maandag, juni 17, 2024
HomeFotoNegen kinderen gewond bij verkeersongeval in Suriname

Negen kinderen gewond bij verkeersongeval in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Bij een verkeersongeval in Suriname zijn vandaag 14 gewonden naar het ziekenhuis afgevoerd. Negen daarvan zijn kinderen. Het ongeluk vond plaats aan de Kennedyweg. Het gaat om een eenzijdig ongeval waarbij de bestuurder van een busje de macht over het stuur zou zijn verloren.

In het busje zaten 14 personen: 5 volwassenen en 9 kinderen waaronder 1 baby. De gewonden werden met 3 ambulances afgevoerd.

Het voertuig kwam vanuit Lelydorp en ging richting Republiek. Iets voorbij Overtoom zou de bestuurder de macht over het stuur zijn verloren bij het beschrijven van een bocht. Het busje kwam hierdoor in een trens terecht. Dit is niet de officiële informatie dus later meer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. De verkeerscriminaliteit blijkt niet te verminderen ondanks de vele boetes die worden uitgedeeld. In een week tijd heeft de Motor Surveillance Dienst (MSD) 241 verkeersovertreders beboet. Daarbij zijn 19 rijbewijzen van hardrijders ingevorderd.

  Vijftien personen hebben deelgenomen in het verkeer, terwijl zij geen rijbewijs hebben. Deze mensen hebben een boete gekregen. De actie is gehouden van 14 tot en met 20 april.

  Andere verkeersovertredingen waarvoor personen een boete opgelegd kregen zijn: het niet laten keuren of herkeuren van hun motorrijtuigen, rijden zonder veiligheidsgordel en rijden op zodanige wijze dat het verkeer hinder van heeft ondervonden.

  Het is verboden zich zodanig op de weg te gedragen dat de vrijheid en vooral de veiligheid van anderen in gevaar wordt gebracht, meldt de politie Public Relations.


  Maak melding
 2. De mentalieteit van de doorsnee paars verworden surinamer kan men ook aanduiden met de paarse kleur. Overal waar paars bij komt kijken, overal is het gevolg afbraak, vernieling, vernietiging van land en volk, geestelijk en moreel verval. Paars staat en symboliseerd de ndp en haar stichter, de verderver en verdelger.


  Maak melding
 3. Elke dag het zelfde liedje.DE MACHT OVER HET STUUR KWIJTRAKEN.Je hoort niets anders dan dat en dan komt er vaak nog ff bij dat de bestuurder geen rijbewijs heeft.Wat n zooitje zeg.


  Maak melding
 4. Ik vraag me af of de wegen in Su zo slecht zijn of, kunnen die hufters geen auto op een normale manier besturen ( rijden ). Ik denk eerder dat menige bestuurders geen verantwoordelijkheid hebben
  voor zichzelf en hun passagiers ! Auto´s worden niet APK gekeurd vanwege de kosten die mee gemoeid is, of ze worden door malafide garages gekeurd met alle gevolgen van dien.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 5. Mensen in Suriname houden vandaag de dag geen rekening met elkaar. Dit gedrag zal met de huidige generatie niet van de ene op de andere dag veranderen. Een kwestie van een verwrongen mentaliteit en moreelverval. Geldboetes, waarschuwingen of reprimandes door de politie maken kennelijk niet genoeg indruk op de overtreders. Het rijbewijzenbeleid moet m.i nodig op de schop. De voorwaarden voor wat betreft de rijvaardigheid / praktijk en theorie zal ook strengenter moeten worden aangepakt met een maximaal aantal verkeerslessen. Je merkt al te vaak dat verkeersdeelnemers kennis ontberen over de verkeersregels en verkeerstekens. Een ander aspect is dat de overheid er goed aan doet om daarbij een cursus verkeersfatsoen en verkeersveiligheid te introduceren.


  Maak melding
 6. Nog een idioot met een holle hersens balk. Kinderen en ook nog een baby. Durft ie zo hard te rijden . Er is geen zelf respect meer en ook wederzijds ! Baka beni pernasie Sranan !


  Maak melding
 7. Omoe Snesie, volgens mij hebt u heel duidelijk gemaakt wat aan al die ongevallen ten grondslag ligt. Het gaat met name om de mentaliteit van de mensen. De slechte wegen zijn mijn inziens van secundair belang. Ook op goede wegen vinden er vreselijke ongevallen plaats.
  Het lijkt wel niet op te willen houden.


  Maak melding
 8. 14 personen in een busje bestemd voor naar denk 9 personen is al een beetje te veel. Macht over stuur kwijtraken is makkelijk in Suri. Wegen zijn berekend op snelheden van 60 km per uur. Meeste rijden 80+. Weinig voor nodig om van de weg te raken. Ook verbaas ik me over de dwazen die om een auto op te schuiven de meeste stompzinnige toeren uithalen. en daarmee meeste andere weggebruikers in gevaar brengen. Bus chauffeurs die over vluchtstroken scheuren en hun bus op het laatste moment voor je neus gooien. Bussen zonder lichten s avonds, zonder richting aanwijzer of remlichten, bussen die 30 km rijden als ze niet voldoende passagiers kunnen vinden. etc etc. Ik rij dagelijks over de Indira Ghandiweg en ik denk dat de politie daar moeiteloos srd 10.000 per dag aan boetes zou kunnen innen. Onthouden voor de maand december lijkt me.


  Maak melding
 9. @J.Zwartmans
  overal in su heb je van die lange rechte wegen. mensen zien het als een kans om te racen.
  dat is zeker dom.
  In mijn dorp in nederland hadden wij dat ook. toen hebben ze overal om de 300meter drempels neergezet.
  er gebeurde vaak ongelukken, voor op vrijdagavond en zaterdag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES