Suriname participeert aan ‘ExpoCaribe 2019’

5
Suriname participeert aan 'ExpoCaribe 2019'

Het Surinaamse ministerie van Handel, Industrie en Toerisme zal een handelsmissie samenstellen voor deelname aan het “ExpoCaribe 2019” evenement. Dit op uitnodiging van het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s van de People’s Power van Santiago en Cuba, Granma, Holguin, Las Tunas, Guantánamo en Camagüey Provinces. Het evenement zal gehouden wordt in het Heredia Cultural Complex in Santiago de Cuba van 19 tot en met 22 juni 2019.

Dit evenement biedt ondernemers uit de Caribische regio de mogelijkheid om hun producten en diensten ten toon te stellen en te promoten. Verder biedt dit evenement de ondernemers de gelegenheid om van gedachten te wisselen, hoe zij de commerciële kansen in de verschillende sectoren van de Cubaanse en Caribische economie kunnen vergemakkelijken, het bevorderen en diversifiëren van handelsbetrekkingen, alsook de samenwerking ten behoeve van economische ontwikkeling en een grotere integratie van Caribische economieën.

Ondernemers, die hun exportklare goederen en diensten tijdens dit evenement wensen te exposeren en mogelijke handelsbetrekkingen wensen op te bouwen met potentiële partners, worden in de gelegenheid gesteld zich te laten informeren en wel op de eerste bijeenkomst die zal worden gehouden op maandag 29 april 2019 om 17.00 uur in de Vergaderzaal West van het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Registratie voor deelname aan de expo in Santiago kan tot uiterlijk dinsdag 30 april 2019.

5 REACTIES

 1. We gaan weer op reis,. Wedden dat er vanuit het ministerie we met een lading gaan niet met goederen maar ambtenaren en adviseurs die op vakantie moeten maar waar de staat SURINAME voor moet dokken.

  Als dit geen smet zou leveren op het geheel zou je verder zeggen een goed initiatief. Wie kan tegenstander zijn dat Suriname de mogelijkheid krijgt om geld binnen de regio gaat verdienen.

  Ik hoop dan ook dat er voldoende producenten van goederen zullen intekenen. Maar bovenal dat er producten zijn die de regio in onvoldoende mate produceert of nodig heeft. Waar Suriname aan kan voldoen.


  Maak melding

 2. “Ondernemers, die hun exportklare goederen en diensten tijdens dit evenement wensen te exposeren en mogelijke handelsbetrekkingen wensen op te bouwen met potentiële partners, worden in de gelegenheid gesteld zich te laten informeren”

  Maar wat kan men exporteren?


  Maak melding

 3. Hieronder staan ​​de 15 landen die in 2018 verantwoordelijk waren voor de meest waardevolle bananenexport.

  Ecuador: US € 28,7 mld (23,7% van de totale bananenexport)
  Filipijnen: € 1,3 mld (11,1%)
  Guatemala: € 1,3 mld (10,8%)
  Costa Rica: € 896 mln (7,6%)
  België: € 856,6 mln (7%)
  Colombia: € 775,9 mln (6,4%)
  Nederland: € 604,2 mln (5%)
  Verenigde Staten: € 398,1 mln (3,3%)
  Dominicaanse Republiek: € 327,4 mln (2,7%)
  Honduras: € 284,9 mln (2,3%)
  Panama: € 281,1 mln (2,3%)
  Mexico: € 232 mln (1,9%)
  Kameroen: € 218,7 mln (1,8%)
  Duitsland: €211,5 mln (1,7%)
  Ivoorkust: € 155,6 mln (1,3%)

  Waarom is Suriname er niet bij of levert cocaine meer geld op. De hierboven genoemde landen zien in ieder geval het nut van eerlijke teelt en export. Het is onze leider in Suriname veel aan gelegen om andere zaken te stimuleren in plaats van inspiratie te geven voor meer landbouw te stimuleren


  Maak melding

 4. Cuba heeft mooie vrouwe joh hé. Groot eiland, sigare, salsa, mojito’s, lekker ete, wat wil je nog meer joh


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.