Minister: ‘Zware regenval heeft aandacht van Openbare Werken in Suriname’

41
Zware regenval heeft aandacht van ministerie in Suriname
Ook het verkeer in Suriname heeft last van de zware regenval.

De kleine droge tijd in Suriname is voorbij en van eind april tot half augustus kent Suriname de grote regentijd. En dat is te merken: veel gebieden zijn onder water gelopen. De zware regenval heeft wel speciale aandacht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie, zegt minister Patrick Pengel.

De minister zegt tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat er in de droge tijd reeds begonnen is met rehabilitatie werkzaamheden, die ervoor moeten zorgen dat het water sneller weg is. “Burgers kunnen nu zien dat het water sneller wegtrekt. Daarmee wordt bewezen dat de werkzaamheden, die in de droge tijd zijn uitgevoerd, nu resultaat hebben”, concludeert Pengel.

Volgens hem wordt hard gewerkt om deze situatie in te dammen. Enkele machines zijn ingezet om de situatie te normaliseren. Ook zijn de pompgemalen vanaf deze regenval optimaal in werking gebracht. Om het water weg te sluizen worden de sluisdeuren opengedaan en de pompen daarna weer aangezet.

De prioriteitsgebieden binnen Paramaribo die nu aandacht vereisen en worden aangepakt zijn: in het noorden –  Clevia, Blauwgrond en Geyersvlijt; in het Centrum – Beekhuizen en in Paramaribo – Zuid, Zorg en Hoop. “Ook de belangrijke kanalen (Overeemkanaal, Boomskreek, Tout Lui foutkanaal) die zorgdragen voor het doorsluizen van het overtollig water naar de Suriname rivier worden uitgediept en schoongemaakt” zegt de bewindsman tegen het NII.

41 REACTIES

 1. De minister houdt de boel voor de gek.

  Het enige waar hij aandacht voor heeft zijn zijn bv-tjes die hij samen met Dodson wil runnen en/of runt.


  Maak melding

 2. Aandacht hebben voor iets, wilt nog niet zeggen het zullen verhelpen van iets, om niet te spreken van afdoende helpen van iets.

  Met dit soort retoriek houdt men de Surinaamse bevolking voor de gek. Het is jammer dat dit telkens werkt. Jammer dat de media er niet door heen prikt en ook de intelligentie die dit moet doorzien ook niet.

  Laten we hopen dat dit keer het voorafgaande niet klopt en dat de minister bedoeld met aandacht het afdoende zorgen dat enkele redenen uitgezonderd dit niet meer zal voor komen.

  Immers dat alles onder water komt te liggen is geen gezicht voor Dubai 2.
  En het geld moet geen probleem zijn, die hebben we zo, want we hebben 2 miljard voor het oprapen. Inmiddels zijn we ook volop geld aan het lenen en ook geleend om die 200 miljard boven te brengen, daar waar het niet ligt voor het oprapen.

  Bij de kolonisator willen we niet zijn, die hebben we in het kader van dekolonisatie na 44 jaar afgeschreven. We kunnen het heus alleen. We zijn onafhankelijk.

  Leve Dubai 2. Leve de NDP en de 200 miljard in onze bodem.


  Maak melding

 3. Wanneer het droog en heet is dan klaagt men, komt er eenmaal regen dan is het ook niet goed. Surinamers houden van klagen. Misschien dat het ooit ook tot de vervuilers doordringt om niet overal je rommel te dumpen, hierdoor raken de sluizen en goten verstopt. Maar tranga yesi hè, iedereen doet wat ie wilt en wacht dan op de overheid om het op te lossen.


  Maak melding

 4. Het volk van Suriname laat zich maar al te graag voor de gek houden maar onthou een ding. De overheid die niet in staat is om een “ ramp” van dergelijk omvang snel te bestrijden en op te lossen, heeft totaal geen oog voor haar onderdanen. Allerlei beloftes worden gedaan en daar blijft het bij want Surinamers zullen nooit massaal de straat opgaan om te eisen dat de overheid ingrijpt. Slappe overheid idem volk. Maar wel steeds een te grote mond naar Nederland. Geloof mij maar als Suriname nog onder zeggenschap van Nederland zou staan waren de problemen binnen 24 uur opgelost.


  Maak melding

 5. God hft iemand tot president benoemd om ht land tot grotere hoogte te brengen n dienstbaar te zyn aan land n volk. Hy is de eindverantwoordelyke mr hy houd zich ziende blind n horende doof.man leef je eigenlyk nog wel?want er word gezegd dat n man zonder eer n respect n dode man is.


  Maak melding

 6. Hahaha “Burgers kunnen zien dat het water sneller wegtrekt “ wat een clown zeg . De burgers willen helemaal geen last van overstromingen jaar in jaar uit bij elke zware regenval. Pak de infrastructuur aan zo als het hoort en hoeven wij niet meer over dit onderwerp te praten. Wat een grapjas toch deze Pengel.


  Maak melding

 7. @ Glenn
  Nooit gedacht dat ik het ooit met jou eens zou zijn. But i agree!

  Te stom voor woorden eigenlijk. Jaar in jaar uit hetzelfde verhaal over wateroverlast en bij brand geen water hebben om te blussen. Hoe ironisch. ..
  Sang Suriname…


  Maak melding

 8. Wij reageren zo

  Volk van SU heeft geen moeite mee
  Ze genieten om op water auto te rijden
  Wij rijden toch ook soms op SNEEUW

  Dus het is normaal.

  VOLK

  NOG VIJF


  Maak melding

 9. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Minister: ‘Zware regenval heeft aandacht van Openbare Werken in Suriname’.

  Maar het volgende verhaal kwam ik ook tegen uit de media.
  Aanhoudende droogte in Nickerie moordend voor landbouwers. (starnieuws.com)
  Terwijl het in Paramaribo en omstreken het liefst de hele dag door regent, is het rijstdistrict Nickerie zo goed als droog.
  Een klein beetje regen hebben de landbouwers woensdag mogen zien.
  Voor de landbouwsector is dit funest.
  En heeft de minister van LVV ook zijn aandacht in deze?

  Minister Patrick Pengel en de rest kunnen ook volop water naar het district Nickerie overbrengen.
  Ook weer zo’n grappenmaker op Openbare Werken Transport en Communicatie.

  En hebben jullie ook goed naar de foto bij het bovengenoemd artikel gekeken?
  Het is steeds weer dezelfde T-kruising van de verlengde Keizerstraat en de van Idsingastraat.
  Reeds jaren is er daar een enorme overstroming.

  @Glenn 25 april 2019 at 19:21
  Ik ben het gedeeltelijk eens met jouw reactie.
  Maar bij het volgende heb ik wel mijn twijfels.
  Geloof mij maar als Suriname nog onder zeggenschap van Nederland zou staan waren de problemen binnen 24 uur opgelost.

  Hoe zou het binnen 24 uur worden opgelost?
  Ik heb een klein voorbeeld in deze. Het is wel niet te vergelijken met de zware regenval in Suriname,

  REPORTAGE SINT MAARTEN: Kees Broere14 april 2019
  Wederopbouw Sint Maarten: zelf het dak op met het Rode Kruis
  Met de bijdrage van de Nederlandse overheid voor de wederopbouw van Sint Maarten na orkaan Irma is nog altijd niets gedaan.
  Intussen helpt het Rode Kruis bewoners hun eigen daken te herstellen. Dat is hoog tijd.
  Lees het volledig artikel via (volkskrant.nl)


  Maak melding

 10. Al hoeveel jaren heeft de minister de aandacht van zware regenval. Wel aandacht hebben en vervolgens doe je geen flikker aan. En volgend jaar ben je weg. Jouw buit is dan al binnen en de burgers in de shit achterlatend.

  LANG LEVE DE LOL!!!!


  Maak melding

 11. @ Hans jammer dat je geen loze beloften doet. Daar houden Surinamers van. Ze zijn er dol op. Doe je loze beloften dan wordt je keer op keer President.

  Maar Ok. Ik vergeef je als je geen loze beloften doet. Doe dan maar een pakket. Surinamers zijn dol op bedelen. Kijk naar wat de regering doet. Ze zijn een regering van Aalmoes voorzieningen. Surinamers het volk van Aalmoes. Daar zijn ze trots op. Dus booi wees aardig geef een pakket.


  Maak melding

 12. Overstroming in Bangladesh. Daar ben ik mee opgegroeid. Maar wacht eens effentjes. Was er kortgeleden ook geen overstroming in Frankrijk door noodweer? Frankrijk is toch een rijk land. Hoe heeft zij dan niet kunnen inspelen op de situatie? Het trekt wel weer weg. De regering moet nog beter haar best doen.


  Maak melding

 13. @ Pakiratigri ik ken een land waar vreselijk armoede kent. Valt de armoede zover dat is, daarom ook goed te praten.

  Er is een verschil hoor tussen laten zien dat dingen elders ook fout gaan en dit goed praten

  Je doet mij denken aan de argumentatie van Limbo. De voorlichter van de Surinaamse overheid. Die handteert ook van deze de argumentatie schema’s. Zouden jullie de een en dezelfde figuur zijn.

  Of ben je hem met een knipoog aan het immiteren. Want volgens mij moet je wel iets meer verstand dan Limbo kunnen hebben


  Maak melding

 14. Dat kletsverhaal van minister Pengel brengt moesje nog niet naar Parijs. We weten dat we met een afwateringsinfrastructuur zitten die al zwaar verouderd is en niet in staat is om de verwachte toenemde neerslag snel af te voeren. Er wordt er bitter weinig gedaan om die verouderde waterafvoerbuizen te vervangen door bredere buizen en om bestaande afvoerkanalen te verbreden en te verdiepen. Bovendien zijn heel wat bestaande waterafvoerwegen verstopt geraakt. Dus dat alles bij elkaar betekent dat bij iedere regenbui de stad onder water zal staan en dat is het gevolg van wanneer corrupte en kortzichtige ezels aan de macht zijn (door de stem van een grotendeels onderontwikkeld en corrupt electoraat).


  Maak melding

 15. 8 jaren terug is een overzicht gemaakt van alle kapotte sluizen en waterkeringen in Paramaribo.

  U raad het al. Er zijn alleen nog maar meer sluizen kapot. Niet verstopt !!!

  In Nederland woont de halve bevolking onder de waterlijn van de zee. Nooit geen overstroming. Jammer jongens want dan konden jullie dat opnoemen nu vervalt er een deskundige dat er ook een keertje in Frankrijk 1 overstroming is geweest. Hier in Paramaribo staat de halve stad bij iedere regenbui onder water. Wat een stelletje onwetende priekpraters hebben we hier iedere keer opdezelfde site.


  Maak melding

 16. Wat voor regeringen het mag zijn dan heb je zulke stronterijen, in elk geval ze zijn gekozen om hun eigen belangen te behartigen de rest mag stikken.
  Beter Suriname betekend goed bestuur het volk gaat voordeel hebben. Goede volkshuisvesting, gezondheid.
  Tot de dag vandaag wordt het steeds van kwaad tot erger. SURINAMER WORDT ZWERVER, BEDELAAR.
  ME MARS, NIETS GAAT BETER WORDEN.


  Maak melding

 17. Nederland kent wel degelijk ook overstromingen. Zeker ook bij regenval. Vooral Limburg heeft al vaker te maken gehad dat huizen en kelders onder water liepen als rivieren in dat gebied buiten de oevers traden. Er zijn Limburgers die zelfs meerdere malen door wateroverlast schade hebben gehad aan hun huizen. Als ik mij niet vergis is er zelfs landelijk geld opgehaald om de Limburgers tegemoet te komen bij de enorme schade die ze een aantal jaren door overstromingen hadden geleden. Zelfs vanuit het buitenland is toen financiële hulp aangeboden.
  In Nederland is veel goed geregeld, maar nog niet alles.
  In Suriname moet er nog veel geregeld worden.

  Alleen wordt in Nederland zo snel als mogelijk is maatregelen getroffen om dit probleem op te lossen.


  Maak melding

 18. @Pakiratigri
  natuurlijk bangladesh staat vrijwel permanent onder water en in wet Europa staamn de straten en de kelders ook wel eens blank. De oorzaken worden dan opgezocht, er worden plannen gemaakt en die worden uitgevoerd. Door alle omstandigheden geeft Nederland jaarlijks miljarden uit om het water onder controle te houden in een land dat 35 maal meer mensen telt en ongeveer 205 van de omvang van Suriname heeft. Daarnaast licht 50% onder de zeespiegel tot wel een meter of 6.

  De regering praat nu al jaren over dit probleem. de regering heeft de plannen van de vorige regering vertraagd en gestaakt of niet door laten gaan. De regering kijkt naar het probleem en doet al jaren niets.

  De Surinaamse NDP regering handelt als een Haags koffiehuis “Morgen is de koffie gratis” alleen die dag komt nooit althans niet onder het huidige management.


  Maak melding

 19. Fer.E,
  Eens, maar bij je laatste opmerking verwissel je zeggenschap met bijdrage. Een wezenlijk verschil. Bij zeggenschap zoals Glenn bedoelt bepaald volgens mij Nederland alles! Bij bijdrage zoals op St.Maarten geeft Nederland geld en laat de betreffende lokale instanties bepalen wat er gebeurd. Zoals verwacht ging dit dan ook weer gigantisch verkeerd. Zoals Glenn dus zei klopt het helemaal. Suriname kan en wil met alle geld van de wereld zijn problemen zelf niet oplossen. Er worden alleen maar bepaalde mensen rijker…. Er zal op een of andere manier weer iemand of iets moeten komen die gewoon gaat bepalen wat er moet gebeuren. Dus alweer zeggenschap over het reilen en zeilen van de dingen in suriname. Het zal de enige harde werkelijkheid zijn om het land te redden want de surinamer is er gewoon niet toe in staat! Sorry maar dat is mijn oprechte mening.


  Maak melding

 20. er is geen enkel land op deze aarde, waar blakas hebben te vertellen het land vooruit gaat..
  ze blijven altijd pinaren tot de dood hen bevrijdt


  Maak melding

 21. @ Elwemo
  26 april 2019 Dank voor uw steun en u verwoordt het juist. Zonder een leidinggevende zal Suriname niet vooruit komen en het wordt tijd dat Suriname het misplaatste trotsgevoel ( waarop zijn we trots ?) opzij zet en ontwikkelde Westerse landen om hulp vraagt. Wat kan een land aks Ghana voor Suriname doen ? Helemaal NIKS en juist met dit soort landen, die zelf van andere landen sterk afhankelijk is, gaat Suriname banden aan. Dom volk zal dom blijven en teren op andere landen.


  Maak melding

 22. Is werkelijk het zelfde verhaal en het water is helemaal niet snel weggetrokken. Tourtonne en Maretraite zijn niet genoemd, terwijl het water hier zeker 2dagen blijft zitten, voordat het wegtrekt.
  Hoe staat het met het pompgemaal aan de Anton Dragtenweg? Is die wel goed gebouwd, om het water aan te kunnen? We weten het al dat met de opwarming van de aarde, dat het meer zal gaan regenen. Als het pompgemaal niet goed is gebouwd, dan moet deze hersteld worden. Ipv het geld te gaan stoppen in het baggeren vd Surinamerivier, begin dan eerst ervoor te zorgen dat je afvoersysteem op het land deugd. Onze afvoersysteem deugt al niet, we lopen na de geringste regen onderwater, dan wil je de Surinamerivier gaan uitdiepen, zodat er grotere schepen onze haven kunnen aandoen om meer geld te verdienen. Advies is, afblijven van die rivier!!! Ze denken alleenmaar aan geld op een kortzichtige manier. Begin onze afvoersysteem in het land in orde te maken en solide dammen te bouwen om het water vd oceaan tegen te houden in geval er hier ooit een sunami mag komen. Laat de regering dit aanpakken, zoniet de nieuwe regering die eraan komt. Ik weet niet waarom Luisteren naar het volk zo moeilijk is voor ze is. Wij wonen allemaal in het land, dus een ieders mening telt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.