Bestuurder die Jamal (15) doodreed had meer dan drie keer teveel gedronken

18
Bestuurder die Jamal (15) doodreed had meer dan drie keer teveel gedronken
De 15-jarige Jamal kwam woensdagavond om het leven bij een verkeersongeval in Suriname.

De 38-jarige autobestuurder S.D., die gisteravond de 15-jarige Jamal Zeegelaar doodreed, bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt. De bestuurder werd na het ongeval aan een ademanalyse test onderworpen en blies 695 microgram alcohol per liter uitgeademd lucht. Dit terwijl bij wet tot 220 microgram niet strafbaar is gesteld.

Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat kort voor de aanrijding de autobestuurder met zijn voertuig reed over de Aqariusstraat komende vanuit de richting van de Soekhanstraat en reed naar de richting van de Debi Chiragalistraat, terwijl de bromfietser Jamal vanuit de tegenovergestelde richting kwam aangereden.

Gekomen op de kruising gevormd door de Aquariusstraat en de Noordwijkweg, beschreef de autobestuurder een bocht naar rechts om de Noordwijkweg in te rijden. Bij die gelegenheid verleende hij geen voorrang aan het verkeer op de Noordwijkweg en reed de bromfietser aan. Jamal liep zware letsels op. Zowel de auto als de bromfiets zijn aanzienlijk beschadigd.

Het rijbewijs van de dronken autobestuurder is ingevorderd. Toen hij nuchter was, is hij voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.D. in verzekering gesteld, aldus het Korps Politie Suriname.

18 REACTIES

 1. Surinamers gaan nooit afleren. Of het moet zo worden. Heb je daroe gedronken en je rijdt auto of brommer gelijk afpakken.en rijbewijs inleveren.en in de gevangenis. Moet strenge regels in suri komen anders blijft dit zo door gaan.


  Maak melding

 2. Jeetje man, hang die kerel aan de schandpaal! Een fikse straf en daarmee een voorbeeld stellen voor de rest!
  Al ben ik er ergens van overtuigd dat een ware zuiplap zich door niets laat weerhouden om bezopen achter het stuur te kruipen.
  Echt sarie mang


  Maak melding

 3. Wanneer gaat dit ophouden in Suriname?? niemand houd zich aan de regels, en door de corrupte politie nemen velen de kans om met alcohol op te rijden, want het wordt toch in de doofpot gegooid als men betrapt wordt op drinken en toch rijden.
  Het kan niet anders in een land waar de president het toonbeeld is van wanordelijkheden Drugs/Moord/vriendjes politiek etc etc.


  Maak melding

 4. @Vliegende Hollander 26 april 2019 at 08:52
  Neem dan een taxi als je wilt drinken.
  Het zal je kind maar wezen.
  Sterkte aan ouders en familie.

  Zo schappelijk denken wij in Nederland, in Suriname denkt men wat er morgen komen gaat, dat zien we wel. Vandaag is vandaag…sociaal maatschappelijk leven totaal ontwricht, het volk weet het niet meer
  wie geef je de schuld.
  Sari torie


  Maak melding

 5. Net de wateroverlast heeft verkeersveiligheid de aandacht van de regering.
  Het woord optreden en maatregels komt blijkbaar niet in hun woordenboek voor.

  Het is triest maar waar.


  Maak melding

 6. Alweer dat gezuip. Laat een foto van die klootzak zien. Ik wil zien hoe die klootzak er uitziet. Altijd die verdomde zuiplappen die achter het stuur gaan zitten terwijl ze weten dat ze alcohol op hebben. En dan nog een kind doodrijden.


  Maak melding

 7. Ja,maar wat deed Jamal zo laat op de bromfiets op straat.Ging hij wat halen voor de ouders?Hij mocht alleen op zijn erf op de bromfiets rijden en niet over openbare weg.


  Maak melding

 8. De hele Westerse wereld draait op alcohol. Heineken, Bavaria, Budweiser, je kan ze allemaal opnoemen.
  Verbied alcohol in het Westen en de productie zakt met 60% en depressiviteit stijgt met 50%.
  Daarom willen de regeringen in het Westen alcohol niet streng aanpakken. Intussen exporteren ze hun gif al te graag naar de arme landen. Om de mensen daar verslaafd te maken en om flinke inkomsten te krijgen.


  Maak melding

 9. Furu kaulo sma dringi sopi dan rij kaulo wagi drungu. Te dringi furu kaulo sopi yu kaulo ede no wroko bun. Dan meki kaulo mankeri furu kaulo fokop. Te dringi no rij kaulo wagi. Betre tan kaulo oso dringi of teki kaulo taxi. Skotu musu fon den kaulo boi disi poti stroomdraad gi kaulo bille. Te bai rijbewijs yu musu sabi rij noso yu kiriman na kaulo pasi. Sma musu naki kaulo batra na ede fu kaulo boi san dringi furu sopi te rij. Kaulo


  Maak melding

 10. Alcohol kan iedereen zelf maken van vruchten. dus verbieden is onmogelijk.
  Drinken op maat en geen deelnemen aan het verkeer dat moet men promoten en de overtreders hard aanpakken.


  Maak melding

 11. Vijf jaren rijbewijs intrekken en levenslang smartegeld betalen, naast drie jaren gevangenis straffen met schoonmaak van straatbermen zou het vonnis moeten zijn. Maar ach,
  effe do strota a mang enne effe sma a koskosi en daarna is alles weer aan de orde van de dag met nog steeds meer aanrijdingen met dodelijke afloop, in het verschiet. De meeste dader zijn ndper’ s en aboper’ s.


  Maak melding

 12. Ma die alkoohol smaake so lekker, dang hoe je kang laate staan?
  Misgien se moete doen iets aan die smaak. As smaake nie lekker dang misgien mense dringke ook wijnig of misgien heelemaal nie.
  Ma as koope nie mense die alkoohol, dang hoe tante Charlene moete reik worde?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.