vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Nederland is de spil in de distributie van cocaïne in Europa'

‘Nederland is de spil in de distributie van cocaïne in Europa’

-

Does Travel - naar Suriname

Nederland blijkt de spil in de distributie van cocaïne in Europa. Opvallend is dat bijna alle cocaïne die via Antwerpen (België) binnenkomt, ook eerst naar Nederland wordt vervoerd voor het verder Europa ingaat. Dat meldt het programma Nieuwsuur op basis van onderzoek van de Nationale Politie.

Cocaïne is in Europa onverminderd populair. Het Europese waarnemingsbureau voor drugs schat dat het afgelopen jaar 3,5 miljoen Europeanen coke hebben gebruikt. In totaal zo’n 120.000 kilo. Die voorraad moet ergens vandaan komen. Nieuwsuur noemt landen als Brazilië, Venezuela en de Caribische eilanden vanwaar de coke in containers naar Europa wordt gesmokkeld. Opvallend genoeg wordt Suriname daarbij niet genoemd, hoewel er de afgelopen jaren grote partijen uit het land zijn tegen gehouden.

Hoeveel coke er via de havens van Rotterdam en Antwerpen wordt gesmokkeld en vervolgens wordt doorgevoerd, weet de politie niet. Vast staat wel dat vorig jaar in de Nederlandse en Belgische havens een recordhoeveelheid cocaïne in beslag is genomen. Zo’n 74.000 kilo met een waarde van 1.8 miljard euro.

De cocaïnehandel is een zeer winstgevende business waar vele miljarden mee worden verdiend. In Zuid-Amerika kost een kilo coke pakweg 3000 euro, maar als de bendes erin slagen om een partij langs de douane te smokkelen, stijgt de groothandelsprijs in Europa naar zo’n 25.000 euro. Op straat loopt de prijs per kilo op tot meer dan 100.000 euro.

Bekijk hier ook het uitgebreid item op Nieuwsuur.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

50 REACTIES
 1. Dat weten ze in Nederland ook wel en daarom worden er maatregelen genomen oa strafuitbreiding tegen drugssmokkel en witwaspraktijken. Nederland is zich goed van bewust dat het zijn internationale reputatie te grabbel gooit. Daarom werkt men naar een systeem om de drugshandel een halt toe te roepen. In Suriname wordt het drugsprobleem gemarginaliseerd ; men doet alsof Suriname geen rol van betekenis in de drugshandel speelt.


  Maak melding
 2. Nederland is altijd al de animator geweest van de grote cocainehandel. Zoek op google maar na hoe het ging met de Miamilijn waar vele vooraanstaande politici een vinger in de pap hadden.


  Maak melding
 3. En WIJ in SRANAN hebben helaas PAARSE DREK
  op onze FAILLIETE HOOFDEN !

  STOP DE COKE-MAFFIA IN SRANAN !

  EIS UW RECHTSSTAAT TERUG !

  SLUIT ALLE DRUGSBOEVEN EN CORRUPTE POLITICI EN HUN
  HANDLANGERS OP ! PLUK ZE FINANCIEEL KAAL !

  PS : DOOR DE SRANAN DRUGSMAFFIA ZIJN MEERDERE BANKEN
  IN SRANAN, AL IN DE GEVARENZONE TERECHT GEKOMEN !
  UN OPO UN AI !!!!


  Maak melding
 4. Een verklaring voor het niet noemen zou kunnen zijn, dat de toevoer naar Nederland minder is, omdat hier vaker de drugs wordt onderschept voor dat deze naar Nederland vervoerd kan worden.

  Ook kan meespelen dat de toevoer vanuit Suriname minder is geworden dan die ten opzichte van de overige landen.

  Wat niet minder belangrijk is, dat het Nederland veel gelegen is om de imago van Suriname niet onnodig te schaden. Nog vers in het geheugen zal zijn, de kwestie fail state van Blok. De minister moest van de kamer bakzeil halen.


  Maak melding
 5. Heeft men in Suriname enig idee hoeveel containers er per dag in de haven van Rotterdam uitgeladen worden??
  Meer dan 10.000
  Inde haven van Vlissingen Terneuzen en Antwerpen bij elkaar 14500 dus tottaal in een dag dan een heel jaar in Nieuwe haven.

  Maar de azijnpissers onder jullie denken daar niet aan.

  Ook jullie hebben de navelstreng met Nederland via de lucht naar Europa alleen maar via Nederland.

  Dagelijks worden er bolletjes slikkers opgepakt. Maar nog leren die ……. het niet.


  Maak melding
 6. Nederland is altijd al drugsland nr 1. Ziekenhuizen hebben ze zelfs gebruikt als lab. In de 2de oorlog verwerkten ze drugs in voeding van de militairen, hun vissersdorp daar wonen alleen blanke drugsbarronnen. . Ze wijzen elke keer br Suriname zodat men niet nr hun kijkt. Su is een doorvoerland mr wij zelf gebben geen coka plantage. Er was volgend nl een drugslab in onze bossen. Nooit gevonden. Bij hun is er in elke stad. Hypocrieten zijn deze gasten. De coke roeit ze wel voor ons uit. Karma van hun manier van omgaan met mensen


  Maak melding
 7. @Wendy,
  Lekker afgeven op Nederland maar het is nog lekkerder om in dat land te wonen van de zijlinie afgeven op Nederland. Ook ik heb kritiek op Nederland maar breng wel de nodige nuances in mijn reacties. Bij jou lijkt het erop alsof alles wat Nederland met betrekking tot Suriname doet en zegt gebaseerd is op leugens. Heeft Nederland jou ook uit Suriname gehaald ? Je kan altijd nog terug naar het land waar je op iedere hoek een huisarts vindt, in een straal van 200 meters ziekenhuizen zijn, op elke hoek wel een gezondheidspost is, het land waar je oproep krijgt voor controles ach het is zo lekker om in dat land (Nederland) te blijven wonen. Ondankbare mensen zul je wel altijd blijven houden.


  Maak melding
 8. Zolang de vraag naar coke blijft bestaan, zal aanvoer ook blijven bestaan.
  Wat ik Nederland wel nageef, de drugshandel wordt bestreden. Er is ook een speciaal narcotine brigade voor opsporing van dit verderfelijk spul.
  Vind het erg vreemd dat Suriname niet is genoemd, terwijl er Surinaamse drugsbaronnen zijn aangehouden in Nederland.
  Moet de uitzending nog zien.


  Maak melding
 9. @Wendy,

  Nog sterker in elke straat, laan, weg, steeg, is er wel een drugslab te vinden.
  Nederland is een door en door verrot land. Edoch het geld en de pakketten die naar Suriname verstuurd worden, komen wel uit Nederland. En jullie daar in Suriname zijn daar heel erg blij. Kunnen jullie de maand weer doorkomen.
  Surinamers zijn ondankbaar!


  Maak melding
 10. Hoe zou je kunnen verklaren; koffie huisjes waar geen koffie is te verkrijgen maar alleen drugs. De hollanders moeten in het woordenboek de betekenis wijzigen in;
  koffiehuis is: verkoopplaats van drugs.

  De koffiehuisjes mogen drugs verkopen, maar niet meer dan een bepaald hoeveelheid in voorraad hebben, terwijl de vraag tientallen keren hoger ligt.
  De mensen kunnen drugs gebruiken, maar mogen een beperkt aantal grammen in hun bezit hebben. Daar boven zijn ze in overtreding. Wat een onzin.

  De voorraad van drugs mag niet worden geleverd via de voordeur aan het koffiehuis maar wel via de achterdeur.
  Wat een hypocrite beleid is dat.
  Trouwens is het bij wet verboden om drugs te verkopen te verhandelen of te gebruiken.
  Voor het maken van medicijnen ligt dat anders.

  En Amsterdam wordt een junck stad genoemd. Overal van de wereld komen mensen er naar toe om high te worden.
  Nederland is ook zeer beroemd in het produceren van Softdrugs, Pillen en XTC en paddo’s. En de drugs worden overal in de wereld verspreid. En laboratoria’s schieten als paddestoelen de grond uit. Groentekassen zitten vol met wietplanten.
  O wie bedriegd wie?


  Maak melding
 11. De Nederlandse overheid zou er goed aandoen om de drugs te legaliseren. Daar willen ze niet aan beginnen, het probleem wordt alsmaar groter.
  Er is zo vaak gepleit voor legalisering. In Noord-Brabant neemt de handel in drugs alsmaar toe.
  Las gisteren dat in Breda vanuit een garage een bepaalde vloeistof lekte die een penetrante geur verspreidde. Deze vloeistof wordt gebruikt om drugs te produceren. De politie was na te zijn gebeld er rap bij. De garage werd ontruimd en er is een persoon gearresteerd. De politie maakt er gelijk werk van en het wordt ook serieus aangepakt.


  Maak melding
 12. Aan alle hersendood geboren, maarschappelijk kansloze Surinaamse blaaskaken hier op dit forum.

  In Nederland worden inkomende toeristen op de luchthaven, niet door beveiligers in elkaar geramd. In Nederland worden toeristen niet beschoten, bestolen en vermoord door locale bevolking. In Nederland verdwijnen drugsvliegtuigen/drugsduikboten en drugscontainers niet zomaar in het niets. In Nederland is het staatshoofd/premier geen drugsveroordeelde meervoudig moordenaar en is ook een gezinslid niet veroordeeld tot 16 jaar bajes in Amerika.

  Zomaar even een paar FEITEN. !!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 13. Eerlijk ik reken mezelf onder het minimale niveau van een intelligent mens. Maar prijs mezelf toch gelukkig als ik denk aan het niveau van argumenteren op deze site.

  Het wilt er maar niet bij bepaalde volkstammen in dat door het verwijzen naar misstanden die elders plaatsvinden je daarmee de misstanden bij jezelf heb goed gepraat.

  Ding toe is aangeven dat iets elders ook plaatsvinden maar berekent niet dat dit altijd ook goed voor je is of goed moet keuren dat het jou ook gebeurt.

  Deze mensen op wijzen verandert niets aan hun wijze van argumenteren. Je vraag je af hoeveel ze onder zitten van mij die reeds op het minimum zit.

  Dit geschreven hebbend verwacht ik niet dat het verandert. Domheid is evenals niet kunnen toegeven dat je iets niet goed doet, hardnekkig. Ik verwacht eerder gescheld zoals vaak bij bepaalde volkstamen plaatsvindt.


  Maak melding
 14. Jiyani laat me je 1 ding zeggen ; ik wacht op niets van niemand uit geen enkel land. Zal ook niemand kont likken als jij. ik kan alles wat ik wil kopen in Suriname en als ik naar het d ga. Jij behoort tot de doemdenkers en alleen ellende wenst voor Suriname. Blijf maar in je land met gefrustreerden en gebruik je coke lekker.


  Maak melding
 15. Let it snow…..welke economie draait niet op de drugsmiljarden. Nederland? Laat het maar lekker en veel blijven sneeuwen dan gaat het tenminste goed met de economie


  Maak melding
 16. Eur 19 mil is geconfisqueerd van Suriname. Kunnen we mooi investeren in Drugslabs. Levert nog geld op ook. Dat noem ik nu Hollandse koopmansgeest 😉
  Wens de Surinaamse overheid alle sterkte met het omkaag brengen van de SRD koers. 1 op 9 was het toch ?


  Maak melding
 17. @ Wendy je woont helemaal niet in Suriname maar in Nederland tenzij je al om 05:00 uur in de ochtend achter je pc zit. Geloof me rond dat tijdstip kan je niet online zijn. Je doet jezelf groter voor dan je in werkelijkheid bent want je denkt dat wij in jouw leugens intrappen.


  Maak melding
 18. mensen mensen Nederland is nu aan het veranderen straks hebben we geen Nederland meer de de nieuwe naam gaat zijn MATURNE dat wordt de nieuwe naam van Nederland MAROKKAANS TURKISCH NEDERLAND die oorspronkelijke witte man gaat nu het vuile werk doen voor deze mensen wacht maar


  Maak melding
 19. Nederland neemt 19 miljoen van Surinaamse banken in beslag omdat ze VERMOEDEN dat het om witwas geld gaat, je leest goed ze vermoeden, ze hebben dus geen bewijs.

  In de Nederlandse drugsstaat worden er jaarlijks miljarden witgewassen en dat wordt oogluikend toegestaan want die miljarden drugsgeld moeten tenslotte de economie ten goede komen.

  Dit is precies wat men bedoeld wanneer men beweerd dat Nederlanders het meest hypocriete volk ter wereld is. Ze vermoorden en verpesten letterlijk duizenden levens met hun drugs, maar schreeuwen het luids dat ze opkomen voor mensenrechten.
  Dat er Surinamers hier op waterkant.net Nederlandse hypocrisie willen verdedigen komt omdat ze het verstand hebben van een garnaal en geen enkel zelfrespect hebben. Slikken jullie nog maar zo’n xtc, ook zo’n Nederlandse uitvinding en laten jullie Suriname lekker met rust, Suriname is tenslotte niets vergeleken met Nederland Vwb drugshandel, distributie en gebruik.

  Het wordt nog erger als je bedenkt dat de Nederlandse AkzoNobel in Columbia de leverancier is van Eter, dit is het middel om cocaïne te maken, zonder eter heb je geen cocaïne.


  Maak melding
 20. @ Maxi fu opo kawna , sabiman fu Liba!
  5 mei 2019 at 15:23. Onheilprofeet dat gaat echt niet gebeuren! In Suriname wonen ook veel Turken en Marokkanen en gaan de zwartjes het werk van de Marokkanen en Turken doen?


  Maak melding
 21. @Wendy & Hendrik
  Ik weet niet waar jullie verstand zit. Weet wel dat het door de geringe omvang moeilijk te vinden zal zijn en dat jullie nog steeds zoeken. Misschien verstandig om daar aan prioriteit te geven en minder tijd in OCER door te brengen. Dat voorkomt dat jullie jezelf weer en steeds voor schut zetten.


  Maak melding
 22. Niet nederland, maar de drugscriminele Nederlanders, zo ook niet Suriname, maar de drugscriminele Surinamers, waarvan baas de allergrootste drugsbaas is, opa taki. Loekoe no Tjallie een half verslaafde wiet roker en boutist taki, soso lobi droga in welke vorm dan ook, ooit mi smoko samen met baas in de jaren tachtig.


  Maak melding
 23. Suriname wordt niet genoemd, maar zit er zeker tussen. Je hoeft het beestje ook niet direct bij zijn naam te noemen, Als de wereld het maar weet en oplettend is. Suriname is zo zoetjes aan een land te worden die binnen no time op nr 1 staat. Nederland heeft tenminste ballen om alles goed te laten onderzoeken, met andere woorden in kaart brengen, waar de drugshaarden zitten en uit welk land zij vandaan komen. Want coke groeit ook niet in Nederland. Het belangrijkste is dat Nederland niet zijn kop in het zand steekt met dit soort informatie en duidelijk aangeeft een groot probleem te hebben, die zij met man en macht proberen uit te roeien. Nederland heeft hooggeschoolde en goed getrainde mankrachten om dit soort zaken op te sporen en de schuldigen achter slot en grendel te plaatsen. Dubai is ook net als Nederland hard mee bezig. Narcotica brigade maakt geen grapjes met hun goed getrainde en afgerichte speurhonden.


  Maak melding
 24. Heren we hebben het over een wereld omvattend probleem, niet iets dat twee landen betreft,
  Feit is dat dit product zo oudt is als de mensheidt, en dat Nederlandt en engelland de genen zyn van de wereldt handel en dat is eeuwen zo geweest maar er gebeurde iets vreemds toe de minder draagkrachtigen ontdekten waar Jan zyn honing vandaan haalde ,toen kwamen de mieren want waar honing is komen de mieren


  Maak melding
 25. Ik vraag mij af waarom er niet gereageerd kan worden op het onderwerp zonder elkaar voor rotte vis uit te maken. Het niveau op waterkant glijdt steeds verder weg naar een waar de honden geen brood van lusten. Respecteer elkaar !!!!!!!!


  Maak melding
 26. De drugssmokkelaars wijken nu uit naar de haven van antwerpen mbt de invoer van drugs omdat men in NL maatregelen heeft getroffen bij de haven van rotterdam om de invoer van drugs moeilijker te maken. Dat is het grote verschil tussen NL en SU, in NL is men wel serieus en oprecht als het gaat om drugsbestrijding terwijl men dat in SU dat op dit moment absoluit niet is. Wat niet zo vreemd is gelet op het feit dat SU op dit moment helaas geleid wordt door een veroordeelde drugscrimineel genaamd desi delano bouterse. Wanneer men hier in SU serieus gaat doen aan drugsbestrijding dan komen zijn belangen en de belangen van zijn vrienden en partners in groot gevaar.


  Maak melding
 27. Wel ik ben een Surinamer in hart en nieren. Ik zal nooit mijn land uitschelden omdat ik.me wit voel. Waarom zou ik in nl wonen?? Zitten achter ern luikje?? Ik heb het prima in mn land. Ga echt niet in een hokje zitten in nl en hele dag appen. Grappig dat mensen geen mening hebben over her artikel maar kletsen over wat anderen schrijven. Genieten jullie van je coke. Su is doorvoerland en in nl zitten de gebruikers. waar zijn de stomkoppen dan?? Ik slaap om 5 u smorgens dus geen tijd vr waterkant. Denk je dat ik meer dan srd 300 betaal vr internet en dan mensen doos bedelen?? Nooit


  Maak melding
 28. @Wendy,

  Jij moet stoppen met het maken van aannames. Daarom krijg je vaak op je donder!
  Je scheldt Nederland constant uit, maar dankzij Nederland kan de Siamese tweeling die je kent, zoals je hebt geschreven, nog leven.
  In Suriname waren deze zusjes geen 18 geworden. Dus mag jij je haat tegen Nederland intomen en dankbaar zijn dat door de goede gezondheidszorg de meisjes het prima doen.


  Maak melding
 29. Nederland loopt ver achter op Canada en USA. Daar hebben ze wiet tenminste gelegaliseerd en het is al een miljarden industrie. Die Hollandse boeren staan te springen om over te gaan op het telen van Cannabis omdat het vele malen rendabeler is. In USA hebben ze al gecalculeerd dat tegen 2025 de opbrengsten uit Cannabis tax meer dan 25 miljard USD zal bedragen.


  Maak melding
 30. Suriname stelt niets voor als men kijkt naar de hoeveelheden drugs die vanuit havens in Spanje, Portugal, Italie,Frankrijk, Belgie en Nederland naar Europa worden verscheept. Men moet ook niet vergeten dat de havens in de Oost Europese landen van de EU ruime mogelijkheden bieden om drugs te smokkelen. Vanuit Suriname vertrekken niet veel schepen en vliegtuigen naar Europa. Vanuit andere landen uit de regio’s van Zuid Amerika vertrekken dagelijks tientallen schepen en vliegtuigen naar Europa.


  Maak melding
 31. nederland is goed in geven van slecht nieuws over andere landen,
  maar ze kijken nooit naar zichzelf.
  weet je hoeveel blanke nederlandse drugsdealers er in Amsterdam rondlopen.
  maar nee hoor, politie is alleen gericht om zwarte op te pakken. daar schiet je dus weinig mee op.

  dan heb ik het nog niet gehad over die andere blanke dealer in nederland. roemenen, joegoslaven, bulgaren en albanezen. jaja nederland is heilig.

  weet je hoeveel jongere drugs gebruiken in nederland door die idiote coffeeshops.
  alocohol misbruik is net zo erg. comadrinken, op zaterdag gek doen en de boel slopen.

  je moet eens naar die kleine dorpen gaan, volendam, urk. veel drugsgebruik.

  surinamers die in nederland wonen weten dit niet over nederland.
  in nederland is er periodiek slecht nieuws over suriname, dat is om nederlandse Surinamer een slecht gevoel te geven over hun eigen land.
  nederland heeft misschien een prachtige economie, maar vergis je niet. er zijn net zoveel goede als slechte
  dingen in nederland.
  niet alles wat blinkt is goud


  Maak melding
 32. De nieuwe regering 2020 zal serieus moeten gaan aandenken om de straffen voor drugssmokkel flink op te schroeven: 20 jaar naar levenslang.
  In Singapore worden deze klojo’s opgehangen. Geen haan die ernaar kraait.


  Maak melding
 33. ach helemaal niet zo gek dat Nederland de spil is in de distributie van de coke in Europa, Rotterdam heeft niet voor niets de grootste haven van Europa met Die van antwerpen in zijn achtertuin waar de meeste schepen binnenkomen, dus ook de meeste smokkelwaar met dus ook coke, niets anders dan overslag dus, maar als je dan kijkt naar de de hoeveelheid drugs die er al gepakt is in en in de omgeving van Nieuwe Haven weet ik zonet niet waar de meeste in verhouding er gepakt is , in Rotterdam lopen er in de haven in ieder geval geen duikboten vast en laten ze deze ook niet per ongeluk afzinken in de Nwe. Waterweg en ik kan me ook niet herinneren dat er een vliegtuigje in een tulpenveld bij gebrek aan een rijstveld naar beneden gehaald is, dus notoire Hollandhaters en ander ongenuanceerde blaters, ook hier geld, de hand in eigen boezem steken, over hypocrisie gesproken


  Maak melding
 34. Ben in Nederland lopen geen duikboten vast omdat daar op tijd de waterwegen uitgediept worden dit in tegenstelling tot Suriname, moet anders toch makkelijk kunnen bekostigt worden uit de opbrengsten uit de coke export


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES