maandag, mei 20, 2024
HomeFotoIedere avond slapen dak- en thuislozen in de Heerenstraat in Suriname

Iedere avond slapen dak- en thuislozen in de Heerenstraat in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Nog steeds slapen dak- en thuislozen iedere avond in de Heerenstraat in Suriname. Overdag is er niets te merken maar ’s avonds komen de mensen weer om te slapen onder het afdak van enkele panden in de straat. Dat blijkt uit bovenstaande foto die deze week werd gemaakt. Zodra de dag weer aanbreekt zijn ze verdwenen.

Vorig jaar bleek dat niet alleen ging om drugs- of alcoholverslaafden, maar ook om mensen die vanwege hun financiële situatie op straat zijn beland. Onder hen bevonden zich toen ook kinderen. Of dat nu ook het geval is, is niet duidelijk.

In september vorig jaar telde Paramaribo circa 150 dak- en thuislozen waaronder naast Surinamers ook Guyanezen. Het Bureau van Dak- en Thuislozen zorgt voor deze mensen maar zit ook al gauw vol.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
 1. Schande voor land en volk om zo met de zwakken in de samenleving om te gaan. Wij hebben een president die zich liever met andere zaken bezighoud in plaats deze mensen voldoende te faciliteren.
  het advies is daarom: Volk van Suriname stem deze president helemaal weg in 2020. Get enige wat wij aan hem hebben, is alleen maar ellende.


  Maak melding
 2. Overal zijn dak-en thuislozen. Vask zijn het alcoholisten en drugsgebruikers. Ergens een barrak ver en ze voor zichzelf laten koken. Uit de binnenstad moeten ze. Gebeurt het hardhandig gaan jullie weer commentaar hebben. Maar sommige van deze zijn aggressief. Ik geef ze geen geld want dat willen ze. Ze gaan niet voor de winkels schoonmaken voor wat geld, nee willen het voor niets doen.


  Maak melding
 3. Een uitvloeisel van de nationale dagoes beleid. De criminele zoon van de grootste paarse varken had van deze mensen schietschijf gemaakt als leider van CSU. Ipv dat NGO’s geaccommodeerd worden en sociale projecten voor deze sociaal zwakkeren gestimuleerd worden werde door de hond Dino met medeweten van zijn vader de grootste misdadiger van Suriname ervoor gekozen om de dood te schieten. In die periode heeft zijn bende zeven daklozen van het leven beroofd. Niemand en dan ook niemand heeft ooit onderzoek naar de moorden gedaan. Nu slapen weerloze mensen weer op straat, en de boeven in paleizen. Stem weer op de nationale dieven partij en verdrink na mei 2020 in de paarse stront.


  Maak melding
 4. Iedereen weet dat deze probleem bestaat in Suriname maar er wordt niks eraan gedaan.Pas als de surinamers persoonlijk last van ze begint te krijgen is het dan klagen.
  Voorkomen is beter dan genezen….maar de surinamers,ze leren het nooit.


  Maak melding
 5. Bouta , pe a moni de?
  Deze zwervers horen in een gesticht thuis en ze hebben rehabilitatie nodig.
  Geef de stichtingen hun subsidie gelden die in je eigen zak stopt ,terug!!


  Maak melding
 6. Sorry,

  Maar in NL zijn ze twee keer zoveel dan in Suriname. Neem je camera en plaats ook een foto en een artikel daarover. Soms vraag ik me af met welk doel artikels worden gepubliceerd.


  Maak melding
 7. buiten de stadt deze mensen in de gelegenheidt stellen op kracht tekomen en resocialiseren en onder begeleiding weer deel tenemen aan de maaschapy


  Maak melding
 8. Zielig man, vroeger had je deze taferelen niet : gelukkig is het in Su niet koud, anders is het dubbel erg man !!
  @ Ray Waarom in een gesticht, het zijn dak en thuislozen en geen gekken !!!!
  sari tori
  Jacko.


  Maak melding
 9. Maar de beste volks president Bouterse had belooft de zwervers probleem aan te pakken ! Of is hij zelf een zwerver geworden . Zielig voor deze mensen die recht op hebben voor een beter bestaan. Stel dat deze mensen een kap mes beginnen pakken en plots beginnen te zwaaien, in de menigte en DAN worden ze neergeschoten !! Ook slecht beeld voor toerisme , de VES moet niet zeuren om dollars binnen te halen via de toeristische sectoren . Denk a tori !


  Maak melding
 10. De universiteit moet eens onderzoek doen hoe het komt dat deze mensen zo een hoge tolerantie kennen tegen bacteriële infectie’s.Als normale mensen uit de vuilnisbak eten,zijn ze al de volgende dag plat.Zwakkeren zullen gauw met de buik boven komen drijven[snel doodgaan].
  Ze wassen zich weleens met water die in kuilen staan langs de straat met allerlei troep in.Vroeger wasten ze zich bij het fontein bij Telesur.Tot grote plezier en hilariteit van de dames der schepping.


  Maak melding
 11. Bij navraag bleek dat het gros van deze zwervers een paarse mentaliteit op na houden. Ze werden vaker gewaarschuwd voor de gevolgen van hun keuze. Maar steeds krijsten ze, wanneer men hen erop wees voor het gevolg van alcohol, drugs en misdaad, NEKS NO FOUT.


  Maak melding
 12. Zo te zien gaat het hier niet om daklozen die drugs- en alcohol verslaafd zijn maar om mensen die een veilige en tegen regen beschutte slaapplaats nodig hebben.

  Ze zijn namelijk bij dageraad weg en laten de boel netjes achter.


  Maak melding
 13. Dit is het ergste dat iemand kan overkomen. Vrouwen en kinderen die geen dak boven hun hoofd hebben. Hoe is het mogelijk dat er geen opvang is en ervan wordt uitgegaan dat de opvang vol zit??
  Terwijl er zoveel ongebruikte overheidsgebouwen zijn zij gebruikt kunnen worden als opvang?
  Dit zijn onmenselijke toestanden. Het zijn ook nog mensen die nog goed kunnen meedraaien in onze maatschappij. Niemand kiest ervoor om dankloos te zijn. Gaat de regering wachten tot deze daklozen worden uitgemoord omdat zij een last worden in onze maatschappij? Het is inderdaad geen fraai beeld in onze binnenstad. Yildiz-Pollack zal gek zijn om de buitenlandse ambassadeurs een rondleiding te geven hoe miserabel ons straatbeeld eruit ziet met al die uitgemergelde zwervers. Terwijl zij en Boefdraad en consorten in een villa wonen, elke dag een goed gedekte eettafel en vreten hebben,in een masterroom slaapkamer slapen. Bediendes en schoonmaaksters in huis hebben. En maar denken dat Surinamers elkaar helpen of zitten te wachten op de president.
  Schaamteloze vertoning.


  Maak melding
 14. Is het de president zijn schuld dat die mensen daar zijn beland ? Laten we nuchter blijven en geen BS schrijven. Dit leven wens ik aan niemand toe. In elk land heb je dak en thuisloze’ ook in rijke landen waar men zoveel geweldigheid heeft te zeggen over mensen rechten. Laten we minder kletsen door met schuldigende vinger te wijzen naar welke president dan ook’ . Want ook tijdens de oude politiek zijn er dak en thuisloze geweest. Laten we bij ons zelf beginnen door te kijken wat wij voor de mensen kunnen doen. Lobi en een fijne wrokoman day


  Maak melding
 15. Moni no de. Handje klap kerk doet niets, Bisschop naait meisjes in België met het geld. Geniet er niet van want kon niet binnen dringen. Gaan naar Ghana heeft de prioriteit. En er moet nog zoveel van de wereld gezien worden. Het liefst op kosten van de staat. We moeten ook nog dekoloniseren. Is het kwakoe standbeeld niet uit de tijd van de kolonisator.

  Geld is er niet. Nu ook bijna 20 miljoen euro niet terug komt.
  Vliegtuigen zomaar vallen uit de lucht.

  Het zal wel blijven zwerven mie boois.

  Oh ja ik zie een lichtpuntje. Stem en laat je familie zoals ze eerder hebben gedaan weer op ons stemmen, we halen dan die 200 miljard dollars uit de grond.

  Voor nu wens ik jullie zoals de president de bevolking toe wensten een heleboel slapeloze nachten op de stoepen van Paramaribo.


  Maak melding
 16. Om de zwakkeren van onze samenleving maakt onze zogenaamde volkspresident zich helemaal niet druk.
  Je telt mee als je geld heb.
  Triest.


  Maak melding
 17. het land suriname exporteert GOUD bij duizenden kg per jaar, maar het poep volk lijdt armoede slaapt op straat..
  de lijders baden letterlijk in het GOUD hebben alles wat kunnen kopen bezitten,, maar het dombo volk is straat arm..

  wat moet je nou van zeggen,,, en ze blijven achter hun lijder lopen..


  Maak melding
 18. Dit zijn verbeterpunten voor de regering. Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Universele problemen. De staat in Suriname moet wel dit soort proberen verhelpen. Het mag niet bestaan dat iemand op straat slaapt. Dat is onmenselijk. Ik vraag me af hoe jezelf dan goed slaapt terwijl er mensen om welke redenen dan ook aan lagerwal geraakt zijn. Help ze!


  Maak melding
 19. @J.Zwartmans
  Niet alle daklozen en zwervers zijn gekken.
  Een deel is drugsverslaafden en verstoten door de familie die de last van zo een verslaafde niet langer op zich willen nemen en al lang blij zijn dat anderen lastig gevallen worden en niet zij,
  dan heb je een groep die langzaam geestelijk gestoord raken door situaties die ervoor zorgen dat ze hun balans verliezen en die zich niet meer normaal kunnen gedragen en dan heb je de ene groep die echt met een handicap geboren zijn.
  Hallo ,voor deze mensen moeten er stichtingen en rehabilitatie centrums geopend worden. dat is de taak van de regering.Daarom zijn er subsidies.Maar de subsidies verdwijnen en we weten waar!
  En ja,het is niet de bedoeling dat deze personen levenlang in een stichting of rehabilatie centeum zullen wonen.De bedoeling van een rehab center is de verslaafden te helpen om af te komen van hun verslaving en aan de familie toevertrouwen en eisen dat zij een vak leren zodat zij in hun levensonderhoud kunnen voorzien en anderen niet lastig vallen.Ook de geestelijk gestoorden rehabiliteren,en er is nog lpi waar patienten terecht kunnen voor hulp.Dit alles vereist subsidie.
  Maar als je criminelen hebt die een land besturen dan kan je deze episodes verwachten.


  Maak melding
 20. @pakiratigri,

  Goeie reactie van je. Maar weet nog dat jou president de bevolking slapeloze nachten had beloofd?
  Dat sommigen geen onderdak meer hebben krijgen ze die als bonus erbij.

  Of toch niet pakiratigri?


  Maak melding
 21. Deze mensen kunnen maar beter in de RK-Baseliek aan de Henk Aronstraat gaan slapen op de banken.

  Dan hebben ze voor de avond, nacht een dak boven hun hoofd en is het probleem van de dak-en thuislozen voor de avond en nacht opgelost en als ze ‘s-morgens nog van de pastoor en nonnen een belegde boterham met pindaduku krijgen en een beker koffie of thee dan kunnen ze de dag goed starten. Tot van avond!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 22. De heren slapen in de Heerenstraat
  De dames in de Maagdenstraat
  De minister zegt: het heeft onze aandacht.
  Sorry, ik ben in een melige bui.
  Ajax heeft gisteren gewonnen en ik wacht op Messi


  Maak melding
 23. 5% van de wereld bevolking bezit ruim 71% van de rijkdommen in de wereld. De overige 95% van de wereldbevolking bezit nog geen 29% van de rijkdommen in de wereld.

  Er is nergens sprake van “eerlijke” verdeling in welvaart en voorspoed. In Suriname al helemaal niet, zal ook never nooit gebeuren…


  Maak melding
 24. Volgens de Bijbel zijn alle mensen op aarde zwevers, want onze natuurlijke plaats is de hemel, waar we aan de rechterhand van de Heere Jezus horen te zitten.


  Maak melding
 25. Het probleem van zwervers speelt toch al zeker langer mee. Onder Venetiaan al.
  Een geciviliseerd land neemt tijdig maatregelen om het zwerversprobleem op te lossen.
  Ook in Nederland is het een groot probleem aan het worden. Heel veel jongeren zijn zwervers.
  Staatssecretaris Blokhuis gaat ermee aan de slag om dit probleem op te lossen.
  Of er ook iemand uit de regering van Suriname zich het lot van deze zwervers aantrekt, is maar de vraag.
  Mensen gaan niet zomaar voor de lol zwerven. Heel vaak zitten daar diepere redenen achter.


  Maak melding
 26. @Padre,

  Is de hemel nog steeds niet overbevolkt geraakt? Hoewel ik gelovig ben, geen diepgelovige maar ook geen oppervlakkige, geloof ik niet in hemel en hel.
  Mensen gaan dood, het lichaam vergaat. In het Hinduïsme wordt gezegd dat de ziel reïncarneert.
  Heb daar mijn twijfels over. Dus vraag ik me wel af waar de ziel blijft? Voor mij in elk geval niet in de hemel maar ook niet in de hel.


  Maak melding
 27. Suriname is ook in zo’n situatie belandt, deze zwervers hebben ons niet schande gegeven, die “volkpresident” / verslaafde president heeft ons schande gegeven. Al die beloftes waren van zijn dromeland en gaat hij ons beloven met al die prachtige treinen, fly over, noemd maar op. Wat bij omgaat is staatsgeld weghalen op eigen bezit. CENTRALEBANK ROVER. Een nieuwe movie: BOUTA IN WONDERLAND


  Maak melding
 28. Alle polieke partyen beweren beter te kunnen maar als ik naar het verleden kyk valt op dat men ook toen ingebreke is geweest,dat is ook de reden dat het volk voor verandering heefd gekozen en hebben bewezen meer te hebben verwezenlykt dan alle partyen uit het verleden ,foutjes ovrkomen je,want ook deze regering heeft van het concept des leven geen program en dat men toen ook bewust zaken manupuleerde dus waar maken jullie je druk om het beter dan toen vraag maar aan de oudere onder ons


  Maak melding
 29. En de pleesident treft in deze geen blaam aangezien hij eerlijkheidshalve had gezegd ,, al staat Paramaribo in brand ik slaap als een roos ”, Er zullen wel achttienduizend woningen gebouwd worden en ook voor u zal er een woning zijn. Daar wachten deze paarse slapers nog steeds op., Echter het wachten wordt beloond met een plek in het huis des Heren aan de Herenstraat , want die kent vele woningen, dus ook voor hen is er een woning. Meneer de pleesident dank u, slaapt u verder als een roos maar vooral rust zacht en sta niet meer op.


  Maak melding
 30. @Padre,

  Voor iemand met de bijbel in de hand had ik toch wel een antwoord verwacht op mijn reactie van
  16.29 uur. Blijkbaar is mijn vraag te moeilijk voor je!


  Maak melding
 31. @ Jiyani: Levende wezens die kunnen denken (niet alleen mensen) nemen verschijnselen waar die ze niet kunnen verklaren. Ze vermoeden dat er hogere machten zijn die daarvoor verantwoordelijk zijn. en zo ontstaat het geloof in geesten die macht bezitten en bepaald gedrag en offers vragen.
  Slimme figuren maakten daar gebruik van door zich als vertegenwoordiger van die hogere machten te presenteren en geleidelijk aan ontwikkelde zich een ideologie met geboden en verboden die tot doel hadden de mens in een bepaald gareel te dwingen om tot een stabiele samenleving te komen. Dat zijn de profeten. De religies waren geboren.

  In werkelijkheid bestaan er natuurlijk geen hogere machten en is er geen bestaan van de ziel na de dood. Er is namelijk geen ziel. De persoonlijkheid van de mens wordt gevormd door het leven en zijn of haar genetische eigenschappen. Die persoonlijkheid ligt vooral vast in de hersenen en na de dood keert alles terug tot de natuur. De overledene is teruggekeerd naar waar hij was voor zijn geboorte en komt nooit meer terug.

  Ondanks dat het allemaal fantasie is hebben mensen toch behoefte aan leiding, troost, houvast in het leven, vooral de mensen die wat minder begiftigd zijn met intellectuele capaciteiten en zelfbewustzijn. Religie kan dat bieden. De narigheid is echter dat misbruik wordt gemaakt van religie om mensen in een keurslijf te dwingen en dictatoriaal regels op te leggen. Denk aan hoe vrouwen behandeld wordt in sommige religies, het maagdelkijkheidsprobleem, afwijkende sexuele voorkeuren, enzovoorts.
  Religie, en dan eigenlijk fundamentalistische dictatortjes, kunnen het leven van mensen tot een hel maken. Socialisme, fascisme, populisme, gebruiken exact dezelfde tactieken.

  Wat is de oplossing? Vrijheid van denken, vrijheid van keuze en onderwijs die mensen de mogelijkheid geeft kritisch te denken. Daarom is onderwijs op religieuze basis slecht. Het zijn indoctrinatiefabrieken. Leer je kinderen kritisch denken en dwing ze niet in een vorm.


  Maak melding
 32. er zijn overal in de wereld daklozen. In su misschien niet zo erg.
  Sommige plaatsen in de VS, filipijnen, Jakarta, brazilie is het veel veel erger.

  trouwens, daklozen zijn ook mensen. ze horen niet allemaal in donker gesticht thuis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES