vrijdag, april 19, 2024
HomeFotoOM Nederland reageert: '19,5 miljoen euro gaat niet terug naar Suriname'

OM Nederland reageert: ‘19,5 miljoen euro gaat niet terug naar Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie Noord-Holland heeft vandaag tegenover de Nederlandse krant De Telegraaf gereageerd op het voornemen van Surinaamse banken om naar de rechter te stappen om de in beslag genomen 19,5 miljoen euro uit Suriname vrij te krijgen. Het OM zegt tegen de krant dat ze er niet over piekert om het geld terug te geven, want ze vermoedt witwassen.

Afgelopen week werd bekend dat de Surinaamse banken de inbeslagname aanvechten en naar de rechter stappen. De daarvoor ingeschakelde Nederlandse advocaat Aldo Verbruggen van het Amsterdamse kantoor Jones Day, zei toen dat het om een ondoordachte actie en om een onbegrijpelijke blunder van het OM gaat.

Maar een woordvoerder van het OM zei vandaag tegen De Telegraaf dat het OM zich niet herkent in de conclusie van Verbruggen dat met deze inbeslagname een grote blunder zou zijn begaan. Volgens de woordvoerder is na rechtshulpverzoeken aan Suriname, vorige week aanvullende informatie ontvangen die nog bestudeerd zal moeten worden. Daarnaast hebben de Nederlandse officieren van justitie meermalen contact gehad met advocaten van betrokken banken, laat het OM aan de krant weten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

109 REACTIES
 1. Hier heb ik totaal geen moeite mee omdat Suriname ondanks daartoe behoorlijk in de gelegenheid gesteld te zijn, geen geloofwaardige verklaring voor de herkomst van het geld heeft gegeven. Terecht dat het OM witwaspraktijken vermoedt.


  Maak melding
 2. Het geld hoeven ze niet terug te geven maar gebruiken voor bouwen van huizen voor armen in samenwerking met socialedienst in Su waarbij Ned het geld beheert.
  Anders verdwijnt het als de sneeuw


  gemodereerd
 3. Niets anders verwacht. Bakba winkrie, bankiers, economen en juristen.
  De diploma’s van hun stellen niets voor ze zijn beter in kaboela dansen op de tonen van foeroe man combo.

  Nu nog kijken wat het apen leger van hun zegt. Het zal niet veel worden, want apen solidariteit dwingt hun zelf als dit het ondergang van hun en hun kinderen zijn hun mond te houden.

  Oen waai a fraga, gie wie President.
  Waai a fraga gie oen Sabi nanga koni man


  Maak melding
 4. Eindelijk. Goed dat het geld niet terug wordt gegeven. Men denkt in Suriname dat zij alleen op de wereld zijn samen met bouterse. Zij denken dat zij kunnen doen en laten en overnight rijk worden zonder dat de buitenwereld wat van zegt. Men verdient in Suriname 3000 srd p.m maar bouwen een huis van 250.000 euro. Er is geen enkele instantie die zijn vraagtekens bij plaats. Of werkloos zijn en de duurste auto’s rijden. Een uitgave patroon die bij een werkloze niet past. Kenmerken van een Failed State.


  gemodereerd
 5. Niets anders verwacht. Wat wil je met economen, juristen, bankdirecteuren die eigenlijk een academische graad hebben maar minder kunnen en begrijpen dan een doorsnee MBO

  Ze kunnen hun diploma liever gebruiken om hun reet te vegen, wellicht dan nog iets waard.

  Nu nog kijken wat hun apen kolonie hiervan zullen vinden. Veel zal het niet worden want hun loyaliteit naar de Apen President is zo groot, dat ze zeer rustig zullen blijven. Zelf als dit de ondergang van allen behalve de apen president en zijn gevolg betekent.

  Natuurlijk krijgt Nederland de schuld. Want de grootheidswaan van deze groep, dat ze ooit iets foutkief kunnen doen is zeer groot.

  Maar ja. Oen waai a fraga gie ding kesi kesi president, ook de ondergang van elkaar zien ze als overwinning


  gemodereerd
 6. Heel mooi prima, zoals ik had verwacht en graag wil , mek deng njang stront in Suriname . Die truc van Trikt heeft niet geholpen . Ik hoop dat ze hiermee wijzer zijn geworden in Suriname . Dus geen €€€€ smokkel meer. Mooie sanctie !


  Maak melding
 7. Bakras weten dat Surinamers even schreeuwen en dan weer stil zijn. Zelfde met dure tickets SLM en KLM niemand van Suriname maakt zijn smoel open; duurste ticket ter wereld en niet eens een toeristisch land. Bakras doen met Surinamers wat ze willen. Bang volk en laten zich overal voor misbruiken !!!


  Maak melding
 8. Deze zaak speelt al langer dan een jaar. Waarom gaat Suriname nu pas naar de rechter ? De Surinaamse Banken trekken een rookgordijn rondom deze zaak. Gelukkig trapt Nederland er niet in. Dit geld zijn ze kwijt.
  Ergste is dat Surinaamse Banken straks op de zwarte lijst staan.


  Maak melding
 9. men kan niet bewyzen of het om zwart geldt gaat, en suriname kan ook niet bewyzen dat het niet zo is.
  omdat de banken niet de regelmentaire bank regels heefd gehanteert om witwas praktyken te voorkomen
  dit maakt dat ze een punt hebben. maar is geen reden tot feest al ben je tegen deze regering


  Maak melding
 10. Eén belofte van de pikin ingi boi wordt hiermee vervuld.Bij zijn aantreden in 2010 had hij beloofd dat hij juist Nederland ontwikkelings hulp zou geven in plaats van anders om.Nu het lang duurde voor hij geld aan Ned.gaf hebben die het zelf gepakt.
  Komt er van als je handgranaten laat gooien in de tuin van de Ned.ambassade.Dan zullen de bakra’s ook geen enkele consideratie met je hebben.


  Maak melding
 11. Nu gaat het Surinaams volk zich nog meer tegen de Nederlandse autoriteiten keren. Dus ze komen verder van huis dan wat ze hiermee beogen te bereiken


  Maak melding
 12. Er zijn toch een aantal zaken die ik heel raar vind . Het feit dat Suriname zolang gewacht heeft met de stap naar de rechter is heel opmerkelijk . Als je verhaal klopt dan onderneem je gelijk bij de inbeslagname juridische actie. Heel vaag allemaal. Anderzijds vind ik het voorbarig van het OM in Nederland om nu reeds te stellen dat het geld niet terug gegeven zal worden . Men vermoed dat het om witwassen gaat maar het harde bewijs is nog niet geleverd dus zou het OM het oordeel van de onafhankelijke rechter moeten afwachten. Dat is de zuivere weg die bewandelt dient te worden. En voor de Surinaamse overheid een les dat indien je correcte en transparante zaken beoogd te doen dit niet de manier is om geld te verplaatsen . Daarvoor zijn er genoeg moderne elektronische systemen ontwikkeld.


  Maak melding
 13. @Redskin
  de comments van de pin peni lees ik allang niet meer.Die maait maar met zijn leden in het luchtledige.
  Gezien jij specifiek mij in je schrijven noemt,heb ik voor een keertje aandacht aan je comment geschonken.Blij?


  Maak melding
 14. Wie heeft Nederland het recht gegeven een soevereine staat te onderzoeken???? Wie geeft ze het recht te bepalen als het om wiswas geld gaat?????? Het Openbaar Ministerie van Nederland is de laatste instantie die zou moeten praten over witwas gelden!!!!!!!!!


  Maak melding
 15. Wat heeft Suriname aan deze Poeha gehad

  1.Loze beloften,
  2.Gro bek van Kali Mai
  3.Aftreden van een President van de Centrale Bank
  4.Een nieuwe President die niet eens zijn vak op MBO niveau verstaat
  5. Snoep reisjes voor een kudde Surinaamse advocaten geheel verzorgd.
  6. Snoepreisjes voor Nederlandse advocaten naar Suriname geheel verzorgd
  7. Snoepreisjes voor Surinaamse adviseurs
  8. Advocaten kosten van een kudde advocaten.
  9. EEN VETTE PORTIE SCHANDE VOOR SRANAN.
  10. Straks de Nederlanders blanken en de apen dit verhaal vertellen.

  Maar voor de schaamte heb ik een opleiding. Geef een Kaboela party en hier en daar een pakket weg en de apen zijn het vergeten en zullen je vergeven.


  Maak melding
 16. Nou dat is mooi Dag 19,5 Miljoen
  Je moet dus van goede huizen komen om het terug te krijgen.
  Of goed bewijs materiaal hebben om het tegendeel te kunnen bewijzen.
  Denk dat Su met ergste scenario rekening moet gaan houden.
  Hopen dat ze het in ontwikkelingshulp terug krijgen.
  Zie het als Lesgeld wat de staat regering betaald heeft.
  je zaakjes beter op orde hebben.
  Of dat ze het geld komende 5 jaar niet terug gaan krijgen (tot hoger beroep)
  En dan kan het nog steeds in hun nadele uitpakken.


  Maak melding
 17. Obia man waar zijn jullie mi Gado. Vliegtuig valt neer. Geld wordt in beslag genomen. Ministers betrapt op corruptie en het voorbereiden hiervan.

  Meije, Misikaba, pinkster kerken bid, bid, het gaat niet goed. Baas Waterval sreka ding Winti. Doe wan sani mi Masra, doe wan sani wie pa.

  Oen ding mofina kesi kesi e dede bifo a film bigieng


  Maak melding
 18. Elke dag bestelen baas en Boefdraad het gehele land, volk en gelukkig ook die debile dwaze idiote ndp paria’ s, die de gevolgen van hun oerdomme stemkeuze verdienen. Die paarse klootzakken waren en worden nog steeds gewaarschuwd voor de baas en zijn maffiose roversbende. Boefdraad heeft letterlijk en figuurlijk gefaald, net als opa ddb, de vloek van verworden narcostaat. Wekelijks vliegen en landen drugsvliegtuigjes in het binnenland. Ndper’ s zijn de vloek van Suriname en gelukkig ook voor zichzelf.


  Maak melding
 19. Rbrown 1 mei 2019 at 13:23
  men kan niet bewyzen of het om zwart geldt gaat, en suriname kan ook niet bewyzen dat het niet zo is.”

  @ Rbrown,

  Het OM hoeft niets te bewijzen, Suriname moet met een helder en sluitend verhal komen over de afkomst van het geld.

  Meneer van Trigt heeft inmiddels in de gaten in welke wespennest hij zijn hoofd heeft gestopt.

  Zou deze negativiteit wat betreft zijn reputatie hem iets doen??

  Of zou hij denken mijn bedje is gespreid laat maar lekker kletsen, mama is ook al door de mand gevallen maar voelt zich absoluut niet minder dan voorheen.


  Maak melding
 20. Dat vind ik goed want alles is zo peperduur de mensen ontberen huisvesting en jij stuurt zoveel geld naar ht buitenland de regering aldaar zal kijken hoe dit geld ten behoeve vn land en volk beter besteedt kan worden


  Maak melding
 21. Herkomst van het geld aantonen en het probleem is opgelost, en als het zuivere koffie is krijg je gewoon je geld terug. Moeilijk hè. Voor corrupte, criminele paarse drugsbaronnen wel. Missie Hoefdraad is mislukt….missie van Trikt is mislukt, nu een legertje advocaten, het heeft al meer gekost, dan dat bedrag van 19,5 miljoen.
  Het legertje hersendood geboren paars klapvee is nu oorverdovend stil. Stumpers.


  Maak melding
 22. Reken maar dat het OM van Nederland een jaar lang onderzoek heeft gepleegd naar de herkomst van het geld.
  Suriname zal met een goed verhaal moeten komen om dit geld los te krijgen.Dhr van Trikt en zijn delegatie hebben het OM ook niet kunnen overtuigen.Ze vergeten dat Nederland geen bananenrepubliek is.


  Maak melding
 23. Ik vind dit geweldig dat Nederland de tyfus bende in Suriname met allemaal grootse praatjes op de plaats zet ondanks dat een batterij advocaten de zaak gaat bepleiten. Nederland laat zich niet de les lezen zeker niet door een stelletje laffe honden die niet eens kunnen verklaren waar het geld vandaan komt. Als Bouterse lef in zijn mars heeft dan komt hij het geld ophalen.


  Maak melding
 24. Suriname heeft een grote overschot aan Euro’s, dat zij de Euro zelf hebben gedegradeerd. Ook het in beslag genomen op Curacao kan naar gefloten worden.De Euro is dus niet waardevol voor Suriname.
  Nu gaan zij over op de USD. Trump is in opwachting en kijkt toe, wat er gaat gebeuren. Het wordt hoogtijd dat men onze Surinaamse dollar meer gaat waarderen. Suriname is een failed state, staat op de wereld kaart als doorvoer haven voor drugscriminelen. Ons land staat bekend als hebzucht, diefstal, criminaliteit. Dat zij in deze zaak de Surinaamse banken als dekmantel erbij hebben gehaald is het ergste wat zij konden doen. No brains, no shame. De advocaten die op deze zaak zijn gezet wisten ruim van te voren dat het een verloren zaak is. Eerst ging dit geld om betalingen aan China? Terwijl Chinezen een handelsgeest hebben het hun geld het liefst direct op hun rekening gestort willen zien, dan ga je geen wereldreis maken met zoveel geld. Dat weer een vreemd verhaal om de banken hiervoor in te zetten, dat het omwisselen van Euro naar dollar is? Wat een vreemde ongelooflijke verhalen. Dit is puur trachten om het witwassen te omzeilen, tevens komt Suriname na een jaar met dit soort verhalen. Zeer ongeloofwaardig. Suriname heeft al jaren zijn geloofwaardigheid verloren. Nu moet een visa naar Suriname in USD worden betaald, ook uitbuiting va je eigen volk. Suriname brengt zichzelf meer en meer in de problemen. Het is mensen een verplichting opleggen ook de Guyanezen, Haitianen zullen moeten bloeden, voor de Surinaamse economie die nergens opslaat. So so njang monie. Sedert wanneer weten deze gasten met geld om te gaan? Hebzucht gaat zijn tol betalen.
  Sarie Torie.


  Maak melding
 25. Over witwassen moet nederland de laatste zijn die zn bek open maakt. Ze hebben het geld nodig. Laten ze het vreten op hun verdoemenis. Zijn die Surinamers die nederland ophemelen. Vraag ze wie de militairen drugs gaf in de tweede wereld oorlog.


  Maak melding
 26. Het openbaar ministerie heeft gesproken met de telegraaf en iedereen is in paniek. Officieel worden dit soort zaken in de recht zaal besproken en beslist, dus geen paniek. Deze zaak wordt in een land behandeld die in de hele wereld bekendstaat als besmette geld transactie denk maar aan ING/ABN . Het internationaal gerechtshof is in Nederland gevestigd. Suriname hoeft maar een paarstraten verder te rijden en daar weer aangifte te doen wegens smaad en laster praktijken.

  Veel Succes allemaal


  Maak melding
 27. “Het wordt hoogtijd dat men onze Surinaamse dollar meer gaat waarderen”

  Wie is men vraag ik me af?

  Welk land met een normaal banksysteem gaat waardeloze betalingsmiddelen uit een andere land accepteren?
  Ik denk dat ze eerder voor ruilhandel zullen kiezen, haha.

  De onderwereld en de boven wereld zij hetzelfde, ook in het bankwezen. Heeft iemand zich ooit afgevraagd waarom de wijzigingen bij de Hakrinbank nodig waren, waarom Proeve bij de CBVs werd geaccommodeerd, waarom een corrupte ex-minister directeur is bij de PSBS en waarom Gersie weg moest?

  Ik bedoel maar………………………..


  Maak melding
 28. Hoe denken de arme ndper’ s hierover? Lokoe noh Ludje, Tjallie klage, mi no mang begrijp dati Boefdraad nanga baas meki a kong so vara. Ie sabi toch dat a meldingsplicht e a herkomst foe a valuta moes bend geve doro somelanga. Nelis takkie, echte echte torie a sa de efoe Om nederland e tang hori a monie, dat wang taki CBVS no e werke mee foe verklaar a herkomst. Koese taki, dan no monie no de, straks baas e taki dati drape a monie de. Hendrik ooktoe taki, wang sani sa mi no e begrijp dat fa kand datie snesie trawlers e visse, deng moes pai lanti no? Zomaar joe no mang kong vissie in tra kondre tenzij joe habi vergunning noh? Cornelis taki, lokoe fa baas, Boefdraad en koelimang sa e doe zaak e kong goedoe, ma wi ndper’ s e kong moro potie, na eind van de maand en pakket no pratie ete. Cornelly ooktoe taki, sa we lul, heri ka dee we lul over monie no de, alla sani kon diri, da we klage klage neks no fout. In 2020 kakak mi dati stem tapoe a ma pima vervloekte didibri foefoe drugs baas en partij.


  Maak melding
 29. Wendy 1 mei 2019 at 15:42
  Over witwassen moet nederland de laatste zijn die zn bek open maakt. Ze hebben het geld nodig.”

  @ Wendy,

  dit is fake news; heb je het uit je duim gezogen??

  Het echt nieuws staat hieronder

  Nederlandse begrotingsoverschot opgelopen
  dinsdag 26 maart 2019 07:06
  Overschot steeg in 2018 naar 1,5 procent.

  (ABM FN-Dow Jones) Nederland had in 2018 een begrotingsoverschot van 1,5 procent van het bruto binnenlands product. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

  Het overschot kwam uit op ruim 11 miljard euro, terwijl de overheidsschuld afnam naar 52,4 procent van het bruto binnenlands product. De schuld bedroeg ruim 405 miljard euro, oftewel ruim 23 duizend euro per inwoner. De totale schuldafname in 2018 bedroeg zo ruim 14 miljard euro.

  Het is de tweede keer in successie dat Nederland een overschot op de begroting kan laten zien.


  Maak melding
 30. Nederland kan alleen zo’n standpunt in nemen als ze denken een ‘harde’ zaak te hebben, met voldoende bewijs om het vermoeden van witwassen te onderbouwen. En blijkbaar heeft Nederland inderdaad een sterke zaak. Want eerst kwam de Minister van Financiën in hoogst eigen persoon… zonder resultaat. Toen werd er ‘vers bloed’ in de strijd geworpen in de persoon van de nieuwe Governor van de Centrale Bank….zonder resultaat. Vervolgens werd een fors team van advocaten ingezet, en de gang naar de rechter aangekondigd. Het resultaat is dat Nederland nog sterker volhardt in het standpunt dat het geld niet terug wordt gegeven.
  Het trieste in deze zaak is dat Suriname blijkbaar niet kan aantonen dat het geld zuiver is. Anders waren de bewijzen reeds lang overhandigd. In plaats daarvan gooit Suriname een verouderde tactiek in de strijd, namelijk Nederland de schuld geven van de gevolgen voor Suriname, in dit geval dat de valutastroom door deze zaak in de soep is gelopen. Maar deze plaat hebben ze in Nederland inmiddels al zo vaak gehoord, dat ze niet eens meer de moeite nemen om op te staan om te dansen…..
  Denk overigens niet dat dit slechts een zaak is van het OM alleen. Ook de Nederlandse regering moet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen, aangezien dit een zaak is die voor beide landen internationaal niet zonder gevolgen kan blijven.
  Als het inderdaad een ondoordachte blunder was, dan zou Nederland de eigen internationale reputatie te grabbel gooien. Dan zou gezichtsverlies het gevolg zijn. Maar als Suriname niet met bewijzen over de brug kan komen, versterkt men het internationale vermoeden een witwas- en drugs(doorvoer)land te zijn.
  Als Suriname er echt 100% zeker van is dat het geld ten onrechte wordt vastgehouden en dat kan bewijzen, dan is dit dus het moment voor de leider(s) van het land om op te staan en van zich te laten horen, en te laten merken dat Suriname niet met zich laat sollen!
  Strey de f’ strey, en nu voor de afwisseling eens een keer niet onderling met elkaar in het land, want het gaat in dit geval om de goede naam van Suriname…..


  Maak melding
 31. geld achterhouden in Nederland is geen goede zaak, men moet kiezen voor een andere aanpak, nu komt de euro als munt voor de Surinaamse Nederlanders ( AOW ) in gevaar, en moet men de euro al in Nederland gaan omwisselen voor de $ omdat hier een tekort is, en verschillende bedrijven geen € meer willen aannemen, en de wisselkoers wordt aangetast. er worden miljoenen uitgekeerd aan Surinaamse Nederlanders die in Sur. wonen of Lang verblijven, vaak zijn dat mensen met een Nederlandse AOW.


  Maak melding
 32. De NDP ja knikkers denken dat regeren kontje draaien betekent. Als het niet lukt om kontjes te draaien, dan maar naaien en verdraaien die hap. Stuk voor stuk afgekeurd vlees in NDP constellatie. ZE krijgen alleen geld door te bedelen om de wakamans en een batterij aan waardeloze ambtenaren in functie of buiten functie te betalen. ZE hopen de stemmen van de 83 duizend ambtenaren te krijgen. Als deze ambtenaren een geweten hebben, dan weten ze ook dat ze op VHP moeten stemmmen. ABOP met een andere idioot is ter optie netals de partij van bek en nek.


  Maak melding
 33. De zeer grofgebekte straatmeid Wendy die haar pussy aan een ieder aanbiedt blijft steeds maar in het verleden vastpinnen. Over de huidige situatie kijkt ze heen. Neen ipv daarvan verwijst deze asociale vrouw naar de Tweede Wereldoorlog. Nou meissie kijk nog verder terug de geschiedenis in en vraag aan de Hollanders maar jouw voorouders in arm Afrika achter te laten.


  Maak melding
 34. is dit de afgang van de grote lijder sinds 1980 aan de macht in surbo..
  alles en dan ook alles wat deze meneer uitkraait uit zijn bek , is negatief over Nederland en zijn bevolking..
  ze willen alleen het geld en voor de rest, kunnen ze stikken..
  nog nooit heeft s m e een positief opmerking geplaatst over Nederland, ondanks dat er meer dan 350000 mensen van Suriname afkomst in Nederland wonen, die jaarlijks een zeer positief bijdrage leveren, zonder wat te vragen..
  het zijn dank de suries , kunnen de achter gebleven families in s m e een meerwaarde leven in het land hebben, want zelf kunnen/willen ze niks.


  Maak melding
 35. De val van Maduro is al ingeleid. 40 generaals marcheren met hun manschappen naar Caracas. Cubaanse generaal die de opmars wilde stoppen is een kogel door zijn hoofd gekregen. Wanneer krijgen de neppe generaals en ex- generaals een kogel door hun kop. Suriname staat achter Maduro…hihihihi. Alleen een misbaksel kan zo’n standpunt innemen. Die miskleun leidt een dieven partij in Su. Niks van betekenis over een jaar.


  Maak melding
 36. Jullie zijn hier zo mentaal gekoloniseerd en vervuld van haat voor je landgenoten, dat jullie staan te juichen om de verfoeilijke daad die het OM in NL heeft gepleegd. Het kan jullie in je blinde haat niet schelen dat zij deze daad vanwege vermoedens, die niet hardgemaakt kunnen worden hebben gepleegd, althans, dat is wat zij zeggen. De werkelijke reden, zoals verstandige mensen wet weten is de destabilisatie van de Surinaamse economie om zodoende de verkiezingen te beïnvloeden, in de hoop dat het volk zich tegen deze regering en met name de NDP zal keren. Wat jullie ezels hier vergeten dat het volk van Suriname niet meer het gekoloniseerd gedachtegoed van de oude politiek aanhangt en precies weet dat de werkelijke vijand van Suriname de staat Nederland is. Nederland moet weten dat zij ooit en waarschijnlijk al zeer binnenkort de rekening gepresenteerd zal krijgen voor het sinds mensenheugenis vernederen en dwarsbomen van Suriname. Nooit meer zullen we de knecht of wingewest van deze drugsstaat der Nederlanden zijn. Ze zullen het blijven proberen en hulp krijgen van stromannen en -partijen (zoals NPS, VHP en DA) die de geestelijke en politieke rijpheid van de Surinamers maar niet kunnen zien en accepteren. Het kan jullie varkens hier echt niet schelen dat er een scenario wordt afgedraaid dat moet leiden tot een situatie als in Venezuela. Ik vermoed zelfs dat jullie er willens en wetens op aan sturen, maar zoals ik het eerder al heb aangegeven zullen jullie van een Siberisch koude kermis thuiskomen!!


  Maak melding
 37. @ Mokro: Met leugen en list kom je er ook niet hoor. Waar heb jij je info vandaan de er 40 generaals marcheren naar Caracas. Zoals die andere varkens hier, denk jij echt dat je ons van alles kan wijsmaken. De wereld is nu helemaal open, vrijwel iedereen heeft internet en kan zien dat Guaido zijn plan gigantisch is mislukt. En natuurlijk, leugenachtig als jullie hier zijn, kom jij opzetten met een kulverhaal!


  Maak melding
 38. Ik verwacht dat de gang naar de rechter heel weloverwogen is. Er zal absoluut moeten worden aangetoond dat het niet gaat om zwart geld. Voor wie het niet weet, is in de gemeente Amsterdam een traject gelanceerd waarbij ondermijnende praktijken jegens de gemeente (lees overheid) van start is gegaan. Hieronder valt het witwassen. Het heeft zich ook uitgebreid naar Suriname. Het is een politieke zaak die zich heeft uitgebreid naar een zaak van het OM (in Nederland).

  De gang naar de rechter is een uiterst redmiddel. Daaruit kan men concluderen dat Nederland niet van Suriname houdt. Suriname moet wel naar de rechter. We zijn gewoon geen vriendjes meer. We waren dat feitelijk nooit. Altijd was er een soort van baas- knechtverhouding. Dat is heel erg jammer. Toch zijn er voldoende stommeriken op deze site die blij zijn dat de economie van Suriname mede ontwricht wordt op deze manier. Dekolonisatie heb je nodig. De verdeel en heerspolitiek werkt tot de dag van vandaag perfect. In plaats van te hopen dat het goed komt, wil men zelfs dat Nederland de zaak wint. Dankjewel rechtgeaarde Surinamer.


  Maak melding
 39. Er gaat jaarlijks 10 tallen miljoen Euro’s vanuit Nederland naar Suriname en als Suriname 19,5 miljoen naar Nederland brengt is er stront aan de knipper.

  Als er echt stront aan de knikker is, kan heeft Nederland wel reden dit te doen. Als ze niets kunnen bewijzen moet het geld gewoon vrij worden gegeven.

  In Nederland gaat er jaarlijks miljarden euro’s aan witwassen, drugscriminaliteit, enz om. Dit geld komt ook weer terecht in de normale geldcircuit en Nederland wordt er beter van. Zie ook de Double Irish With A Dutch Sandwich, en hoe belasting wordt ontdoken door vele grote multinationals, ondernemingen in de wereld. Nederland verdient er stevig aan. Ze zijn ook al door de EU stevig hierover op de vingers getikt, maar het gaat nog gewoon door.

  Dat rotzooi wat er sinds 25 februari 1980 in Suriname door ddb en kliek aan de hand is moet nu ophouden. Militairen kunnen die coups plegen maken alleen maar rotzooi en het komt nooit goed onder hun leiding in het land. ddb is ongeschikt om een land te leiden. Hij heeft de capaciteiten niet en ook niet de persoonlijkheid.

  Zie wat er allemaal gebeurt in dictatoriale landen of het leven van de bevolking is en de economie en mensenrechten, de grondwet vertrapt wordt.
  zie Cuba, Equatoriaal Guinee, Noord- Korea, Venezuela et cetera. Suriname is ook hard op weg die richting op te gaan. Een en al achteruit gang en heel grote armoede en ellende.

  Ik ben benieuwd hoe lang maduro het nog volhoudt. Steeds meer militairen lopen over naar Juan Guaído de zelfbenoemde president van Venezuela en ook hele grote groepen Venezolanen doen dat. maduro gaat het niet redden. Alle kracht berust bij het volk. Militairen, geweld kunnen het volk niet tegenhouden, de geschiedenis heeft dat al bewezen. Alle kracht berust bij het volk. in Venezuela is het voor 25 mei 2019 afgelopen voor maduro. Voor ddb zal hiermee duidelijk worden dat hij ook beter de gevangenis van Suriname in kan voor de 8 december 1982 moorden en Cuba zal het ook niet redden.

  De vervloekte paarse kakkerlakken van de ndp in Suriname kunnen hier een zeer wijze les hieruit leren en kiezen voor verandering voor hun (klein)kids en zichzelf en de republiek Suriname.

  Time4Change!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 40. Breaking news.

  De trawlers vissen gewoon in onze territoriale wateren, ondanks de beloften van onze President.

  China laat zien dat ze maling hebben aan onze wet en regelgeving en dat onze President door alle Paiman gewoon z’n Marion is.

  Hopelijk dat China hierna alle Chinezen de opdracht geeft iedere aap of apin die steelt een goed pakslaag te geven. Overigens hebben de meeste apen gezien de weinige berichten van diefstal bij de Chinees het afgeleerd.

  Ik mag ook hopen dat voor de vis ook duur betaald gaat worden, zien zeker weten van niet als de apen gaan protesteren of niet.


  Maak melding
 41. BREAKING BOTEN AAN DE KETTING!!

  bevestigt tegenover Starnieuws dat een Chinese trawler door de Kustwacht vannacht aan de ketting is gelegd. Er is gehandeld op basis van een verzoek van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) dat officieel in een mail heeft aangegeven dat de zes trawlers geen vergunning hebben en volgens rapportage illegaal aan het vissen waren. De boot is nu overgedragen aan de procureur-generaal die een onderzoek zal laten instellen door de politie, zegt Slijngard. Nagegaan moet worden of er illegaal gevist is.

  Mark Lall, secretaris van het Visserscollectief om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws blij te zijn met deze stap van de Kustwacht. “Wij blijven wel bij ons standpunt dat de boten uit onze wateren moeten. Ze voldoen niet aan de wettelijke voorwaarden zoals bepaald in de Visserijwet. Elke activiteit die ze ontplooien in de visserijsector is illegaal. Deze boten moeten worden verwijderd,” benadrukt Lall.

  De boten zijn sinds november vorig jaar in Suriname. Lall benadrukt dat het vanaf het begin duidelijk is dat de boten niet voldoen aan de voorwaarden. “Dan nog zijn ze al maanden hier. Wij merken dat ze toch stiekempjes vissen. Dit is waargenomen door vissers van een trawler,” zegt Lall. Er is alarm geslagen hierover bij het ministerie van LVV.

  Slijngard zegt dat afgelopen vrijdag de Kustwacht officieel is geïnformeerd dat de Chinese fabrieksschepen illegaal in de Surinaamse wateren vertoeven. Op grond hiervan heeft de Kustwacht opgetreden. Bij de aanhouding van de boot is door de bemanning ontkend dat er gevist is. Indien er illegaal gevist is, zal dat tijdens het onderzoek blijken. De trawler is na afstemming met de Maritieme Autoriteit Suriname aan de ketting gelegd bij Suzanna’s dal.


  Maak melding
 42. Het openbaar ministerie heeft gesproken met de telegraaf en iedereen is in paniek. Officieel worden dit soort zaken in de recht zaal besproken en beslist, dus geen paniek. Deze zaak wordt in een land behandeld die in de hele wereld bekendstaat als besmette geld transactie denk maar aan ING/ABN . Het internationaal gerechtshof is in Nederland gevestigd. Suriname hoeft maar een paarstraten verder te rijden en daar weer aangifte te doen wegens smaad en laster praktijken.

  Veel Succes allemaal


  Maak melding
 43. @pakiritigri: Onthou je van je vooringenomen commentaar malloot. Zaken zijn zoals ze zijn, Suriname heeft dit aan zichzelf te wijten, dommer (van jou) vindt ik om Nederland er van te betichten, opzettelijk de economie van Suriname te dwarsbomen!
  @sabiso: Ter uwer informatie, smaad en laster én het Internationaal gerechtshof gaan niet samen. I.G. is er voor recht gerelateerde zaken, niet voor smaad en laster!


  Maak melding
 44. @Astaman ,

  Het standpunt van mij is zeer realistisch. Het is gebaseerd op de huidige tijd. Maar je hebt eerst gisteren en vervolgens vandaag. En zo kun je zaken analyseren. Mijn standpunt is niet vooringenomen aangezien ik niet weet of een gedeelte van dat geld zwart is of niet. Ik volg wel de gebeurtenissen. En ik hoop gewoon dat Suriname de zaak wint. Zo eenvoudig is dat.


  Maak melding
 45. @ Pakiratigri … @ Wendy … @ RobG … @ Damsco … ADVOCATEN van SATAN … niet LULLEN … haal die 19,5 milj. terug. Jullie weten toch dat het zwart geld is dat wit gewassen moet worden. Op afstand een grote BEK opzetten tegen de nederlanders en de Suri-nederlanders …. fa waka now. De Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse en zijn Vraatzuchtige Bende hebben ons geliefd Suriname totaal vernietigd … kunnen jullie dat nog niet inzien? MASOCHIST Pakiratigri … wat is hierop je antwoord. Let wel: wie kaatst moet de bal verwachten … KEIHARD!!!!!!!!


  Maak melding
 46. Als dit kapitaal werkelijk niet afkomstig is van witwaspraktijken, dan moeten de banken met de grootste spoed, dit bedrag opeisen via de rechter met rente, als een schadevergoeding.
  Als Nederland onterecht het geld
  van Suriname vasthoudt, dan moest Suriname eigenlijk eerder hebben gehandeld. Waarom dat geld laten voor Nederland en niets doen en pas na een jaar, terwijl Suriname dat geld nodig heeft voor verdere ontwikkeling. En als Nederland geld van Suriname onterecht vasthoudt, waarom nog bevriend blijven met Nederland, terwijl ze Suriname benadeelt. Iets klopt niet! Maar time will tell! Ik hoop alleen dat Suriname het deze keer aan het rechte end heeft en het tegedeel kan bewijzen bij de rechter. Gado na wi fesi Mang!


  Maak melding
 47. Onbehoorlijk gedrag van het OM
  Communiceren met de pers en daarmee met het grote publiek over een (rechts) zaak tussen twee Nederland en Suriname vind ik niet kunnen.

  Suriname heeft lang gewacht en gehoopt.
  Nederland heeft gezegd waar het op staat namelijk kom op met de juiste documenten
  Suriname kan dit niet en weet dat als ze niets doet, ze haar geld nooit terug zal krijgen
  Enige optie denkt men in SU is een rechtszaak. Ik vrees dat dit niets zal opleveren.
  Wat wel met zekerheid gezegd kan worden is dat als de zaak over tig jaar voorkomt en Su deze heeft verloren er geen ander middel (diplomatie) meer mogelijk is.

  @ Ger
  Geen slecht idee, maar dan is het zo weinig per man
  Daarom een kleine aanpassing: verdelen onder de Nederlanders van Surinaamse afkomst.


  Maak melding
 48. Dit is onderdeel van de vloek Bouterse.Suriname geef hem nog 5.Jullie lijken me een stelletje masochisten.
  Of oerdom of ook mogen meestelen direkt of indirekt.


  Maak melding
 49. Pico hoe is het me je?
  Hopelijk heb je alles onder controle.
  Zoals ik al eerder aangaf “Nederland slaapt niet maar is hard bezig zaken die fout zijn goed te onderzoeken”.
  Datr Suriname slaapt en denkt “het loopt niet zo een vaart want NDP wint toch weer alles en Bouta zingt wederom, zoals de jaren 80, Mik deng kong we waktie deng”
  Ai hij zal blijven wachten en iedereen die met hem in de rij staan.
  Tja het regent en de zon schijnt en het leven gaat verder.


  Maak melding
 50. Ndp paria’ s houden er vreselijk van als baas en zijn roversbende ze verarmen, bedriegen, beroven en dom houden. Ai oma taki, ndper’ s na troetroe oerdomme debiele dwaze idioten als hun afgod De Dwaas Bouta aka ddb


  Maak melding
 51. Nederland is toch rijk en ze hebben zòveel geld. Waarom moeten ze dat van Suriname erbij hebben. Suriname wil ook vooruitgang ,maar steely geen geld van NL. Web beetje vaderland liefde zou wel op zijn plaats zijn. SUrinamers.
  Als je zoveel van je land houd hoef toch niet goed te keuren dat je gestolen wordt.


  Maak melding
 52. Het O M moet met bewijzen en niet met vermoedens komen. Als het bewezen wordt dat het om zwsrt geld gaat, heb ik er geen moeite mee dat het niet terug gegeven wordt, houdt Nederland het geld alleen op basis van een vermoeden vast, dan is het gewoon het zelfde gedrag van Piet Hein, het V.O.C. of hoe die Nederlandse zeerovers en boeven uit het verleden ook mogen heten.


  Maak melding
 53. De 19,5 milj. is niet van de Staat Suriname { belastings gelden etc.} … maar “private money” van de Misdadige Moordenaar en zijn Kornuiten … die via de CBS … gestolen gelden in het buitenland willen witwassen en storneren. Als het geen smerig geld is waarom geeft Suriname niet de informatie die gevraagd wordt zodat ’t geld vrij komt. Ho maar … ze hebben veel te verbergen … bang dat het Surinaams volk gaat zien hoe er gesjoemeld wordt … hoe er gestolen wordt.


  Maak melding
 54. Ik zei het al…kansloze missie.
  Volgens mij kent Nederland ook nog een Plukze wet en een wet omkering bewijslast.
  Ga maar daar lekker tegen staan…


  Maak melding
 55. PAPIRA-TIGRI ouwehoert weer een eind weg !

  Nederland heeft uiteraard ook te maken met witwaspraktijken,
  hier treden FIOD, Politie en Openbaar Ministerie WEL OP !

  In Sranan is dat VERBODEN door HOGERHAND !

  HOGERHAND is zelfs te BANG om de Anti-Corruptie-wet te ondertekenen
  en in werking te stellen !

  HOGERHAND weet zogenaamd ook niet wie de eigenaren zijn van de
  600 MILJOEN US dollars die op Zwitserse bankrekeningen staan !

  HOGERHAND weet ook niets van de MILJOENZWENDEL van Ballast
  Nedam bij de bruggenbouw in Sranan !

  HOGERHAND weet niet wanneer er een FOID en een taskforce komen
  om FINANCIEEL de zaken in Sranan, daadwerkelijk, te monitoren
  voor oa Zwart geld, Crimineel geld en Terrorisme-financiering etc !

  De banken moeten hun klanten screenen en weten waar zij hun inkomsten
  vandaan halen !

  Wanneer Sranan clean was en er geen sprake was van mega-drugs-doorvoer
  dan zou Sranan al lang andere wegen hebben gerealiseerd om valuta
  naar het buitenland te brengen !

  DOLLARISEER DE ECONOMIE en kijk of TRUMP zaken toestaat aan de
  COKE-MAFFFIA, die Sranan, op dit moment grotendeels beheerst ! !

  PAARSE MACHTHEBBERS, NEEM DE PROEF OP DE SOM !!!

  PS : Ook de SPSB blijkt nu UITGEHOLD te zijn door de Paarse
  regeringsclan ! Het Paarse GEGRAAI MOET STOPPEN !


  Maak melding
 56. Ik zie iedereen hier alleen maar reageren op het geldbedrag.
  Zoals mul al aangeeft het is privegeld. De staat Suriname heeft hier alleen als transporteur een functie in en dat gaat Suriname opbreken.
  Want wie is de enige internationaal gecertificeerde firma die geld in en uit Suriname mag vervoeren??
  Geen Surinaams bedrijf wat daar hebben ze niet de vereiste kwaliteiten voor.

  Ook Nederland zit niet op dit geld te wachten.

  Het zijn de Amerikanen die het coca gedoe zat zijn en geen dollars meer naar Su willen laten gaan.
  De meeste van jullie moeten leren nadenken wat de vervolgstappen zijn als je een bepaalde handeling doet. Ga dit niet verder onderbouwen maar Nederland lacht om die schamele 19.5 miljoen dat verdienen ze daar in een uurtje.


  Maak melding
 57. pico 1 mei 2019 at 19:51
  Onbehoorlijk gedrag van het OM
  Communiceren met de pers en daarmee met het grote publiek over een (rechts) zaak tussen twee Nederland en Suriname vind ik niet kunnen”

  @ PIco, het gedrag van het OM is een antwoord op de uitspraak van éen van de advocaten, tevens oud officier van Justitie over het functioneren van het OM in Nederland.
  En niet te vergeten de persconferentie van de Governor.


  Maak melding
 58. “Het OM zegt tegen de krant dat ze er niet over piekert om het geld terug te geven, want ze vermoedt witwassen.”

  Goed zo OM Noord Holland.
  Bouterse en zijn club bedriegende klojo’s zijn gepakt maar kiezen ervoor het niet te begrijpen.
  Het OM in Nederland vermoedt witwassen. En dat is het ook.
  In Suriname weet een ieder wat de crimineel en moordenaar Bouterse uitspookt met drugshandel en allerlei schimmige praktijken die het daglicht niet verdragen.
  Sinds de inbeslagname door justitie in Nederland van de 19,5 miljoen euro’s van de CBvS meer dan een jaar geleden, zijn er meerdere rechtshulpverzoeken vanuit het Nederlandse OM bij de regering Bouterse ingediend.
  Er werd door Suriname niet op gereageerd. De reden. Bouterse en zijn ongeschoolde “adviseurs” konden geen logische (met door documentatie ondersteunde) antwoorden op de door het Nederlandse OM gestelde vragen.
  Bouterse en het corrupte kliekje om hem heen zijn gewoonte “dieren”.
  D.w.z. drugscriminelen blijven een succesformule uitbuiten totdat zij (hun koeriers) worden gepakt.
  Toen de 19,5 miljoen euro vorig jaar in
  beslag werd genomen verlegde boef Bouterse op advies van Hoefdraad het witwassen naar de route Aruba/ Miami.
  Nu is Bouterse definitief de poepzak. De route Aruba/Miami en Saint Laurent/Parijs zijn nu ook bloot
  gegelegd. Lekker klote voor Desie B. en zijn asimas.
  Robert van Trikt de persoonlijke Jan Klaasen van Bouterse lukte het ook niet om het geld bij Nederland los te praten.
  Jokkebrok Robert van Trikt zei bij zijn terugkeer uit Nederland dat hij een vruchtbaar gesprek had met de Nederlandse Bank.
  Vruchtbaar? Het was een dood geboren kindje geworden.

  Uit wanhoop hebben ze o.a.
  advocaat Aldo Verbruggen van het Amsterdamse kantoor Jones Day erbij gehaald. NDP dom koppen dit wordt niks hoor. De lachende derde is Verbruggen en zijn kantoor. Suriname gaat hier financieel flink voor dokken.
  Bouterse had advocaat Weski uit Rotterdam al flink rijker gemaakt met een proces tegen de Nederlandse overheid. Bouterse probeerde zijn veroordeling van 13 jaar jail ongedaan te maken. Die zaak verloor Bouterse ook grandioos.

  De werkende bevolking heeft al veels te weinig geld uit te geven.
  Maar de schaamteloze honden die zich de regering noemen zullen
  met Bouterse en Hoefdraad in de lead weer een nieuwe door de bevolking te betalen belasting verzinnen.
  Het uitbuiten gaat gewoon door.
  De bevolking heeft nu een goed idee welke ellende hen te wachten staat.
  Voor de dommerds die de NDP in het zadel hebben geholpen. Do it one more time. Geef jullie beul Bouterse nog vijf.


  Maak melding
 59. OM Nederland reageert middels zijn woordvoerder en met grote stelligheid dat de geconfisqueerde 19,5 miljoen niet terug gaat naar Suriname. Hoewel deze uitspraak prematuur lijkt , mag veronderstelt worden dat het OM niet zondermeer tot deze uitspraak komt. Ware het zo dat zij niet over 1 nacht ijs zijn gegaan en Suriname telkens in de gelegenheid hebben gesteld om het geconfisqueerde geld te verantwoorden. Duidelijk is dat er men daartoe niet instaat is gebleken. Surinamers mogen er vanuit gaan dat Nederland zijn eigen zakelijke verantwoordelijkheid kent maar ook al omdat zij zich ook moreel verbonden voelen met het lot van alle Surinamers. Ik blijf dit nog altijd met nadruk zeggen, dat Suriname een creatie is van Nederland en altijd zal blijven, ondanks dat Suriname zijn onafhankelijkheid in 1975 was gegund. Bijkans woont thans zo wat de helft van de Surinaamse bevolking in Nederland en ook nog altijd de verbondenheid tonen met hun geboorteland Suriname.

  Nederland valt in vele opzichten en historisch gezien ook niets te verwijten. Suriname was so wie so bezit van Nederland en het is dan ook logisch en een op juistheid berust feit, dat zij dan destijds alles konden bepalen. Hoe anders is het daartegenover gesteld dat de huidige Surinaamse regering ondanks deze onafhankelijkheid thans zijn ziel verkoopt aan de Chinezen, terwijl er sprake is van een verborgen agenda van de Chinezen. Zonder Nederland en de Surinaamse Nederlanders mag Suriname zich op den duur zich dan ook reddeloos of verloren wanen. Met dank aan 1 man DDB de huidige en narcistische president, die alleszins hieraan schuldig is, met zijn verdeel- en heerspolitiek en het steeds demoniseren van Nederland om slechts het eigen / persoonlijk belang. Mijnsinziens zal Suriname


  Maak melding
 60. Het is mooi en waar om al die reacties te lezen.Wat ik ervan kan zeggen is dat het niet altijd verstandig is gelijk naar de rechter te stappen.Suriname heeft op het hoogste niveau geprobeerd om het geld los te krijgen en het lukte niet dus de gang naar de rechter is de laatste optie.als de rechter in het voordeel van Suriname heeft beslist mag het O.M. dat geld niet vasthouden tenzij Nederland niet een rechtstaat is.


  Maak melding
 61. Mijn inziens zal Suriname nooit een natie kunnen vormen. De bevolkingssamenstelling kent geen eenheid maar met de dag blijkt dat men eerder tegenstander is van elkaar.


  Maak melding
 62. Nederland houdt ook de rest van het niet-uitgekeerde ontwikkelingshulp in. Dat gaat Suriname ook nooit krijgen. Daarmee werden asielzoekers uit Afrika in Nederland opgevangen.


  Maak melding
 63. @ Sam
  Het OM in Nederland kan geen rechten ontlenen aan het (wan) gedrag van een ander.
  Dan krijgen we de opmerking die je vaak hoort in SU: jullie doen het ook, of we hebben het van jullie geleerd.
  Nee, blijf altijd beschaafd en vecht volgens de regels en laat een ander zich maar misdragen

  @ Bigi Sma
  Hoe is het met jou?
  Met mij goed mang. Net bericht ontvangen van de belastingdienst over aangifte 2018, niets te klagen haha.
  Ze zijn snel.
  SNS weer uitgesteld, da’s minder
  Ik kweek weer vogels. Iedereen die ik ken (en zelf die ik niet ken) heeft jonkies, behalve ik. Mijn mannen zijn homo’s.
  Wat de verkiezingen betreft;
  het gaat niet om de inhoud maar hoe mobiliseer je de slapende kiezer om op jouw te stemmen.
  de Brexit is ook een gevolg geweest van het mobiliseren van slapende kiezers,
  de UKIP en Farange hebben dit met behulp van veel geld van Robert Mercer! (ook betrokken bij de verkiezing van Trump?) en
  Cambridge Analytica dit onderzocht en zo de Brexit voor elkaar gekregen.
  Oftewel met veel geld een onderzoekbureau inschakelen. Ik denk dat de heer Santoki een standaard fout maakt, namelijk denken dat het om de inhoud gaat. Dat het volk wil weten hoe hoog de inflatie is, hoe groot het begrotingstekort van 2020 is, hoe groot de Staatsschuld is.
  Het interesseert het volk weinig tot niets.
  Men wil schoon drinkwater, men wil dat de weg eindelijk een keer wordt gemaakt.
  De mensen willen een keer aandacht voor henzelf en niet altijd voor een ander. Dat steekt, daar zit de pijn
  Je laatste zin is daarom wel mooi:
  Tja het regent en de zon schijnt en het leven gaat verder.

  @ Edith
  Je spreekt van stelen, maar als Suriname kan aantonen hoe ze aan dit geld is gekomen dan krijgt ze het toch direct terug. Wat is het probleem.
  Als je zoon (als je er een hebt) ineens met dure kleding, nieuwe auto enz thuis komt wil je toch ook weten waarvan hij dit bekostigd heeft?
  En wat doe je dan als hij dit niet verklaren? Ik weet wat mijn moeder met mij en de spullen zou doen.
  Ik ga verder, stel, ik schrijf stel, want ik weet dit niet
  dat het inderdaad zoals sommigen hier schrijven drugsgeld of witwasgeld is. Dan is dit niet van het volk, maar van een klein groepje mensen.
  Keur je de handeling goed. Keur je het goed dat anderen, wie dat ook moge wezen vernietigt (verslaafd) bestolen wordt?
  Ik hoef je niet te zeggen hoe ik hierover denk, lees maar hoe ik al denk over het handelen van het OM in Nederland.


  Maak melding
 64. Waarom zou iemand moeten aantonen hoe hij aan z’n geld is gekomen wanneer niemead hem heeft aangeklaagd voor diefstal, oplichting of wat dan ook? er moet wel een reden zijn voor onderzoek.
  Nederland heeft hier gewoon uit rancune gehandeld.
  Ik heb hier een reactie gelezen dat hoe meer technologie, digitalisering, des te meer de arme landen van hun rechten beroofd zullen worden, omdat de technologie door resources rovende bedrijven wordt gemaakt en die passen de wetgeving aan in hun voordeel.
  Iedereen die software van internet download of koopt, weet – als hij de kleine lettertjes gelezen heeft, wat niemand doet – dat daarmee gepaard gaat dat het bedrijf rechten krijgt op jouw gegevens. Elke foto die je via WhatsApp verstuurt, wordt eigendom van WhatsApp. Dit zijn rovers- en piratenpraktijken. Opgelegd door de technologiebedrijven. Nederland toont precies dezelfde mentaliteit in dit geval: alles wat hun grens binnenkomt, is van hen!! Ook al si shet slechts voor doorvoer.
  De technologiebedrijven (allemaal uit het Westen) hebben echt een roofzuchtige mentaliteit. Zoals bevolking is, zo zijn ook de bedrijven.
  Die 19,5 miljoen zal wel ten goede komen – ga ik vanuit – van die Bolle met zijn LaTina en drie suffertjes Ahalia, Akalia en Azalia.


  Maak melding
 65. De maffia praktijken van het nederlandse O.M. zijn inmiddels ook bekend.
  Wat een stel smerige en hypocriete criminelen.
  Het kon ook niet anders dan dat zelfzuchtige piraterij wat we van ze gewend zijn. De nederlanders leven in n gebrainwashte politiestaat dat gerund wordt door de satanistische royals (Bilderbergers)
  Ze zijn zodanig gebrainwasht dat de illuminati NL als voorbeeld stelt mbt de nwo (nieuwe wereld orde).
  Grotere hypocrieten en huichelaars kom je niet tegen.


  Maak melding
 66. @ Jesse
  Ik kan je nogal wat voorbeelden geven, maar zal volstaan met een officiële versie
  Als je geld uit buitenland ontvangt dat een bepaalde waarde te boven gaat, moet je (ik heb dit aan den lijve ondervonden, toen ik per ongeluk geld kreeg van de Nations Bank uit de VS), aangeven waarom je dit geld hebt ontvangen. Als je dit niet doet (zoals ik) dan krijg je een tweede brief, Wat er daarna gebeurt weet ik niet. Ik heb het niet zover laten komen.
  De regels zijn steeds strenger geworden.
  Als buitenlandse banken in de EU geld op hun rekening willen storten moeten ze aangeven hoe ze aan de valuta zijn gekomen.
  De Surinaamse banken zijn hiervan op de hoogte.
  Zijn ze nalatig geweest? Of willens en wetens gedacht hebben;komt wel goed

  Een van de reden dat men strenger is geworden is omdat misdaden tegen de mensheid gepleegd worden met geld dat zich gemakkelijk kon verplaatsen.
  Het gaat dus niet alleen over geld dat op illegale wijze is verkregen, maar puur om geld dat van A naar B gaat (om wapens te kunnen kopen).
  Het gerucht ging dat Bin Laden volop had gespeculeerd op effectenbeurzen, dit geld van A naar B bracht en hiermee zijn oorlog kon financieren
  Daarom was/is de bitcoin en andere crypto een aantrekkelijk alternatief.
  Een crimineel ontdekt een gat, de overheid moet dit gat dichten


  Maak melding
 67. Pico het gaat nog verder, als je geld op je rekening ontvangt uit een verdacht land , terrorisme , drugs wapenhandel, witwassen en meer van dat soort praktijken, “moet je bank dit al aangeven”, ook uit eigen ervaringen, een bedrag uit erfenis uit Iran voor een zwager om door te sturen wordt gewoon geweigerd en aangemeld als het wel op mijn rekening gestort zou worden, info van de ING zelf die ik eerst voor de eventueele overmaking bij hun ingewonnen had.
  De meesten hier weten wel wat voor een boete de Ing opgelegd heeft gekregen van de nederlandse staat voor een onbewuste of bewuste fout door via een aantal automaten in Suriname praktisch onbeperkt geld van onbekende herkomst te laten storten,
  Hoever kun je nog je kop in het paarse zand steken door dit soort praktijken niet te willen zien


  Maak melding
 68. Ook als je contant geld stort op je eigen rekening, net boven de 1000 euro, bv 1100 euro, moet je je identificeren. Ik had een keer geld opgenomen, maar wilde het weer terugstorten, toen vroegen ze om identificatie.


  Maak melding
 69. ik begin me meer en meer te schamen voor suriname op geen enkel vlak kunnen de mensen in het aanwezige land zelfs met drugs zijn het hondjes van de grotere barronen geef het land aan hindustaanse Nederlanders of aan echt Hollanders.


  Maak melding
 70. @Hans
  Dat is inderdaad nog een stap verder
  Wat ING betreft
  ik wist dat ze een boete hadden gekregen voor witwassen, maar dat Su erbij betrokken was wist ik niet
  ING heeft ook problemen in Italië als gevolg van onvoldoende toezicht/controle
  Logisch dat Nederlandse banken hun vingers niet (meer) willen branden

  @ Nally
  Su heeft inderdaad een goede weg bewandeld, maar is van de weg afgestapt en de bokshandschoen weer aangetrokken.
  SU heeft echter niet de hoogste weg bewandeld. Wel een hoge weg.
  Het is Europese wetgeving.
  Su had zich moeten wenden, na vergeefse pogingen bij de DNB, tot de ECB.
  Vechten levert zo weinig op.
  Communiceren des te meer


  Maak melding
 71. Elke Nederlander en buitenlander moet aantonen waar cash geld vandaan komt, Bij voorbeeld als je een dure auto koopt als je een goede administratie hebt moet dat geen probleem zijn.
  Ook voor NL ers geld deze regel (geen discriminatie)
  Kan je dat niet aantonen word de auto of geld in beslag genomen en een dagvaardiging voor witwaspraktijken.
  Aangezien de dader in het buitenland zit kan hij niet gedagvaardigd worden.
  De FIOD (financiele opsporing en inlichtingen dienst) houd alles in de gaten.
  Suriname staat bekend als een narcotica staat, dus zal extra in de gaten gehouden worden, De president is voor drugshandel veroordeelt, dat zal ook meewegen in de controle, als je ook nog een slordige administratie hebt is het helemaal een slechte zaak. Elke bank heeft een jaarverslag waar je kan zien hoe geld is verkregen. Dat er een euro overschot is dat kan, want de meeste drugs gaan naar Europa voor doorvoer naar andere landen. De FIOD is daarmee op de hoogte. Als Suriname deze rechtzaak wint dan staat Europa op zijn kop, alle criminelen hebben dan vrij spel.
  Mijn inziens maken ze dus geen schijn van kans


  Maak melding
 72. Wat gebeurt er eigenlijk met die 19,5 miljoen euro’s, mocht Suriname die niet terugkrijgen?
  Nederland zal het geld niet verbranden. Wordt het gebruikt voor de Nederlandse economie?
  Komt het ten goede aan de burgers. Of wordt het geld onder de hoge piefen verdeeld, want ook in Nederland komt corruptie voor.

  Ik kijk heb opgezocht hoeveel inwoners Nederland telt. In januari van dit jaar stond de teller op 17,3 miljoen. Elke inwoner een miljoentje, is dat misschien een optie.
  Ik zou wel weten wat ik met dat geld zou doen. Geen dure auto voor mezelf, ook geen dure vakanties, geen villa, geen peperdure garderobe. Er zijn genoeg mensen op de wereld aan wie dat geld besteed kan worden.


  Maak melding
 73. Corruptie is overal, maar het zal ontzettend moeilijk zijn voor regeringsleiders om corrupt te zijn.
  De dagbladen staan als waakhonden te wachten of er iemand de fout in gaat.


  Maak melding
 74. Luc 1 mei 2019 at 18:45
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Beste Waterkant.net, waarom worden de comments van Lucien niet geplaatst? Omdat hij de waarheid spreekt?
  Lucën 1 mei 2019 at 17:54
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  Jullie zijn hier zo mentaal gekoloniseerd en vervuld van haat voor je landgenoten, dat jullie staan te juichen om de verfoeilijke daad die het OM in NL heeft gepleegd. Het kan jullie in je blinde haat niet schelen dat zij deze daad vanwege vermoedens, die niet hardgemaakt kunnen worden hebben gepleegd, althans, dat is wat zij zeggen. De werkelijke reden, zoals verstandige mensen wet weten is de destabilisatie van de Surinaamse economie om zodoende de verkiezingen te beïnvloeden, in de hoop dat het volk zich tegen deze regering en met name de NDP zal keren. Wat jullie ezels hier vergeten dat het volk van Suriname niet meer het gekoloniseerd gedachtegoed van de oude politiek aanhangt en precies weet dat de werkelijke vijand van Suriname de staat Nederland is. Nederland moet weten dat zij ooit en waarschijnlijk al zeer binnenkort de rekening gepresenteerd zal krijgen voor het sinds mensenheugenis vernederen en dwarsbomen van Suriname. Nooit meer zullen we de knecht of wingewest van deze drugsstaat der Nederlanden zijn. Ze zullen het blijven proberen en hulp krijgen van stromannen en -partijen (zoals NPS, VHP en DA) die de geestelijke en politieke rijpheid van de Surinamers maar niet kunnen zien en accepteren. Het kan jullie varkens hier echt niet schelen dat er een scenario wordt afgedraaid dat moet leiden tot een situatie als in Venezuela. Ik vermoed zelfs dat jullie er willens en wetens op aan sturen, maar zoals ik het eerder al heb aangegeven zullen jullie van een Siberisch koude kermis thuiskomen!!
  Lucën 1 mei 2019 at 18:12
  Je opmerking moet nog beoordeeld worden
  @ Mokro: Met leugen en list kom je er ook niet hoor. Waar heb jij je info vandaan de er 40 generaals marcheren naar Caracas. Zoals die andere varkens hier, denk jij echt dat je ons van alles kan wijsmaken. De wereld is nu helemaal open, vrijwel iedereen heeft internet en kan zien dat Guaido zijn plan gigantisch is mislukt. En natuurlijk, leugenachtig als jullie hier zijn, kom jij opzetten met een kulverhaal!


  Maak melding
 75. Het feit dat ik er nu wel doorheen kom geeft aan dat mijn IPadres door WK.net is getraceerd en geblokkeerd. Ik reageer nu vanuit een andere locatie. Laat dit een les zijn voor de forumleden hier die wat fatsoen proberen te brengen in de discussies en/of het niet eens zijn met het gros van de leden hier


  Maak melding
 76. @ Jiyani: Verbeurd verklaarde bezittingen, niet alleen geld, worden eigendom van de staat. Geld komt in de schatkist, goederen worden geveild en de opbrengst gaat eveneens naar de schatkist.
  Dat dat geld onder privépersonen wordt verdeeld is flauwekul, in Nederland is dat onmogelijk. Nederland is geen bananenrepubliek. Het komt dus ten goede aan de Nederlandse burgers zoals dat hoort.
  Iedereen een miljoen uitkeren van in beslag genomen goederen is ook een zeer onrealistisch gedachte. Rekenen was waarschijnlijk niet je sterkste vak op school. Het zou neerkomen op een bedrag van 17,3 biljoen (17.300.000.000.000) euro. Dat is meer dan het nationale inkomen van de VS. Iets van nog geen tientje per persoon is realistischer.


  Maak melding
 77. @Hans van Broek,

  Je hebt gelijk. 1 miljoen euro voor een ieder kan niet.
  Ongeveer 19 personen kunnen een miljoen krijgen.
  Ik had ff kortsluiting in mijn hersenen.Maar ik geef toe, wiskunde/rekenen waren niet mijn favoriete vakken, dus blink ik uit in andere dingen.

  Ach Hans, hou toch op dat Nederland geen bananenrepubliek is. Er is in het verleden door rijken gefraudeerd, gebeurt nu nog steeds en dat zal in de toekomst ook zo blijven.
  Jij weet net als ik dat er ook fraudegevallen in Nederland in de doofpot zijn gestopt of dat klokkenluiders totaal in de vernieling zijn gedrukt.
  Dus waarom zou niet een deel of zelfs alles van die 19,5 miljoen niet verdwijnen in de diepe zakken van rijken.


  Maak melding
 78. @ Jiyani
  Er zal wel een termijn aan zitten dat Su de benodigde documenten mag overleggen.
  Het geld wordt op een geblokkeerde rekening geboekt.
  Na de termijn, die misschien wel 30 jaar is, valt dit geld toe aan DNB.
  Boekhoudkundig
  Bankbiljetten in omloop – 19,5 mln
  Kapitaal en reserves + 19,5 mln
  Oftewel DNB is ” rijker” geworden

  Dit denk ik.


  Maak melding
 79. @Luciën,

  Waarom blijf je nog in Nederland wonen? Je haat spuit alle kanten uit jegens Nederland!
  Als je zo intens meeleeft met Suriname, pak je biezen en verdwijn.
  O ja maar dan moet je wel eerst onderdak hebben in Suriname.
  Jij begrijpt dondersgoed wat ik met de laatste zin bedoel!


  Maak melding
 80. @Pico,

  Dank je wel voor je uitleg. Economie daar heb ik totaal geen kaas van gegeten.
  Heeft me ook nooit geboeid.
  Dus wordt er over dat geld gewaakt door de Nederlandse Bank. De boete die door de ING is betaald i.v.m. witwaspraktijken is dus ook bij de NDB gestald. Ook voor 30 jaar of wordt dat geld gelijk in de economie gestopt?
  Heeft Nederland al vaker geld uit verdachte omstandigheden geconfisqueerd?


  Maak melding
 81. @ Jiyani
  Ik denk dat de zaak van ING verschilt van die van SU
  ING is een boete opgelegd. Dit gebeurt door het OM,
  ING betaalt de boete aan de Staat.
  Dit gaat als volgt: van de rekening van ING bij DNB wordt de boete afgeschreven (credit min) en bijgeboekt op de rekening van de Staat. (credit +)

  De zaak SU is geen boete, maar slechts een financiële transactie tussen 2 banken .
  Ik weet dit allemaal ook niet zeker hoor


  Maak melding
 82. @ Pico, Vind je deze opmerkingen van het OM niet kunnen?
  Het OM geeft voor het eerst een reactie op het besluit van de Surinaamse Bank om de inbeslagname aan te vechten en de stevige woorden van Verbruggen’
  “Het OM erkent zich niet in de conclusie van de Raadsman van de banken dat met deze inbeslagname een blunder zou zijn begaan” (aldus surinam Herald)
  Verder geeft hij een korte feedback over de rechtshulpverzoeken en over de contacten met de advocaten van de banken.
  “Het OM wil verder niets zeggen over het onderzoek!!”

  In het zelfde artikel:
  “Suriname heeft een slechte reputatie als witwasland. In het Amerikaanse Regeringsrapport
  International Narcotics Coontrol Strategy Rapport 2018 staat dat opbrengsten van de cocaïne smokkel naar Europa en Afrika, geïnvesteerd wordt in:
  casino, onroerend goed, wisselkantoren, autodealers en bouwsector”


  Maak melding
 83. @ Sam
  Tx
  Dit is inderdaad heel anders.
  Hier is niets mis mee. Dit is netjes en correct althans volgens de eerste alinea
  De tweede alinea staat hier los van toch?


  Maak melding
 84. @Jiyani: Waar ik woon of verblijf is niet relevant. Voor jou duidelijk wel omdat je denkt mij daarmee te pakken of negatief te bejegenen. Maar het geeft weer eens aan dat jij behalve te schelden en onzin te verkondigen, de kunst van het inhoudelijk reageren op iemands mening aan jou totaal niet is besteed, weet je nog, de parels en de zwijnen. Vertel mij eens wat de bewijzen zijn van Nederland, die jij zo hartstochtelijk verdedigt in deze zijn. Aan vermoedens hebben we niets. Het vermoeden dat Mahinder Jogi zijn honderden hectaren grond op corruptieve manier heeft verkregen wil ook nog niet zeggen dat het zo is. Hij heeft die gronden tijdens zijn politieke loopbaan vanwege zijn politieke connecties en invloed weten te vergaren maar kan daarvoor niet vervolgd worden. Nog kunnen de gronden verbeurd verklaard worden omdat met corruptie vermoed, ook al kan het niet anders dan corruptie zijn, bewijs het eens!! Nou dat geldt ook voor de geldzending, stelletje ezels hier!!


  Maak melding
 85. @Luciën,

  Waar jij een abonnement hebt op hindustanen voor varkens, ezels enz. uit te maken, heb jij wel het lef mij te betichten van schelden. En over inhoudelijk reageren moet je ook maar dimmen.
  Altijd maar dat geouwehoer van je op hindustanen. Ze deugen nergens voor, zijn heer en meester in stelen. Dat Surinamers die op jou lijken zich ook middels corruptie hebben verrijkt, schrijf je niets over.
  Abrahams, Bouva, de ministers Dodson en Pengel, Bouterse o.a. zijn zeker rijk geworden door heel heel hard te werken. Dan heb ik het nog alleen maar over de politici in de regeringen Bouterse I en II.
  Volgens jou is er niets mis met die 19,5 miljoen die Nederland niet wil teruggeven aan Suriname. Waarom is het zo lastig voor Suriname om te bewijzen waar het geld vandaan komt?
  Jogi heeft diverse keren aangegeven hoe hij aan de lappen grond komt, Suriname weigert de
  bewijzen op tafel te leggen over die 19,5 miljoen euro’s. Dat is verdacht.


  Maak melding
 86. “Suriname heeft een slechte reputatie als witwasland. In het Amerikaanse regeringsrapport International Narcotics Control Strategy Report 2018 staat dat opbrengsten uit de cocaïnesmokkel naar Europa en Afrika geïnvesteerd worden in casino’s, onroerend goed, wisselkantoren, autodealers en de bouwsector.”

  Follow the money…


  Maak melding
 87. Sranan zit behoorlijk klem, je kunt rustig voorspellen
  dat andere grote landen ook druk op Sranan uit zullen
  oefenen om financiele zaken beter in kaart te brengen en
  te controleren zodat crimineel geld en geld bestemd voor
  terrorisme wordt onderschept-tegengehouden.

  Srananmans die in dit geval over het BUITENLAND klagen
  weten echt niet waarover zij het hebben.
  Suriname en de daar gevestigde banken moeten aan de meest
  elementaire financiele standaarden en werkwijzen gaan voldoen,
  wil het niet als pariastaat verder gaan !

  Persoonlijk zie ik nog geen uitweg voor de regering om de
  valutacrisis te bezweren. Gebabbel en vingerwijzen is het laatste
  dat Sranan moet doen !


  Maak melding
 88. Lucien 2 mei 2019 at 18:36
  Het feit dat ik er nu wel doorheen kom geeft aan dat mijn IPadres door WK.net is getraceerd en geblokkeerd. Ik reageer nu vanuit een andere locatie. Laat dit een les zijn voor de forumleden hier die wat fatsoen proberen te brengen in de discussies en/of het niet eens zijn met het gros van de leden hier

  Je kan ook direct erbij vermelden dan dat je met meerdere nicknames hier op dit forum zit. De ene keer ben je Pakiratigri dan weer Lucien. De moderators hebben gelet op jouw vele haarreacties terecht ingegrepen. Ondanks dat jouw IP geblokkeerd is weet je wel weer een andere locatie te vinden om verder te gaan met jouw haarreacties.


  Maak melding
 89. Echt apart dat sommige mensen obv dit bericht kunnen vaststellen dat de Surinaamse banken onvoldoende bewijs van herkomst hebben gepresenteerd!!! Gezien sommige uitspraken denk ik dat bepaalde teksten van Nob Marley nog steeds relevant zijn: Frre your mind from mental slavery


  Maak melding
 90. Apart?
  Op basis van meerdere berichten alhier en op basis van gezond verstand en deductie kan je met een gerust hart de conclusie trekken dat het bankwezen in Su in gebreke blijft.
  Als er geld wordt gestort en de ontvanger, zijnde de bank vraagt je om, zoals wettelijk is bepaald, bewijs te overleggen dan is de kous af
  Doe je dit dan wordt het geld voor je op je rekening gestort. Zo simpel is het.
  Niets apart aan hoor


  Maak melding
 91. @kankertriestraat: Oooh, wat ben jij goed op de hoogte van de hersenspinsels van de moderator. Ben jij soms de of een van de moderators? Dat zal me niet verwonderen gezien jou reacties. Wedden dat je ook nog in het bestuur van de VHP zit? Ga maar door met blokkeren, zo ziet een ieder hoe jullie in elkaar zitten en wat de bedoeling van al dat gescheld en haatzaaien hier door jullie (waar je mij van beticht) hier op dit forum is. Weet een ding: a ne go yepi! 2020 Verenigde Hindustaanse Partij WEER in de oppositie!


  Maak melding
 92. Nederland heeft suriname voor tientallen jaren leeggeroofd, mensen mishandeld, gemarteld, vrouwen verkracht en altijd als minder gezien en mensen op brute wijze vermoord en dan zijn er toch nog SURINAMERS die ze de handen boven et hoofd houden alsof ze niets fout doen. Nederland is het grootste drugs land ter wereld en dan praten we nog niet over corruptie en witwassen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES