Man naar ziekenhuis na schotwonden bij gewapende roofoverval in woning

74
Man naar ziekenhuis na schotwonden bij gewapende roofoverval in woning
Foto: ambulance personeel is bezig het slachtoffer gereed te maken om vervoerd te worden naar het ziekenhuis in Suriname.

Bij een gewapende roofoverval in een woning te Menkendam heeft een man donderdagavond schotwonden opgelopen aan zijn heup en been. Drie onbekende mannen zouden de woning gisteravond zijn binnendrongen en het slachtoffer hebben beroofd, meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd vandaag. Tijdens de beroving werden enkele schoten gelost.

Na de overval vluchtten de verdachten te voet in de richting van de Martin Luther Kingweg en stapten in een gereedstaand voertuig, aldus de krant. Het Korps Politie Suriname trof een vuistvuurwapen aan op het terras. Het wapen dat waarschijnlijk door de rovers is achtergelaten, werd in beslag genomen.

Het slachtoffer werd per ontboden ambulance naar de Spoedeisende Hulp van het AZP afgevoerd. De politie van Livorno onderzoekt de zaak verder.

74 REACTIES

 1. Wanneer gaat dit ophouden in Suriname je krijgt de indruk dat Desi hierachter zit ik kan me niet voorstellen dat in zo’n klein land als Suriname criminaliteit niet de kop ingedrukt kan worden. vandaar dat ik stel dat er meer achter zit.


  Maak melding

 2. IK hoop dat de daders worden opgespoord, gearresteerd, en berecht. Ik wens het slachtoffer beterschap en sterkte. Je kan niet veilig leven in deze situatie.

  Hojot

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 3. Laat me raden naar de kleur deze criminelen.
  Is het zwart
  is het geel
  is het bruin
  is het rood
  is het een mix van
  maak een keus want ik weet het wel maar wil niet voor racist worden uitgemaakt
  🙁


  Maak melding

 4. Kijk maar zelf wat deze gasten aan het doen zijn. Steeds worden ze door een gedeelte van de forumleden in bescherming genomen. Ik vraag mij af; hoe zouden ze het zelf ervaren wanneer hun eigen familie zo iets overkomt. Ze gaan dan wel achter hun oren krabben of misschien toch niet?
  Voor de overvallers is maar één weg en dat is de galg.

  En trouwens, het is niet zo dat deze rovers niet kunnen worden gepakt. Ze worden beschermd door leden van de KPS en ontvangen beschermingsgeld. De Surinaamse gemeenschap is zo klein, dat wanneer je een luchtje laat al iedereen begint te ruiken. Dus deze rovers staan continue in beeld, maar onwil om ze te pakken. Ze hebben ook de mandaat van de Korpsleiding in dreigende situaties met scherp te schieten. Wat belet dan hun om deze gasten te grijpen. De KPS is een professionele organisatie en zijn erop getraind om deze rovers direct in de kraag te grijpen. Maar helaas leven we in een verziekte samenleving die opzettelijk is gecreeërd. Zie het als POLITIEK falen.


  Maak melding

 5. Pakiratigri heeft geen enkel respect voor racistische mensen. Pakiratigri neemt het recht om onbeschoft te zijn. Dat verdienen deze mensen. Ze krijgen precies wat ze verdienen wanneer ze op deze manier bezig zijn. Zie het voor elkaar te spelen een onderwerp te benoemen zonder allerlei racistische opmerkingen. Dan ben je mijn man of vrouw. Ik vind het zwak wanneer men daarop niet reageert. Maar pakiratigri is niet zwak.


  Maak melding

 6. @Bigi Sma. Het is niet moeilijk om te raden tot welke bevolkingsgroep deze criminelen behoort. Iedereen in en buiten Suriname weet dat de daders tot de Negroïde ras behoort. Deze mensen kiezen ervoor om te roven en te moorden en te verkrachten. Daarom vinden velen het niet erg als deze criminelen door agenten of slachtoffers doodgeschoten worden. Het zal een wonder zijn als de slachtoffers zwart zijn 🙂


  Maak melding

 7. Ik hoop dat deze rovers NIET worden opgespoord en gearresteerd ,maar opgespoord en indirect een kogel door het hoofd geschoten. Het is zonde om deze mensen te arresteren .worden veel onkosten gemaakt .


  Maak melding

 8. Pakiratigri, je baas heeft slapeloze nachten,want zijn mattie maduro gaat vluchten en dan is het tijd want homo bouterse gaat hangen aan de hoogste boom.


  Maak melding

 9. Met deze gewapende roofovervallen aan huis is onze veiligheid al geruime tijd in het geding. De vraag komt dan ook dichterbij of wij ons nu zelf moeten gaan bewapenen, Het hek is thans van de dam.


  Maak melding

 10. Hoe ernstig ook de aardt van het delict, je heb nog steeds het recht niet te gaan vooroordelen want de rechter komt tepas en die veroordeeld de dader na genoeg bewys te hebben ingezien .in een democratie is het niet anders,je zou kunnen stellen dat enkele wetten herzien worden door het Parlement door strengere wetten in tevoeren,maar er zyn ook nog andere redenen waarom de criminaliteit stygt .vroege school verlaters, werkloosheidt, om maar twee te noemen,ook wil ik u erop wyzen dat criminaliteit niet per definitie een bevolkings groep kan worden toegedicht omdat het onder alle rassen en standen voort komt


  Maak melding

 11. Alweer een neegher, 3 zelfs, die geen honger leden. Die dure horloges, jurken, auto’s en oorbellen voor hun vrouwen moeten toch ergens van betaald worden.


  Maak melding

 12. Mooie opmerking @Habi Boeler. Die zwarte man deelde ook het bed ook met Hindoestaanse vrouwen. Ze vonden het zo leuk dat ze niet meer van Hindoestaanse mannen hielden.Het leven kan een wending aannemen. Dus in dat opzicht gaat de donkere man mogelijk stelen stelen. Ja toch ,hij moet zijn Hindoestaanse vrouwen en witten en donkeren onderhouden.De ene hand wast de andere en beiden worden ze schoon.


  Maak melding

 13. @@Rbrown##
  Stel je eens voor, dat jij voor je kop wordt geschoten en je gaat dood. Welke wet komt jou dan beschermen. Met welke mantra of wet gaan ze jou weer tot leven wekken. Man denk toch eens na en gebruik je verstand. Zo lijkt het wel alsof je van criminelen en moordenaars geniet.

  Trouwens deze debielen worden nooit gepakt. Wie ga je dan nog veroordelen.

  Je hebt gelijk, dat in iedere bevolkingsgroep criminelen en moordenaars voor komt. Maar deze djoeka’s maken wel te bont. Vandaar dat het ontzettend belangrijk is direct de bron te benoemen. En dit heeft niets met discriminatie te maken. Juist moet nu deze bevolkingsgroep opstaan en zeggen, dit willen we niet meer. Maar het tegendeel is waar, zij vinden het goed om te stelen. Dan hoeven ze niet te werken.

  Door deze groepering is het toerisme helemaal ingestort vanwege de veilheid.
  Vele hindoestaanse surineds die daar verbleven, hebben hun huizen verhuurd of gesloten en zijn terug naar nederland. Kijk maar in de afgelopen jaren hoeveel Chinezen beroofd en vermoord zijn.
  Wanneer iemand is die dit niet kan inzien, hoe zou je dan deze persoon kwalificeren.
  Ik blijf het antwoordt schuldig………………..


  Maak melding

 14. Wow, de meeste zwarte mannen kunnen niet eens hun eigen vrouw, vriendin onderhouden.
  Ook de kinderen worden niet onderhouden.
  Van hindustaanse mannen wordt gezegd dat ze losse handen hebben. Nou de zwarte mannen slaan hun vrouwen ook. Dat wordt maar door de creolen verzwegen.
  Pakiratigri je valt haast elke dag door de mand!


  Maak melding

 15. Wanneer wetten van het land niet meer functioneren, dan is het beter om iedereen te bewapenen. Dan weet je dat je zelf nog kan beschermen. En nu blijkt keer op keer dat de rovers vrij spel hebben. Ik persoonlijk zie geen beletsel en juich het toe. Kijk maar naar Amerika, daar heb je het recht op zelf bescherming, dus je kan zo een wapen kopen met de juiste papieren.

  En waarop collega’s steeds reageren van discriminatie, wanneer je deze rovers en moordenaars gaat benoemen is kortzichtig. Juist als je niet gaat benoemen dan ben je mede verantwoordelijk over de gebeurtenissen.

  Mij doet er niet toe. Criminelen en moordenaars van welke bevolkingsgroep dan ook, één recht toepassen direct naar de galg. Zo kun je tenminste de maatschappij in bescherming nemen.


  Maak melding

 16. @@Pakiratigri##
  Het blijft altijd de keuze van de VROUW of zij een zwarte bruine witte, korte of lange lat wil hebben. Ras doet er niet toe😅😅


  Maak melding

 17. Pakiratigri is een geestelijk gestoorde rat die moeite heeft om kritiek te verdragen. Natuurlijk zijn de rovers zwartjes die zelf te lui zijn om te werken want het zit nu eenmaal in hun genen. Of kan iemand mij een bewijs leveren waarbij een Hindoestaan op roverspad een zwarte neerschoot ? Het wordt inderdaad tijd dat de hardwerkende Hindoestaan zichzelf gaan bewapenen of eigen milities gaan oprichten om due zwartjes te bestrijden. Indien goedschiks niet mogelijk is dan maar kwaadschiks.


  Maak melding

 18. @Djakkie,

  Zelf ben ik ok voorstaander om elke crimineel stevig aan te pakken. Maar gelijk aan de galg kan niet, omdat ik tegen de doodstraf ben. Gelukkig is die in Suriname afgeschaft.
  Maar het loopt de spuigaten uit met haast elke dag 1 of meer overval, waarbij niet geschuwd wordt om op slachtoffer(s) te schieten.
  Bouterse zal daar geen maatregelen tegen treffen. Hij heeft de stemmen van dit gajes heel hard nodig, dus waarom zou hij streng tegen ze optreden.
  Er wordt door creolen/marrons zelfs gezegd dat de rovers de hindustanen mogen opruimen.
  De intense haat jegens hindustanen is de vloek die op Suriname rust. Het zal nog erger worden.


  Maak melding

 19. ##JIYANI##

  OHM HAR HAR MAHADEW

  hindoestanen opruimen of niet,
  bestaat GOD nog wel????

  Ik kan je zeggen dat de moguls(moslims)
  600 jaar lang hebben huis gehouden in India. Maar is gelukkig hun niet gelukt de cultuur te vernietigen laat staan het hindoeïsme volk.
  Tab to bhagwan per wishwaas uth djateh.

  JAI HIND


  Maak melding

 20. @Glenn of Baba SAI, ; je bent een fantast. Blaffende honden bijten nooit. Je zegt een heleboel gekke dingen die niet realiseerbaar zijn. Ook jij valt onder de categorie die de materie niet snapt. Je wilt strijd. Wat voor strijd wil je dan? Er valt geen strijd te voeren. Vrede en samenwerking. Dat moet je eerst snappen. En van daaruit praten we verder.


  Maak melding

 21. Lees wie het heeft over vrede en samenwerking.
  Zelf is hij niet in staat om voor vrede en samenwerking te zorgen, maar wil het anderen opdragen.
  Ik heb reuze lol om deze flapdrol, die niet eens in staat zijn reet fatsoenlijk af te vegen!
  Deze laffe pakiratigri maakt zich met elke reactie belachelijk!


  Maak melding

 22. Niemand kan ontkennen dat om te stelen je veelal je handen moet gebruiken.

  Waarom niet de handen afhakken van dit soort sujetten. Je maakt de kans klein dat er recidive bij dezelfde persoon plaatsvindt.
  Ook gaat er ook een afschrik werkende werking van uit.

  Dit zal worden afgewezen worden onder het mom wat u niet wilt dat u geschiedt doe het ook een ander niet.

  Dat is een drogredenering want omgekeerd kan ook. Als je niet wilt dat een ander met jouw eigendommen vandoor gaat en je daarbij leven bedreiging van ondervindt doe het ook een ander niet.

  Doe je het toch dan bega je een overtreding en om te voorkomen en als straf dat je het gedaan hebt en nog een keer het doet. Zorgen we dat je het niet meer kan doen. 3, vliegen in één klap. Straf, Preventie, en opvoeding ( zo kijk maar, doe het dus niet).

  Buitendien, het is een methode die toegepast wordt in beschaafde staten. De Arabische landen, sommige Aziatische en Afrikaanse staten

  Het is ook vreemd aan het westers recht, anti-koloniaal dus.

  Afhakken dus. Dat zou het beste zijn.

  Ik ben er niet bang voor. Ik leer mijn kind dat het niet aan ander mans eigendommen moet komen. Doet hij dit toch dan verwacht ik geen clementie van een ander of dat de gemeenschap genoegen neemt dat hij een gevaar voor deze vormt.

  Nogmaals voer de Sharia als eerste daad van dekolonisatie in. Weg met het oud- Nederlands strafrecht.

  Wie zei. We willen een tweede Dubai worden. Daar heb je ook de Sharia, handen weg.

  Wie heeft de mond vol van dekolonisatie.

  Of willen we Cherry picking. Zij werken, wij MODO Prodo, sex en dansen en van hun stelen. En gedekt worden door onze soortgenoten en mee lopers.

  Overigens Bigi SMA, ik heb de weddenschap verloren. Ik had erop gegokt dat de daders Hindostanen waren. Omdat ze het zo moeilijk hebben.

  Maar ant- voor oordeel heeft niet gewerkt. Ik ben een fles Borgpen kwijt


  Maak melding

 23. Beste @cobra Jiyani,

  Ik heb je toch een flinke schop gegeven? Als het goed is, ben je ergens halverwege Nederland en India. Het zal nog even duren. Geniet van de ruimte om je heen. Let erop dat je helm goed vastzit. De landing zal hard zijn.


  Maak melding

 24. @ pakiratigri
  3 mei 2019 at 19:45
  @Glenn of Baba SAI, die goeroe heette Sai Baba en niet Baba Sai je kan beter Pakiraaapapie genoemd worden


  Maak melding

 25. Ik heb je teruggetrapt richting Afrika! Kun je daar alen gaan bekijken!
  Ze zullen je leren hoe jij eerst hun reet mag aflikken om vervolgens je eigen reet te vegen.
  Ik scheld je keihard terug vieze vuile vette dagu!


  Maak melding

 26. @Jiyani:ik lees jouw in breng in allerhande onderwerpen en ben tot de conclusie gekomen dat er geen sprake is van coherentie is je inbreng laatstaan je betoog. De logische samenhangen in discussie ontgaat jou zeer vaak. Daarnaast maak je gebruik van opsommingen van meningen van anderen, waarbij je eigen visie onzichtbaar is. Je doet aan copy – paste en ben daarmee zeer luchtledig. Kom met een harde bewering, zoals ik dat ook kan doen. Jiyanu, persoonlijk aanvallen is je kenmerk..een symotoom van labiliteit en op waterkant lullen. Ik krijg medelijden met jou sociabilteit!


  Maak melding

 27. De probleem ligt bij de Hindoestanen ze houden niet van elkaar. Ze denken alleen aan paisa en daroe.
  Als er katha is is daroe. Verjaardag daroe.trouwerij daroe. Moeran daroe. Ga zo maar door. Dit soort dingen leren onze hindoestaanse kinderen. We moeten onze mensen verdedigen.


  Maak melding

 28. @Mokro,

  Jouw reactie is er van wraak nemen op mij. Je kunt heel slecht tegen kritiek, terwijl je wel kritiek levert op anderen. Dit is typisch het gedrag van Surinaamse mannen. Vrouwen mogen geen weerwoord geven. Ook die tijd is voorbij, dus wen er maar aan.
  Bedoel je jouw reacties waarin jij schrijft om criminelen te doden, dat die inhoudelijk zijn.
  Op inhoud heb ik je al een paar keer van langs gegeven of ben je dat vergeten?


  Maak melding

 29. @@Glenn##
  Ben helemaal met je eens.

  De Surihinds hadden zich allang moeten beschermen door een eigen team van professionele verdedigers. Maar je weet hoe het gaat bij hindoestanen. Wel vechten met je eigen families, maar de eigen familie in bescherming nemen tegen derden dan laten ze het afweten. Ze hebben namelijk geen éénheid. Zo lang dit niet zal gebeuren blijven de djoeka’s hindoestanen beroven en moorden. Pas wanneer deze gasten harde tegenstand en met de realiteit worden geconfronteerd, dan pas zal het gaan ophouden. Zo lang zij zelf niet tussen de zes planken belanden, zal er geen afschrikking uitgaan.
  Het zijn letterlijk tuig van de laagste klasse.
  En enkele forumleden blijven ze maar in bescherming nemen alsof ze zielige fuguren zijn. Maar deze gasten vernietigen zielen die in vrede leven.
  Wat een contrast.

  HOOGSTE TIJD: Time For Change!!!!!!
  Surihinds wordt Wakker!!


  Maak melding

 30. Djakkie echte chineze moguls (moslims) bestaan niet meer in India en er bestaan wel nep moslims. Het zijn kinderen van die zelfde monguls verkrachters.


  Maak melding

 31. @Djakkie,

  Je hebt gelijk dat er geen eenheid onder de hindustanen is. Als dat het geval was dan waren de hindustanen veel verder dan waar ze nu zijn. Ook in Nederland is er geen eenheid.
  Hindustanen zouden eens ook minder alcohol moeten gebruiken. En niet met een dronken kop achter het stuur kruipen. Jongeren onder de hindustanen zijn ook zuiplappen. En van die drugsdealers maar niet te spreken.
  Wat mij is opgevallen dat indiērs in Engeland veel verder zijn dan de hindustanen in Suriname en in Nederland. Dat geldt ook voor de Indiërs in Amerika, Australië en andere landen.

  Ik voel mij aangesproken als jij schrijft dat enkele forumleden het opnemen voor die zielige figuren.
  Ik ben tegen de doodstraf. Mag dat niet? Iedereen mag een eigen mening hebben. Waarom vraag je niet waarom ik tegen de doodstraf ben i.p.v. op een gemene wijze uit te halen?


  Maak melding

 32. @Mokro,

  Weer laat jij zien hoe wraakzuchtig je bent. Wraakzuchtige mensen zijn de meest domme mensen die er bestaan, daarom zal je het ook niet begrijoen dat je wraakzuchtig bent.
  Daarom heeft het ook geen zin op inhoudelijk in te gaan op jouw reacties.

  Op mijn reacties bij Anil Ramdas heb je gedacht naar mij uit te halen. Pico heeft een reactie aan jou gericht. Pico heeft ongeveer hetzelfde aangegeven als ik. Heb je inmiddels op Pico gereageerd?
  Ik zal gelijk gaan kijken.


  Maak melding

 33. Ik ben echt heel nieuwsgierig naar de beroepen die de waterkant.net deskundigen en “positievelingen” beoefenen.
  Het gros woont in Holland en loopt als een deskundige over Suriname te tieren en ratelen alsof ze er gister nog waren.
  Al dat zinloos gekanker helpt het land niet. Velen van jullie Surneds semi-Surneds en blakka bakra’s kunnen alleen maar zinloos kankeren. Het lef en doorzettingsvermogen om je te vestigen in Suriname en een steentje bijdragen om een positieve verandering te brengen tussen de ellende en rommel hebben jullie niet. Daarvoor blijf je liever in Holland werken (of uitkering/ bijstand trekken) tot je 67e en allerlei belastingen betalen aan fabriek Holland, je moet wel want als die dijken niet goed worden onderhouden verzuip je als een pestverspreidende rat…


  Maak melding

 34. het wordt tijd dat we nu zelf maatregelen gaan treffen tegen dit djoe ka gespuis
  gewoon zelf oppakken en lynchen met maskers op zoals de klu klux clan


  Maak melding

 35. Djakkie 3 mei 2019 at 22:07
  @@Glenn##
  Ben helemaal met je eens.

  De Surihinds hadden zich allang moeten beschermen door een eigen team van professionele verdedigers. Maar je weet hoe het gaat bij hindoestanen. Wel vechten met je eigen families, maar de eigen familie in bescherming nemen tegen derden dan laten ze het afweten. Ze hebben namelijk geen éénheid. Zo lang dit niet zal gebeuren blijven de djoeka’s hindoestanen beroven en moorden.”

  @ Djakkie
  Ik had je veel slimmer ingeschat!!

  Wat een teleurstellende bijdrage/”column”, je propaganda/oproep zal zeker tot een burgeroorlog lieden.

  en weet je waarom ze elkaar altijd bevechten omdat ze van elkaar stelen, elkaar het licht in de ogen niet gunnen etc.
  weet je wie de laagste hindoestaanse persoonlijkheid is van Suriname??
  Ze noemen hem DEW of wel Sandew, die in de hol van bouta en de Djoekas is gekropen.
  Is hij een uitzondering of is het regel zo vraag ik me af.


  Maak melding

 36. @@Sam##
  Beste Sam,
  Je maakt een vergissing doordat je niet alle collums bovenaan van mij hebt gelezen.
  Lees tenminste die van; 3 mei 17.35 uur.
  Dan kom je tot de conclusie dat ik geen onderscheidt maak tussen kleur, ras of bevolkingsgroep. Maar de djoeka’s maken het nu al te bond. En de regering doet er weinig aan. Voor het geval je in de gelegenheid ben, lees a.u.b. al mijn reacties in dit onderwerp, dan krijg je een andere beeldvormijng over mij.

  Je kan zich niet vinden in mijn mening, maar jouw schrijven biedt ook geen oplossing. Ik heb niet over een burger oorlog maar je hebt recht op jou eigen interpretatie. Wel bespreek ik hoe de hindoestanen zich zouden kunnen verdedigen. Mocht zelfverdediging en bescherming leiden tot heftige reacties, dan maar liever zo en niet zich keer op keer laten vernederen door deze gasten. En trouwens dan kan er nog geen sprake zijn van een burger oorlog. Want je hebt nog een grote creoolse bevolkingsgroep en de rest. De hindoestaanse gemeenschap is vele keren groter dan de djoeka’s.

  Het ga je ontzettend goed.


  Maak melding

 37. @@Jiyani##
  Je vertoont een minderwaardigheidscomplex. Een ieder heeft recht op zijn eigen mening en interpretatie. Mag dat. En als ik namen ga vermelden dan is dat ook niet goed, want dan wordt ervaren als een persoonlijke aanval. Dus ik zeg; wie de schoen past!!!!


  Maak melding

 38. @Djakkie,

  Ik heb liever dat je keihard namen noemt. Jij weet dat je mij bedoelde.
  Jij respecteert niet altijd de mening van een ander, anders had je niet geschreven dat enkele
  forumleden het opnemen voor die zielige figuren, doelend op de rovers.
  Ben jij psycholoog/psychiater om te bepalen dat ik een minderwaardigheidscomplex heb?
  Het valt mij op dat reagluurders op stoelen willen zitten, waarvoor ze te klein zijn, dus beste schoenmaker Djakkie hou je bij je leest.
  En ik benadruk nog een keer dat doodstraf, of zelf het recht in eigen handen nemen en erop los schieten met de bedoeling rovers te vermoorden, geen oplossing is. Daardoor zal het alleen maar nog meer escaleren.
  Het is de taak van de politie op hard op te treden tegen dit soort tuig, maar dat zal niet gebeuren.
  Reden: Bouterse heeft de macht over alle ministers en vertelt hen hoe te handelen. Waarom denk je dat hij tijdens zijn regeringsperiode altijd een kroesharige op het ministerie van Justitie en Politie heeft benoemd. Wint hij de verkiezingen weer, dan zal hij opnieuw een kroesharige op die positie plaatsen of hij laat deze minister aanblijven. Geen enkele kroesharige zal streng optreden tegen criminele kroesharigen, terwijl dat wel wordt gedaan tegen hindustanen, vooral als blijkt dat ze vhp’ers zijn.
  Politiek is een smerig spel, maar in Suriname is het vele malen erger gesteld met de wijze waarop politiek wordt bedreven.
  Bouterse geeft geen ene moer om hindustanen. Hij misbruikt ze om zijn eigen doelen te halen. En deze hindustanen misbruiken op hun manier hem weer om hun hebzucht naar geld te bevredigen.
  Hindustanen vormen geen eenheid. Om die reden zullen zij nooit van enige betekenis zijn in de politiek.
  Dew Baboeram alias Hira Sandew is 1 van de hielenlikkende Boutisten.

  Jij respecteert


  Maak melding

 39. @Pataka 3 mei 2019 at 22:45
  Djakkie echte chineze moguls (moslims) bestaan niet meer in India en er bestaan wel nep moslims. Het zijn kinderen van die zelfde monguls verkrachters.
  Volgens mij kwamen de Moghuls uit Mongolië en niet uit China. Natuurlijk zullen er onder de moslims ook mensen zijn die het niet zo nauw nemen met het geloof. Dat is ook zo in het Hindoe geloof vandaar dat je het Kastenstelsel hebt. De hogere kaste vindt de kasten die na hen komen minderwaardig en betitelt hen als niet Hindoe. Door modernisering van een land vervagen waarden en normen. Kijk maar naar India; de huidige generatie spreekt zelden Hindi en het Engels wat de klok slaat. Over straat zie je weinig vrouwen in Sari gekleed. Westerse kledij heeft plaats gemaakt voor de traditionele sari en doti. Het is goodmorning en niet meer namaste. Bollywood is Lollywood geworden (zie Desibaba). En van al deze veranderingen kan je des schuld niet leggen bij de nazaten van de Moghuls. Fundamentalistische Hindoes zullen in alles wat niet goed gaat of niet passend is voor India de schuld leggen bij Moslims. Onlangs nog werd in India een bomaanslag gepleegd op politieagenten waarbij 45 slachtoffers te betreuren viel. Fundamentalistische Hindoes waren er snel bij om de aanslag in de schoenen van moslims terroristen te schuiven. Uit onderzoek bleek echter dat de aanslag gepleegd is door Maoïstische rebellen. Van de Hindoefundamentalisten werd hierna niets meer vernomen.


  Maak melding

 40. Jiyani 3 mei 2019 at 22:56
  @Mokro,

  Weer laat jij zien hoe wraakzuchtig je bent. Wraakzuchtige mensen zijn de meest domme mensen die er bestaan, daarom zal je het ook niet begrijoen dat je wraakzuchtig bent.
  Daarom heeft het ook geen zin op inhoudelijk in te gaan op jouw reacties.

  In de topic over Aniel Ramdas las ik dat je moslims niet vertrouwt en dit naar aanleiding van de aanslagen in Sri Lanka. Overal plegen moslims aanslagen heb je geschreven. Is het wantrouwen van ALLE Moslims dan ook niet gebaseerd op wraak en ben je zelf niet wraakzuchtig ?


  Maak melding

 41. Ik wil een uitzendbureau voor rovers, dieven en overvallers starten in Suriname. Maak ik een goede kans? Waar kan ik mijn clienten recruteren?


  Maak melding

 42. Djakkie 4 mei 2019 at 01:17
  @@Sam##
  Beste Sam,
  Je maakt een vergissing doordat je niet alle collums bovenaan van mij hebt gelezen.

  @ Djakkie,

  de nuancering die ik aan mijn relaas kan toevoegen is dat je op z’n minst inconsequent bent.

  Het is van tweeën één. You cann”t have them both side.
  Mooie dag


  Maak melding

 43. @Sam,

  Je moet wat doen aan je geografische kennis. Den Haag ligt niet in Suriname.
  Maar terugkerend op de vraag: moet ik in Marwina zijn?


  Maak melding

 44. Het is te kort door de bocht om te stellen dat een bepaalde party de criminaliteit ondersteund
  ook wordt een crimineel door een onafhankelyke rechter veroordeeld,god zy dank niet door sommigen van u
  criminaliteit valt niet goedt te praten maar is ook geen reden om baarbars te worden
  men is ook geneigd situatie,s uit andere landen aan tehalen ter vergelyking waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet, laten wy niet generalisen en positief dicuseren om zodoende een oplossing te vinden voor dit probleem want de gemeenschap zelf kan en moet wat aan doen,want in elke familie heb je er een crimineel soms meer crimi het zyn dus onze eigen mensen


  Maak melding

 45. @@Jiyani##
  Bedankt voor de mooie woorden.
  Ik ben geen schoenmaker, maar mocht ik toch je schoenen hebben gemaakt, dan kun je alleen maar lof uitspreken, anders had je op slippers gelopen. Verder wil ik nogeens bevestigen dat mijn reactie helemaal geen betrekking heeft op jou mening. Jou mening is jou mening, op deze forum heeft ieder recht op z’n eigen mening en niet die van een ander af te kraken. Anders ben je niet het gelijke van mensen, maar meer het goddelijke. Wanneer ik je collums lees hoe je tiert met collega forumschrijvers, dan kan ik niet eromheen dan te zeggen dat je een zware minderwaardigheidscomplex heb. En je wil altijd gelijk krijgen. Lees mijn aller eerste reactie bovenaan van 3 mei 2019 tijd 14.41 uur. Daar vermeld ik al aan dat coll reageerders deze groep steeds in bescherming nemen. Deze moge blijken uit vorige collums van schrijvers. Voor dat ik deze collum schreef had je nog helemaal nog niet geregeerd.

  En ik als spycholoog is ver vam m’n bed show. Het zegt meer over jou dan mij. Kijk maar met hoeveel coll schrijvers je alleen maar zit te tieren en te blairen, dan te focussen op dit artikel en een geloofwaardige reactie te plaatsen. Lees de reactie van Mokro @Jiyani 3 mei 2019 tijd 20.28 uur. Ik kan Mokro alleen maar gelijk geven. Er zit geen cohesie in jou verhaal, omdat jou gedachten steeds op anderen zijn gericht, dan het onderwerp.

  Lees nogmaals jouw eigen reactie boven jegens mij. Je geeft aan dat het de taak is van de politie, maar de politie zelf doet er niets aan en DB heeft de stemmen van de boeven nodig. Dus zal DB geen actie ondernemen. DUS JE SPREEKT JEZELF WEER TEGEN. En jouw schrijven biedt ook geen oplossing in deze kwestie. Mens waarmee ben je bezig.

  Ik wil je bevestigen dat ik in het vervolg jouw collums niet zal lezen. Mijn reactie zal zijn gebaseerd op hoe ik zelf over een bepaalde artikel/onderwerp denk. En zal ook niet jou advies volgen om namen te benoemen, anders maak ik me zelf lager dan dat jij al bent.
  Als ik jouw was zou ik heel gauw een psychiater raadplegen.

  Heel veel sterkte en het gaat je goed!!!


  Maak melding

 46. @ Habsji 4 mei 2019 at 10:35
  Maakt niet uit of je in Suriname woont.

  Er is een tekort drugsbaronnen is Suriname.
  Ik neem aan dat je weet wat de laatste tijd met ze gebeurd.


  Maak melding

 47. @@Rbrown##
  Heb respect voor je mening.
  Maar geef dan concreet aan hoe je het probleem wil tackelen. Alleen benoemen biedt geen oplossingen die al ook niet werken. Alleen maar blijven paaien terwijl de bevolking het zwaar te lijden heeft.

  Lees al mijn collums bovenaan, dan krijg je een betere beeldvorming van het problematiek.

  Ik ben dezelfde Djakkie waar ik in het verleden heb gevraagd om te willen reageren jegens mij, maar je hebt het laten afweten.

  Tang boeng mang, Wan sweeti day.


  Maak melding

 48. men moet ook niet vergeten dat de inheemsen en de marons veel onrecht is aangedaan en is nooit aan de orde, het binenlandt was hun Suriname want ze hebben nooit een stuk landt gehadt,iets wat andere imigranten wel gehadt hebben en een loon ook al was het niet veel/ maar marons hebben niks gehadt en de inheemsen waren hun landt kwyt dus daar begon een achterstandt dat nooit meer is in gehaald of hersteld
  zou een van de oorzaken kunnen zyn, wy stadts mensen en heel paramaribo potverteren nog steeds van hun rykdom want paramaribo heeft niks .


  Maak melding

 49. @@Sam##
  Je kan ook grappig zijn. Like it.
  Belangrijk is voor elkaars mening respect tonen en in gesprek blijven.

  Ook een mooie dag en weekend!

  We blijven contact houden. Wie weet dat toch oplossingen uit de koker vallen.


  Maak melding

 50. Beste djakkie,De genen die hier de oplosing moet brengen zitten in het Parlement,die moeten ervoor zorgen dat dit soort problemen daar besproken worden en met oplossingen komen,in plaats van elkaar te beledigen en aftezagen moeten ze aan gemeenschaps belang en landsbelang gaan bezighouden
  het heefd ook geen zin om te beweren dat het door de Press of zyn party komt want dat is dus niet zo
  de criminaliteit heefd een dieper onderligende achtergrondt, en dus moet de politiek met een oplossing komen


  Maak melding

 51. @@Rbrown##
  Grappige reactie.

  Ooit heb je geschreven dat je van het buitenland in sur ben komen vestigen. Jouw moedertaal is engels vandaar dat je nederlands schrijven niet helemaal correct is. Nu trek ik de conclusie dat je niet volledig over de surinaamse geschiedenis op de hoogte ben.

  Wat je schrijft als dat waar mocht zijn dan mag of is geen vrij brief voor de djoeka’s om te gaan stelen en te moorden. Maar helaas zit je ver naast. In de vorige regeringen van Pengel heeft hij de djoeka’s voorgesteld om naar Paramaribo te komen. Omdat hij wilde deze groepering beter onderwijs geven om verder te kunnen ontwikkelen. Ze zouden ook een stuk grond krijgen en een huis. Maar al de granmangs in de binnenlandse dorpen hebben het bod afgeslagen. Ze wilden de binnenlanden niet verlaten, want dat was de plaats waar ze liever verbleven waar de rust zelve is, dan de drukke stad. Ze zouden nooit in de stad kunnen wennen, ook gelet op hun levenswijze. Trouwens in het hele binnenland mochten ze van de sur regering vestigen en blijven wonen waar ze hebben wilden. Want ze wilden niet op een bepaalde standplaats blijven vestigen, laat staan om een stuk eigen grond te bezitten.
  Dat ze nu in Paramaribo zijn neergestreken kun je het het beste bij meneer Bouterse informeren. De djoeka’s hadden nu bij hem moeten aankloppen dan te gaan roven en moorden bij de hindoestanen.

  Waka boeng mang!


  Maak melding

 52. Och Djakkie het gaat je ook goed hoor. Maar ik heb niets met mensen die opscheppen over hun beroep. En dat je Mokro gelijk geeft interesseert mij ook niet. Ik mag toch mijn mening geven, dus dat doe ik ook.
  In elk geval roep mensen niet op om te schieten op anderen of zelfs op te hangen c.q. .te vermoorden. Heb ik niet meegekregen in mijn opvoeding.


  Maak melding

 53. @Pietpietawa,

  Dat ik moslims niet meer kan en wil vertrouwen doe ik niet omdat ik volgens jou wraakzuchtig ben.
  Ik ben het vertrouwen in moslims kwijt juist omdat zij zo ontzettend wraakzuchtig zijn en aanslagen plegen waarbij doden vallen, daarna blazen ze zichzelf op.

  Ik zou pas wraakzuchtig zijn als ik ze ook ging doden, of ze alle slechts van de wereld zou wensen. Dat doe ik niet, dat zul je ook nooit van mij lezen.

  Mijn wantrouwen in moslims is na de aanslagen op Sri Lanka alleen maar toegenomen.
  Nota Bene zijn de moslims die de aanslagen hebben gepleegd vluchtelingen uit Pakistan. Hun eigen land moesten ze verlaten omdat ze ahmadia-moslims zijn. De terroristen komen uit deze groep moslims die door Sri Lanka zijn opgevangen.
  Hoe kun je aanslagen plegen in het land dat jou heeft opgevangen en onderdak heeft gegeven.
  Wat deze terroristen niet begrijpen is dat ze het leven van de overige moslims op Sri Lanka onmogelijk hebben gemaakt door de aanslagen. Ook de buddhisten zijn weer laaiend op moslims.

  Kom niet met het verhaal dat de westerse landen dit hebben uitgelokt. Het gaat bij deze terroristen om andere gelovigen uit te roeien, want de wereld moet moslim worden.
  Er zijn ook Surinaamse moslims die met afschuw reageren op deze moslimterroristen.

  Mijn vertrouwen in hindus uit India neemt trouwens ook af, hoewel ik zelf ook hindu ben.
  Er zijn hindus in India die ook bezig zijn met wraakacties jegens moslims en christenen.
  Deze hindus zijn dus in wezen geen haar beter dan de moslim terroristen.
  Heel Azië kan er vanuit gaan dat er nog meer aanslagen zullen volgen door de IS, las ik gisteren. Aangezien er op niemands hoofd is gegrift dat hij/zij een goed mens is, vind ik het voor mezelf beter om alleen mensen te vertrouwen uit mijn eigen directe omgeving. Gelukkig zijn dat nog altijd veel mensen en daar zitten ook moslims tussen. Surinaams hindustaanse en Javaanse moslims.


  Maak melding

 54. Het hele probleem in de wereld is die verdomde bekering. Moslims en christenen moeten zo nodig anderen gaan bekeren, terwijl ze zelf niet eens hun 10 geboden toepassen. Laat ze daar maar mee beginnen en goed onthouden dat: wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet het (bekering) een ander niet!!


  Maak melding

 55. @Sam,

  Statistisch gezien is de kans groot dat je een rovende familielid hebt. Ik kan wel begrijpen dat je dat hier niet wilt vermelden.


  Maak melding

 56. @ Jaichand. Waarom steeds India erbij betrekken ? Als jij en anderen het nodig vinden om topics over India erbij te halen dan rot je op naar een forum over India. Kom mij niet lastig vallen met de misdaden van ISIS want de Hindoeterroristen zijn minstens net zo erg zo niet erger. Of ben je doms vergeten hoe de Hindoebeesten zich tijdens verdeling van India hebben misdragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.