maandag, mei 20, 2024
HomeFotoSurinaamse Sheneeva en Chenelva zijn de enige siamese tweeling van Nederland

Surinaamse Sheneeva en Chenelva zijn de enige siamese tweeling van Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

Bij RTL vandaag het aangrijpend en bijzonder verhaal van de enige siamese tweeling in Nederland: Sheneeva en Chenelva. De twee werden geboren in het binnenland van Suriname en gingen op jonge leeftijd naar Nederland in de hoop dat ze daar konden worden gescheiden. Maar omdat ze een gedeelde slagader in hun hoofd hadden kon dat niet.

Nu zijn ze 18 jaar verder en tegen alle verwachtingen in gaat het goed met hun. Toen ze nog klein waren, dachten artsen dat ze maximaal 8 jaar oud zouden worden. Nu ze 18 zijn, durft niemand daar nog een uitspraak over te doen. De meisjes zelf blijven positief.

Ze willen ook niet gescheiden worden, zeggen ze 18 jaar later tegen RTL. Chenelva: “Het is prima zo. We kunnen doen wat andere mensen ook kunnen. En we zijn niet anders gewend.” Ze zouden wel willen dat andere mensen anders op hen reageren. Waar ze ook komen: altijd worden ze nagestaard.

In de hoop dat mensen eraan wennen dat ze er anders uitzien, zijn ze gaan vloggen en posten ze op Facebook en Instagram over hun leven. Helaas levert dat ook veel negatieve reacties op. Lees het volledig artikel op de site van RTL.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

11 REACTIES
 1. Heel erg jammer dat ze niet gescheiden konden worden. De zusjes zijn echter tevreden met de situatie en dat is het belangrijkste.
  Dat mensen ze aanstaren en lelijke dingen over ze schrijven, dat zit in de aard van de mens.
  Was zo en zal ook altijd zo blijven. Maar als het noodlot deze mensen treft, dan janken ze het hardst.
  De zusjes zijn gezond, dus hoop dat ze lang blijven leven. Veel geluk meiden.


  Maak melding
 2. Het gaat jullie goed en 1 ding wil ik jullie meegeven laten jullie alle negatieve reacties achterwege. Lieve meisjes het gaat jullie goed.


  Maak melding
 3. Als jullie de enige siamese tweeling un nl zijn dan snap ik het dat de mensen jullie aanstaren. Ook het feit dat jullie kleur hebben. Ik zal jullie volgen. Trots op jullie hoor. Ik zie de dag nog zo dat jullie geboren zijn. Ook enige in jullie soort. Jullie zijn uniek. Heel veel plezier in jullie verder leven.


  Maak melding
 4. Wat een geluk dat jullie in Nederland terecht zijn gekomen en wat een geluk dat jullie de goede zorg van de Nederlandse Staat genieten want laten we eerlijk zijn in Suriname of India zou men jullie als door de duivel bezeten neerzetten en zou verder geen hulp zijn. De kans was ook groot dat jullie in die landen niet ouder dan 10 jaar zouden worden. Dank Nederland.


  Maak melding
 5. Maar in de VS is de scheiding wel mogelijk. In het Johns Hopkins Ziekenhuis in Baltimore heeft Dr. Benjamin Carson in het verleden een Duitse Siamese tweeling met succes gescheiden. Ook in Ghana en Uganda is men in staat tot scheiding. De neuro-chirurgen in deze landen zijn opgeleid door de befaamde Professor Carson.


  Maak melding
 6. Ja klopt ja, deze Afro-Amerikaanse arts heeft inderdaad een succesvolle operatie verricht op een Siamese tweeling en hij heeft de Siamese tweeling heel goed van elkaar kunnen scheiden.


  Maak melding
 7. Deze meiden zijn echt tof . Blij dat ik ze mocht leren kennen. Zeer goedlachs en altijd happy. De een is pittiger dan de ander maar dat brengt evenwicht. Zeer leergierig en altijd enthousiast. Ik heb met ze gewerkt maar dit verhaal geeft een ander kijk op de meiden. Uit respect stel je niet meteen allerlei vragen in dit vak. De laatste keer spraken ze over Suriname, vakantie en het lekker eten als eventueel aankomende thema op school. Heel leuk.


  Maak melding
 8. Ze hebben een slagader die ze samen delen en daardoor kan t niet. Lees eerst goed voor je commentaar geeft. Of 1 of beiden gaan dood en dat willen ze niet. Dus laat al dat commentaar met rust dat in ander land ze wel gescheiden kunnen worden. Ze willen het niet . Klaar. En heb respect.


  Maak melding
 9. Als wij geen commentaar mogen leveren waarom wordt het verhaal op Waterkant gepubliceerd met de mogelijkheid om te reageren ? Het is typisch deze mentaliteit waardoor velen een behoorlijke haat tegen Surinamers hebben. Men gedraagt zich altijd belerend alsof je op hun gezicht gescheten hebt. Naar mens !


  Maak melding
 10. @Glenn

  Mensen moeten eerst goed lezen en hun hersens gebruiken.
  Net als bij jou, schort daar bij veel mensen iets aan.
  Eigenlijk moeten moderators hard optreden tegen dit soort posters en helemaal tegen posters die onbeschoft zijn.
  Jammer genoeg hebben moderators geen tijd om alle bagger te lezen.

  En de logica dat “het verhaal hier publiceren” iemand het recht geeft dom en onbeschoft te reageren is helemaal van de zotte. Daarmee toon je slechts aan dat je beschavings en ontwikkelingsniveau zwaar te wensen overlaat.
  Als ik die domme logica zou volgen dan mag ik jou helemaal de grond in boren en afmaken omdat je hier reageert. Loser.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES