zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieNederlandse toeristen in Suriname slachtoffer van roofoverval in gehuurde woning

Nederlandse toeristen in Suriname slachtoffer van roofoverval in gehuurde woning

-

Does Travel - naar Suriname

De slachtoffers van de gewapende roofoverval afgelopen donderdag in een woning te Menkendam, zijn drie toeristen uit Nederland. Volgens Dagblad Suriname zat het trio in de avonduren op het balkon van de woning die ze gehuurd hadden te chillen, toen ze plotseling drie criminelen gewapend met een vuistvuurwapen op hun zagen afkomen.

De slachtoffers renden de woning binnen en deden de deur op slot. De daders hebben toen op de deur geschoten met als gevolg dat een van de toeristen werd geraakt. Hij raakte gewond aan zijn heup en bovenbeen en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Na de overval vluchtten de verdachten te voet in de richting van de Martin Luther Kingweg en stapten in een gereedstaand voertuig. Het Korps Politie Suriname trof een vuistvuurwapen aan op het terras. Het wapen dat waarschijnlijk door de rovers is achtergelaten, werd in beslag genomen. De buit betreft een tas met daarin 100 euro.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Het is verstandig als de toeristen weg blijven. Suriname is zeer onveilig voor toeristen. De organisaties die Suriname promoten als vakantieland, hebben de taak de toeristen goed te informeren dat zij vooral hun leven niet zeker zijn. Wanneer een promotor deze informatie achter houdt, is het misdadig. Dan zijn deze promotors bewust bezig mensen hun leven in gevaar te brengen. Om het Surinaams eten hoeven zij hier niet te komen. De recepten vind je allemaal op internet. Schilpadden bekijken kan ook in een ander land, want de schilpadden worden van hun eieren geroofd en verkocht. Naar aapjes hoeven zij niet te komen kijken, want die worden ook vermoord en opgegeten of hun vlees wordt verkocht op de markten, zoals de tijgers, jaguar en de poema’s. Het heel erg jammer wat deze toeristen is overkomen, hoop dat degene die verwond is spoedig hersteld..

  Sarie Torie


  Maak melding
 2. De regering hft geen vat meer op dit soort taferelen.het is schering n inslag n dit mede door ht ondeskundig beleid van deze rovende regering.


  Maak melding
 3. Triest …Suriname is Suriname niet meer.
  Dit soort overvallen gebeurt overal .maar in Suriname is het een ware epidemie geworden.


  Maak melding
 4. Toeristen blijf massaal weg uit Suriname. Alleen zo kan men een signaal aan de regering geven dat er iets gedaan moet worden aan de criminaliteit zodat het veilig word om toeristen te ontvangen.


  Maak melding
 5. Treurig, en dan maar verkondigen dat het beter gaat in Suriname.
  Wat doet de hoofdpersoon eraan, niets, die houdt zich meer bezig met propaganda voor de verkiezingen van 2020.
  Want ja het is ooooo zo belangrijk voor hem dat hij deze weer moet winnen.


  Maak melding
 6. Och het zal toch niet waar zijn? Ja het is waar, weer toeristen uit nederland overvallen en zelfs beschoten. De regering is de schaamte voorbij. De regering neemt haar verantwoordelijkheid niet op zich, om de rovers stevig aan te pakken.
  Deze rovers worden juist in bescherming genomen, want de NDP heeft de stemmen van dit gajes heel hard nodig om aan de macht te blijven. Daarom worden politici zelden overvallen.
  Suriname is niet alleen verworden tot een drugshol maar ook tot een rovershol!!

  De in Nederland wonende oudere Surinamers zullen naar Suriname blijven gaan. Velen hebben nog familie daar wonen. Onder de jongere neemt een bezoek aan Suriname af.
  Zelf heb ik besloten om niet meer met vakantie naar Suriname te gaan, mits er een kentering komt.
  Echter heb ik daar een hard hoofd in, want de NDP blijft aan de macht, waardoor Suriname verder zal verloederen.


  Maak melding
 7. Wegblijven van toeristen die het land komen bekijken of nog belangrijker op familiebezoek komen is geen realistische optie. Er zijn mogelijkheden om dit te stoppen. Als het goed gaat met de economie dan kan je
  met gewoon werk je geld verdienen. De NPD en Bouta die gratis geld geven om de economie op te blazen zijn de oorzaak. Gratis geld bestaat niet brada.
  Bandieten die mogen gewoon met hun eigen soort wapens aangepakt worden. Kijk naar die gast op Sophie’s Lust. Precies zo. Of anders geef dat dan een keer geld uit om een goede politie te onderhouden. Coca doorvoer maakt me niet uit, het gaat om die criminaliteit op straat en in je huis die ze moeten aanpakken.


  Maak melding
 8. Ach man dit gebeurt overal ik blijf lekker naar Suriname gaan. Geen overvaller die mij tegen houd. In Nederland zijn overvallen met bruut geweld dagelijkse kost dus dan moeten mensen ook niet naar Nederland komen.🤕🤕


  Maak melding
 9. Suri verdelen. Hindi deel. Java deel. Afrika deel. En grens controle laten uitvoeren.probleem opgelost.
  Suri babwe heeft geen regels daarom gebeuren zulke dingen.


  Maak melding
 10. Ik klop het af maar nooit zoiets meegemaakt. Ook niet in Holland pe roof e roof ooktoe. Soema e go tang na menkendam? A no probleem je soekoe vooral als je de toerist gaat uithangen. De ka kes kesie aw kong roof gegarandeerd.


  Maak melding
 11. Afiba loop toch niet te koop met je domme kennis van zaken. Suriname is niet veel groter dan een groot dorp in Nederland en hier wordt je openlijk beroofd, vrouwen gekapt en kinderen voor de rest van hun leven geestelijk beschadigd.

  Denk dat jij ook tot de laatste groep behoort dus ik neem jouw domme opmerkingen jou niet kwalijk want je weet niet beter. Dom geboren en nooit iets bijgeleerd.


  Maak melding
 12. @ Aan de slachtoffers.

  Het had u ook in Nederland kunnen gebeuren hoor. Dus niet erg dat het u ook in Suriname is gebeurd. Buitendien bent u niet stoer genoeg.

  Zij die wegblijven om niet het onheil op te zoeken des temeer. Je bent stoer als je beroofd wordt en denk, ach ja. Ik ga volgend keer weer naar Suriname. Ik ben stoer.

  By the way. Wat bent u in Suriname komen doen. We hebben u niet nodig. Wat we nodig hebben zijn uw euro en uw paketten. We zijn bedelaars aalmoezen hebben we nodig. Gastheer kunnen we niet zijn zonder euro en dollar tekens in onze ogen.


  Maak melding
 13. @Johan,

  Waar blijft het deel voor de boeroe’s, de dogla’s en overige Surinamers. Of moeten zij gaan kiezen in welk deel ze willen gaan wonen?
  Suriname verdelen zal daarom niet kunnen en zal ook nooit gebeuren.
  Stel dat jouw voorstel waarheid wordt, moeten de grenzen bewaakt worden. Mogen ze bij elkaar op bezoek gaan? Komt er een centrale regering. Of krijgt elk deel een eigen regering. Hoe wordt het financieel geregeld?
  Worden de delen dan deelstaten van Suriname genoemd met elk deel een eigen naam? Wat zal de status zijn van elk deel?
  Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n opdeling?


  Maak melding
 14. Dus omdat in Nederland ook elke dag berovingen plaatsvinden, mag dat ook in Suriname. In Nederland wordt serieus werk gemaakt van dit soort zaken. Nederland kent ook het programma:
  Opsporing verzocht. Veel zaken worden dankzij dit programma ook opgelost.
  Nederland is ook serieus bezig met het drugsprobleem. En recent is bekend gemaakt om ook het zwerversprobleem in Nederland aan te pakken.
  Als er dan zo nodig een vergelijking gemaakt wordt tussen Nederland en Suriname, waarom blijft Suriname dan achter om ook serieus deze problemen aan te pakken.
  De regering Bouterse zit heel diep in drugs gerelateerde zaken. Ze spelen mooi weer, maar ondertussen zijn het de grootste boeven.


  Maak melding
 15. Allemaal haters hier. Behalve Afiba dan… Allen maar Surinaams nieuws lezen zodat jullie weer over Suriname kunnen zeiken. En nog t lef hebben hier iemand dom te noemen. Geen respect voor n anders mening en persoon. Suriname is n kleine gemeenschap en er gebeurd inderdaad wel eens wat. Suriname bericht daar eerlijk over en elke gebeurtenis is Nieuws. Dus dit ook. Ik ken andere landen die met censuur ervoor zorgen dat dit soort nieuws in de doofpot wordt gestopt.
  Als je Suriname niet moet, blijf dan niet t nieuws uit Suriname lezen. Lees de Metro, Telegraaf, AD en dergelijke, om over de dagelijkse berovingen en moorden in Nederland te horen. Of doe onderzoek over hoeveel berovingen, moorden, ongevallen er in Nederland per dag gebeuren. Dan heb je n bezigheid.
  Het is jammer dat wij zo als krabben met elkaar leven elkaar afvallen waar maar mogelijk. Een restant van een slavenverleden. Een aangeleerde habbit die blijkbaar moeilijk is af te leren, tenzij je zelfreflectief bent en leerbaar bent.


  Maak melding
 16. Goed zo. Wat hebben deze toeristen daar te zoeken. Iedereen weet hoe gevaarlijk het daar is. En toch ga je je go krassen.
  Er zijn toch veel mooiere en veilige landen om vakantie te houden.
  Maar gewoon hardleers!!!


  Maak melding
 17. Geweldig deze Abanies zetten Suriname Goed op de wereld kaart , we staan al bekend om onze drugs transporten , en andere criminele activiteiten. In Duitsland worden de Duitsers afgeraden Suriname te bezoeken . Jammer dat de regering van Suriname deze zware criminelen niet hard aanpakt , hopende dat de volgende regering de criminaliteit als een serieuze zaak zal aanpakken ..
  we kunnen roepen dat dit ook in Nederland gebeurd , maar iedere wel denkend mens weet dat dit geen vergelijking is vanwege het feit dat Suriname toerisme hard nodig heeft


  Maak melding
 18. LIEVER DOOD DAN STEMMEN OP DE NDP NEVER TOT MIJN LASTE ADEM . MIJN MOEDER ZAL ZEGGEN BEN JE MOE OF KAN JE NIET HELPEN MI MARS PAPA NOT MI .


  Maak melding
 19. Ik zou alvast de persoon die de woning verhuurd hebben aan de tand voelen of degene die zorgt draagt voor onderhoud. Overal wordt er geroofd mr ik vind dit vreselijk voor de mensen. Maar de rovers komen na een tip. Gelukkig waren de mensen flink.


  Maak melding
 20. Dan hebben de autoriteiten in SU het al tientallen jaren over het stimuleren van toerisme. Met dit soort gevallen van criminaliteit gaat daar nooit wat van terecht komen.
  Die rovers zullen zoals gewoonlijk weer eens uit de bekende hoek komen. Hopelijk worden ze snel opgespoord en keihard bestraft.
  Het wordt hoog tijd dat lijfstraffen en de doodstraf weer ingevoerd worden en dat SU zich terugtrekt uit softe mensenrechtenverdragen die een keiharde bestrijding van criminaliteit onmogelijk maken. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.


  Maak melding
 21. De verhuurders van de woning mogen wel aansprakelijk worden gesteld voor de schade en leed die deze toeristen hebben ondervonden.

  Al de schade en leed. Ziekenhuiskosten, leed, enz. De proces- verbaal moet alles goed vastleggen en dan naar de verzekeringen gaan van al de partijen om orde op zaken te stellen.

  Triest dat de verhuurders niet de garantie van veiligheid aan de toeristen hebben gegeven in een buurt waar je als je een blanke bent wel opvalt en de criminelen uit de buurt zien dat daar wel wat te halen valt.

  Verhuurders van woningen (in dit soort buurten) moeten wel zorg voor dragen dat er beveiliging van de vakantiewoningen zijn.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. toeristen kunnen gewoon naar SU afreizen. let wel in welke omgeving je een huis huurt en liefs een huis dat voorzien is van wat wij noemen ” diefijzer “. zodat je toch veilig op ht terras kan zitten.


  Maak melding
 23. Volgens mij kan je het zo oplossen hoor. Geef elke tourist een wapen met veel munitie. En geef instructie. Schiet net zo lang tot er geen crimineel meer los rondloopt


  Maak melding
 24. Mij is uit zeer wel ingelichte kringen verteld uit welke volkstamen deze Abangies kwamen. Dat maakt dat ik blijf bij mijn stelling. Voer de Sharia in voor deze gasten. Vanaf 1975 willen ze niets te maken hebben met kolonialisme. Waarvan de huidige strafwetgeving deel van uit maakt.

  Behandel ze naar wat ze willen. Een strafwetgeving dat niet z’n wortel heeft in een westers koloniaal stelsel, dat is de Sharia.

  Hun handen kort, of de gemeenschap handen tekort om hun te bestrijden.
  Zelf denk ik dat de wijze hoe ze met elkaar omgaat leert dat ze alleen via hardhandige wijze tot inkeer vatbaar zijn.

  Leve Dubai 2
  Leve de strafwijze in Dubai.
  Hak de handen af.
  Voer de wetgeving van Dubai op weg naar Dubai 2 in


  Maak melding
 25. In de wijk Menkendam wonen merendeels mensen die een creoolse achtergrond hebben, dus grote kans dat de slachtoffers Nederlandse creolen zijn. Het feit dat deze mensen beroofd zijn in hun gehuurde vakantiewoning is al erg genoeg, maar voor degenen die stellig beweren dat creolen nooit worden overvallen in Suriname, welnu, hier het zoveelste bewijs dat het wel kan. Ben zelf ook beroofd tijdens vakantie. Was gewoon thuis toen men de woning was binnengedrongen en een horloge uit de woonkamer stal. Het was gelukkig geen gouden horloge, maar was evengoed heel erg vervelend. Ik had geen aangifte gedaan, doordat ik zo in shock was van de beroving.


  Maak melding
 26. Aub hor wanneer gaan jullie stoppen met ht afkraken van Suriname
  Het gebeurd overal in de wereld Suriname valt het nog reuze mee
  Volgens m zijn jullie echt niet op de hoogte wat er in andere landen gebeuren met toeristen

  Suriname heeft zn min en plus kanten maar zeg m nou eerlijk Wat hebben jullie met Suriname ?????
  Nogmaals het gebeurd ook in andere landen en in andere landen is het veel erger jullie zijn niet op de hoogte wat er in andere landen gebeuren .

  Dagelijks lees ik hoe mensen Suriname afkraken aub stop er mee
  NL is ook ni super ok

  Surinaamse bladen moeten minder negatieve nieuws plaatsen


  Maak melding
 27. Het dringt nog steeds niet tot de Paarse aanhang door
  dat de criminaliteit in Suriname extreem hoog is.

  Verwijzen naar andere landen helpt niet, er moeten
  zwaardere maatregelen komen !

  Gebiedsverboden voor rovers en en projecten waar deze
  criminelen worden geresocialiseerd, onder een streng regime.

  Sranan lijkt meer en meer op een GEVANGENIS en die ontwikkeling
  moet met drastische maatregelen worden gestopt !
  Niemand is meer veilig in woning of erf !

  Enkelbanden voor gepakte rovers en veroordeelden ! Langdurige
  voorwaardelijke straffen !

  Tevens moderne apparatuur inzetten plus politie-helikopters !

  HELAAS SLAAPT DE REGERING, zij is meer bezig met het verbergen
  van het door haar veroorzaakte FAILLISSEMENT van SRANAN !


  Maak melding
 28. Na AbraBroki, ai drape na soso Djoekero’ s. Opa taki deng foer leki baas en Boefdraad, openlijk. Oma taki, die toeristen gaan deze week weer terug, weg uit het land waar misdadiger en criminelen de macht is gegeven door een dwaas debiel idioot oerdom slecht volk. Deng toerist beng kosi vreselijk, een van hen heeft veel ndper’ s en abopers als familie. Een van die rovers leek op Lon en de ander op Merika


  Maak melding
 29. Even voor de duidelijkheid:
  Een toerist ondersteunt de SLM/KLM door tickets te kopen. hij zorgt voor inkomen van de taxichauffeur van en naar de luchthaven. Niet vergeten inkomsten van het appartement of hotel die hij neemt. Hij moet dagelijks eten. winkels , markt en restaurants varen er wel bij. hij zorgt voor de omzet van souvenier- en andere winkels en zo kunnen e doorgaan.
  Weet je wat de schade voor de Surinaamse economie is wanneer één toerist wegblijft? Dus overvallers: Jullie maken de Surinaamse economie kapot.


  Maak melding
 30. John,
  Kijk maar naar Egypte of naar Turkye etc dan kun je begrijpen dt de schade gekke vormen kan aannemen.
  Trouwens divterbij huis. Je hoeft maar te kijken naar de bekende Braziliaanse stranden.
  Suriname kent nauwelijks toerisme en als dat kleine beetje verloren gaat ai mi boi dang na priet panji

  Minister zegt “het heeft onze aandacht”
  Het volk zucht “na te kafowroe kies tifie”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES