Kustwacht Suriname legt Chinese trawler aan ketting

24
Bouterse: 'Chinese trawlers in Suriname zullen teruggestuurd worden'
Een van de Chinese trawlers - Foto: Suriname Mirror.

De Surinaamse Kustwacht heeft een van de veelbesproken Chinese trawlers aan de ketting gelegd nadat vissers één van de schepen in de nachtelijke uren vissend bezig hadden gezien. Dat melden diverse Surinaamse media. Op instructie van de procureur-generaal is de Kustwacht in actie te komen en is ook de kapitein van het schip in verzekering gesteld.

Bij de aanhouding van de boot is door de bemanning ontkend dat er gevist is. Volgens kolonel Jerry Slijngard, directeur van de Kustwacht, is er inderdaad geen vis aangetroffen. De boot is nu overgedragen aan de procureur-generaal die een onderzoek zal laten instellen door de politie, zegt Slijngard.

De trawlers zijn al maanden in Surinaamse wateren. Zij voldoen niet aan de eisen en zullen op basis daarvan geen visvergunning krijgen. President Bouterse had vorige week nog aangegeven dat de boten Suriname moeten verlaten.

24 REACTIES

 1. Ja en allemaal zogenaamd om de surinamers blij te maken dat Bouta de crimineel tof kan zijn.
  Kom nou surinamers stop met die grap van jullie.Zonder China zijn jullie verloren.Het is Chona die voor jullie zorgt.Bouta is symbolisch,het is China die Suriname bestuurd.
  Jullie mogen de trawler uit China gaan bezichtigen.Er komt geen oorlog.Showtime!!


  Maak melding

 2. Hoe dan wat zei de President van list, bedrog, leugen, uitverkoop en corruptie en handelingen alweer over deze trawlers.

  Heeft hij weer met loze praat, de apen weer in de mouw laten logeren.


  Maak melding

 3. Geen vis ontdekt ????? Kapitein in hechtenis of wel een grote klucht.

  Deze schepen blijven net zolang liggen tot dat COKA Airways uit Amazonia voldoende poeders heeft ingevlogen om ze af te vullen. Daarna vertrekken ze naar andere visgronden om daar als COKA Supermarkt te functioneren.

  Ik verzin maar wat. Het is natuurlijk volledig gestoord dat deze schepen blijven liggen zonder formeel zicht op een vergunning. De rekeningen moeten ook in China betaald worden.


  Maak melding

 4. Haal deze grap uit in China.Dan spreek je na 5 jaar vloeiend chinees.Gratis les uit hun gevangenis.Behoort dit land nog aan de surinamers?


  Maak melding

 5. De reden van hun vistuig in het water is door de kapitein verteldt namenlijk “a mang bing lerie fisie swing”
  En gaf tegelijkertijd aan dat minister Dokson hem heeft geleerd dat je kunt proberen en onderzoeken of je kwik uit water kunt halen.
  Deze mensen vissen hele zeeën leeg en dan nog beweren dat ze het land zullen blijven helpen ontwikkelen


  Maak melding

 6. Ach die Chinezen denken . Njang mie piena tjauw. Stelletje loosers en bedelaar.

  Deze President stuurt overal en iedereen op pad te bedelen. Zijn onderdanen hebben niet te vreten en stelen als ratten, in de winkels van onze broeders, waar ze soms een flink pakslaag krijgen en van angst en lagie fasie hun mond en hij wilt de echte man spelen.

  Ze varen gewoon, voor de show hebben ze hun de gelegenheid gegeven, 1 aan de ketting te leggen. De anderen gaan even terug voor een metamorfose en komen na de verkiezingen, want de apen kunnen niet vooruit zien terug.

  Stelletje loosers.


  Maak melding

 7. De laatste alinea is wel belangrijk. Vis of geen vis, of misschien zelfs wel vlees doet er niet toe. Feit is dat je geen toestemming hebt om in de Surinaamse vaarwateren te vissen. Je voldoet immers niet aan de eisen. In dat opzicht heeft Bouterse zich aan woord gehouden. Hij geeft zijn woord. Houdt zich eraan. Wat wil men nog meer dan?


  Maak melding

 8. Na soso paarse show, na een paar dagen of weken, vissen zij weer vrij en blij. Ondertussen vreten vele ndp paria’ s soso dagoebal njang, ook de paars verworden straatzervers. Niets een trie of zoute vis kunnen ze kopen.


  Maak melding

 9. Wat denken de Surinamers nou ? Dat China onder de indruk is van deze actie ? Als de Chinezen het willen bombarderen ze Suriname zo naar het Stenen Tijdperk. Net zo makkelijk hoor !


  Maak melding

 10. @ Glenn,

  Dat zal niet moeilijk zijn, nee. We leven al haast in de stenen tijdperk. Onze wegen, scholen, ziekenhuizen, bejaardenhuizen, overheidskantoren, het openbaar vervoer verzorgd door de overheid, ga maar zo door.

  Hopelijk dat de Chinezen het niet doen, want dan gaat het alleen maar nog sneller.

  Oen waai a snees fraga. Gie wie soekroe omoe


  Maak melding

 11. @Glenn of Baba Sai,

  Je maakt een belangrijke denkfout. Je bent vaak net te enthousiast en gretig. Doe het rustig aan. Wat valt er in Suriname te bombarderen door de Chinezen? De Amerikanen beschouwen ook Suriname als hun achtertuin. Dus de Chinezen gaan dat niet doen. Ze kunnen wel de duimschroeven aanleggen. Maar dan weer hoe? Op staatsniveau heeft men besloten dat het mooi is geweest voor de vissers. Beiden (zowel Suriname en China hebben een compromis bereikt). Beiden kunnen met een waardig gezicht vertrekken. De andere belangen die China heeft met Suriname, wegen veel zwaarder.


  Maak melding

 12. “Op instructie van de procureur-generaal is de kustwacht in actie te komen en is ook de kapitein van het schip in verzekering gesteld” aldus het artikel
  Op welke grond dan?
  Ze hadden geen vis aan boord. Ze hebben dus niets gevangen. Integendeel, ze hadden vis meegenomen en waren die juist aan het uitzetten in Surinaamse wateren.


  Maak melding

 13. @ Pakiratigri: Suriname heeft zoveel buitenlandse schulden, zeker bij de Chinezen, dat het bijna onmogelijk wordt om ze af te lossen. Tegenover die schulden staan onderpanden die opgeëist kunnen worden als Suriname niet betaalt.
  Suriname kan natuurlijk zeggen, jullie kunnen de pot op, jullie krijgen ons tafelzilver niet, maar dan stappen de schuldeisers naar de rechter en zal Suriname gedwongen worden de onderpanden af te staan. Niet middels geweld, maar vanwege de consequenties als ze het niet doen. Namelijk in dat geval zal niemand in de wereld Suriname nog maar één cent krediet geven en op alle Surinaamse rekeningen en bezittingen in het buitenland wordt beslag gelegd.

  Op een dag zullen de Surinamers wakker worden en komen ze tot de ontdekking dat Suriname niet meer van hen is. Wellicht is dat nu al het geval voor een groot deel van de Surinaamse rijkdommen. 200 miljard in de bodem, het bos, de zee, maar geen eigendom meer van Suriname.
  Waarom zijn die Chinese trawlers nog steeds in Surinaamse wateren? Misschien kan Suriname ze helemaal niet wegsturen omdat de Chinezen dat niet willen en moet men wel gehoorzamen.

  Gelukkig maar dat jij daar allemaal geen last van hebt.


  Maak melding

 14. @ Glenn

  Je stelt dat China makkelijk plat kan bombarderen. Dit is niet makkelijk, tenzij Amerika het toestaat. Het land Amerika laat immers het communisme niet toe haar achtertuin. Zie wat Cuba en Greneda is overkomen.


  Maak melding

 15. De pres hft woord gehouden??? Wat belachelyk zeg .waarom duurt ht zo lang waarom stuurt hy ze niet per direkt weg. Weet iemand wrom ze nog hangen hier? En wie kan met zekerheid zeggen dat ze niet vissen ? Wel ze vissen gewoon vry n bly zonder vergunning de toestemming daartoe hebn ze mondeling gekregen vn die machtige tjoekoe-inner. Ht is zo erg gesteld in sur dat men nietmr weet wanr ze de waarheid verkondigen. Als ze gedurende de 7 maanden niet mochten vissen waren ze allang vertrokken.


  Maak melding

 16. Het zal me niet verwonderen als straks China helpt de verkiezingen zodanig te manipuleren, dat deze regering de verkiezingen wint. om zo deze President te behouden om hun belangen veilig te stellen.

  Show projecten helpen te realiseren kort voor de verkiezingen. Show campagnes financieren van massa meeting, betalen van influencers via Social media.

  Bestuurlijk wordt er al veel gedaan om de eigen partijleden op posities te plaatsen van waaruit de verkiezingen gemanipuleerd kunnen worden. CBB, district commissarissen, kiesbureaus.


  Maak melding

 17. Ai Boi Bouta kies ding snesie eindelijk. Wattttt?????? Nee brada Bouta kies ding dong beest die boot komt even tanken bij staats olie en gaat dan weer vrolijk vissen. Ze hebben al een vergunning dus niemand houd ze tegen.


  Maak melding

 18. Ai mi brada. Mek ding chinesie soetoe dè visie ning go. Ala sani sa eh beweeg jang dè kaba. So so fufuroe ning alla kondrè grontapoe. Ding habie fu investering 3.000 miljard dollar extra. Bakra takie overschot balans.

  You see Sri Lanka, Bangladesh, Sout America, Africa kondrè’s alla precie potie foeroe moni, buy bigie birgies, mekie stratie en dang go fufoeroe.
  Mekie electronica, computer, concrutay mobil, serie Amrika, Europa en tra goedoe kondrè. Ding schrivie Chinesie srapu moro go spay, dang go fufoeroe unoe dinkie fu busniss en mekie boeng sani, moro betrè sa ding habie.
  Ding srapu yere.


  Maak melding

 19. Die boten moeten gewoon verjaagd worden uit de Surinaamse wateren voordat ze de visgronden helemaal leegplunderen en niet voor de show aan de ketting gelegd worden. Als ze niet weg willen dan moeten ze maar desnoods tot zinken gebracht worden. Weg met die termieten.


  Maak melding

 20. Laten die paarse ndp paria’ s in 2020 maar weer stemmen op baas. Hondenvlees, slangenvlees, ratten- en muizenvlees in blik gaat ddb ze gratis geven. Na 2020 zijn er alleen nog maar sribas en todoberi’ s in de rivieren en zee.


  Maak melding

 21. ik weet niet of dit een chineze trawler is. hangt ook een Surinaamse vlag boven.
  2.wat doet een chineze trawler helemaal hier. moeten vast een ondrogrong connectie hebben met suriname
  ik geloof niet dat ze lang aan de ketting zullen liggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.