donderdag, december 7, 2023
HomeFotoOrganisatie AVD weigert te betalen voor schoonmaken na wandelmars Suriname

Organisatie AVD weigert te betalen voor schoonmaken na wandelmars Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Avond Vierdaagse in Suriname (AVD) is weer voorbij. Het event heeft heel wat mensen getrokken en daarmee ook heel wat afval veroorzaakt. De Surinaamse overheid heeft SRD 100.000 extra uitgetrokken voor het schoonmaken van de troep. De organisatie achter de AVD, de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), weigert mee te betalen aan deze extra kosten.

Elk jaar is er spra­ke van een enor­me troep en zwerf­vuil langs de we­gen en in de bin­nen­stad, zegt mi­nis­ter Pa­trick Pen­gel van Open­ba­re Wer­ken, Trans­port en Com­mu­ni­ca­tie. Zijn me­de­wer­kers zijn lan­ger dan vier da­gen be­zig om de om­ge­vin­g en we­gen schoon te ma­ken. Het ministerie had daarom aangeklopt bij de BVSS om een steentje bij te dragen.

De BVSS vindt dat de over­heid hun geen geld hier­voor kan vra­gen. “Het be­stuur heeft ook aan­ge­ge­ven, dat wij geen geld hier­voor heb­ben” zegt voor­zit­ter Purcey Oli­viei­ra tegen de Surinaamse krant Times of Suriname. Volgens hem be­taalt een bur­ger al in­schrijf­kos­ten om deel te ne­men aan de AVD en ook nog be­las­ting. “Het schoonmaken is in prin­ci­pe een rol van de over­heid, om­dat de over­heid juist de­ge­ne is die hier­aan meer ver­dient” aldus Oliveira.

Hij gaat bin­nen­kort weer met de dis­tricts­com­mis­sa­ris­sen en an­de­re ac­to­ren pra­ten over de­ze kwes­tie, aldus de krant.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

61 REACTIES
 1. En de meeste hebben het gedrag van apen en gooien alles wat ze niet verder in hun buik kunnen stoppen overal.

  Het resultaat was te zien daarna. Een bende van jewelste. Dit evenement kan liever de naam krijgen van vierdaagse a sociaal.

  Niet alleen het weg gooi gedrag maar ook het dans gedrag van de apen. Het leek gewoon paringsdans op straat. Als dit koeltoeroe is, vraag ik me af met welke beschavingsnormen de meeste van deze gasten zijn opgevoed.


  Maak melding

 2. Ik vind dat ze gelijk hebben, het is aan de overheid om te zorgen dat de straten worden schoongemaakt na dit soort evenementen. Tenzij de overheid in hun vergunningen voorwaarden opgenomen hebben dat de vervuiler i.c. de organisator voor de kosten opdraait. Dat zal ze wellicht niet gedaan hebben, kortzichtig als ze zijn. Ook zullen ze er niet op geattendeerd zijn door hun seki go, teki njang adviseurs. De meeste hebben slecht een vaardigheid en dat is met een vlag wapperen.

  De overheid moet ook niet zeuren. Ze kan het gemakkelijk betalen als we de vieste president mogen geloven uit de 200 miljard dollars die in Suriname zit in de grond. Ze moet alleen de krawasi pakken en de dansi mangs en oemas aansporen het uit de grond te halen. Uit hun zelf zo leert het koloniaal verleden doen ze het niet.

  In het uiterste geval komt ook binnenkort 75 miljoen dollars vrij bij I AM gold.

  Geld dus zat.


  Maak melding

 3. Surinamers zullen een keer moeten leren dat ze voor dit soort afval zelf hun eigen verantwoordelijkheid dragen.

  Als de organisatie, de toeschouwers langs de weg, de deelnemende groepen hun eigen afvalzakken meenemen en daar hun afval in doen en als deze vol is, dit aan de kant van de weg leggen of de toeschouwers langs de weg dit zelf naar huis meenemen kunnen ze hiermee het goede voorbeeld geven hoe het hoort. Oliveira hoort met de schoonmaak dienst van het land goede afspraken te maken hoe de deelnemende groepen met hun afval omgaan. Voorbeeld in vuilniszakken te stoppen en op bepaalde punten voor de vuilophaal neer te leggen.

  De toeschouwers langs de weg die niet op de juiste wijze met hun afval omgaan moeten flinke boetes van een speciaal door de overheid erkende en geüniformeerde dienstverlenende instantie krijgen e/o meegenomen worden. Deze overtreders kunnen dan ook direct worden ingezet om het afval op te ruimen. Hierdoor leren ze het met de harde hand hoe het hoort.

  Grote groepen Surinamers zijn smerige mensen die hun troep ook overal smijten in het openbaar.

  Wellicht dat de vuilophaaldienst in de toekomst ook deelneemt aan de wandelmars en de toeschouwers ook kunnen informeren hoe de deelnemers ook kunnen met hun eigen afval moeten opruimen moeten omgaan.

  De avond 4 daagse heeft meer van een met de heupen en billen schudden contest dan met een wandelmars.

  Zie de kostuums
  – geen sportkleding waaraan men in deelneemt,
  – geen wandelschoenen, die men hiervoor zou moeten aantrekken en behoorlijk mee kan lopen,
  – te veel herrie van muziekgroepen bij de deelnemende groepen,

  Wandelmars is echt iets anders dan hetgeen men in Suriname Avond Vierdaagse in Suriname (AVD) wandelmars noemt.

  Dit is gewoon poppenkast en geen wandelmars

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Al die poesjes waren op zoek naar warme worst. Carnaval is meestal een zuip, bloot en neukfestijn. Vergeleken met andere landen in de regio vind ik die Suri’s nog heel bescheiden.


  Maak melding

 5. De Surinamer geeft graag de schuld aan anderen want zelf is de Surinamer heilig. Het binnenland van Suriname is een vuilnisbelt veroorzaakt door Chinezen die geen oog voor hygiene hebben. Stonden langs de kant alleen Chinezen die de afvalberg veroorzaakt hebben of waren het vooral de zwarten die zich als beesten hebben gedragen ? Vorig jaar tijdens het WK voetbal in Rusland verrasten de Aziatische supporters en voetballers de wereld; na afloop van de wedstrijd werd het stadion en kleedkamers spik en span achtergelaten. Aan zo een mentaliteit kunnen de smerige Suris nooit aan tippen.


  Maak melding

 6. Dit laat voor de zoveelste keer zien, dat er een chronisch gebrek aan bewustwording ontbreekt. Let wel het zijn niet de kleintjes die ons milieu vervuilen, maar mensen die zich zogenaamd volwassen noemen. Hoe dan? De organisatoren van de wandelmars en de toeschouwers weten niet wat een prullenbak is. De boel vervuilen, komt niet ten goede voor ons stadsbeeld. Laten de toeristen weg blijven. Wanneer je varkens een schoon hok geef, zullen zij binnen no time dit vervuilen. Asociaal gedrag. Het lijkt heeft nuttig deze wandelmars 3 jaar te stoppen en eerst deze gasten te scholen over milieu vervuiling. Hou je land en stad schoon. Deze hele wandelmars is een grote vervuilde mars geworden. Stoppen hiermee, geeft meer ergernis dan plezier. Gedragsverandering zal een grote klus zijn. Boetes laten betalen voor milieu vervuiling.


  Maak melding

 7. De AVD schijnt tegenwoordig ook een toeristische attractie te zijn 😳. Schaamt men zich dan niet voor het gedrag en deze troep die er blijft liggen?

  Rotzooi / afval op straat na een festijn is niet aan Suriname of Surinamers gebonden. Dat zie je bijna overal ter wereld; mensen zijn over het algemeen, zeker als er drank in het spel is, slordig in het openbaar.

  Het verschil is wel, dat in een beschaafd land én de Overheid én de organiserenden, binnen 12 uur zorgen voor de schoonmaak.
  Draag je verantwoordelijkheid, denk aan de hygiëne en opruimen die troep.

  Volgend jaar gewoon geen vergunning meer en heropvoeden deze viezerikken.


  Maak melding

 8. De ” wintie wai lantie e pai ” mentaliteit valt moeilijk te doorbreken. Maar hoe je het ook wil bekijken, al is het linksom of rechtsom de organisatoren dienen ook hun verantwoordelijkheid te nemen en te dragen m.a.w. zij dienen ook een bijdrage te leveren in het opruimen van de troep.


  Maak melding

 9. Zullen ze straks bij verkiezingen ook ..de kosten gaan ophalen bij de deelnemers….mi gado…laat me raden….die 19.5 mil is nog niet terug….


  Maak melding

 10. Voor de verandering deze keer het wel eens met RobG, gewoon een eigen bijdrage van de organisatie eisen in het opruimen van de troep, en gewoon als voorwaarde stellen bij het verstrekken van de vergunning


  Maak melding

 11. BVSS moet aansprakelijk gesteld worden voor de gemaakte schoonmaakkosten want zij organiseren dat ding. Het kan niet dat de belastingbetalers moeten opdraaie voor dat varkens en apen gedrag van bepaalde figuren die hun vuil links en rechts smijten.
  Sowiezo heb ik niet veel op met de AVD want het bezorgt alleen maar overlast aan de verkeersdeelnemers die gebruik moeten maken van de wegen waar de AVD wandelaars over lopen.
  Voor mijn part mag die hele wandelmars voortaan gehouden worden in een voetbalstadion waardoor ze geen overlast meer bezorgen aan automobilisten. Laten ze daar maar rondjes gaan lopen en hun kont schudden.


  Maak melding

 12. @ Glenn, dat waren Jappaners die bij de laatste WK het voetbalstadion netjes hadden schoongemaakt. Er is geen groot verschil tussen jappaners en chinezen, de jappaners zijn over het algemeen vrij netjes en schoon terwijl de meeste chinezen dat absoluut niet zijn. Geloof ik kan het weten.


  Maak melding

 13. Die Jappe kenne wel netjes zijn maar heb je die purno en manga van ze gezien ech nie normaal joh. Ze hebben ook een ijzeren fallus festival kanamara matsuri daaro, misschien ook een idee voor die Suries. Die houwe toch van veel snoeze en rollebolle.
  Op het AVD waren de poeze ook nie mis joh


  Maak melding

 14. Ik vraag me af wat voor nut heeft dit AVD???lievr haden ze dat geld wat ze spene aan een bejaarde huis of weeshuis gegeven zou t wat beter zyn denk k.nu 100.000srd alleen voor schoonmaak???no mang wie houden we voor de gek met deze rotsoi dingns.ik zie geen enkel nut aan dit rotsoi avd hoor.liever haden ze 4dagen genomen om alle plastic en petflessn uit die goten te halen dan zou de stad niet zo onder water gaan.maar wie gaat dat doen?hahahaha.ik ga een 4daagse opruimings party organiseren kyken wie zich allemaal laat inschryven..


  Maak melding

 15. En ondertussen zwerft de achtergelaten troep van de wandelaars door de straten van stink stad Paramaribo. Surinamers houden van blingbling, maar van binnen zijn ze door en door verrot.


  Maak melding

 16. heel mooi dat velen van ons dit waarnemen,wy moeten met z,n allen een grote shoon maak ongernemen
  en DNA moet een wet maken dat de vervuiler betaald en de verbrander beboet of bestraft wordt
  wy hebben al een milleu ramp als het gaat om de hoeveelheidt Plastic in de natuur en ik vraag my af waneer stopt dit /ik vraag aan iedereen die dit leest HELP onze NATUUR want dat is onze beste BUUR


  Maak melding

 17. Er zullen altijd wel spelbrekers zijn die niet in hun zak willen gaan om geld uit te geven om troep op te ruimen. Daarom zal onze switi Sranang altijd vervuild blijven. Ik zag beelden vanuit NL Koningsdag werd gevierd hé, het moment dat de feestgangers vertrokken werd er gelijk schoongemaakt. En wat denk je de volgende dag leek alsof er helemaal geen feest was. Er hebben zelfs 2 tot 300 vrijwilligers zich aangemeld om te helpen schoonmaken en opruimen van die troep en zonder 1 cent voor te vragen en ze waren er trots op dat ze dat hadden gedaan. Zo moeten we het samen doen in onze switi Sranang. Maar nee hier in Su draait het allemaal om Geld….sari tori nanga oeng sranangsma De Goede te na hoor.


  Maak melding

 18. De binnenstad van Amsterdam weleens gezien na afloop van koniginnedag of Sodom en Go…uh ik bedoel Gaypride?! Overwegend witte mensen die ook alles op straat pleuren. Zodra er drank en feest is….
  Persoonlijk vind ik dat de overheid dit ingecalculeerd moest hebben en het voor hun rekening is. De straten hadden zelfs inmiddels al schoon moeten zijn daar!

  Maar ja, wat verwacht je van zo’n overheid?! Pfff…


  Maak melding

 19. @Glenn

  Zucht…gaan we weer over zwarten…
  Heb je de rivier de Ganges van India weleens gezien? Smerig is niet het juiste woord meer voor!!! HEEL de wereld spreekt er schande van!!!
  Google het maar en kom dan weer vinger wijzen!


  Maak melding

 20. Ik ben wel teleurgesteld in de Surinamer. Ik kom regelmatig op vakantie en de mentaliteit is niet zoveel veranderd. Nog steeds heb je mensen die vanuit de auto gewoon een blikje |Heineken uit het raam pleuren. Bigi bigi uma sma.Ik heb grote ruzie gehad. Mijn eigen kinderen moesten durven om afval op straat te gooien. Met grote mensen gaat dat moeilijker. En toch kun je die erop wijzen. Een keer heb ik heel hard op de rem getrapt en tot een bepaalde vrouw gesproken. Sindsdien was het probleem verholpen. Ruim gewoon je rommel op!


  Maak melding

 21. Miss Opinion, wel volledig en objectief blijven in je opinie, lees het bericht van Djado er nog maar eens op na, en dat opruimen geldt niet alleen voor Amsterdam maar voor alle steden en festivals, het is inderdaad een bende als de bezoekers het terrein of stad verlaten maar een paar uur later is alles opgeruimd of door de organisaties of door de gemeente en in rekening gebracht, maar zo snel mogelijk schoon achterlaten is wat er gebeurt


  Maak melding

 22. @Miss Opinion,

  Je loopt behoorlijk achter.
  Moeder Ganga is al op heel veel plaatsen behoorlijk schoongemaakt en het project loopt nog. Afgelopen Kumbh Mela, bezocht door zo’n 200 miljoen mensen, hebben velen na lange tijd weer een bad genomen in de rivier omdat het flink schoner is geworden. Zelfs buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders namen een duik in de Ganga.
  Er moet nog veel gedaan worden, maar men is hard op weg.


  Maak melding

 23. Miss Opinion 29 april 2019 at 08:18 Jouw reactie naar Glenn toe vind ik typerend voor Surinamers. Altijd maar met de vinder naar anderen wijzen en nooit zelf verantwoording durven te nemen. Ja, India en de Ganges is behoorlijk vervuild en zelfs smerig. Ik weet niet of heel de wereld er schande van spreekt. Jij in ieder geval wel en dus beperk ik mij tot jouw reactie. Vergeet niet dat honderden miljoenen mensen dagelijks een bad in de Ganges nemen. Dat zorgt voor een enorme toeloop van mensen en die zorgen inderdaad voor veel afval. Die worden ter plekke verbrand. Vergeet ook niet dat door de klimatologische verandering veel rivieren en delta’s vervuild zijn geraakt. Onlangs zag ik op de tv een uitzending over de rivier waar Jezus Johannes gedoopt zou hebben. Die rivier was bijna opgedroogd en vervuild. Het dopen van Christenen in die River werd dan ook sterk afgeraden. De rivier waarin Jezus zijn volgelingen gedoopt had werd neergezet als vervuild en gevaarlijk voor de volksgezondheid !

  Ik zie dat je moeite hebt met kritiek en dat is ook zo kenmerkend voor de Afro Suri. Die hebben overal lange tenen en klagen altijd over discriminatie. Velen weten wel waar de grootste racisten te vinden zijn.


  Maak melding

 24. Kondremangs,

  Waarom laten ze DiDiBri en die bejaarde sukkels van zijn kabinet hun eigen wandel ing mars lopen en die troep opruimen, die ze zelf veroorzaakt hebben?????? DiDiBri himself heeft zijn incontinentie luier tijdens de laatste dag op straat gegooid……….
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 25. Prima.Iedere organisatie moet haar eigen troep opruimen!!
  Als ze feesten kunnen organiseren moeten ze ook geld hebben om de boel op te ruimen.


  Maak melding

 26. Weer uit je hol gekropen @Habi Boeler?

  Vond je het leuk? Even het daglicht zien en ervan genieten? En nu weer in je hol terecht waar je thuishoort.Mars go boi! Voor deze keer ben je mijn honden te slim geweest.


  Maak melding

 27. En alsof dat niet genoeg is zal Pakiratigri jou een paar goede trappen nageven. Dit om je direct te dirigeren naar je hol. Misschien sla ik mijn klauwen in jouw rattensnuitje om je even mores te leren.


  Maak melding

 28. Hey boeler,

  Aan een pakiratigri kom je niet. Je bent vruchteloos bezig. Je bent nogal kwetsend bezig jegens een bepaalde bevolkingsgroep. Je bent dus fout bezig kleine rat die je bent. Hoe hebben mijn honden je niet opgemerkt? Maar die trap krijg je alsnog. Ik ben geen golfer maar heb wel in het verleden gevoetbald.Als ik tegen een bal trapte ging het precies waar ik wilde. Dus ,ik schop je naar en in het hol. Weer duisternis voor je. Blijf voorlopig daar.


  Maak melding

 29. Suriname is te vergelijken met een kind uit wat men noemt een goed gezin en die op latere leeftijd in verval raakt.Bun bun sma pikin loekoe san pesa nanga ing!


  Maak melding

 30. “Het be­stuur heeft ook aan­ge­ge­ven, dat wij geen geld hier­voor heb­ben” zegt voor­zit­ter Purcey Oli­viei­ra tegen de Surinaamse krant Times of Suriname. Volgens hem be­taalt een bur­ger al in­schrijf­kos­ten om deel te ne­men aan de AVD en ook nog be­las­ting.”

  wat een gelul over extra bijdragen voor opruimen. De mensen betalen belasting om mee te mogen doen aan de AVD. Wie int belasting?
  Zijn het de organisatoren.

  Hoeveel betalen de deelnemers aan hun Phagwafeest, het Nieuwjaarsfeest, de dag van de inheemsen en de rommel van de politieke partijen, Onafhankelheidsfeest en Keti-Koti Oud en Nieuw aan b.v. de Domineestraat, marathon van Suriname, Jaarbeurs etc.etc.???

  AVD is een geweldig evenement, het zorg niet alleen voor verbroedering maar ook voor sociale binding, zie maar hoe vaak dezelfde groepen meedoen. Dat lukt niet eens de politiek.
  Ook op bedrijfsniveau zorgt het voor solidariteit, verbetering van de samenwerking en mensen krijgen respect voor elkaar.

  Ik vind het een schande dat dat de overheid juist een organisatie met zoveel positieve kanten probeert leeg te plukken. En dat terwijl onze populisten president ook meeliep.

  Waarom hebben ze niet vooraf bekend gemaakt dat er schoonmaakkosten in rekening wordt gebracht? Dan had AVD rekening kunnen houden met de inschrijfkosten of de wandelmars af blazen.

  Ik vraag me af wie na een groot evenement een schone stad /deel van een stad heeft gezien.Het is de mens eigen om troep te maken (de goeie daar gelaten)
  Als ik zie hoe erg waterkant.net wordt vervuilt met aller onzin postings kan ik de vervuilers van de straten van Paramaribo zo aanwijzen.

  Praat elkaar minder na en laat dat aan papegaaien over.


  Maak melding

 31. pj 29 april 2019 at 15:27
  Suriname is te vergelijken met een kind uit wat men noemt een goed gezin en die op latere leeftijd in verval raakt.”

  @ PJ
  Door het inconsequent beleid van de overheid en hun corruptie is altijd een gezin met een kind in verval.
  Hoe goed het gezin haar best ook doen het wil maar niet lukken om vooruit te komen.


  Maak melding

 32. @Sam,

  In Singapore, Maleisië, Zwitserland zou je zoiets – afval achterlaten op de straat – niet moeten flikken. Kost je gauw veel meer dan het inschrijfgeld.


  Maak melding

 33. Ik vind dat we enkelbanden vr die gasten in de bak die en moord op hun naam hebben moeten aandoen en ze gaan schoonmaken. Zitten zich vol te vreten op naam van de werkende klasse. De chinezen zijn vies en smerig mr de gasten van commissariaten nemen liever wat centjes i.p.v. deze varkens verplicht laten opruimen. Kijk waar ze bouwen. Papier, pastic
  De boel waait


  Maak melding

 34. @ Wendy 29 april 2019 at 16:12

  Of die zuiplappen die met hun dronkenkop aan het verkeer deelnemen.

  Gelijk iedere avond op pad sturen om de boel langs de route schoon te maken als extra taakstraf.

  Het plan van de moordenaars is te duur (bewaking) en de overheid heeft geen geld voor brandstof. hihi


  Maak melding

 35. Hallo @Sam en @Wendy,

  Gaan jullie eens zelf je handen uit je mouwen steken!!
  Die Santo Boma geresideerden zijn jullie slaven niet!
  Jullie getuigen van een koloniale mentaliteit.
  Foei!


  Maak melding

 36. @ Habsji 29 april 2019 at 16:32

  Ben je misschien 1 van die zuiplappen??

  Ik lees je postings af en toe en mijn indruk is dat het dronkenmanspraat is.


  Maak melding

 37. @Kree na soso kree mi e kree
  je hebt volgens mij een pinda in je hoofd alles wat je zegt is poep
  heb je zelf gezien hoeveel Ton aan rommel er na koningsdag er ligt
  PINDAHOOFD


  Maak melding

 38. Praserie, met dit grote verschil dat diezelfde rommel van koningsdag dezelfde nach opgeruimd word en de stad de volgende ochtend er schoon bij ligt in tegenstelling met de opruimbereidheid in Paramaribo


  Maak melding

 39. @Sam,

  Dus je wil zeggen dat dronken mensen geen zinnige dingen kunnen zeggen?
  Waar heb je gestudeerd?
  Wat heb je gestudeerd?
  Hoe lang heb je erover gedaan?
  Wat doe je nu?
  Over welke andere zuiplappen heb je het?
  Waarom wil je gevangenen misbruiken om de straten schoon te vegen?
  Voel je je hoger dan de gevangenen?
  Waarom gooi jij je afval op straat ipv het in een vuilnisbak te deponeren?
  Hoe vaak doe jij dat?
  Waarom doe jij dat?
  Wanneer ga jij ermee ophouden?
  Beantwoord deze zuiplapjesvragen eens.


  Maak melding

 40. Je kan elkaar voor van alles uitschelden zelfs voor verrotten vis, elkaar de gemeenste dingen naar het hoofd slingeren, dreigen noem maar op, maar dat is toch geen voorbeeld geven aan kinderen die hier misschien ook lezen., jullie zijn …. hou toch op om elkaar uit te schelden.
  Jullie zijn allemaal Surinamers, de 1 beter dan de ander, of niet, toch is dat normaal , niet ieder is het zelfde.


  Maak melding

 41. Comments;
  Zeker, in Nl is het binnen 24u weer spik en span en dat ze de Ganges rivier aan het aanpakken zijn, ben ik reeds van op de hoogte.
  Reden waarom ik bovenstaande aanhaalde is omdat sommigen, Glenn met name, doen alsof het alleen typerend is voor Suriname en dan met name zwarte joekels/apen zoals hij ze ook weleens typeert. Zodoende.

  Lange tenen? Welnee joh, niemand hier kan mij discrimineren of beledigen. Trust me 😉


  Maak melding

 42. De staat verzorgd me niet, ik hoef niets schoon te maken want ik maak me er niet schuldig aan het vervuilen van mijn land. Ik gooi niets uit mn auto en mijn erf en omgeving zijn altijd schoon. ik loop geen wandelmars en heb geen tijd om te gaan kijken. Heb genoeg te doen.van mij ligt er dus nergens troep. Al mn waterflessen stop ik in de recycling bak.


  Maak melding

 43. Sa we klets. Loekoe koningsdag in Holland. Overal vuil. Alleen in. Utrecht al 100 ton vuil. Overal in de wereld laten mensen troep achter tijdens grote evenementen. Laat de overheid dat schoonmaken of de burger educatie geven hoe om te gaan met vuil. Kan Suriname als eerste land in de wereld het goede voorbeeld geven tijdens een groot evenement.


  Maak melding

 44. precies. nederland gebeurt het ook. koningsdag en nieuwjaar en tijdens marathons.
  verschilt is dat de organisatie van sommige evenementen tientalle schoonmaakbedrijven hebben ingehuurd.
  soms doet de overheid dat.
  tegenwoordig hebben ze ook van die boa ordehandhavers lopen die controleren.

  Dit soort dingen gebeuren overal. In nederland roept de overheid mensen op om zich te gedragen tijdens evenementen zoals koningsdag en oudjaar.
  ieder jaar tijdens oudjaar worden ambulance personeel, politie , brandweer etc aangevallen tijdens werkzaamheden. weet je wat de overheid zegt. we gaan ze harder straffen. gebeurt niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES