zondag, april 14, 2024
HomeFotoMinister van Sport- en Jeugdzaken huldigt jonge Surinaamse sporters

Minister van Sport- en Jeugdzaken huldigt jonge Surinaamse sporters

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Lalinie Gopal, van Sport- en Jeugdzaken in Suriname, heeft sporters die hebben deelgenomen aan verschillende Caribbean Free Trade Association (Carifta) kampioenschappen gehuldigd. Het gaat om de 314steCarifta zwemkampioenschappen, de 48steCarifta atletiek kampioenschappen en de 8steCarifta junioren schaakkampioenschappen. De sporters hebben tijdens alle toernooien bijzondere prestaties geleverd en daarom heeft het ministerie hen in de bloemetjes gezet.

Het Carifta zwemteam heeft 5 medailles in de wacht gesleept. Feranto Stuger behaalde 2 keren een bronzen medaille op de 50m vrijeslag en 50m vlinderslag en de estafette ploeg bestaande uit Ismael Holtuin, Shavar Sedney, Tamar Telting en Doron Churano behaalde 2x een zilveren en een bronzen medaille. Zwemcoach Ruth Bilkerdijk gaf aan dat ook de zwemmers die geen medaille hebben gewonnen, bijzonder hebben gepresteerd. Ze hebben geen medailles behaald, maar wel finale plekken, hierdoor krijgt Suriname ook punten waardoor wij hoger op de ranking komen te staan.

Ook de atleten Monifa Djoe en en Alicia Grootfaam hebben bij atletiek medailles behaald. Djoe behaalde brons op het onderdeel hinkstap- springen terwijl Grootfaam goud won op het onderdeel kogelstoten.

Behalve de medaille winnaars hebben alle overige delegatieleden een bloemstuk ontvangen. Minister Gopal zegt dat ook deze sporters een wezenlijke bijdrage geleverd hebben, dus ook een speciale waardering verdienen. Zij hoopt dat deze ervaringen een motivatie zullen zijn om steeds beter te worden in wat zij doen en dat de sporters Suriname steeds met succes mogen vertegenwoordigen. De minister bedankt ook de ouders, de bonden en de coaches voor het begeleiden van de sporters. Ze zegt verder dat de regering er altijd alles aan zal doen om de Surinaamse sporters te ondersteunen.  Tot slot wenst de minister de sporters succes toe en hoopt zij op meer top prestaties.

De huldiging vond plaats in het Regional Sports Academy (RSA) gebouw.

opening
Fernandes Express
BODO Party

4 REACTIES
  1. Als ze al die djoeka’s die hun favoriete sport – beroven, stelen en mishandelen en moorden – zou belonen, dan bleef er geen cent over in staatskas.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES