zondag, maart 3, 2024
HomeFotoWateroverlast in Suriname, regenachtige start Wandelmars (AVD)

Wateroverlast in Suriname, regenachtige start Wandelmars (AVD)

-

De Nationale Carrierebeurs

De hevige regenval in Suriname heeft vandaag voor flinke wateroverlast gezorgd; diverse straten stonden onder water. Volgens de weersverwachting van het Surinaamse Nationaal Meteorologisch Centrum houdt de regen nog even aan. En dat is slecht nieuws voor de Wandelmars oftewel de Avond Vierdaagse (AVD) die woensdag start.

Het startsein voor de 55ste editie van de Surinaamse AVD wordt woensdagmiddag rond 15:30u officieel gegeven na de nodige toespraken. De Meteorologisch dienst heeft voor woensdag een regenachtige dag voorspeld, met zware buien op sommige plaatsen. De buien gaan soms gepaard met onweer en windstoten.

Volgens Purcy Olivieira, voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), zal het weer geen invloed hebben op de AVD. Dit omdat het niet de eerste keer is dat de AVD in de regentijd wordt gehouden. Gelukkig duurt de regen niet al te lang: volgens de dienst nemen de buien na donderdag wederom af in intensiteit. De AVD duurt tot en met zaterdag aanstaande.

Op social media stond het vol met foto’s en filmpjes van ondergelopen straten in en rondom Paramaribo, zoals deze:

https://www.instagram.com/p/BwnfwNXo_wQ/

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

25 REACTIES
 1. Wanneer oh wanneer komt er een regering die de infrastructuur van Suriname drastisch ter hand zal nemen om dit soort beelden tot het verleden te doen behoren.
  Van deze regering verwacht ik niks. Daarvoor ontbreekt de nodige kennis en expertise.
  Het zou de overheid sieren die kennis en experise uit Nederland te halen waar men top is in vrijwel alles wat met water management te maken heeft.
  Met de domme trots van we hebben Nederland niet nodig schiet het voor meter op en zal Suriname nog vaker in de toekomst blank komen te liggen na elke serieuze regenval.


  Maak melding
 2. IK weet wie zijn schuld dit is. Het is de schuld van de Nederlanders. Al 44 jaar zijn ze bezig het probleem van de afwatering en de problemen met onze wegen systeem op te lossen

  We hebben miljoenen tegen aangehoord toren hoge schulden van met name bij de Chinezen van overgehouden.

  Maar ja we blijven klote wegen houden die binnen een mum van tijd weer kapot zijn en bij regen hebben we snel natte voeten.

  Dat komt omdat de Nederlanders er niet op toezien dat hetgeen gebeurt ook goed gebeurt is en effectief is, voiv een fiks aantal jaren.

  Waar de Nederlanders wel mee bezig zijn als onze ministers en DNA leden, is voortdurend lenen, list, corruptie en bedrog en voort durend loze beloftes.

  Maar ja, wat kunnen we anders apen dat we zijn. We kunnen toch niet anders zijn dan wat we zijn, want we zijn gekoloniseerd.

  Laten we bidden dat de koning van Ghana onze wegen komt onderhouden of zorgen voor een goede afwatering. Voor 250. 000 dollar kan Adhin omgerekend in rum, lapjes stof, kraaltjes heel wat slaven meenemen.

  Oen waai a fraga gie wie President en vieze president.
  Oen waai a fraga gie mie


  Maak melding
 3. De straten van Dubai 2, staan onder water. De treinen kunnen niet rijden door de straat.
  De mensen in de nieuw gebouwde 15. 000 woningen hebben gelukkig geen natte voeten.

  Dit drukt de vreugde en blijdschap van de inwoners van Dubai 2 niet.
  De nazaten van Afrikaanse slaven en kleinkinderen uit andere wereld streken, gaan vier dagen flink kontje en mondje bewegen, af en toe wat oprapen van de 200 miljard die in de bodem van Dubai 2 zit.

  Hopelijk dat deze mensen daarna niet moe zijn om te werken. Dat zal niet zo zijn. Het zijn harde eerlijke, deugdzame werkers zij en de door hun gekozen leiders dat zie je aan de ontwikkeling van het land.

  Leve Dubai 2, Leve de NDP.


  Maak melding
 4. Nog even en Suriname gaat ten onder dat wij zelf de punten van de huis daken niet meer kunnen zien. Zo wordt Suriname weggevaagd op de wereldkaart. Door gebrek aan kennis, kunde en inzicht en corruptie krijg je dit soort mis toestanden. Het wordt hoogtijd dat er scholing op hoog niveau komt
  wat wegen en waterbouwkunde betreft. Kennisverrijking daar is niets mis mee. Er zijn genoeg mensen in het buitenland die deze scholing, zowel theoretisch en praktisch willen en kunnen geven.
  Maar door de zogenaamde trotsheid van sommigen laten zij wat ook juist hard nodig is. Rara hoe kan dit? Het is elk jaar weer raak, dat dit fenomeen zich weer voor doet en nog gaan er geen belletjes rinkelen in hun bovenkamer. Suriname was een ontwikkelingsland, heeft nu al jaren in flinke achterstand in zijn ontwikkeling en nu behoord tot een derde wereldland waar corruptie, misdaad hoogtijd viert. Komt het ooit goed met ons Suriname? Je wilt positief blijven, maar op zo’n manier lukt dit niet. God zij met ons Suriname? Of de duivel zij met ons Suriname?
  De wandelmars van nu lijkt meer op een carnaval gebeuren dan op een vierdaagse.

  Sarie Torie


  Maak melding
 5. Er zit toch voor 200 miljard in de grond, wat nu allemaal wegspoelt. Waarschijnlijk in de grote zakken van het nationaal graaierkorps van de paarse Bouta-maffia.


  Maak melding
 6. Zou de minister van Financiën niet ergens een lening kunnen afsluiten om de wateroverlast in Suriname voor eens en voor altijd aan te kunnen pakken?
  Nu hij op dit moment in Ghana zit, zou hij misschien aan de Ashanti koning kunnen vragen om hem voor dit probleem met een paar miljoentjes te matsen. Bijvoorbeeld als een vorm van herstelbetaling voor de rol van diens voorouders bij de slavenhandel……


  Maak melding
 7. dit zal niet veranderen de gebieden zyn laag en de afvoer vaak te klein diukers. dit is geen onbekend fenomeen in ons landt en in sommige gebieden zal het nooit veranderen dat moet men acepteren
  ons land kent hoge en lage gebieden daar moet men voor opletten by de aankoop. verkavelaars zyn medogenloze zakenlui


  Maak melding
 8. @ Facelook

  Ik zie geen aarde meer maar slechts water. De $ 200.000.000.000 in de aarde zal onder tussen wel weg gespoeld zijn.

  laten we hopen dat de Ghaneese Koning Adhin, Hoefdraad en Misiekaba aan een Congoleese Warlord verkoopt als knechtjes die van alle markten thuis zijn, vooral het vertellen van sprookjes.


  Maak melding
 9. Rij -en wegenbelasting,voor dit?
  Je zou denken dat de surinamers rijden en lopen op spiegel gladde wegen.Je zou denken dat de miljoenen die de surinamers moesten ophoesten gebruikt zouden worden om de wegen qua infrastructuur te verbeteren.Ach ,ja het is Suriname,slaap maar verder surinamers.


  Maak melding
 10. Waarom wordt er niet nog meer aandacht aan waterhuishouding besteed.
  Leer van de fouten uit het verleden en pas verbeteringen aan zodat het het volgend jaar niet weer gebeurd.
  Zijn reken modellen waarmee ze kunnen bereken hoeveel water er er komt bij een bui.
  je weer hoeveel water afgevoerd kan worden en kan zo de knelpunten vast stellen.
  De regering moet dat die knelpunten oplossen.
  Ja werk bij een Waterschap.
  Mocht de overheid er niet uit komen kunnen ze experts of hulp uit het buitenland halen en ook wat mensen van hun in opleiden.


  Maak melding
 11. Merkwaardig. Aileen in Suriname lopen de wegen onder water. Ik heb dat nergens elders ter wereld gezien.
  Gezellig in de regen wandelen . Werkt verfrissend. No sweat.


  Maak melding
 12. @pakiratigri
  Wij nemen jou het niet kwalijk.
  Alleen jij en de rest van de ndp vinden de tragische sfeer dat heerst in Suriname,gezellig.
  Laat je kop nakijken.


  Maak melding
 13. @Freddyyy 24 april 2019 at 07:28, Die regering komt eraan mei 2020, die zal ervoor zorgen voor betere gestandariseerde infrastructuren, waterschappen,Rioolwaterzuiveringen, Scholen, en last but not least, werkgelegenheid voor een ieder, ook voor de binnenlandse bewoners hoogwaardig ziekenhuizen, scholen, sportvelden enz. enz.


  Maak melding
 14. Ook in nederland hebben ze last van water als het zo hard regent. Wat zie je drijven in de goten?? Troep die gegooit wordt door Surinamers zelf. Iedereen zet alladol kokers en niemand van OW&V kijkt zelf of het goed is. Maar is ook een partij ministerie dus je hoeft geen diploma of kennis te hebben om daar te belanden. Bij Venetiaan op uitvlught loopt al jaren onder. Hij heeft ook geen hol gedaan. beginnen jullie je land schoon te houden dan kan je iets zeggen. Ver in het binnenland laten ze hun troep achter. Blijf dan thuis.


  Maak melding
 15. Ik zie dat er een nieuw onderwerp is geplaatst. Bouterse die zijn vrouw feliciteert.
  Verder dan de kop zal ik het onderwerp zelf niet lezen.
  Ik hoop dat anti-NDP’ers wel zo snugger zullen zijn, om niet te reageren. Elke dag zijn er vrouwen van mannen jarig, daar wordt geen aandacht aan besteed en terecht. Waarom dan ook enig aandacht besteden aan de verjaardag van de president? Omdat zij de first lady is?
  In ontwikkelde landen laat men verjaardagen van vrouwen van leiders aan zich voorbij gaan.
  Dit is zo typisch voor Suriname!


  Maak melding
 16. @@Jiyani##
  Maar J, de vrouw is toch ook een mens. Wat haar man fout doet kan zij toch niet ervoor verantwoordelijk worden geacht. Zij bepaalt het landsbeleid toch niet.
  Als presidentsvrouw heeft ze een maatschappelijk rol, maar dat is marginaal. Al zou ze niet in het middelpunt willen staan, maar daar aan ontkomt zij ook niet als First Lady.


  Maak melding
 17. @@ Wendy schat!!! maar waarom als er over SU wordt gesproken haal jij NL er bij?? wat heeft dat met elkaar te maken?? als jou kus, zegt een ander dat ik een duivel kus! snap je dat of niet???


  Maak melding
 18. Mensen, als je de infrastructuur van Suriname wilt aanpakken tegen de regen en wateroverlast, dan moet je heel het land afgraven. Dat is echt zowat een onmogelijke taak. Het beste is dan ook dat je hiermee rekening houdt bij nieuwbouw en in de andere gevallen gewoon met grote pompen werkt om het water snel weg te pompen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES