zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMinisterie wil Academie voor Acupunctuur opzetten in Suriname

Ministerie wil Academie voor Acupunctuur opzetten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Ruim 365 ziektes zijn te genezen met Acupunctuur, aldus psycholoog en accupuncturist Dr. Ruben Kanhai. Het Ministerie van Volksgezondheid is daarom voornemens om samen met hem een Academie voor Acupunctuur op te zetten in Suriname. Acupunctuur is een aanvullende geneeswijze op de bestaande geneeswijzen en kan volgens Kanhai heel veel ziektes genezen met als gevolg dat er minder geld wordt uitgegeven aan de aanschaf van medicamenten. Ook wil het ministerie ervoor zorgdragen dat er in samenwerking met Dr Kanhai gekwalificeerde krachten op de markt zijn om deze geneeswijze geordend te praktiseren. 

Dr. Ruben Kanhai wil verder met toestemming van de minister van Volksgezondheid Antoine Elias een nieuw genezingsmodel tegen Diabetes implementeren. Dit genezingsmodel welke hij in Srilanka heeft opgedaan houdt in een combinatie met acupunctuur en de ozontherapie, die ervoor zorgt dat de wondjes genezen en er geen amputatie hoeft plaats te vinden. Dit is voor het ministerie nog meer reden dat de academie tot stand gebracht wordt. De academie wordt een opleiding op HBO niveau welke de studenten binnen 12 á 14 maanden laat afstuderen en waaraan er ook een praktisch gedeelte gekoppeld is.

Het basis lesmateriaal voor de academie is geschreven door Dr. Kanhai zelf die in Nederland de HBO opleiding tot Acupuncturist met goed gevolg heeft afgerond en ruim 25 jaar ervaring heeft in die branche. Twee van de geschreven boeken heeft hij overhandigd aan minister Antoine Elias, waaronder: Ordening van de Alternatieve Geneeskunde in Suriname. Dr. Ruben Kanhai geeft de verzekering de academie op dusdanig niveau te brengen zodat het de volwaardige erkenning van de Surinaamse overheid kan genieten en haar ingang kan hebben in het Caraibisch gebied

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Weer een loze belofte namens deze regering. Over een jaar zijn er opnieuw verkiezingen. Let maar op hoeveel beloftes weer gedaan zullen worden om het volk een berg zand in de ogen te strooien. Verblind door de zandkorrels zal er dus op de Nationale Dieven/Drugs Partij worden gestemd. Het paaien en naaien wordt wederom ingezet.

  5 Jaar terug had ik ook voorspeld dat de Nationale Drugs Partij zou winnen. Ook voor 2020 voorspel ik dat, mede dankzij de hielenlikkende hindustanen van Bouterse.


  Maak melding
 2. Tussen Voodoo en Acupunctuur is geen verschil. Beiden steken naalden in poppen en of het menselijk lichaam. In beide gevallen is het rusultaat NIHIL.


  Maak melding
 3. Ik heb dit op gezocht via google en kan nergens wereldwijd iets terugvinden dat door acupunctuur mensen van diabetes mellitus 1 of 2 zijn genezen of andere ernstige chronische ziektes. Kan hij dit wetenschappelijk bewijzen? Hij doet mij aan Jomanda denken, de gebedsgenezeres en healing in Holland, die dacht ook mensen te genezen, wat niet waar is. Er zijn mensen zelfs komen te overlijden door deze kwakzalvers. De vele Chinezen in Europa die een kei zijn in hun vak, acupunctuur dagelijks toepassen is het niet bekend dat zij mensen van hun diabetes hebben/kunnen genezen. Genezing ligt ook je levenswijze en voeding. Ik ben benieuwd. Hopelijk gebruiken de diabetes patienten hier in ons land hun verstand om hun medicatie niet te laten staan voor iets dat niet wetenschappelijk bewezen is. Zo kan een ieder met een verhaal komen dat zij anderen kunnen genezen. Wie hiervan beter wordt is deze man zijn eigen portemonnee.


  Maak melding
 4. Alleen maar drogredenen. Waarom wil dhr Kandhai de nederlanders niet helpen te genezen. Er zijn in ned meer diabetici dan de totale sur bevolking.

  Het zal alleen maar volksverlakkerij en stelen worden. En de surinaamse minister van Volksgezondheid is niet eens in staat een goede zorg te bieden. De hele volksgezondheid ligt op z’n gat en midicijnen zijn moeilijk te verkrijgen.


  Maak melding
 5. De chinezen kunnen niet wachten !!!

  Ze zullen de academie binnen de kortste keren overnemen.

  Hebben ze eindelijk op alle terreinen en ministeries iets in de melk te brokkelen.


  Maak melding
 6. In Suriname is er een toename te constateren van het aantal gevallen van obesitas en diabetes mellitus type 2. In 2014 bleek diabetes mellitus (suikerziekte) zelfs de derde belangrijkste doodsoorzaak te zijn.

  Reden voor Faraisha Ketwaru om een afstudeeronderzoek te doen naar de inname van met suiker gezoete dranken en daarmee de suikerconsumptie, welke kan leiden tot overgewicht en diabetes mellitus type 2. Zij kwam daarbij tot de conclusie dat Surinamers dagelijks drie tot vier keer meer suiker consumeren dan de limiet van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO voorschrijft. In haar onderzoek ging Ketwaru na welke de meest geconsumeerde met suiker gezoete dranken zijn en hoeveel gram suiker een kopje (250 ml) van deze dranken bevat. Ook wilde ze weten hoeveel gram suiker per dag is toegestaan door de WHO.

  Wat zeggen de WHO en AHA?
  De American Heart Association (AHA) beveelt aan dat kinderen tussen 2 -18 jaar minder dan 6 theelepels suiker per dag mogen innemen. Volwassen vrouwen mogen dagelijks 25 gram (6 theelepels) en volwassen mannen 36 gram (9 theelepels) suiker consumeren. De WHO heeft in 2003 aanbevolen om slechts 10 procent van de dagelijkse energie uit vrije suikers te halen. Deze organisatie adviseert sinds 2015 dat slechts 5 procent van de dagelijkse energie uit vrije suikers moet komen. Op basis hiervan heeft de WHO aanbevolen dat volwassenen en kinderen niet meer dan zes theelepels suiker mogen gebruiken, dus ongeveer 25 gram suiker per dag.

  Drie tot vier keer de WHO-limiet
  Suiker wordt tijdens de verwerking van een product of de bereiding van een gerecht toegevoegd om onder meer de smaak te verbeteren, de houdbaarheid te verlengen en het volume te verhogen. Uit Ketwaru’s onderzoek is gebleken dat de gemiddelde dagelijkse suikerinname door consumptie van thee met suiker 8,1 gram per persoon bedraagt. De gemiddelde dagelijkse suikerinname door consumptie van koffie met suiker bedraagt 8,6 gram per persoon. Uitgaande van de adviezen van de WHO kan dus gesteld worden dat we dagelijks drie tot vier keer meer suiker gebruiken dan de limiet van de WHO voorschrijft.

  Kinderen < 15 jaar en Hindostanen
  Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de gemiddelde Surinamer dagelijks 70 gram suiker binnen krijgt, alleen al door suikerhoudende dranken. Ketwaru werkte tijdens haar meting met leeftijdscategorieën en ging tevens na welke bevolkingsgroepen het meest suiker consumeren. Gebleken is dat 67 % van de geënquêteerde groep meer dan 25 gram suiker per dag. Bij de leeftijdsgroepen jonger dan 15 jaar bleek de suikerconsumptie het grootst: 87%. Ook in de leeftijdsgroep 16 – 25 jaar bleek maar liefst 82% meer dan 25 gram suiker per dag te consumeren. Hindostanen blijken ook de grootste suikergebruikers, met 76% die dagelijks meer dan 25 gram suiker gebruikt. Zij worden op de voet gevolgd door Javanen met 72%.


  Maak melding
 7. De grote vraag is of er hard wetenschappelijk bewijs is dat wat die vent propageert wel werkt en effectief is want heel wat van die alternatieve ‘geneeswijzen’ zijn niets anders dan kwakzalverij. Het mag niet zo zijn dat kwakzalverij via de zorgverzekeringen vergoedt gaat worden want dat gaat een verspilling van geld worden en het gaat mensenlevens in gevaar brengen.


  Maak melding
 8. Zeer ambitieus. Heeft de Dhr. Kanhai een behoefte onderzoek onder gedaan? Wat zijn de toelatingseisen? Hoe ziet het programma eruit? Boy, een slimme manier om met een oppervlakkig idee de overheid over de streep te krijgen. Money making business..zo Surinaams!


  Maak melding
 9. De Hindoe consumeert al van oudsher veel suiker. Men heeft altijd prasaad geofferd aan de Dewta’s en prasaad moet zoet zijn. Daarnaast moet naivedya ook ghee bevatten. Ghee en suiker, de diëtisten raden het af, maar indien verstandig gebruikt, kunnen ze de gezondheid in stand houden.


  Maak melding
 10. Waar is het vertrouwen in de Ayurveda gebleven ? Velen zweren bij de Ayurveda geneeswijze maar deze behoort tot de categorie kwakzalverij. Er is wetenschappelijk nooit bewezen dat het tegen ziektes helpt.


  Maak melding
 11. Vroeger at men meer thuis en gezonder, af en toe iets van buiten.

  Weinig beweging, overconsumptie van de Fernandes softs andere suikerbommen en de komst van Murder King, Killtucky Fried Chicken, Big Crack, Pizza Flut e.d. maken dat Surinamers steeds meer op weg zijn naar moddervette waggelende ronde tonnen met ademhalingsproblemen en allerlei kwalen en ziektes.

  Heel veel jongeren gruwelen al bij het horen van antroewa, sopropo of bitawiri alsof het gif is. Ze geven liever de voorkeur aan diepgevroren “voeding” dat elders is geproduceerd en verpakt en hier voor belachlijke prijzen word aangesmeerd.

  Die kapitalisten komen altijd met de standaard smoes dat de consument zelf kan bepalen wat die koopt. Jongeren willen wat hip en aantrekkelijk is en kijken niet naar wat gezond is…


  Maak melding
 12. @Glenn,

  Ayurved is zeker geen kwakzalverij.
  De Patanjali tak van Yog Rishi Baba Ramdev heeft al 27.000 Indiase geneeskrachtige planten in kaart gebracht opdat de Westerse farmaceutica bedrijven het niet kunnen patenteren. Want stelen en dan patenteren, daar zijn ze erg goed in. Deze in kaart gebrachte planten kunnen gratis door iedereen ter wereld gebruikt worden.
  Het zou goed zijn indien ook Suriname hieraan mee zou werken.


  Maak melding
 13. @Jaimangal,

  Graag uitleg hoe men ghee en suiker in combinatie verstandig kan gebruiken.
  Ghee vind ik zelf heel erg lekker. Bij daal gebruik ik ghee om die af te maken. Maar dat doe ik niet vaak. Ghee is funest voor cholesterol.
  Het beste is om suiker zoveel als mogelijk is te vermijden.
  Vooral hindustanen zouden voorzichtig moeten zijn met het gebruik van suiker i.v.m. van diabetes die erfelijk is. Zit in de genen van hindustanen.
  Wat ik zie in veel Surinaamse recepten dat er veel suiker wordt gebruikt om maaltijden te bereiden.

  Wat alternatieve geneeskunde betreft: sommigen geloven er in, anderen weer niet.
  De reguliere geneeskunde is ook niet zaligmakend. De bijwerkingen van reguliere medicijnen kunnen de gezondheid ook schaden. Er zijn mensen die beiden combineren. De reguliere geneeskunde heeft dat liever niet, maar je kunt mensen niet dwingen om te kiezen voor het een of het ander.
  Kan een arts weigeren om een patiënt verder te behandelen omdat hij/zij naast de reguliere geneeskunde ook gebruikt maakt van de alternatieve.

  .


  Maak melding
 14. @Jiyani,

  Na de hoofdmaaltijd, 1 eetlepel ghee met wat suiker nuttigen helpt het voedsel goed verteren en de voedingsstoffen worden beter opgenomen door het lichaam. Ghee helpt de voedingsstoffen snel opnemen en efficiënt transporteren door het hele lichaam. Het bevat de vitaminen A,D,E,K. Vroeger at men goer ipv suiker. Goer bevat nog meer mineralen dan suiker.
  Uiteraard geldt hier ook: overdaad schaadt.
  Onze ouderen gebruikten vroeger elke dag ghee, bij elke hoofdmaaltijd.
  Veel mensen aten uit armoede lange tijd (enkele weken) alleen rijst met peper, zout en ghee en bleven toch gezond, omdat ghee ook veel vcalorie (energie) levert.
  Bovendien kun je ghee ook insmeren op je gezicht en lichaam ipv een creme. Ook op brandplekken op de huid kun je ghee aanbrengen. Goede ghee ruikt ook lekker.
  Moet wel ghee van koeienmelk zijn, niet van een buffel, ook geen plantaardige ghee.


  Maak melding
 15. Ik maak speciale boter, vol vitaminen, mineralen en proteïne. De dames staan ervoor in de rij en smachten om een facial. Parbo biertje, lekkuh. Gezellig hier in Paramariboooooooo ow ow ow.


  Maak melding
 16. Enkele oplichters ruiken weer geld. Welke expertise is er in Suriname om acupuncturisten op te leiden. Welke faciliteiten zijn daar aanwezig? Wie houdt wie voor de gek. Ik vind het jammer voor de simpele zielen die hierin geloven. En zo is het met meerdere opleidingen die in Suriname worden aangeboden, veelal door buitenlandse avonturiers die hier mislukt zijn. En een Surinaamse minister leent zich hiervoor.

  Suriname moet het van de productiesector hebben en niet van dergelijke idiote activiteiten. Komen jullie met plannen die werkgelegenheid bevorderen en buitenlandse valuta genereren. Maar op korte termijn zie ik dat niet gebeuren


  Maak melding
 17. @Jaimangal,

  Dat gebruik van een eetlepel ghee na de maaltijd nuttigen ken ik wel. Maar dan moet je wel elke dag voldoende bewegen anders slibben je aderen dicht. Ghee is een cholesterol bom en men wordt er dik van mits men voldoende beweegt.

  Mijn moeder maakt nog steeds zelf ghee van koeienmelk die zij bij de boer koopt.
  Het is een bewerkelijk proces, maar wel heel erg lekker.
  Heel soms 1of 2 keer per jaar eet ik een bord basmatirijst met fijngestampte peper, knoflook, zout met ghee. Is goer wat overblijft als de opgeklopte sarhi is gekookt. De ghee komt naar boven drijven en lijkt op olie en het bezinksel ziet er bruinachtig uit. Mijn moeder deed er een beetje suiker over en dat gaf ze aan ons om op te eten, toen we nog klein waren. Als kind heb je veel beweging, dus de calorieën zijn zo verbrand. Zij noemt dat khurchinni. Chinni is Hindi voor suiker.
  In elk geval bedankt voor de uitleg, maar ik zal echt niet elke dag een eetlepel ghee met een beetje suiker nuttigen.


  Maak melding
 18. accupunctuur, je moet eens weten wat ze in china uitvoeren. je lacht je kapot.
  naalden in iemand steken en ze onderstroom zetten met een machine.
  of buiten gewoon op straat een infuus aanleggen. veel van dit soort praktijken zijn in het westen verboden
  en china heeft er best wel veel van. met eigen ogen gezien.
  mensen in china geloven heilig in dat soort dingen en dat mag.

  in dit geval heb ik wel mijn twijfels over


  Maak melding
 19. Een project dat ik met grote interesse zou willen volgen, niet zo zeer omdat ik twijfels heb omtrent de werkzaamheid van acupunctuur .Des temeer om de werkelijke drijfveer achter dit voornemen en de naieviteit waarmee dit reeds serieuse aandacht toegekend krijgt nog vóórdat er enig vooronderzoek is gepleegd om het gewicht te bepalen van het voornemen en de betrokkenen. Betreft het hier niet de 1e nederlandse professor/hoogleraar die deze titel, samen met een hollandse genoot indertijd in China verworven had waarover, weliswaar beetje bijzonder in academische kringen maar enfin,enkele decennia geleden in ” De Telegraaf ” gepubliceerd is . Wie weet nog in welk jaar dit ook alweer was?Waarom thans geen professor meer in de media maar ,Dr, dokter of doctor ? En in dit laatste geval zou ik graag kennis willen nemen van het proefschrift . Überhaupt zou het CV, verleidelijk om in deze context en achtergronden aan centrale verwarming te denken, eens goed onder de loep dienen te worden genomen ook tav de achtergrond als psycholoog . Ik zeg beslist niet hoor dat het allemaal (self-) made in China is. Zodat op juiste gronden een bijdrage voor surinaamse gemeenschap ,dus niet vnl. in eigenbelang , verwacht mag worden Betreft het hier een zwaargewicht op diens terrein of is dit door narcisme ingegeven lucht ? Bewijs u de Surinaamse gemeenschap een dienst en bescherm deze middels uw verdere kritische bijdragen, ik heb mijn twijfels of het beleid voldoende grip op de mogelijke glibberigheid heeft…..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES