vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoHoofd Luchtvaartdienst Suriname spreekt geruchten tegen dat radar Zanderij niet werkt

Hoofd Luchtvaartdienst Suriname spreekt geruchten tegen dat radar Zanderij niet werkt

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week was het radarsysteem op de Surinaamse luchthaven te Zanderij een veel besproken onderwerp. Geruchten dat dit belangrijk systeem op de luchthaven niet werkt, spreekt Faizal Baarn hoofd van de Luchtvaartdienst in Suriname tegen. “Wij zijn bezig om een paar componenten van de radar te vervangen. Zij is niet kapot. Alle reguliere vluchten kunnen wij normaal volgen” aldus Baarn vandaag tegen de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT).

Gisteren publiceerde de Nederlandse site Dagonline dit artikel waarin Baarn gezegd zou hebben dat de radar op Zanderij ‘al jaren niet werkt door achterstallig onderhoud’. De site zou de uitspraak hebben geciteerd uit een artikel van de Surinaamse krant Times of Suriname, maar in het originele kranten artikel dat gisteren in Times verscheen is de uitspraak van Baarn zoals door Dagonline geciteerd, nergens te lezen. Het is dus niet duidelijk waar Dagonline deze informatie vandaag heeft gehaald en of het juist is of fake.

Het onderwerp over de radar kwam ter sprake omdat het drugsvliegtuigje dat deze week neerstortte in Suriname niet werd opgemerkt door het systeem. De luchtvaartdeskundige zegt ondermeer tegen dWT dat een radar geen honderd procent zekerheid biedt, dat je alle vliegtuigen ziet. Ook kunnen piloten trucjes bestuderen om het radarsysteem te omzeilen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. En waarvan je voor betaald bent of de opdracht heb gekregen om niet te zien zie je ook niet. Dit als aanvulling op wat de luchtvaart deskundige zegt in het laatste alinea van dit artikel.


  Maak melding
 2. Het klopt dat een radarsysteem niet 100% alle vliegbewegingen kan waarnemen. Bovendien laat het soms dingen zien die er helemaal niet waren! Ook de hoogte waarop een vliegtuig vliegt kan een rol spelen bij niet-detectie. Gevechtsvliegtuigen en kruisraketten vliegen vaak heel laag om niet door een radar ontdekt te kunnen worden, of juist heel hoog.


  Maak melding
 3. als het een secundary radar is het de piloot zijn zijn transponder uit heeft .zal de radar het vliegtuig ook niet opmerken …alleen primary radar merkt alles op als het toestel maar niet te laag vliegt.


  Maak melding
 4. dit geval kon tot een ramp (botsing tussen opstijgende of landende toestellen vaniut of naar zanderij ) hebben geleid .omdat die race baan in brokkopondo bij de afslag naar powaka ligt .en dat is in het verlengde van zanderij baan 11 ligt die meestal word gebruikt om op te stijgen en soms ook landen als de wind oostelijk waait


  Maak melding
 5. Ik mag hopen dat wij op de woorden van Baarn mogen afgaan. Indien dat niet het geval is hebben we met een zeer gevaarlijke situatie te maken. Dus geef ik deze Baarn nu nog het voordeel van de twijfel.


  Maak melding
 6. Alles werkt perfect…… maar ze zijn toevallig wel, plotseling, onderdelen aan het vervangen. Altijd maar mistige, warrige en ondoorzichtige list en bedrog uitvluchten en leugens.


  Maak melding
 7. Er is geen geld voor een modern radar systeem, omdat vele kleine vliegtuigjes vol drugs dagelijks hun lading komen droppen of in ruil daarvoor wat paarse lekkers krigen of weer meenemen. oma en opa blijven erbij dat dankzij de Na Droga Partij, waar de stichter en zoon en enkele companen drugscriminelen zijn, land en volk als drugsliefhebbers worden gezien. ndp na wang hebi didibri misdadige vloek die alle drugshandelaren, drugsgebruikers en drugscriminelen verdienen. Slachtoffers en daders van drugsdelicten hebben vaker een enkele duistere kleur, en dat is paars.


  Maak melding
 8. Al zouden ze een drugsvliegtuig detecteren Suriname heeft geen fatsoenlijke luchtmacht. Ze hebben ook geen airmissile defence system. Hoe willen ze in godnaam zo’n vliegtuig onderscheppen. Deze gasten droppen hum lading middels een parachut en weg zijn ze of ze landen op een geprepareerde landingsbaan. Voor dat de politie is gearriveerd zijn ze al weg. Kansloos.


  Maak melding
 9. Niet te geloven dat er zo nonchalant wist omgegaan met het systeem dat erop moet toezien dat het opstijgen en landen van vliegtuigen op de airport safe plaatsvindt. Jammer dat iedereen zijn mond vol heeft over hoe het moet. Geleerd van de vliegramp van 7 juni, heeft men blijkbaar niet, totdat het weer mis gaat.


  Maak melding
 10. think twice , met radar (hangt ook af welk type)kun je alleen zien waar oets zich bevind in een straal van x mijl , richting en hoogte bij secundary in combinatie met transponder in vliegtuig.

  ils geeft inf. door aan dr piloot of hij de juiste daalhoek en ruchting en positie heeft tijdens landing…….bij de slm vliegtamp werkte de ils op zanderij niet .de piloten waren geadviseerd uit te wijken naar frans guyana .maar waren koppig….fay was fe oorzaak van die ramp.

  we moeten zaken niet door mekaar halen


  Maak melding
 11. Daar heb je de deskundigen weer Ze komen haast klaar anderen willen zelf rakketten aanschaffen …stelletje stumperds 2020 komt er aan Nog 5


  Maak melding
 12. Satca heefft gemeld dat er al sinds 2014 geen werkende radar is op Pengel alsmede geen getraind personeel.

  Beter gezegd Suriname is luchtvaart technisch een zwart gaat. Als men flightradar24,com raadpleegt zal men waarnemen dat men Suriname en omgeving mijden en alleen op 35.000 foot of hoger over Suriname vliegen ofwel niemand vertrouwt er op de Surinaamse verkeersleiding.
  Het is natuurlijk voor alles en iedereen die op Pengel vliegt wel een beetje link als er geen degelijke verkeersleiding en radar is omdat men op basis van dor gegeven posities vliogt. net als of de Air Coka en dat wat er vanaf Zorg en Hoop vliegt hun positie goed op geven.

  Een land krijgt de regering die het verdient.

  Deze regering bedriegt haar volk op elk onderwerp dat in het nieuws komt.


  Maak melding
 13. Jojo, wang lo ka je leg uit. Die toestellen op 35000 voet etc zijn overvliegers. Voor die klein beetje vliegtuigen naar Suriname en boven Suriname hebben ze echt geen radar nodig. Gewoon radiocommunicatie en de posities en hoogte wordt doorgegeven door piloten aan de hand van hun flight plan tenzij anders bijvoorbeeld het weer.
  Btw hoe begeleiden ze vliegtuigen over de oceaan??? Met een radar no!?? 😜 Giem wang brik jere!!


  Maak melding
 14. als er problemen zijn met het radarsysteem, dan zouden zij het snel fixen.
  bouterse moet naar Cuba kunnen vliegen als er wat is.

  trouwens TUifly vliegt nu ook naar suriname en in de toekomst misschien meer maatschappijen.
  zou dom zijn om tourismegeld mis te lopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES