Oprichten van moderne, digitale effectenbeurs voor Suriname

25
Banken in Suriname rekenen geen kosten meer bij opname en stortingen van SRD
Surinaams geld - SRD's uit Suriname.

OuroX, het Amerikaanse Financial Technology bedrijf, opgericht door Surinaamse ondernemers, heeft vorige week een intentieverklaring getekend met de Vereniging voor de Effectenhandel in Suriname (VvES), oftewel de huidige Suriname Stock Exchange. Dit met als doel het oprichten van een moderne, digitale effectenbeurs voor Suriname, zoals de Wet op de Kapitaalmarkt 2014 vereist.

Een digitale effectenbeurs zal een scala aan financiële instrumenten bieden aan de economie van Suriname. Dit faciliteert transparantie, efficiëntie en beter toezicht op de Kapitaal Markt. De tijd van enige afhankelijkheid van het aantrekken van kapitaal uit de leensfeer is voorbij.

Dit biedt niet alleen mogelijkheden voor klein, middel en grote ondernemingen, maar ook voor banken, beleggingsfondsen, pensioenfondsen en voor de overheid. Met de procedure voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen en toestemmingen van de monetaire autoriteiten is reeds een voortvarende aanvang gemaakt.

De digitale effectenbeurs van OuroX voor Suriname wordt gebouwd met ‘’state of the art’’ exchange software van het Amerikaanse FinTech moederbedrijf. Deze is gecreëerd door dezelfde ontwikkelaars als die van de toonaangevende Chicago Mercantile Exchange (CME). Via deze weg is de digitale Surinaamse effectenbeurs verzekerd van aansluiting op internationale kapitaalmarkten, alsook van het modernste op het gebied van internationale financial compliance.

25 REACTIES

 1. Niet doen, mensen. Dit zijn allemaal dingen die de rijke landen de arme landen opleggen om hen snel en makkelijk te kunnen controleren en manipuleren.
  We zien nu al dat digitalisatie enorme druk op de mensen legt omdat de werkgever wil dat jij nu veel meer moet presteren omdat jij nu over digitale middelen beschikt. Het resultaat is veel stress, burn outs, mensen die op hun tenen lopen.
  Begin er niet aan. Technologie is niet per sé slecht, maar heeft wel ongewenste gevolgen als het ondoordacht (zoals nu) wordt opgelegd.
  Digitalisering komt in de praktijk vaak neer op robotisering van de mens.


  Maak melding

 2. Niets mis mee

  Grote groepen Surinamers zijn gewoon in de stenen tijdperk blijven steken, zijn onderontwikkeld en kunnen dit soort zaken niet volgen en willen niet mee doen en meegaan met de grote gebeuren in de effecten wereld. Die grote stap is nu genomen, waardoor iedere Surinamer met wat geld ook kan instappen. Zij die het nog niet snappen, kunnen eerst een studie in volgen alvorens de risico te nemen. Gewoon heel klein beginnen en zien wat het oplevert.

  Het is beter dan zij die in bitcoints gestapt zijn en door oplichters nu de boot in zijn gegaan en hun geld kwijt zijn of een piramidenspel.

  Alles is aan te leren. Gewoon heel klein beginnen en zie hoe het verloopt en wat je ervan leert om er beter van te worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Ga eerlijk werken ipv proberen via speculatie rijk te worden. De arbeider werkt zich kapot en wie gaat er met de winst vandoor? De speculant, die toevallig wat geld over had voor belegging in aandelen. Het zijn deze mensen die de maatschappij ziek maken, die zorgen voor een enorme kloof tussen arm en rijk.


  Maak melding

 4. Komt er ook een effecte handel voor de worstverkopers, ik heb er veel zien staan. Die Suries die houwe wel van worst, maar is echt pittig joh, nie normaal gek.


  Maak melding

 5. @Koos,

  De ontwikkelde landen (niet alleen blanken, ook Japan, Korea en nu China) dringen hun systemen op aan iedereen in de wereld. Ze mikken op de hebzucht van de mensen, wetende dat als zij gaan roepen dat zij het zo goed hebben en dit hebben en dat hebben, dat anderen dat ook gaan willen hebben. Daarmee begint de ellende. Want dan moet een arm land zich gaan beginnen te gedragen als hen, hun spullen kopen, hun systemen overnemen en blijft er niks over van dat arme land.
  Het is wel degelijk een digitale kolonialisering. Heel goed van je opgemerkt!!


  Maak melding

 6. Je moet ook sensuele lippen hebben om aan die worst te likken. Er lopen heel veel vrouwen met dikke lippen.
  Ze loven de Heere niet ermee, maar happen worst ermee. Zo zielig.


  Maak melding

 7. Een of.andere koe of geitenschurk is weer subtiel racistisch bezig.
  Het zou wel weer DEW of Baiwa zijn, die zijn bacardi cola al achter de kiezen heeft.


  Maak melding

 8. @@Ronald##
  Ik ben eens met jou.

  Je zal alleen maar uitgebuit worden met dat systeem van beleggen. De constructies zijn zo ingewikkeld om voor de gewone man moeilijk is te begrijpen. Ze raken verzeilt in hun eigen complexiteitsfactor van beleggen, hoe kun je dan aan derden vertrouwen geven van geloofwaardigheid.


  Maak melding

 9. Je ken ook broodjes belegge met worst, paprika, kolere hete peper sambel en verse mayo. Afblusse met een Parbootje, lekkuh joh.


  Maak melding

 10. Ik heb mijn twijfels of Suriname hiervoor klaar is.
  Wie gaat er toezicht houden in het door en door corrupte land.
  Zoals zaken er nu aan toe gaan zou ik zeggen niet doen en laat het idee vooralsnog rusten.


  Maak melding

 11. EFFE TUSSEN NEUS en lippen door!

  HABI bullah ik groet,

  Sorry als ik zo overkom.

  IS nooit mijn insteek in het DEBAT.

  Ik hou wel in de gaten wat over tafel gaat en zal er altijd iets over zeggen.

  We willen kritische en meedenkende surinamers van alle pluimage, MAAR GEEN RACISTEN EN AWARIDOMRIS.


  Maak melding

 12. Nooit van gehoord van dit systeem sinds 2014, OF heeft het al die niet gefunctioneerd . Elk geval mijn laatste vraag : hoe geloof waardig is dit artikel ? Taboe begrippen za transparantie doken plotseling weer op. Ik heb mijn twijfels daarover!


  Maak melding

 13. @@Freddyyy##
  Het beste is via internet bankieren beleggen, rechtstreeks kunt handelen/beleggen op de Amsterdamse beurs en Amerikaanse beurs. Uiteraard moet je hiervoor kennis in huis hebben of opleiding hebben gevolgd.

  Ook op de Japanse, Chinese en Indiase Stok Exchange kun je terecht.

  @@Forza##
  Je hebt gelijk. Welke gewone surinamer heeft nog geld over om te beleggen. Voor de rijken wordt het al gedaan door de beurzen beleggers. Uiteraard ben je een vergoeding hiervoor verschuldigd.


  Maak melding

 14. Roy Kaikusi groenberg
  29 april 2019 at 16:15
  Een of.andere koe of geitenschurk is weer subtiel racistisch bezig.
  Het zou wel weer DEW of Baiwa zijn, die zijn bacardi cola al achter de kiezen heeft. En jij vuile vieze zwarte gorilla is niet racistisch bezig ? O typisch voor die zwarten schreeuwen altijd over discriminatie en racisme maar is zelf racistisch bezig. Heb je gelezen van dat groepje zwarten die in het zwembad in Duinrell een beetje de stoere aapjes wilden uithangen en door Marokkanen hardhandig het zwembad uit zijn verjaagd ? Deze Marokkanen verdienen een lintje hoor.


  Maak melding

 15. Van niets iets maken en veel verkoop van gebakken lucht, een aantal worden er beter van en veel veel minder, voor mij stinkt die hele financieele wereld en zit vol met aasgieren, voor mij zakken al die speculanten met grote ogen lekker ver in de stront, ben al gelukkig met wat ik heb


  Maak melding

 16. klinkt niet als een geweldig idee.
  trouwens, @forza je hoeft geen Surinamer te zijn om in surinaamse stockmarket te beleggen.
  je kunt wereldwijd beleggen via een broker. je hebt ook niet zoveel nodig om te beleggen.
  sommige brokers hebben geen minimum limiet “de giro”,andere wel $500 of $1500.

  en niet alle beleggingsvormen zijn speculatief(“obligaties en andere leningsvormen).
  aandelen in grote bedrijven(Microsoft,apple, Jonhnson & jonhson)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.