zondag, april 21, 2024
HomeFotoBraziliaans vliegtuig neergestort in Suriname

Braziliaans vliegtuig neergestort in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Brokopondo is een Brazilliaans vliegtuig verongelukt. Het ontzielde lichaam van de piloot is op een afstand van het vliegtuig, een Cessna, aangetroffen. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

De politie is intussen ter plekke geweest, maar er is nog geen informatie beschikbaar. Het is ook nog niet duidelijk wat de Cessna in het Surinaamse luchtruim deed. Het toestel is geheel afgebrand, aldus Starnieuws.

Vernomen wordt dat het toestel onder de radar vloog. Het vliegtuig is uitgebrand. Het toestel is terechtgekomen in de omgeving van de racebaan van Suriname Motor Sportpark.

Waarschijnlijk de piloot.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) bestaat het vermoeden dat het om en drugstoestel gaat, aangezien de autoriteiten niet op de hoogte waren dat het in het Surinaamse luchtruim was.

Dit type toestel wordt veelvuldig gebruikt om drugs te droppen. Het vermoeden bestaat dat het toestel kort voor het landen of na het opstijgen problemen moet hebben gehad en poogde op de racebaan te landen, aldus dWT.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

56 REACTIES
 1. Vliegen onder de radar is tegen de luchtvaart regels, wat kan het zijn en wat is de bedoeling van die piloot geweest. Lijk me verdacht !


  Maak melding
 2. Ja, wat deed deze vliegtuig in onze luchtruim.
  Ván wie hadden ze toestemming om in onze luchtruim te vliegen.
  Als ze dat hadden, van wie hadden ze dat gekregen en waarvoor.

  Allemaal interessante zaken, waarvan de bevolking het recht heeft om het antwoord te weten.


  Maak melding
 3. Die braziliaan breng 5000 kilo cocaine voor Bouta en zijn mpp achterbaan. Hij snuift als een stront riool rat voor de verkiezing om die volk om te kopen . Ga kijken die party drugs is allang gedrop in de binnenland dit is niet zomaar hoor volk van Suriname worden jullie nu pas wakker


  Maak melding
 4. Surieland begint echt een rampeland te worde joh. Hoop nie dat er nog meer rotzooi gebeurt, wil nog wel geniete van me welverdiende vakantie en van de kouwe Parbotjes en leuke dames. Lekkuh gezellug!


  Maak melding
 5. Dit is het bewijs van een failliet State.
  Het vliegtuig was te zwaar beladen voor de landingshoek. En vliegen onder de radar maakt het nog moeilijker, te lage hoogte om te kunnen manufreren.
  Dit neemt niet weg dat hooggeplaatsten toestemming hebben gegeven dan wel weet van hebben. En na overdracht van de narco moet nog naar Paramaribo worden getransporteerd. Er is maar één weg. Dus makkelijk te onderscheppen door de narco-ream wanneer deze het zouden willen. Maar nee, ze hadden de opdracht om op die nacht lekker in bed te kruipen.

  Nu is alles as geworden, kan versneden worden om te vervijfvoudigen.


  Maak melding
 6. De zogenaamde piloot lijkt meer op een zwerver met een bierbuik.
  Of is het een bolletjes slikker, om zo doende het vliegtuiggewicht laag te houden.😆😆


  Maak melding
 7. Misdaad loont niet. Zeker een drugskoerier die een partij voor DDB bracht, want hoezo onder de radar vliegen.
  Zij hebben geld om campagne te voeren, het volk een “botje” toewerpen zodat zij in het zadel blijven.
  Foefoermang.


  Maak melding
 8. Er zijn nog geen sporen van coca gevonden. Alle kruipende dieren en insekten zouden stoned zijn aangetroffen. Velen vermoeden dat het ging om een paarse lai die hij moest ophalen. Wie weet leefde hij nog, maar is doorgeschoten door de Surinaamse drugmaffia, tervoorkoming dat hij de naam van zijn baas zou doorgeven.


  Maak melding
 9. Die vliegtuig behoort tot de paketten dienst van de NDP.
  Jammer dat het gecrasht is. Want dit betekent verlies voor de families, list, corruptie, nepotisme, vraatzucht, drang naar luxe en bedrog.

  Maar niet getreurd. Ze hebben hun mannen en vrouwen al geregeld op die posities die kunnen zorgen dat er de komende tijd nog paketten aangeleverd kunnen worden voor door verzending naar Europa. Het moet en zal lukken, de seki go massa moet tevreden gehouden worden, de verkiezingen zijn inzicht.

  Mi sji Dubai kaba en Boef a. zijn al ingeseind, de boel rustig te houden. Dat is dus ook geregeld dan.

  Van de apen kolonie valt er op dit moment weinig te vrezen, zolang ze wat baanaas krijgen is het goed. Veel meer zijn ze noch in Afrika, noch nu in Suriname vanaf de slaventijd niet gewend. En denken kunnen ze niet. Doen ze dat dan doen ze dat met hun buik.
  Maar dat is ook niet jammer want daar boven zit er haast niets.

  Wel moet er volgens mij naarstig gebeden worden door de pinkster kerken en de Gemeente Godsbazuin, want de laatste tijd heeft de familie veel pech. Met God moet een hartig woordje gesproken worden. Ladingen worden onderschept, geld. De familieleden worden vaak op corruptie betrapt. Niet dat het schandelijk is. Want dat kennen ze in de soort waar de familie vandaan komt niet.
  Het wordt wel tijd om misschien baas Waterval in te schakelen. Zo te zien helpt gewoon bidden door de kerkgangers en hun leiders voor hun Messia de President niet meer.

  Er moet gauw wat gebeuren, paars schijt al bijna blauw.

  Morgen nog even de taki man op deze forum even regelen om de boel goed te praten, krom een beetje recht te maken, sommigen vragen te dokken.

  Maar voor nu oen waai a fraga gie mie.
  Oen waai a fraga gie mie pakket.
  Gemeente oen kong seki oen go gie misie en Masra Bouterse.
  Hallelujah prijze masra B.


  Maak melding
 10. Jullie lullen allemaal op deze forum. De piloot was gewoon op weg naar familie bezoek. Daarom zal de politie ook niet veel meer kunnen verklaren.

  Verder moeten jullie niet lullen, allemaal speculaties, niemand weet van iets.

  Baas B en zn aanhang hoeven jullie ook niets te vragen. Ze hebben hun naam veranderd in Haas.

  Hun naam is Haas, zij weten van niets. Is er iets gebeurt soms, dan weet de familie niets van. Want naam is Haas en ze weten nergens van.

  En voor zij die denken sopi te kunnen gaan drinken en wat baanaas te kunnen krijgen. Reken niet te sterk op. Singi neti wordt in Brazilië gehouden.


  Maak melding
 11. Luku so meni gudu kondre disi habi. Toch sma go lul nanga fokop sani. Sranan sma fokop egi kondre, no mang drai baka. A fokop furu keba. Alla sma soso moni denki, alla sani soso moni. Kondre fokop moro, yu sjie dalijk. Furu fokop kong.


  Maak melding
 12. Opmerkelijk in dit soort zaken is dat het stil is bij de autoriteiten die dit soort zaken in de gaten zouden moeten houden. Vooral onze president hoor je niet schaamt hij zich misschien, omdat ook zijn zoon zich met dit soort zaken bezig houd vanuit de gevangenis. Het wordt tijd dat Desi Bouterse openlijk een standpunt gaat innemen inzake drugs zaken waarmee Suriname geteisterd wordt en daardoor een slechte naam krijgt wereldwijd


  Maak melding
 13. En maar klagen dat zij geen dollars kunnen invoeren. Kijk dit is het probleem dan. Men doet helemaal niets om het drugsprobleem aan te pakken. Deze problemen waren er voor 2010 niet. Lang leve de NDP.
  Ze hebben een narco staat van Suriname gemaakt. Een deel van de Surinamers gaan nooit naar het buitenland op vakantie. Zij zullen het ook niet ondervinden hoe je op internationale luchthavens wordt behandeld als je met een Surinaamse paspoort reist.


  Maak melding
 14. Het stoffelijk overschot van de piloot ligt er te netjes erbij om te geloven dat het daadwerkelijk om een crash gaat. Hier is eerder sprake van een rip met dodelijk afloop dan een crash.


  Maak melding
 15. deze cessnas worden wegens vrees voor rovers op de weg vaak gebruikt voor transport van goud naar de stad .dus misschien dachten rovers dat het zoeen transport was en hebben zij op geschoten …of een rijke garimpero die zich effe van huis in brasilie liet vliegen naar zijn cossesie in het binnenland van su.


  Maak melding
 16. Off the topic.

  Misschien moet deze regering ook een wasie als mevrouw Geil. Sorry Gail. Hun diefstal blijft niet onopgemerkt. A foe foeroe bakroe e gie ding sjing.

  Jogi en Breedveld heeft weer iets van corruptie ontdekt bij de Postspaarbank. Weer wordt er ontkent.

  Men heeft zo de schijn tegen zicht dat ontkennen zelf als het niet waar is niet meer helpt.

  Hoe ongeloofwaardig moet men worden voor men de eer, als men dat heeft aan zichzelf houdt.

  Hopelijk helpt een wasie a la die mevrouw gekregen heeft.

  Volk van Suriname bidden jullie. Vragen jullie Meije, Misikaba en al uw gemeente leden dat ook.

  Ding bonu man en oema worden gevraagd een wattage te maken. Foe jagi, ding foe foeroe bakroe gwe.

  A so we begi. Gran Gado disi sari


  Maak melding
 17. Suriname is weer internationaal in de picture. En krijgen wij verder nog iets te horen over dit tragisch ongeval? Ik denk het niet. Wie, weet wat, waarvoor en waarom zijn hierin de open vragen. Let wel, we zullen blijven gissen omdat gedegen onderzoek geen bijzonderheden zal uitwijzen. De zwarte en/of de paarse doos blijkt verder ook nog zoek. Immers waar rook is, is er ook vuur. De suggesties en ervaringen bij gedegen onderzoek maken wel dat men kan zeggen, kom je over de hond dan kom je ook over de staart. Het betaamt dan ook om in dit verband er alles aan te doen om Suriname te vrijwaren en te zuiveren van het predicaat Narcostaat.


  Maak melding
 18. @@Alles voor loze Beloften##
  Jou verhaal heeft een grote kern van waarheid.

  Mensen
  – bestudeer eerste foto
  Het vliegtuig crashed maar valt niet uit elkaar. Zie de ligging dat de vliegtuig in zijn geheel nog in tact is.
  – bestudeer de 2e foto van de z.g. piloot
  Wanneer bij de landing het vliegtuig zou zijn gecrashed en in brand is gevlogen, waarom zijn er dan geen brandsporen op het lichaam te bekennen. Ook de kleding laat geen sporen zien van brandschade. Vreemd toch. Op zijn blote lijf zie je ook niet dat hij dusdanige verwondeingen heeft opgelopen, die zijn dood zou kunnen verklaren. Iemand die bij een crash verongelukt, gaat nooit zo ontspannen liggen met zijn beiden handen gestrekt naar achteren. Als je aan mij vraagt, dan trek ik de conclusie dat hij zo is neergelegd.
  – kijk naar her vuur en de brandschade van
  het vliegtuig
  Dan kun je maar één conclusie trekken, dat de piloot nooit zo ongeschonden uit het vliegtuig had kunnen ontsnappen.
  – hoe komt dat het lichaam nog compleet
  gaaf is
  Denk zelf na, dat de crash niet zo heftig is geweest en hij het overleefd heeft. Kijk naar de omvang van het vliegtuig, dan zie je dat het een redelijk grote vliegtuig is. Afgezien van brandschade moge blijken uit het feit dat het vliegtuig nog geheel in tact is.
  – hoe komt hij dan te overlijden en waar zijn
  de drugs gebleven
  Logies wanneer een vliegtuig met drugs aankomt, dat er mensen wachten op de ontvangst. De piloot zou het niet onbeheerd aflossen en dan vervolgens terug vliegen. Want dan had hij een groot probleem.
  Mijn vermoeden dat het zo is gegaan. De piloot heeft de crash overleefd en is later vermoord. Of hij heeft de crash niet overleefd en het lijk in deze houding is gedumpt. De wachtenden hebben de drugs uit het vliegtuig geladen en die daarna in brand gestoken. Daarom zijn er verder geen brandsporen aangetroffen op het lichaam van de piloot of verwondingen. Het bestaat gewoonweg niet dat bij een crash het vliegtuig bijna in zijn geheel uitbrand en het lichaam van de piloot geen tekenen van brandsporen laat zien dan wel zijn kleding.

  Er zullen mensen zijn die later gewetenswroeging krijgen of misschien toch niet. Het zijn vaak gewetenloze figuren die alleen maar aan geld denken zonder rekening te houden met het menselijke leed.


  Maak melding
 19. @Kree na soso Kree#
  No Kree mang.

  By the way, kreeg je de piloot misschien op visite. Maar je durft het niet te bekennen. Je schrijft je tekst wel met veel overtuiging.

  Waka Boeng mang.


  Maak melding
 20. @Mokro, Djakkie,

  ik ben het met jullie eens, dit roept weer veel vragen op.
  Autopsie zal moeten uitwijzen waaraan hij is overleden, er kan sprake zijn
  van interne bloedingen door de hevige klap. Maar het blijft verwonderlijk dat
  hij geen schrammetje heeft.


  Maak melding
 21. Het lichaam van de piloot ziet er gaaf uit na zo een hevige brand.
  Zelfs zijn kleren zijn niet verschroeit. STRANGE in heerlijk STROPENLAND


  Maak melding
 22. @ Djakkie, no booi. Maar ik had het wel gewild. Ik had hem dan gevraagd om mij dan mee te nemen naar Brazilië.

  Met alle ellende in Suriname, die je hier meemaakt. Ben ik wel behoorlijk aan vakantie toe.

  Jij niet Djakkie. Volgens mij kan je niet vliegen en je ziet ze volgens mij ook niet vliegen. Maar je kan wel zwemmen.😂


  Maak melding
 23. Die zwarte doos zullen ze niet gemakkelijk vinden. Een plaats waar je ze kan zien en ermee zwaar geschut wordt zijn Kaboela feestjes
  Meestal ding zwarte doos laai


  Maak melding
 24. Off topic.

  Amsterdam – Het Openbaar Ministerie Noord-Holland piekert er niet over om de bijna twintig miljoen euro die vorig jaar april op Schiphol in beslag is genomen na een vlucht uit Suriname, terug te geven aan het land. Dat laat het OM aan De Telegraaf weten. Het vermoedt witwassen.

  De ongelooflijke hoeveelheid contanten werd door de douane geconfisqueerd op last van het OM. Volgens de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gaat het om een reguliere geldzending. Het zouden euro’s zijn van lokale Surinaamse banken.

  De ongelooflijke hoeveelheid contanten werd door de douane geconfisqueerd op last van het OM. Volgens de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gaat het om een reguliere geldzending. Het zouden euro’s zijn van lokale Surinaamse banken.

  Het geld zou worden omgewisseld in Amerikaanse dollars. De Surinaamse autoriteiten stellen dat de bancaire wereld volledig is ontwricht doordat er geen contante dollars meer worden ingevoerd. Dat zou weer grote gevolgen hebben voor de economie. De baas van de Centrale Bank in Suriname was in maart met een delegatie in Nederland om te praten over de geldzendingen, maar dat heeft niets uitgehaald.

  De bank vecht nu de inbeslagname aan en heeft daarvoor de Nederlandse advocaat Aldo Verbruggen van het Amsterdamse kantoor Jones Day ingeschakeld. Die noemt het besluit van het OM om de euro’s vast te houden ’een onbegrijpelijke blunder’. „Het is een regulier waardetransport, waarvan er eerder talloze zijn geweest. Het is onbegrijpelijk dat het OM nu ineens praat over witwassen.”

  Het OM Noord-Holland geeft nu voor het eerst een reactie op het besluit van de Surinaamse bank om de in beslagname aan te vechten en de stevige woorden van Verbruggen. „Het OM herkent zich niet in de conclusies van de raadsman van de betrokken Surinaamse banken dat met deze inbeslagname een grote blunder zou zijn begaan”, aldus woordvoerster Tine Zwiers.

  In het kader van het strafrechtelijk onderzoek naar de herkomst van de miljoenen heeft het OM meerdere rechtshulpverzoeken aan Suriname gedaan. „In maart 2019 is er vanuit Suriname uitvoering gegeven aan een deel van de rechtshulpverzoeken en vorige week is aanvullende informatie ontvangen die nog bestudeerd zal moeten worden.

  Daarnaast hebben de officieren van justitie meermalen contact gehad met advocaten van betrokken banken”, zo laat het OM weten. Het OM wil verder niets zeggen over het onderzoek.

  Alert

  Justitie in Nederland is extra alert nu er steeds meer cocaïne via Suriname naar Nederland wordt gesmokkeld. Er zijn bij controles en invallen enorme partijen contant geld gevonden. Zo werd in een Haagse ’spookwoning’ eind vorig jaar bij een Surinaamse man naast cocaïne en wapens 350.000 euro ontdekt. Begin maart werd bij een nieuwe reeks invallen in dezelfde wijk bijna zeven miljoen euro gevonden. Het OM verdenkt de bewoners van witwassen.

  Suriname heeft een slechte reputatie als witwasland. In het Amerikaanse regeringsrapport International Narcotics Control Strategy Report 2018 staat dat opbrengsten uit de cocaïnesmokkel naar Europa en Afrika geïnvesteerd worden in casino’s, onroerend goed, wisselkantoren, autodealers en de bouwsector.


  Maak melding
 25. Er is nog weinig bekend over de crash en inderdaad wat deed een Braziliaans vliegtuig in de luchtruim van Suriname ? Hierop zal Pakiratigri vast en zeker het antwoord wel weten. Toont weer aan dat Suriname een failed State is zoals zo terecht is opgemerkt. Deze vergelijk zette veel kwaad bloed bij Surinamers maar he waarom eigenlijk ?


  Maak melding
 26. Gelukkig is het niet op onze Surinamers (dorp) neer en. Die braz die dood is kan me geen hol schelen. Ik hoop dat ze het serieus aanpakken. Dit soort zaken moeten we afstraffen. De eigenaar van het vliegtuig moet internationaal aan de schandpaal.


  Maak melding
 27. Dit alles is de schuld van de Nederlanders. Drugs wordt ook in hun land verkocht.

  Vliegtuigen crashen bij hun ook.
  😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Pe ding Tigri de. Ding Tigri boos en e hoor ding mofo.


  Maak melding
 28. een “zwarte doos” is niet verplicht in deze cessnas .dus er is geen zwarte doos te vinden .het vliegtuig is gecrash bij de racebaan .dus waarschijnlijk hebben racers de piloot uit het toestel gesleept voor het helemaal uitbrandde


  Maak melding
 29. Vliegtuig is neergestort maar de piloot overleefd het en vertoont geen lichamelijke verwondingen laatstaan brand wonden terwijl het vliegtuig uitgebrand is. Er klopt hier helemaal niks aan.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 30. Suriname begint met de dag meer op Columbia te lijken.Maar ja ,bouta de original Escobar van Suriname heeft banden met de Farc en episodes zoals deze zijn verwachtbaar.


  Maak melding
 31. Is het wel een Braziliaan die daar ligt???

  Kan ook een Venezolaan zij, maar ook een Nickeriaan de foto sluit niets uit en de identiteit is nog niet vastgesteld.

  Tot nog toe lees ik alleen maar: het vermoeden dit, het vermoeden dat.
  Een vliegtuig overspuiten en het nummer kopiëren in de wereld is normaal dus


  Maak melding
 32. Jammer, de voedsel pakketten komen nu te laat aan😂, wel vreemd de piloot heeft helemaal geen verwondingen, volgens mij is weer een verhaal voor in het duister


  Maak melding
 33. Als men iets breder naar het gebied kijkt ziet men iets verder een gebied waar een Cesena kan landen.
  Het vliegtuig is weggestopt nadat de kostbare lading in veiligheid gebracht is. Wat we hier zien is een mislukte poging bewijs te laten verdwijnen.


  Maak melding
 34. de plek waar die man ligt, is netjes schoon geharkt en dus lijkt het gewoon nep..

  die lijkt gewoon op een indiaan van het soort ddb..


  Maak melding
 35. Het zal wel aan mij liggen maar als je de foto’s bekijkt, dan lijkt het mij niet onwaarschijnlijk dat het vliegtuigje de landing (als dat al wel de bedoeling zou zijn geweest) te vroeg heeft ingezet en een spoor door de bomen/struiken heeft getrokken en toen met zijn neus de grond heeft geraakt waarbij de piloot gelanceerd is! Dit alles los van het feit wat het vliegtuig daar deed en wat zijn vracht wel of niet was.
  Verder vindt ik het nog steeds stuitend dat men geen enkel eerbied heeft voor (eventuele) nabestaanden. Het slachtoffer is ook iemands zoon, man, vader, broer etc. Het minste dat men kon doen was het slachtoffer afdekken.


  Maak melding
 36. astaman , die zelfde behandeling wat jij hier schets moeten ook die figuren van de eerste uur de groep van 16 hier krijgen..
  zet hem op..


  Maak melding
 37. ik hoor menigeen zeggen voor wie de lading gweest is,dat is opzich al gevaarlyk want dan ben je getuigen.
  wy doen allemaal als of men niet door heefd datin ons land meerdere cartellen bestaan
  dit was nou ,een vliegtuig die toevallig neerstort vraag je af hoeveel zullen het dagelyks zyn die ongezien binenvliegen en vertrekken .er is een serieus probleem in onze luchtruim


  Maak melding
 38. ik hoop niet dat djakkie van de rechterlijke macht is .want dan zouden heel veel mensen ten oprechte opgesloten zijn …..die man zo sarcastisch beoordelen…….want “rbrown” is gewoon een doorsnee levensgetiendende surinamer op een fiiets die volgens mij nooit op in een vliegtuig is gestapt …..ken die man persoonlijk.


  Maak melding
 39. @@Bigbrother##
  Bedankt voor je eerlijke opmerking.

  Over @Rbrown
  Er is een vete tussen hem en mij uit het verleden. Hij leest niet al mijn collums maar beticht mij van partijdigheid en niet juiste weergave over bevolkingsgroepen.
  Dus heb ik hem hierop gewezen met verwijzing naar mijn collums. Heb toen expliciet een reactie van hem gevraagd.
  Niets gehoord, daarna hem weer herinnert en tot heden geen reactie. Dan ben je niet meer geloofwaardig en woont in nederland en doet alsof hij in Sur woont.


  Maak melding
 40. Ongelooflijk dat ons systeem …niet in staat is om dit te kunnen waarnemen…..nou USA…we wachten op jullie bezoek…do watt you have to do ….free us..


  Maak melding
 41. De grote vraag is waar die drugslading gebleven is. Het zou mij niet verbazen als die lading is opgeslagen te broko baka (buitenplaats van de veroordeelde drugscrimineel DiDiBri/bouta).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES