Ondernemer die vorig jaar arbeider in Suriname doodschoot alsnog aangehouden

6
‘Strafwetgeving in Suriname discrimineert drugsveroordeelden’
Foto ter illustratie: man in gevangenis.

Een 52-jarige ondernemer uit het binnenland van Suriname is op donderdag 25 april door de recherche van regio Oost aangehouden ter zake overtreding van de Vuurwapenwet. De man, Alfred D. alias ‘Kanten’, zou vorig jaar een arbeider hebben geraakt toen hij bij een overval op de rovers schoot. Hij werd door het traditioneel gezag in het binnenland overgedragen aan het Korps Politie Suriname

Volgens de Surinaamse politie heeft er op dinsdag 10 juli 2018 een roofoverval plaats gevonden op de werkplek van de ondernemer Alfred te Kapasi Tabiki. Daarbij schoten de rovers op de ondernemer en zijn arbeiders. Alfred schoot met een jachtgeweer terug op de rovers. Tijdens de schotenwisseling werd een arbeider geraakt en overleed ter plaatse. De rovers gingen bij de overval met een kilogram goud ervandoor.

Tijdens het politionele onderzoek kwam uit getuigen verklaring vast te staan dat de arbeider door de rovers was doodgeschoten. In de maand april van dit jaar meldde de ondernemer zich bij de gezagsdragers in het binnenland en kwam terug op zijn eerder afgelegde verklaring bij de politie. Alfred verklaarde dat de arbeider was geraakt door een schot uit zijn jachtgeweer. De gezagsdragers schakelde op hun beurt de politie in.

De politie was echter niet direct in staat de moordverdachte op te halen vanwege ‘logistieke redenen’. Hiermee werd bedoeld dat de politie niet over een boot en brandstof beschikte. “Om naar het gebied te gaan, hebben we tien vaten brandstof nodig; het is niet een dag varen naar Drie Tabiki, maar twee dagen en als we eenmaal in het gebied zijn, gaan we ook andere zaken onderzoeken, zoals berovingen” aldus een rechercheur eerder tegenover Suriname Herald.

6 REACTIES

 1. Suriname is vd de hel nog dieper ingegaan!! Helder worden zij niet!!! Land der blinden en sterker nog!! De ezels hebben nog beter!!! wel gegund aan die ezels! 4 poters!! De SUUS zijn ondergronds kruipers!! zoals de rioolratten!!


  Maak melding

 2. Sinds de baas der rovers en moordenaars aan de macht is, dankzij idiote dwaze debiele oedomme paarse stommelingen, verwordt het met de dag misdadiger. Gelukkig verliezen vele paars dagoes het vertrouwen in baas en criminele roversbende. Dit zegt ene paars bezeten parasiet die medeverantwoordelijk is en niet meer kan wil werken in deze criminele misdadige ndp sekte. Wje sjie a no mi wang e skrefi, dat na soso misdaad en armoede moordenaar didibri en maffioso paarse bende tjarie land en volk, maar eigen paarse stanganmeid. Hihi, wahahahahahahaha, ondertussen schijten en pissen ndp paraia’ s dagelijks nog meer.

  Dini Blokland: ‘Deze regering is een parasitaire bende’

  April 25, 2019
  Dini Blokland meer bekend als ‘Ma Dini’ die de NDP verruild heeft voor de VHP, noemt in gesprek met De West, de regering Bouterse ‘’een parasitaire bende’’. Blokland heeft een grote rol vervuld bij de formatie van de regering en fungeerde als familieadviseur en in-termediair van Desiré Bouterse. Zij heeft de NDP verlaten wegens de grootschalige corruptie en de verarming van het volk. Blokland geeft aan dat zij al in 2010 erachter kwam dat er gestolen werd toen Ramon Abrahams in op-spraak kwam bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Com-municatie. Al heel gauw kwam Blok-land erachter dat vrienden van de president erop uit waren om een nyan te maken. “Wij hadden een taak op ons genomen om het land te besturen en het hadden beloftes gedaan aan het volk die wij waar moesten maken”, zegt Blokland.
  Echter geeft zij aan dat niet een ieder om de president heen hetzelfde doel voor ogen had. Blokland had een voorhoederol bij de regering en Bouterse ging in de meeste ge-vallen mee met haar advies. Zij verklaart dat zij nooit en te nimmer een nyan heeft willen maken en dat de mensen om Bouterse heen, dit al gauw door hadden. Volgens haar is er alles gedaan om zaken buiten haar om te doen. “Het is ze ook gelukt, want Bouterse laat zich nu leiden door een groep boeven”, zegt Blokland. Zij kan zich niet voorstellen dat Bouterse Etienne Boeren-veen, Ramon Abrahams en Jules Wijden-bosch, toezicht laat houden de Raad van Ministers. “Na pus pusi ye put fu luku merki”, aldus Blokland. Zij benadrukt dat kinderen en kleinkinderen concessies op hun naam hebben staan. Zo zijn er ook villa’s gekocht in Brazilië en in de Verenigde Staten om Dino Bouterse te kunnen bezoeken. Blok-land stelt dat First Lady Ingrid Waldring-Bouterse het tot haar persoonlijke doel heeft gemaakt om zoveel als mogelijk haar familie te accommoderen. Zo heeft de pleegzoon van Waldring-Bouterse, Miquel Mangal (zoon van de zus van Ingrid), skalians in zijn bezit die allemaal lopen naar Bouterse.
  Ook zou Errol Alibux grote lappen grond aan de Anton Dragtenweg bezitten. Blokland zegt verder dat Gillmore Hoefdraad op commissiebasis werkt om leningen af te sluiten, omdat Bouterse zelf niet naar het buitenland kan reizen. Blokland daagt een ieder uit om het tegendeel te bewijzen.
  Zij benadrukt dat zij het veld weer op gaat om dit volk te redden. Dit zal zij samen met de VHP doen. Zij geeft aan dat er ook in de VHP corruptelingen zijn, maar VHP-voorzitter Chan San-tokhi, weet hoe hij die aan moet pakken. Indien de VHP de weg van de NDP zal opgaan, zal zij niet schromen om ook de VHP te verlaten.

  door Johannes Damodar Patak


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.