zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameVHP slaat vleugels uit naar Apoera in West Suriname

VHP slaat vleugels uit naar Apoera in West Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De VHP slaat haar vleugels uit naar Apoera. Afgelopen weekend heeft de partij een vergadering gehouden op Apoera, welke zeer goed was bezocht. Deze vergadering was veel eerder gepland maar aangezien de president van Suriname tegen die tijd ook daar aanwezig zou zijn, heeft de partij uit respect voor het instituut van de president haar vergadering verschoven naar vrijdag 26 april.

VHP voorzitter Chan Santokhi zei tijdens de vergadering dat de VHP, de president de gelegenheid had gegeven, om ongestoord met de bewoners te kunnen vergaderen en zaken die nodig zijn, in orde te maken. In feite heeft de Orange movement, druk uitgeoefend op de president om naar Apoera af te reizen. Bijkans 9 jaar lang hadden de bewoners president Bouterse op Apoera niet gezien. Overal waar de Orange movement haar vleugels uitslaat komt deze regering dan eindelijk in actie.

De Oranje partij was zeer ingenomen met de goede opkomst op Apoera, naast kapitein Carlo Lewis waren ook de dorpshoofden van Washabo en Section ook aanwezig. Kapitein Lewis heeft de VHP verwelkomd en de partij gevraagd te helpen bij het oplossen van het grondenrechtenvraagstuk. Hij zei bijzonder ingenomen te zijn met de komst van de Oranje partij. Hij riep de dorpelingen op om kennis te nemen van de boodschap die gebracht wordt en daarna een eigen keuze te maken.

De mensen van Apoera willen graag ontwikkeling en een goede toekomst voor hun kinderen, dat bleek  uit verschillende toespraken. De bewoners willen zekerheden, het erkennen van de grondenrechten is van eminent belang. Op Apoera is er een kern geïnstalleerd door VHP voorzitter Chan Santokhi. Deze kern staat onder leiding van Marciano Young, hij wordt geassisteerd door Josta Lewis.

Marciano Young gaf aan dat met deze vergadering een begin is gemaakt met de positieve verandering voor het ressort Kabalebo. Hij stelde dat er drastische veranderingen zullen komen en dat niet geaccepteerd zal worden dat er lukraak maar gronden worden uitgegeven. Voorzitter Santokhi en Marciano Young kregen tijdens hun speeches veel bijval van de enthousiaste aanwezigen.

VHP voorzitter Chan Santokhi heeft diverse organisaties uitgenodigd om met de VHP te komen praten over het uitvoeren van microprojecten. Deze projecten worden landelijk uitgevoerd om gezinnen weerbaar te maken. Santokhi heeft toegezegd dat op verzoek van de lokale bevolking een bakkerij zal worden opgezet in Apoera. Deze toezegging is met luid applaus begroet. De VHP-delegatie blijft overnachten in West Suriname. Op zaterdag 27 april was er een vergadering gepland in Washabo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

39 REACTIES
 1. Het is te hopen dat als ze de verkiezing winnen, dar ze dan ook weer over langs gaan om hun beloftes waar te maken.
  Bouta is sowieso NIET het antwoord, dat ziet een blinde zelfs nog. Maar VHP wel? Hmm…

  Jammer dat er niet een geheel frisse partij is zonder “oude bekenden”. Echte keus is er mijn inziens niet!


  Maak melding
 2. De VHP doet goede verrichtingen. De boodschap is doorgedrongen. Een beweging die van oorsprong puur op etnische basis samengesteld was, is nu veranderd ten goede. Enige kanttekeningen. Het Grondenrechten vraagstuk bestaat sinds jaar en dag. De Frontregering destijds heeft ook niets eraan gedaan. Volgens de woorden van minister Dikan zal er invulling hieraan gegeven worden. Voor het einde van het jaar. Ik ben benieuwd of dat uitkomt. De Inheemsen en Marrons hebben er recht op. De regering moet hen faciliteren. Tegelijkertijd blijft Suriname wel Suriname. De Inheemsen en Marrons moeten dat wel beseffen. Stippel nu maar dat demarcatie gebied uit.


  Maak melding
 3. De VHP manifesteert zich de laatste tijd als een nationale partij. De binnenlandse bewoners worden op grote schaal opgezocht. Uiteraard het goed recht van de partij. Ik ben wel benieuwd als er iets van deze benadering overblijft indien de VHP de verkiezingen van 2020 zou winnen. Het is dan te hopen dat functies en banen niet alleen aan mensen uit de eigen groep worden gegund en dat de huidige nationale benadering in stand blijft. In het verleden is het wel eens anders geweest.


  Maak melding
 4. Een goed begin. Geen grote dingen beloven maar kleine en dan ze ook uitvoeren of laten uitvoeren. Loze beloften en beloften van uit grootheidswaan hebben we vanuit de NDP genoeg gehad.

  Fijn zou zijn als dit soort projecten na een tijd politiek ontstijgend zouden worden. Dit door het initiëren van dit soort klein schalige projecten en het helpen realiseren van samen met de bevolking structureel een taak te maken van de overheid.

  Er is een ministerie van Regionale ontwikkelinng maar buiten af en toe een kreet uit hun slaap zie je niets zinnigs uitkomen. De politiek zou deze ministerie voor het initiëren en begeleiden van de uitvoer kunnen benutten.

  Een beetje de mentaliteit van de vroegere etnische basis van de VHP zoals hard werken, sober leven om te kunnen investeren en produceren verspreiden kan geen kwaad.

  Gelukkig dat de VHP de mensen geen vissen geeft maar leert vissen.

  Op eigen benen staan. Daar zou de NDP van kunnen leren met hun loze beloften en paketten cultuur.


  Maak melding
 5. Het doet mij verwonderen dat een politieke partij een bakkerij moet opzetten,
  er zijn toch wel ondernemers die dit kunnen doen. Veel te veel mensen leunen op
  de overheid en nemen zelf geen initiatieven. Zo worden mensen nooit zelfstandig en
  leren niet om voor zichzelf te zorgen.


  Maak melding
 6. Kijk, dit is in mijn ogen het grootste verschil tussen Santokhi en Bouterse. Bouterse schenkt voedselpakketten in de hoop dat de mensen op hem zullen (blijven) stemmen. Ook denkt hij zo de mensen van hem afhankelijk te maken zodat ze monddood worden gemaakt. Domme mensen, en die zijn er heel veel in Suriname, zullen denken dat Bouterse en zijn Beweging het beste voor heeft met deze mensen. In werkelijkheid wordt hen vooruitgang ontzegd. Dan Santokhi. Uit zijn daden blijkt dat deze man een intellectueel is. Neen hij strooit niet met voedselpakketten maat leert mensen om zelfvoorzienend zijn; mensen moeten voor zichzelf kunnen zorgen en zo kweek je dan weer (eigen) waardering en tel je mee in de samenleving. Santokhi laat zien hoe je een land tot ontwikkeling kunt brengen door niet overal de handen op te houden maar door juist de handen uit de mouwen te steken.


  Maak melding
 7. De oranje movement spreid zijn tentakels als een octopus. Oude versleten tijgers zonder tanden, dierentuinhouders, vissers en ook fitte tijgers sidderen op hun grondvestten. Go Orange Go, Go for Change and development. Als een kleine kind s’ ochtend opstaat en opzoek gaat naar melk en geen melk vind begint hij te huilen. De moeder stelt het kind gerust, niet huilen mijn kind het is de NDP die jou melk gestolen heeft en je teruggeeft in de vorm van poeder.Wacht op je pakket, daar zit poedermelk in van poedergeld!


  Maak melding
 8. Ik vind het prima voor welke politieke partij dan ook als de boodschappen duidelijk en helder bij de aanstaande electoraat terecht komen, MAAR nakomen op de gemaakte afspraken was altijd een RAMP. Het is hun goed recht om nu al met eisen te komen desnoods met kasaba brede bakkerij of een casiri fabriek over de brug te komen. Let op ! Dat in west Suriname een witte steenkool centrale opgezet kan worden, waarbij de inheemsen tot op de grens met Brazilië recht op hebben en een deel daarvan geëxporteerd kan worden naar Guyana . Een zeer milieu vriendelijk energie. Dit moeten ze aan de NDP opeisen om het te doen en niet denken alleen aan staats roof !!!


  Maak melding
 9. Allemaal slap gelul van zowel VHP als NDP. Dit is ook puur stemmetjes winnen. Loze beloften en na de verkiezingen doen ze geen ene moer voor deze mensen. Ineens zijn de mensen in het binnenland belangrijk voor ze eerder niet. Ik hoop dat dat de mensen niet in die loze beloften trappen. Let op na de verkiezingen zijn ze deze mensen alweer vergeten. Ik noem het politieke omkoperij. En dan die hypocriete reacties hier op waterkant die met de wind mee waaien. Altijd negatieve reacties over deze binnenlandse bewoners en nu ineens een ommezwaai. Fuck that shit.


  Maak melding
 10. @Forza,

  Men moet eerst de wegen kennen en daarna kan men zelfstandig aan de slag.
  De VHP gaat het goed doen in de verkiezing. De NDP heeft een harde kern dat garant staat voor zo’n 10 zetels. De HP heeft een basis voor 8 zetels. Om de rest van de zetels moet flink gevochten worden door de diverse partijen.


  Maak melding
 11. Leuke trip als het gratis is. We weten allemaal dat het verhaaltjes zijn. Nadien zien de mensen niemand meer. NF heeft hetzelfde gedaan. Bouterse kent het binnenland nog maar velen kennen alleen de distrikten. Para als ze nr zandereij/kreek gaan. Sarramacca en nickerie en coronie als ze passeren.


  Maak melding
 12. President Zuid-Afrika: 25 jaar na apartheid zijn we nóg geen vrije natie
  Precies 25 jaar na de eerste democratische post-apartheid verkiezingen in Zuid-Afrika kan de bevolking nog steeds “niet vrij zijn”. Dit vanwege de armoede, werkloosheid en corruptie die het land teisteren. Deze weinig hoopgevende boodschap verkondigde de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa vandaag.

  Buitenlandredactie 27-04-19, 16:41 Laatste update: 16:43
  1
  1
  ,,We zijn hier samengekomen om de dag te vieren waarop we onze vrijheid hebben herwonnen”, zei Ramaphosa tijdens een toespraak in Makhanda (voorheen Grahamstown), een stad in het zuiden van het land.

  Op 27 april 1994 werden de eerste democratische verkiezingen gehouden in Zuid-Afrika. Voor de eerste keer stemde de zwarte bevolking, die driekwart van de totale populatie van Zuid-Afrika vertegenwoordigt, en kwam en er een einde aan drie eeuwen blanke heerschappij en het apartheidsregime dat sinds 1948 aan de macht was.

  ,,We herinneren ons het moment waarop we voor de eerste keer in ons leven een kruisje mochten zetten op een stembiljet”, zei Cyril Ramaphosa ter nagedachtenis aan Nelson Mandela. Hij was de held van de anti-apartheidsstrijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) en werd in 1994 gekozen als eerste zwarte president van Zuid-Afrika.

  ,,We kunnen echter geen vrije natie zijn als zoveel mensen nog steeds in armoede leven (…), niet genoeg te eten hebben, geen dak boven hun hoofd hebben dat de naam dak waardig is, geen toegang hebben tot hoogwaardige gezondheidsdiensten én niet de mogelijkheid hebben om in hun levensonderhoud te voorzien’’, sprak Ramaphosa, sinds eind vorig jaar tevens voorzitter van het ANC.

  “We kunnen geen vrije natie zijn zolang de fondsen die bestemd zijn voor de armen worden verspild, gestolen of kwijtraken … zolang er corruptie is in ons land”, voegde de president eraan toe.

  Zuma
  Cyril Ramaphosa volgde in 2018 Jacob Zuma op als president. Zuma moest aftreden vanwege corruptieschandalen waarin hij is verwikkeld.

  “Nu we 25 jaar democratie vieren, moeten we onze krachten bundelen zodat alle Zuid-Afrikanen kunnen genieten van de economische en sociale voordelen van vrijheid,” zei het staatshoofd.

  Armoede
  Ondanks de opkomst van een middenklasse in Zuid-Afrika, de leidende economische macht van het Afrikaanse continent, leeft 20 procent van de zwarte huishoudens in extreme armoede. Bij blanke huishoudens is dat slechts 2,9 procent volgens het Zuid-Afrikaanse Instituut voor rassenbetrekkingen.

  De werkloosheid in Zuid-Afrika bedraagt momenteel 27 procent van de beroepsbevolking tegenover 20 procent in 1994.

  LAAT AUB DIT EEN WIJZE LES ZIJN VOOR DE INWONERS VAN SURINAME. EEN AFRO KAN NOOIT EEN LAND TOT BLOEI BRENGEN. DE FEITEN LIEGEN ER NIET OM. !


  Maak melding
 13. @Kankantistraat,

  Suriname bestaat uit meerdere bevolkingsgroepen. Daar moet je het mee doen. Ze hebben allemaal elkaar nodig. Er is geen andere weg. De ene bevolkingsgroep is goed in een bepaald opzicht en de andere heeft andere technieken.Net zoals man en vrouw en zo vul je elkaar aan. Jij leert me wat en ik leer je wat. Zo maken we er een geheel van.


  Maak melding
 14. Oh,de ndp is bang voor de vhp.Ze stalken de vhp overal waar ze van plan zijn te gaan.Go vhp go,bereik een ieder en leg ze uit dat de vhp staat voor welvaart en ontwikkeling voor een ieder

  Bouta is daar om stemmen te kopen, de verkiezingen naderen en hij laat het vergeten deel zijn kop zien met de hoop ze om te kopen.
  Wees wijs en slim mensen van Apoera…laat je niet meer misleiden door duivel bouta…


  Maak melding
 15. VHP slaat vleugels uit. Pas op dat ze die vleugels niet afknippen of die veren niet los trekken.
  In 1972 (verkiezing 1973) had de VHP van Lachmon ook flink geïnvesteerd in het binnenland. De djoeka’s waren vol lof, ze zouden allemaal stemmen op de VHP. Maar na de buit te hebben binnengehaald, hebben ze massaal op de NPK (de Neegherfront van destijds) gestemd. Want ze zouden onafhankelijkheid krijgen en er zouden gouden tijden aanbreken. Onafhankelijkheid betekende voor de neeghers niks doen, alles komt aanwaaien.
  Het resultaat is een ieder bekend. VHP verloor, Neegherfront won, onafhankelijkheid werd dmv omkoping doorgedrukt, onzinnige Apoera projekt werd begonnen, Aaron wilde per sé een leger (was hem afgeraden door Den Uyl) maar kon de militairen niet in de hand houden, een coup volgde, mensen werden doodgeschoten en gemarteld, Ingiboi wierp zich op als leider en schakelde concurrenten uit, ongelofelijke zelfverrijking volgde, Ingibaas bracht land financieel naar de afgrond, de racist Venetiaan kreeg het heft in handen, haalde massaal Chinezen en Haïtianen het land binnen, werd verslagen door een luie bevolking, Ingibaas had intussen veel blikken Bruine Bonen ingekocht, begon ook de handel van paracetamolpoeder, duizenden kilo’s tegelijk, gaf zichzelf amnestie mbv de onbetrouwbare Somohardleers, deed alle resources van het land in de uitverkoop, peuterde overal leningen los, benoemde MBOérs (filiaalmanagers) tot Staatsadviseurs, kan nooit meer dan 3 pagina’s rapporten lezen als er geen erotische foto bij staat, weet dus van niets in details, koopt politici van de oppositie om, heeft de ambtenarij verzwakt met massaal bijna-alfabeten in te lijven, knoopt relaties aan met landen die niets te bieden hebben, heeft z’n familie op allerlei key posities geplaatst, heeft z’n kont geplakt aan de regeringsstoel. Alleen een laserbrander kan hem nog van die stoel los maken.
  Conclusie: een vloek hoef je niet uit te nodigen. Het komt vanzelf uit de lucht vallen en als je geen verstand en weerstand hebt als bevolking, ga je eraan.


  Maak melding
 16. Habi Bullah 29 april 2019 at 12:13

  Geweldige reactie met de juiste conclusie ! Natuurlijk zullen weer Afro sujetten als Afiba en Pakiratigri er als de kippen bij zijn om jouw reactie met krachttermen onderuit te halen. Feiten liegen nooit tenzij je de waarheid nooit wilt onderkennen. De geschiedenis van Suriname laat zien dat het land door een bevolkingsgroep leeggeroofd is en tot de bedelstaaf is veroordeeld. We moeten mensen uit China, Brazilië, Haiti naar Suriname overkomen om voor ons te werken want de Suriname is van nature zo lui als een luie pop !


  Maak melding
 17. pakiratigri 29 april 2019 at 12:00
  @Kankantistraat,

  Suriname bestaat uit meerdere bevolkingsgroepen. Daar moet je het mee doen. Ze hebben allemaal elkaar nodig. Er is geen andere weg. De ene bevolkingsgroep is goed in een bepaald opzicht en de andere heeft andere technieken.Net zoals man en vrouw en zo vul je elkaar aan. Jij leert me wat en ik leer je wat. Zo maken we er een geheel van.

  De Afro Surinamers zal nooit samen willen werken met Aziaten maar wel van hun profiteren. Het zijn parasieten.


  Maak melding
 18. @Kankantistraat,

  Hoe meer jij praat, hoe langer jij laat zien dat je geen Surinamer bent. Dus, je verraadt jezelf keer op keer. Want je voelt geen verbondenheid. Je kweekt afstand tussen de diverse bevolkingsgroepen. Dat is mijn punt. Let daarop!


  Maak melding
 19. Het ligt aan de bevolking om te kiezen tussen een moordenaar als lijder,zijn corrupte en criminele gang of kiezen voor Santokhi,een man van wet en recht.
  Wat willen de surinamers?A…Gratis pakket voor je stem aan een moordenaarB.. of het land helpen opbouwen voor een beter toekomst zonder de hand op te houden in Ocer?
  Kies voor alternatief B mensen en je zal trots op je zelf zijn dat je het land hebt helpen opbouwen.Bouta heeft ons land kapot gemaakt.
  Win je zelfrespect terug mensen!


  Maak melding
 20. De Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) is er overal in Suriname aanwezig, van Noord – Zuid, Oost -West

  Surinamers sluit u massaal aan bij de kernen van de VHP in uw buurt en gaat u allemaal stemmen op 25 mei 2020 op de dr-, rr- en DNA-leden van de VHP bij de Algemene Verkiezingen van de DNA van Suriname.

  De VHP gaat voor 28 en meer zetels voor de DNA van Suriname. Iedere stem telt. U zult naar de stembureau moeten gaan om te stemmen voor de verandering en de goede koers om hoog van Suriname.

  Kiezer van Suriname, Surinaamse kiezers

  kiezers van Suriname ( van Noord – Zuid, van Oost – West) in Suriname:
  – denkt u rationeel,
  – denk logisch,
  – wees kritisch,

  neem het besluit om massaal op de Verenigde HervormingsPartij ( VHP) te stemmen bij de Algemene Verkiezingen van Suriname voor de DNA van 25 mei 2020.

  Stemt u daarom op 25 mei 2020 massaal op de VHP voor een andere koers, de weg omhoog voor uw (klein)kids, uw zelf en voor de republiek Suriname, ook internationaal.

  Leve:
  – het bestuur van de Verenigde HervormingsPartij (VHP), The Orange Movement
  – Chandrikaperkash Santohki (CS),
  – meer dan driekwart van het totaal aantal keizers die verandering in Suriname wilt hebben en voor de VHP gaan stemmen in 2020.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  CS4Pres!

  We Are The Champions My Friends
  Hup VHP Hup!

  We Zijn Niet Te Stoppen, We Kopen Boven Aan op 26 mei 2020

  We Got The whole Country In Our Hand,

  Hand In Hand Kameraden, Hand In Hand Met De VHP!
  Geen Woorden Maar Daden, Stem Massaal Op de VHP!
  VHP Op weg Naar De Lands Cup!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 21. pakiratigri 29 april 2019 at 12:36
  @Kankantistraat,

  Hoe meer jij praat, hoe langer jij laat zien dat je geen Surinamer bent. Dus, je verraadt jezelf keer op keer. Want je voelt geen verbondenheid. Je kweekt afstand tussen de diverse bevolkingsgroepen. Dat is mijn punt. Let daarop!

  En waar woon je dan ? Geloof mij maar je woont overal maar NIET in Suriname. Ik ken jouw soort overschreeuwers wel. Zogenaamd doe je alsof je in hart en nieren om de goede zaak vecht maar wel liever van een veilige afstand vanwaar je al je stronterij uiten kan. Zo kunnen velen zich verbonden voelen met Suriname. Man, ga terug naar Suriname en ga in dat land je kaolo land zorgen uiten.


  Maak melding
 22. Wendy 29 april 2019 at 13:48
  Een spreekwoord is: Vertrouw de Grieken niet, ook al komen ze met geschenken.

  Nog nooit van zo een spreekwoord gehoord. Zelf verzonnen ? De Grieken zijn niet te vertrouwen maar geldt dit ook niet voor jouw volk ?


  Maak melding
 23. Hoho @Kankantistraat,

  Je bent precies daar waar ik je wil hebben. Een beetje triggeren en je verliest je verstand. Kan jij niet beter? De vallen die ik uitzet werken perfect. Pakiratigri heeft meer dan genoeg gedaan voor zijn land. Wie weet, ooit in de toekomst weer. Maar, jij bent zwak en begint te vloeken. Niet doen!.


  Maak melding
 24. pakiratigri 29 april 2019 at 14:27
  Hoho @Kankantistraat,

  Je bent precies daar waar ik je wil hebben. Een beetje triggeren en je verliest je verstand. Kan jij niet beter? De vallen die ik uitzet werken perfect. Pakiratigri heeft meer dan genoeg gedaan voor zijn land. Wie weet, ooit in de toekomst weer. Maar, jij bent zwak en begint te vloeken. Niet doen!.

  Je bent een vuilak hoor maar wees op je hoede ik heb. jouw spelletjes snel door en prik er doorheen. Je placht intelligent over te komen maar in werkelijkheid ben je de zwakste schakel in deze klas. Je bent zo voorspelbaar met je pro Bouterse houding (jouw goed recht) maar kom mensen die niets van een massamoordenaar en een drugscrimineel moeten hebben hen voor zwak uitmaken. Bij gebrek aan argumenten laat je zien dat je totaal gene knip voor de neus waard bent. Heb ik het juist dat je niet in Suriname woont maar dat je wel doet alsof je wel daar woont ?


  Maak melding
 25. Jij spoort niet @Kankanti,

  Je laat je te snel lezen. Jij geeft toch af op donkere mensen? Doe je dat niet en zoek je een weg van verbondenheid, heb je geen probleem met mij. Anders wel. Het zijn de eigen woorden die je gebruikt, en ik, die vervolgens gaat genereren. Ik confronteer je met je eigen hatelijke opmerkingen. Stop je daarmee, dan is het goed. Doe je het niet, heb je een probleem met pakiratigri. Kies maar zelf.


  Maak melding
 26. Ik zie in Suriname alleen maar donkere mensen die veel pittige worst ete. Sjesus wat een pepers vrete die Suries, zelfs op een kolere broodje smere ze dat spul alsof of et boter is jasses!


  Maak melding
 27. @Mix Chick,

  Wat bedoel je?
  Dat je van gemengd bloed bent of een man en vrouw ineen (travestiet)?
  Als je van gemengd bloed bent, welke bloed heb je dan,
  – zwart met blank
  – zwart met Hindoestaan
  – Hindoestaan met blank
  – anders

  Mijn gok is: zwart met Hindoestaan.
  Ben benieuwd.


  Maak melding
 28. V. H. P.
  Er is een stigma en mensen proberen steeds weer een etiket te plakken op het voorhoofd van de VHP. Oude politiek en weet ik veel, maar Orange Movement is een partij geworden van deze tijdgeest. De tijdgeest toen was anders. Zie de voorzitters van PL en zelfs de NDP. Oude garde en ze willen maar niet loslaten. De VHP heeft en met name de huidige voorzitter Dhr. Chan Santhokie heeft de omschakeling kunnen plegen van etnische naar een nationale politieke partij. En mensen die denken dat de omschakeling niet past binnen de huidige politiekvoering, die verlaten de partij, maar die groep is te verwaarlozen want die groep van mensen horen gewoon niet thuis binnen de huidige configuratie en de ideologie van de partij.
  Gaat u zo door voorzitter and be the change.


  Maak melding
 29. djoekie
  29 april 2019 at 16:39
  Go soet a pepre in you mars, you dong kuhlie. Liever een dong kuhlie dan een rovende stelende zwarte aap. Mee eens ?


  Maak melding
 30. Hey mixje houw je ook van dikke vette worst. Ben nog een paar weke op vakantie in Suriname hoor 😉. Zie je misschien wel bij ’t Vat.


  Maak melding
 31. Als ik sommige reacties lees verwonderd het me niets dat Suriname zo’n zooitje is. Lekker op elkaar schelden, wordt Suriname echt beter van. Top hoor!


  Maak melding
 32. @ Habi Bullah en Kakantriestraat,

  Lachmon heeft in de jaren 70 het binnenland in de watten gelegd, de marrons kregen gratis electra, buitenboordmotoren, voedselpakketten, brandstof, zinkplaten, landbouwmachines enzzzz.

  Toen kwam de raciale partij de NPS in het binnenland met raciale politieke strategie: Hij zei tegen de Marrons”: Suma kier Abaisa? Gaan jullie op die koelies stemmen die Abaisa heeft doodgeschoten !!!
  Toen gingen al die marrons overstag ze hebben op de NPS gestemd met alle gevolgen van dien.
  Ze lijder liever honger dan dat ze ontwikkeling willen !!!

  Het is een feit, deze groep is, en zal altijd onbetrouwbaar zijn, het zijn parasieten puur sang.
  Raciale politiek wordt ook door de NDP bedreven openlijk, luister maar naar limbo de zwarte Goebels openlijk wordt in zijn radio programma kenbaar gemaakt: Oen no wang gratwirie president ini sranang oftwel wij willen geen gladharigen president in Suriname !!!


  Maak melding
 33. katachtigen, achterbakse dieren, straatkatten die vanonder auto’s honden uitdagen en dan een klap over de neus proberen te geven. totdar er een Pitbul of andere terrierachtige ze een keer flink te grazen neemt, net zoals tijgers die in de rug aanvallen ook door Rhodesien Ridgebacks de nek gebroken kan worden, of vermorzeld door een olifant, je kunt nog ze sneaky proberen te boel uit te lokken je meester ontkom je niet aan, Dit de verstaander die de schoen aan kan trekken, achterbaks paars sujet


  Maak melding
 34. Mi sjie baka wan sma nomo poti sani ondro moro neng. Denki sma law. Te luku bun kan sjie 1 san e pley tak a a neng disi neng dati. Alla malla wan sma nomo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES