Ontwateringswerkzaamheden in Paramaribo vanwege wateroverlast Suriname

30
Ontwateringswerkzaamheden in Paramaribo vanwege wateroverlast Suriname

De ontwateringswerkzaamheden in Paramaribo Noordoost, die vorige week gestart zijn, vorderen gestaag. De werkzaamheden worden thans in het ressort Blauwgrond (omgeving Leonsberg/Clevia) uitgevoerd. De komende dagen zullen ook andere lozingen/trenzen in dit gebied aan de beurt komen meldt het Districtscommissariaat.

Vorige week werd bekend dat de ontwatering van Paramaribo Noordoost gebiedsgericht zal worden aangepakt. Daarbij zullen alle Hoofd – en Secundaire lozingen in de vijf ressorten van Paramaribo Noordoost zullen opgeschoond worden. Dat liet districtscommissaris Mike Nerkust bij het startsein van het project “Ontwatering van Paramaribo Noord” weten.

De dc geeft aan dat er een aantal focusgebieden in kaart zijn gebracht en dat er vanuit het Noorden (Leonsberg) gebiedsgericht richting het Zuiden gewerkt zal worden. De aanpak geschied in samenwerking met verschillende diensten. Ook de gedetineerden worden ingezet voor de uitvoer van dit project.

Het ophalen van de lozingen zal ervoor zorgen dat bij zware regen de afvoer van overtollig water vlot verloopt, waardoor het wateroverlastprobleem tot een minimum zal worden beperkt. In de komende periode zullen er ook kolkenzuigers ingezet worden om de verstopte kolken aan te pakken. Filmpje:

30 REACTIES

 1. Hopelijk geen mooi weer gedrag in verband met de naderende verkiezingen. Ik vraag mij echter wel af of het opschonen alleen van de diverse sloten de oplossing van het probleem is bij een grote regenval. Ik denk zelf dat het gehele rioleringssysteem van Paramaribo onder handen genomen moet worden wil je komen tot structurele oplossingen.


  Maak melding

 2. Lijkt op showtime voor de verkiezingen. PL,ABOP, VHP wees op je hoede. Werk hard voor je kiezers. Laat de ndp ze niet uit je handen stelen.


  Maak melding

 3. @ alles voor loze beloften en een pakket.
  toen suriname nog niet onafhankelijk was waren er ook overstromingen Paramaribo.
  het is al meer dan 50 jaar zo. de nederlandse regering had toen al wat kunnen doen.
  ze zijn toch zo goed in dammen en dijken bouwen en waterkering.
  heeft dus niks met bouta te maken


  Maak melding

 4. In m’n jeugd in de 60/70 werden alle sloten schoongemaakt, de sloten werden opgegraven en langs de weg werd met een houwer alles weggekaapt. Er zijn genoeg gevangingen in Suriname of mensen met taakstraffen. Laat ze met beveiliging en politie Suriname schoonmaken. Alle vuil moet opgeruimd worden en naar de vuilverbranding brengen en niet langs de weg op een hoop laten. Gemaaide gras langs weg wegbrengen naar de veehouderij. Er is genoeg werk voor de gedeteneerde om Suriname mooi schoon te houden, maar dit betekent niet dat de rest van de bevolking klakkeloos alles mag gooien in sloten. In m’n tijd zag je een dooie hond in de sloot of je zag kinderen van een bruggetje in de sloot springen of je zag mensen hengelen, mooie gouden tijden. Nooit meegemaakt dat de stad onderwater was, af en toe iemands erf onderwater en als kind werd ik beetje jaloers, omdat je niet in het water kon spelen. Stiekem ging toch op het erf van de buren en als je ouders achter kwamen dan kreeg je straft en uitleg waarom daar niet mocht spelen. Wat mooi tijd heb ik gehad in Suriname en het was een wonder schoon land. Geen petflessen, koelkasten etc in de sloten. Lieve Surinamers ik hoop dat alle sloten, trenzen, kanalen etc. schoon opgegraven en onderhouden worden, máár veel ligt ook in de handen van de bevolking om zelf te onderhouden. Dat vaker ophaaldiensten langskomen om verzamelde vuil opgehaald worden. De regering mag ook via de media bekend maken op welke dat grofvuil wordt opgehaald en de buurt vermelden. Of bevolking mag bellen wanneer zij grofvuil buiten langs de weg mag zetten of zelf brengen ipv zelf verbranden, niet weten hoe schadelijk het is voor de mens en milieu. Voorlichting tv geven wat de nadeel is om zelf vuil te verbranden.
  Laat Suriname weer bloeien en gloeien tot een glorieuze toekomst. Dit is in de handen van de bevolking zelf en reken niet op de regering, die denken meer aan hun zelf. Bewoners denk aan de toekomst van je kinderen en kleinkinderen. Gaat jullie goed in Suriname


  Maak melding

 5. Heel slim, op rupsbanden op het asfalt. Na de werkzaamheden moet de straat aangepakt worden. Neks no fout zal de bejaarde straks op de berm komen vertellen.


  Maak melding

 6. Schandelijk als men de trenchein de droge tijd open houd hoeft men maar een fractie van het werk te doen.
  Dan kan men 5 km trenche vrij houden voor de inspanning van 10 km.

  De focus ligt verkeerd. Deze regering leert helemaal niets en stoot zich elke regentijd aan de zelfde steen.


  Maak melding

 7. Aan de Indira Gandhi weg, zijn ze ook bezig geweest, nadat het onkruid meters hoog heeft gestaan. Alleen dat stukje voor Fernandes zag er verzorgd uit.

  In en in triest! Een prachtig land wordt in de vernieling geholpen. Waarom mordt er niet op structurele basis onderhoud gepleegd? Eerst wachten op regen en dan doen alsof je geweldig bezig bent.

  Het volk lijkt het maar niet te willen, al jaren geen vooruitgang en op naar 2020!
  Laat je niet voor de gek houden.
  Afstraffen die handel!!!!!


  Maak melding

 8. Dit werk moet je het hele jaar doen en niet in de regentijd. Dan is het ook veel
  minder arbeidsintensief, het is dan een kwestie van bijhouden. De rotzooi moet met
  een tractor met kar worden afgevoerd en niet op de slootkant gooien.


  Maak melding

 9. Beste burgers van suriname.
  Hebben jullie je afgevraagd waarvoor je een politieke partij kiest. Ja Ja om een regering te vormen die het land gaat besturen en de belangen van de burgers te behartigen. Tellen jullie je winst in de afgelopen jaren. En zijn jullie wel opgekomen voor jullie rechten. Neen dus, dan zijn jullie ook mede verantwoordelijk over het slechte beleid van de regering.

  Kijk maar naar de wateraflozingen. De hele goot zit vol met moeras en is dichtgeslibt. Bij regen komt het hele gebied onder water te liggen. Zijn jullie al die tijd blijven slapen in plaats van op te komen voor jullie rechten. Het spreekt toch voor zich dat afwateringssystemen onderworpen zijn aan regelmatig onderhoud om het goed te laten functioneren. Vooral in een tropisch land groeit alles als kool en raakt de goot of trenzen gauw vol met gras en onkruid en allerlei plantensoorten. Dit alles brengt afval met zich mee en in een mum van tijd is er geen sprake meer van goot en trenzen en is alles dichtgegroeit en dichtgeslibd.

  Er is ook een districtcommissaris met zijn kornuiten en opzichter die er voor verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het onderhoud. Het is te gemakkelijk om overal de president aan te spreken. Het zijn de taken voor de delegeerden die de functies bezetten en over hun district verantwoordelijk zijn voor de uitvoering. Wanneer ze niet in staat zijn om aan hun verplichtingen te voldoen wegens het ontbreken van middelen en financiën, kunnen ze het beste zelf opstappen.
  MAAR HET TEGEDEEL IS WAAR!!!


  Maak melding

 10. Deze hersenloze acties zijn te voorspellen, dat men dit soort zaken aanpakt wanneer het leed al geleden is. Elke maand horen de trenzen schoongemaakt en bijgehouden te worden. De juiste voorzieningen treffen om voorgoed af te zijn van wateroverlast is de beste aanpak. Dit wat er nu wordt gedaan is halve garen werk. Dit probleem zal dus blijven bestaan, zoals er nu wordt gewerkt.
  Sarie Torie


  Maak melding

 11. Wanneer je bovenstaande uitbaggerplaatje vergroot, dan zie je dat in de goot inmiddels bananen bomen zijn gegroeit. Hoe achterlijk kun je nog zijn om zo ver te laten komen.
  Het is echt een walhalla land.


  Maak melding

 12. Water naar zee dragen of anders gezegd, poer broekoe weer broekoe werk. De trenzen worden opgeschoond en de troep wordt langs de kant van de sloot gelegd in plaats van dit veel verder weg te voeren. Bij een flinke regenbui blijkt telkens weer dat de zelfde opgeruimde rotzooi weer in de zelfde sloot terecht komt.

  Duurzame oplossingen lijken mij eerder voor de hand te liggen om deze problemen in de toekomst te voorkomen. Een kwestie van geld die er niet is, realiseer ik mij. Echter om overstromingen en verstoppingen het hoofd te bieden, dient de overheid op z’n minst structureel maandelijks er voor te zorgen te zorgen dat de meest belangrijke trenzen opgeschoond worden, ten einde het afwateringsprobleem en de ziekten die op de loer liggen te voorkomen..


  Maak melding

 13. @ Vliegende Hollander

  Hoezo afvoeren, het moet langs het sloot kant gedeponeerd worden en na 3 maanden hebben ze weer werk om het op te ruimen !!! Het zijn gewoon een stelletje sukkels, de opdracht gever en de uitvoerenden.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 14. Het ook is voor een gedeelte oom debet aan dat de trenzen overlopen. Ze gooien de lege oerfkesen niet in vuilnisbakken, maar in de trenzen. De kolken raken verstopt, zodat het water niet kan wegstromen.
  Dat straten van Paramaribo onderlopen door overstromingen speelt al decennia.
  Geen enkele regering heeft dit probleem op de juiste manier aangepakt. Het rioolstelsel zal vernieuwd moeten worden.
  Mensen die in de wijken Maretraite, Rainville, richting de oceaan wonen kampen al vele jaren met wateroverlast tijdens zware regenbuien.
  Door deze overstromingen komt ook de gezondheid in gevaar.
  De natuur moet men beschermen maar men moet zich ook tegen de natuur beschermen.

  Na de onafhankelijkheid heeft Suriname ontwikkelingsgelden gekregen. De toenmalige regering had de kans om de infrastructuur aan te pakken. Dat geld is verdampt, zonder dat de bevolking daar profijt van heeft gehad.


  Maak melding

 15. Het enige voordeel dat ik zie als je zoiets doet in de regentijd, is de maximale stand van het water in de trens. Afhankelijk daarvan kun je eventueel dieper de boel uitbaggeren. In de droge tijd zie je dat niet. Maar de seizoenen in Suriname kloppen allang niet meer. Het regent ook in de droge tijd, dus wanneer moet je een aanvang maken? Dat gedetineerden worden ingezet is ook een goede zaak. Een vorm van rehabilitatie en scheelt ook op de kosten. Wel regelmatig de boel onderhouden en niet te lang wachten. Nog steeds Surinamers die de boel vervuilen door allerlei rotzooi in de sloten te gooien. Nare eigenschap is dat. Daar moet men vanaf. Opvoeden de boel.


  Maak melding

 16. Waarom ophalen.Mijn geliefde Suriname gaat toch ten onder.Voeg verzuipen maar ook in de rij van corruptie.zakkenvullers, roversbendes,drugshandel,vriendjespolitiek,………etc,etc.Suriname is niet meer te redden.Tweedracht tussen koelie en blakkamang is al gezaaid


  Maak melding

 17. Heb zelf een keer staan toe kijken hoe een schoonmaakploeg in de stad de straten schoonveegt de vuilnisbakken leeg maakt. En nog 2 minuten later loopt een vent met een Fernandes flesje in de hand drinkt deze leeg en gooit het op straat.

  Toen hij werd aangesproken de eerste wat je hoort is ympp.
  Het mentaliteit bij de mensen zelf is zo laag dat ze het zelf niet door hebben.

  Kijk maar in het binnenland wat voor een rotzooi daar ligt.


  Maak melding

 18. Heel Suriname weet wanneer grote en kleine regentijd, behalve de Rioolratten van de regering , want men gaat juist in de regentijd riool schoonmaken. Het Beleid van deze Nationale Drugs Partij is nul coma nul.


  Maak melding

 19. meki njang , zijn die lange arm graafmachines van baas …je kunt ze soms ook geparkeerd zijn naasr zijn huis op leonsberg ……efre nog land uitzuigen voordat hij word weggestemd.


  Maak melding

 20. Pakiratigri je lult weer naar dat je verstand hebt , alleen om dit tijdstip weer goed te praten gekozen door een stel incompetente klootzaken , dit opschonen van watergangen doe je voor dat de regentijd begint, kijk naar een land waar z wel verstand hebben van waterbeheer en wat daar aan vast zit, opschonen doe je voor en de daaropvolgende schouw doe je voor de natte periode’s dus in het vroege najaar in Nederland, zodat wanneer er een overschot aan water is dit zonder belemmeringen geloosd kan worden


  Maak melding

 21. Wordt tijd dat het NII met een voorlichtingsvideo op tv komt om te laten zien hoe het niet moet. Meewerken aan een schoon milieu begint bij jezelf. Het NII moet veel voorlichting geven op het gebied van milieubewustzijn, hygiëne, zorg voor je omgeving, niet alleen je huis van binnen schoonmaken, maar ook je tuin en ook buiten je tuin, op straat, bij het hek, bij de voordeur, in je eigen buurt, alles schoonhouden en samen met buurtbewoners de troep uit de sloten halen en troep op straat opruimen, structureel en niet eenmalig of zo.


  Maak melding

 22. @Hans ,het opschonen is begonnen . Weer of geen weer. Dat telt. Het gaat gestadig . Dat telt! Ik heb niets goedgepraat. Ik heb er ook andere dingen bij gezegd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.