blijft………………………………inderdaad Jiyani!!!

  Ik houd het maar hierbij.
  Morgen is een nieuwe dag, mogelijk een andere winnaar.
  Maar dan zonder dioegoe, djoegoe


  Maak melding
 65. Ruzie zoeken en maken is geen kunst, die oplossen en vrede sluiten wel heel erg moeilijk.
  Zo, deze is echt voor degene die de schoen past!!


  Maak melding
 66. Jiyani 7 mei 2019 at 23:33

  Nog 27 minuten te gaan vrede sluiten met hypocrieten lijkt me onmogelijk.
  Ik laat ze lekker in hun vet gaar bakken. 🙂

  zo mijn borrel is op, mijn vrouw heeft het bed warm gemaakt dus ik kruip maar lekker naast haar, een advies………… nee toch maar niet.


  Maak melding
 67. @Sam,

  De oplossingen gaan in ieder geval niet van de NDP komen. Wel de problemen. Doe daar je voordeel mee. Je kunt een VHP-advies geven aan jouw familie die mogen stemmen. Ik bedoel, als je pakketjes verzend, mag je toch ook een advies sturen? Of heb je alleen incasserende familieleden?


  Maak melding
 68. we hebben Jiyani nooit in levende lijve gezien.
  hij kan ook van een andere bevolkingsgroep zijn om creolen en hindustanen met
  elkaar te laten vechten


  Maak melding
 69. wat me trouwens opvalt. aan het nederlandse taalgebruik zie ik dat het alleen maar nederlandse surinamers zijn die hier op waterkant reageren. surinamers in Suriname hebben weinig tijd voor waterkant.net.
  of ze zien alles toch op de surinaamse tv.


  Maak melding
 70. Dagoebal
  7 mei 2019 at 18:10. Groot gelijk geef ik je. India is smerig, India is vies hygiene kan beter maar daar wordt aan gewerkt. Maar er is een ontwikkeling gaande waar veel landen een voorbeeld aan kunnen nemen. Een maand geleden heeft een Indiase miljardair 7 miljard euro geschonken om dat geld te gebruiken voor ontwikkeling van de gezondheidszorg. Noem jij mij een Surinamer die iets voor zijn land betekend heeft. En dan bedoel ik niet iets als het bouwen van een voetbalstadion. Verder wil ik jou erop wijzen dat India nooit het buitenland om hulp vraagt bij calamiteiten. Bij rampen wijst het land hulp vanuit het buitenland af. Het land wil namelijk op eigen benen staan en laat zien dit te kunnen. Als Suriname zo veel verder is waarom gaat het om geld bij India bedelen? Waarom gaat Bouterse niet bij een of ander Afrikaans land om geld vragen ? Je wijst steeds op de uitbuiting van Afrikaanse landen door het Westen. Waren Bokassa, Idi Amin, Mobutu, Tutu en meer zwarte leiders zoveel beter dan de Europese uitbuiters ?


  Maak melding
 71. Als je een objectieve kijk wil hebben moet je zelf in Suriname zijn en niet op je 3 zit vanuit je koude zitkamer waar de verwarming aanstaat uit je nek te graaien .
  Laat niemand je in de maling nemen , wat gebeurd er als NDP 16 en VHP 15 zetels krijgen , dus het is toch meer een marketing stunt van mr S dat hij nu dit roept kan jij je voorstellen wat hij dan gaat roepen .
  Ik denk zelf dat er ook al aan plan B is gedacht .
  Ik heb toch liever ongezouten kritiek uit Suriname dan het geluid van zogenaamde suri,s op afstand.
  Het kan heel anders lopen als wat wij hier denken ,hopen en willen ( 70 % van de suri kiezer is stem vee) hou daar rekening mee .


  Maak melding
 72. @Sam,

  Deze gladharige (immers hij heeft een keer geschreven dat hij geen kroeshaar heeft)creool, kan net niet verkroppen, wanneer ik de racistische creolen wijs op hun gedrag.
  Deze tyfuslijder moet altijd op mij vitten. Dat hij zelf een grote hypocriet is, ziet hij niet in.
  In haast elke reactie van hem is tussen de regels door zijn haat jegens de hindustanen te lezen.
  Alleen zijn haat tegen mij durft hij openlijk te tonen. Des te meer ik hem negeer, des te harder hij op mij reageert. Wat een Suffolk!!
  Stik maar in je eigen braaksel, jij onderkruipsel. Met jou wil ik nooit vrede!!
  Je bent de grootste verliezer.


  Maak melding
 73. Op deze site mag iedereen reageren, ook al woont hij/zij in Verweggistan.
  Wat een domme opmerking over die koude zitkamer, waar de verwarming aanstaat.
  Is het in Suriname bloedheet, dan staat de airco dag en nacht aan.

  Wie wint, wie verliest dat horen/lezen we pas volgend jaar mei.
  De meningen zijn verdeeld. Maar tot nu lees ik dat er vanuit een bepaalde hoek men Santokhi liever kwijt dan rijk is.
  Mocht de VHP toch als winnaar uit de bus komen, dan is het te hopen dat er geen onlusten uitbreken! Mocht de NDP weer winnen, dan zal de armoede alleen maar toenemen.
  Het volk bepaalt.


  Maak melding
 74. @Glenn,

  Ook jij krijgt de status van de grote winnaar van tyfuslijder Sam. Hij wil niet dat je als hindustaan creolen confronteert met de waarheid. Je moet je positief opstellen t.a.v. creolen.
  Wat een gedrocht is die kerel toch. Misvormd misbaksel!


  Maak melding
 75. Meer VHP-jongeren naar de NDP
  In navolging van de kopstukken van de jongerenraad van de VHP zijn er verschillende andere VHP-jongeren deze week overgestapt naar de NDP.

  Onder andere Shulaika Ramsaroep, actieve VHP-jongere uit het district Wanica die van oud-VHP’er Sharmila Mansaram haar lidmaatschapskaart in ontvangst wenste te nemen heeft gemotiveerd door Mansaram gekozen voor de NDP.

  Deze nieuwbakken NDP’ers zullen via de structuren worden ingezet. Ramsaroep bijvoorbeeld komt te vallen onder de structuren van Paramaribo in het werkgebied van Claudia Maatsen. Dit alles wordt mogelijk door de bijzondere bijdrage van NDP-topper Rabin Parmessar.

  Volgens berichten op social media worden de nieuwbakken NDP’ers enorm belaagd via Facebook en whatsapp. Ook worden ze platgebeld door een VHP-topper. De jongeren hebben echter kenbaar gemaakt dat ze onbevreesd deze keuze hebben gemaakt en niet van plan zijn hun pad te laten bepalen door een paar stemmingmakers.
  ======================

  De leegloop onder jongeren is begonnen. Het heeft er alle schijn van dat de mensen in de partij in tegenstelling tot de enthousiaste aanhangers hier op waterkant.net ontevreden zijn. De jongeren laten het in ieder geval merken.

  Ik hoop dat Chan Santhoki leiderschap toont en dit een halt toeroept.
  Anders zou het verkeerd, zeer verkeerd voor hem en de VHP kunnen uitpakken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES