zondag, juni 16, 2024
HomeFotoRel om ministers die betrokken zijn bij eigen hout en goud bedrijven...

Rel om ministers die betrokken zijn bij eigen hout en goud bedrijven in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week is er in Suriname een rel ontstaan rond de ministers Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Bekend werd dat zij stichtingen en bedrijven zouden hebben opgezet met het doel te ondernemen. Het gaat om bosbouw en mijnbouw activiteiten (hout en goud) schrijft Dagblad Suriname vandaag.

Volgens de krant werd de zaak in de nationale Assemblee aangekaart door parlementariër Mahinder Jogi van de oppositie. Hij stuurde de Surinaamse president Desi Bouterse op 16 april een brief met de vraag om beide bewindslieden onmiddellijk met ontslag te sturen vanwege hun nevenfuncties. Jogi vindt het frappant dat de bedrijven en stichtingen vervolgens precies een dag na zijn bief op 17 april 2019 op ‘inactief’ zijn gesteld.

Jogi wil weten wat precies de relatie is tussen Dodson en Pengel in het aangaan van vreemde constructies. Beide bewindslieden zijn recent ook genoemd in een schandaal rondom het vermoedelijk gesjoemel met in beslag genomen schelpzand schrijft Dagblad Suriname. De bewindslieden zelf vinden dat er niets strafbaars aan de hand is, daar zij geen concessies hebben gekregen en ook geen transacties hebben gepleegd.

Volgens Dagblad Suriname zal Jogi komende tijd in het parlement ook verder ingaan op deze kwestie. De voorpagina van Dagblad Suriname vanmorgen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

82 REACTIES
 1. …zegt Jogi die zo laag bij de gronds is dat hij zelfs kinderen heeft beroofd van hun speelplaats en honderden hectaren grond heeft vergaard tijdens zijn politieke loopbaan. Wie houdt wie hier voor de gek??!


  Maak melding
 2. Als je in Suriname de republiek Suriname en de Surinamers (inter)nationaal wil dienen en de goede eer en naam hoog wilt houden dan moet je niet voor persoonlijke belangen in de politiek gaan.

  Suriname heeft dieners nodig die voor het algemeen belang van de republiek Suriname en de Surinamers gaan.

  Suriname heeft voorbeeld figuren nodig in de politiek. Een goed voorbeeld hierin is Chandrikaperkash Santothki (CS) van de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP), waarover niets verkeerd gezegd kan worden over zijn opleidingen, werk en ervaring, (inter)nationaal, over zijn gedrag, persoonlijkheid, attitude, competenties gemeld kan worden. Een man met kwaliteiten die het verdient om voor Suriname president van de republiek Suriname kan en mag zijn. Een man die het meent met de uitdagingen waar de republiek Suriname en de Surinamers voor staan.

  Een politicus waarop de Surinamers trots op mogen zijn, dat hij op het juiste moment opstaat voor de Surinamers en de republiek Suriname. De tijd, omstandigheden en het moment vallen samen om deze man voor die uitdagingen (inter)nationaal voor de Surinamers en de republiek Suriname te laten doen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. De tijd, omstandigheden en het moment vallen samen om deze man voor die uitdagingen (inter)nationaal voor de Surinamers en de republiek Suriname in te zetten om op 26 mei 2020 president van Suriname te zijn.

  Alle Surinamers moeten gaan stemmen, want als je niet gaat stemmen gaat er geen verandering komen.

  Surinamers stemt u massaal op de VHP op 25 mei 2020

  U zult voor de verandering moeten zorgen, niemand gaat het voor u doen. Met uw stemrecht kunt u in de democratische rechtsstaat bepalen hoe u wilt dat het land bestuurd kan worden. In een democratische rechtsstaat is alle macht bij het volk.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Het zijn allemaal ndpers!! soso kao..lo fufurmangs!! de ndpers!! stem op ndp dan kom je wel in de hel!!

  Kiezen voor de ndp is kiezen voor de HEL!!!


  Maak melding
 5. Iedereen is zich zelf aan het verrijken het maakt niet uit welke regeringspartij aan de macht is of welke ministers aangesteld worden. Graaien en maar graaien het is nooit anders geweest. Javanen hebben gegraaid, Creolen hebben gegraaid, Hindustanen hebben gegraaid. Na de verkiezingen is het weer afwachten wie de nieuwe graaiers worden.


  Maak melding
 6. Ach, het zal wel met een sisser plein public aflopen voor deze minister, achter de schermen zullen ze zich in de raad van minister doodlachen. Doodlachen omdat list, bedrog, corruptie het kenmerk is en men weet dat Lientje en kodjo hiervoor gekozen hebben.

  Ze zullen Jogi maar een zielige figuur vinden omdat ze weten, dat na hun in 2020, Lientje en Kodjo voor een nieuwe groep met dezelfde mentaliteit zal kiezen. Lientje en Kodjo is hun soort en ze leven van hetzelfde, list, leugen, roof en bedrog, zij het op kleine schaal. Soort kiest nu eenmaal voor eigen soort. Bij Lientje en Kodjo komt niog bij dat ze leven van zelfbedrog en al lang blij zijn met een pakket. Het geld dat ze verdiend als geregeld ambtenaar is skeer. Kodjo kan ook niet altijd meer gaan roven, hij moet zijn bij zijn buitenvrouw en kind. Buitendien een heleboel mrnsen hebben nu een gong en kodjo heeft zn leven lief.

  Tante Jenny zal met voorganger Misikaba hun kiek nemen. Gij zuly niet stelen, denkt Misikaba is alleen voor de mensen op zondag in de kerk, In de DNA geldt leden van dit kabinet steel naar harte lust, Jezus wetten gelden hier niet. Ik zal er ook niet om vragen en als er gevraagd wordt dan ben je gedekt.

  Dodson, mie booi en ping ping, laten ze maar lullen, Lodjo en Lientje gunt jullie je emolumenten. Jullie riante toelage en pensioen hebben jullie gered. En wat die domme Boeriekies Lientje en Kodjo ze leren het nooit. Heb je ooit gehoord dat een ezel een brein als een mens heeft. Bij Lientje en kodjo is het erger het zijn apen met hier en daar wat menselijke uitingen, vul hun hand en ze dansen weer


  Maak melding
 7. Van de President en Viceminister is het duidelijk dat ze geen nevenfunctie erop mogen nahouden. Ik zie dat echter niet bij de raad van ministers. Er mag wel geen sprake zijn van belangenverstrengeling. En artikel 125 refereert niet naar datgene waardoor het duidelijk zou moeten zijn dat ministers geen andere functies mogen bekleden. Wat er staat is dat je geen geschenken mag aannemen enz. Of het moet op een niet koosjere wijze verkregen zijn. We zien wel. Misschien zie ik iets over het hoofd. Dat gesjoemel met schelpzand is een andere zaak. Daar heeft hij misschien wel een punt. Jogibeer is in ieder geval in the mood. Hij bevindt zich te Yellowstone National Park. We benne benieuwd.


  Maak melding
 8. Typisch weer de zwarte mentaliteit ! Niks nieuws onder de zon! Hinderden miljoenen ontwikkelingshulp zijn in de zakken van de rovers Bouterse c.s verdwenen. Geld dat Nederland aan ontwikkelingshulp had geschonken is in de zak van de zwarte Ali Baba en zijn 40 rovers verdwenen. Groot compliment voor de integere Mahinder Jogi die deze smerige praktijken aan het daglicht brengt en hiermee een goed en duidelijk signaal afgeeft. Ook al sta je aan de kant van de zwarte Ali Baba wij zullen alles te weet komen en het volk voorleggen. Natuurlijk zijn er bedorven individu aks @Lucien die alles wat zijn bevolkingsgroep doet goedvindt. Wir est nicht gewunscht zeiden de Nazis en zo en zo een mentaliteit heeft Lucien ook.


  Maak melding
 9. Wat een catastrofale schandaal in de Surinaamse politieke geschiedenis . Dat de NDPers roven en graaien dat wisten we al heel lang, maar dit is echt te bond en te gek. Het volk heeft recht om het terug te vorderen, het is ONS natuurlijke eigendommen.


  Maak melding
 10. @ Passant. Santokhi is volgens mij ook omstreden voor het doden van een onschuldige burger toen hij agent was en zijn vermeende contacten met drugsbaronnen in Suriname.

  Kortom alle bestuurders in Su zijn corrupt. Corruptie is in alle haar ate. Van Su doorgedringen.


  Maak melding
 11. Ze hebben niet strafbaar gehandeld, maar dit is een bewindspersoon onwaardig en op z’n zachtst gezegd onethisch. Evenals Samsoedien zouden ook deze figuren de eer aan zichzelf moeten houden en aftreden. Twee dieven bij elkaar.


  Maak melding
 12. Diplomatieke misser

  VICEPRESIDENT ASHWIN ADHIN vertegenwoordigt Suriname bij de twintigste viering van de troonsbestijging van de koning van de Ashanti, Asantehene Otumfuo Osei Tutu II, in Kumasi, Ghana, die overigens recent ons land bezocht. Volgens het NII valt dit bezoek volledig binnen het kader van versteviging van de zuid-zuidsamenwerking, die gericht is op verdere uitvoering van afspraken tussen beide landen op historisch, cultureel en economisch gebied.

  Toch slaat de regering met deze reis doelmatig en op diplomatiek niveau de plank mis. Het is mooi dat het land acte de presence geeft, maar Osei Tutu II is een ceremonieel hoofd van een bepaalde clan binnen Ghana; hij heeft geen beslissingsbevoegdheid op regeringsniveau. Bij aankomst van de Surinaamse delegatie in Ghana was al duidelijk merkbaar dat de vertegenwoordiging van de Ghanese regering zelf best mager was.

  Het besluit van Suriname is niet bepaald slim, ook omdat de Ashanti niet altijd door één deur kunnen met andere stammen in Ghana. Veel landen hebben dus wel een diplomatieke vertegenwoordiging gestuurd om de ceremonieën bij te wonen, maar naast het Ghanese staatshoofd dat logischerwijs gast is tijdens de plechtigheden zijn er geen andere staatshoofden aanwezig.

  Ook meldt het NII dat Adhin de inauguratie van de diplomatieke vertegenwoordiging van Suriname in de Ghanese hoofdstad Accra zal verrichten. Op het eerste gezicht is dat een slimme zet, zeker omdat al jaren gezegd wordt dat Suriname vanwege het grote aantal afstammelingen van West-Afrikanen in Suriname een diplomatieke vertegenwoordiging moet hebben in dat gebied.

  Toch zou het vele malen slimmer zijn geweest die vertegenwoordiging in november op te starten in Ghana, omdat dan staatshoofden van heel Afrika en ook andere landen zijn uitgenodigd voor het grootse carnaval dat dit jaar daar gehouden wordt in het kader van de Instelling van ‘The year of return’ van Ghana. Dit, om de diaspora te stimuleren de mogelijkheden die er steeds meer zijn in Afrika te benutten.

  In november zou Suriname dus toegang hebben tot een veel groter aantal wereldleiders en zou qua invulling aan de zuid-zuidsamenwerking zoveel meer bereikt kunnen worden. Ook veel meer invloedrijke mensen in de diaspora zullen er zijn. Er mag vanuit gegaan worden dat deze zaken bekend zijn bij de regering.

  Dat het reisje toch door is gegaan en dat het volgens berichten in andere media mogelijk een slordige 250.000 US dollar kost, deert de regering-Bouterse kennelijk niet. Is het niet Adhin zelf die eerder heeft geroepen dat mensen ‘zeuren’ over schulden van het land? Daarvan uitgaande kan Suriname deze uitgave er waarschijnlijk makkelijk bij hebben.

  Lees meer: COMMENTAAR: Diplomatieke misser – DWTonline


  Maak melding
 13. in ieder geval kan adhin mooi zijn verhaal dat puur op leugens gebaseerd is 200 miljard euro – dollar verkopen aan die stommelingen in Gana, ze weten toch niet beter even dom als de suri..


  Maak melding
 14. Meisje luister het word tijd voor de VHP hoor zie jullie bouta dit land nog redden meisje me mars. Ef ndp o set a kondre dan mi na Maria magdalena jere. Jammer dat ik deze stronterij moet lezen terwijl ik geniet van mijn ingevroren cola.

  Zuster H. RUDGE


  Maak melding
 15. Zelfs een Mini – ster die per maand al zoveel (krijgt ) niet verdient corrupt is, wat verwacht men dan van de arme burgers dan die reeds door de overheid wordt genaaid ???? Vandaar al die criminaliteit in Su, als het niet van de breedte komt, dan maar door de lengte denken de criminelen!! Niet alleen goede voorbeeld doet volgen maar ook slechte, en dat is nu aan de orde in Su. Het land is totaal naar zijn moer geholpendoor deze dieven regering, ze zitten daar letterlijk en figuurlijk voor hun eigen belang.
  sari tori
  jacko


  Maak melding
 16. Ik zie geen reactie van @ RobG en zijn compaan @ Damsco van de Nat. Dieven Partij. Misschien nog bezopen van de gratis zuipen ( OCER) tijdens de paasdagen !
  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 17. @Andre

  Als je dat zo zeker weet ga dan met het bewijs, materiaal naar de pers, politie, Justitie , OM enz en zie dat je voor aap zal staan. Je moet niet alles voor waar aannemen van zeer omstreden personen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. Voor het geval iemand het nog niet weet.
  SURINAME IS EEN ROVERSNEST………….

  Hoe gaat een roversnest een land kunnen besturen. Het is één boevenbende.

  Het is logies, wanneer de president het land leeg rooft, dan de ministers vrije toegang krijgen voor wanpraktijken.


  Maak melding
 19. Lekker feesten met staats aangelegenheden onder het mom van “wij (ministers) werken voor het (rijke) land Suriname hoor…eet me mars!…stelletje bedriegers dat zijn ze allemaal!…zie je niet hoe ze plotseling desnoods hun ontslag indienen zogenaamd houden zij de eer voor zich zelf…ja tuurlijk je hebt jezelf al die tijd al vet gemest dus daarna is afstappen heus niet zo een probleem. Ze moeten van dit soort ministers alle bezittingen en eigendommen afpakken en deze op een nationale veiling zetten voor 1cent per stuk.


  Maak melding
 20. Dus : dodson heeft alle mijnbouw gegevens van de GMD die hij beheert , gejat om een zg stichting in de mijnbouw sector een bedrijf op andere man’s Naam op te richten. “ gegevens van de staat” verdomme !!!! Moet je nagaan, hij verdient een levens lang in de bajes . Misschien denkt hij om nog een andere Braziliaanse schoonheid te versieren . De javaanse ministers hebben tot nu toe netjes gehouden , misschien vanwege ramadan binnenkort, en nadien gaan ze ook jatten! Denk ik 🗣


  Maak melding
 21. De gulzigheid naar financieel gewin kent geen grenzen. meer en nog meer en steeds niet genoeg.
  schaamteloos zoals lieden uit deze regering zich zelve blijven verrijken.
  Alsof ze het geld in het hiernamaals kunnen meenemen.
  Hoop heb ik echt niet meer voor dit land. corruptie komt overal voor , maar suriname is hard op weg de nummer 1 (een) positie in te nemen op deze disputabele lijst.


  Maak melding
 22. Schandalig…..het lijkt wel een vrijgevochten boel in Suriname. Zorg dat je in de politieke arena komt en dan kan je dus in no time miljonair worden….door te graaien en nogmaals te graaien.. En zulke mensen noemen zich rechtgeaarde Surinamers!!!! Schaamteloos van het volk jatten is dat!!!


  Maak melding
 23. Van @ RobG { mislukt product van de Spinazie Universiteit } en @ Damsco { don don dia } verwacht ik geen reactie. Wie ” gestolen brood ” {vr}eet … houdt natuurlijk zijn grote Waffel !!!!!!


  Maak melding
 24. Mini-ster @Pengel leek een beleefd, beschaafd en eerlijk mens te zijn … ho maar … der verleiding is te groot … dus … pakken wat je pakken kunt … want de spoeling wordt steeds dunner.

  Van @Dodson had ik niet anders verwacht … hooggeboren … zeer laag gevallen. Kleptomaan van het zuiverste soort.

  Na mei 2020 al deze Abanies … rippen … strippen … hun van alle “pens “ontdoen.


  Maak melding
 25. Niemand meer gehoord over het terug geven van de Salaris verhogingen van de DNA en mini-sterren. Vorig jaar riepen ze om het hardst dat ze het niet wilden.
  Wie weet wat de uitslag is?


  Maak melding
 26. Jaren lang hebben de negroide gescholden op de Hollanders, ze buiten ons land uit !!!!
  Maar wie buit het kaulo land nu uit??????? Hoe komt het als een afro een land of een bedrijf of wat voor organisatie dan ook moet besturen, dit naar de klote, hoe komt dat?????
  Waarom gaan hun ogen niet open en het eindelijk een keer aannemen dat ze niet de competenties hebben om welvaart te brengen !!!


  Maak melding
 27. Zo gaat het in Suriname niets verwonderd mij.Als Bouterse 1.3 miljoen USD kan stelen uit de kas van de Centrale bank zonder het te verantwoorden aan het volk dan kan dit van de ministers nog bij.Het land is al failliet en er is geen hoop meer met deze graaiers.Snel rijk worden en weg wezen is de motto.


  Maak melding
 28. Het is 5 voor 12 . De hete adem van de VHP wordt reeds in de nek van de paarse ellendelingen gevoeld. Weldra zullen alle corruptiegevallen toch maar weer met nieuwe leugens door de NDP worden toegedekt. Zweef tikkie dai long, want neks no fout.


  Maak melding
 29. Ik moet nu eerlijk zijn. Ik kan de zwarte gemeenschap niet eeuwig blijven verdedigen. Al voor de onafhankelijkheid hebben de creolen te zeggen gehad over Suriname. Zelfs de laatste gouverneur was een creool. Maar helaas hebben ze niet in hun mars om Suriname naar een hoger niveau te tillen. Terwijl Sur amper nog 400.000 inwoners telde en rijk is aan delfstoffen. Bauxiet werd naar Amerika verscheept voor een prikkie. Houtkap werd leeggeroofd door Nederland(bruynzeel). En wat kreeg de bevolking hiervoor terug. Versleten kleding, lekkende pina daken en hongerige magen. Waar of niet waar 25 november 1975 werd een feit. In aanloop naar de onafhankelijkheid vertrokken maar liefst 150.000 Surinaamse Nederlanders definitief naar Ned om nooit meer terug te keren. Hiermee ging het grootste deel van de kennis mee, dus een verloren zaak.

  De onafhankelijk was opgeeist door creolen. Domkop Henk Arron(creool) zwaaide toen de scepter in Sur. Miljarden verprutst voor de ontwikkeling van de binnenlanden. Welke debiel gaat nauw treinsporen aanleggen in de bush bush.
  De afgang van de Republiek Suriname was in gang gezet. De zwarte bevolking moet nu inzien dat zij niet bij machte zijn om het land te besturen. Hopelijk dat zij tot inzicht komen en de hindoestanen de mogelijkheid bieden om de kar te trekken.
  Als dit niet gebeurt dan ben ik bang dat het gras eten zal worden.

  SURS WORDEN JULLIE NU WAKKER!!!


  Maak melding
 30. Deze zogenaamde ministers met hun mooie woorden en corrupte daden die blijven niet uit. Bouta de zogenaamde president, kan het geen bal schelen. Hersenloze debielen met een dubbele pet op lopen zichzelf, hun familie, vrienden en kennissen te verrijken. Onze gemeenschap wordt door dit soort stripfiguren in armoede gedompeld. Gewetenloos. Het grootste deel van de ministers dit aanwezig zijn in deze regering zitten enkel daar om de boel te belazeren en om hun eigen plannetjes te bedenken, het volk te misleiden. Het is voor hun pakken wat je pakken kan. De meesten hebben een dubbele pet op. Dit is de normale gang van zaken hierin ons landje.Daarom gaat ons land naar de kloten, met deze klootjes criminelen bende.Door je in een driedelig pak te hijsen,maakt je nog niet tot een heer. De goede hier buiten gelaten,die vele mistoestanden aan het licht brengen om het volk hun ogen te openen.Waar moet dit heen, met dit gedrag.Het groten deel zijn onze kroeskoppen die dit soort misdaden plegen. Zij zijn geen goed voorbeeld voor onze jongeren. Dagelijks zijn de jongeren ook bezig met stelen en mensen beroven. Takroe manirie zit hun ingeworteld.


  Maak melding
 31. Djakkie 24 april 2019 at 09:45

  Ik ben blij met jouw bijdrage en eigenlijk is het niet waard om de naam van de zwarte racist en ordinaire vrouwenverleider HenK Aaron te vermelden.Deze zwarte racist heeft zowel voor als na de onafhankelijkheid de Hindoestaanse gemeenschap een soort ‘Holocaust’ in het vooruitzicht gesteld. Zijn letterlijke woorden waren’ voor de Hindoestanen is het beter als zij naar India terugkeren anders zullen we van de huiden schoenen maken’. Hallo, niet een zwarte die bij deze afschuwelijke woorden stil heeft gestaan. Integendeel, hij werd als Vaders des vaderland gezien en wordt nog steeds op handen gedragen. Ja, dat is ook zo kenmerkend voor de zwarte gemeenschap; zijn zelfs de grootste racisten en discrimineren bij de vleet maar als het andersom is dan huilen ze als wolven in het bos. Suriname mag blij zijn dat Nederland miljarden steun aan ontwikkelingshulp gaf. Wat met dat geld is gebeurd ? In de zakken van de (zwarte) parasieten verdwenen. Toen de Surinaamse president Chin A Chen onderzoek wilde laten instellen naar dat geld, werd hij van alle kanten door zwaren als Arron, Herrenberg, Kraag en Ferrier tegengewerkt. Ja natuurlijk werd hij door deze parasieten tegengewerkt want stel je toch eens voor als men toen achter was gekomen wat met dat geld was gebeurd. Dat geld werd niet geïnvesteerd om Suriname vooruitgang te brengen maar verdween in de zakken van die rovers.
  Ook jouw standpunt dat een zwarte NOOIT een land kan opbouwen wordt keer op keer bewezen. Als voorbeeld noem ik Soedan. Nadat de machthebber afgezet werd hebben de militaire machthebbers de handen snel hoog gehouden om te bedelen. Saoedi Arabië geeft al 3 miljard dollar geschonken. Triest dat ze overal hun handen moeten ophouden !


  Maak melding
 32. De zwarten zullen altijd de voorkeur aan Afrikaanse methodes geven; roven en plunderen en de zakken vullen. Aan de Aziatische methode van hard werken zullen ze nooit de voorkeur geven.


  Maak melding
 33. Met harde hand optreden, deze mensen hebben een voorbeeld functie, maar gedragen zich als witteboord criminelen.. pe a moni dé….


  Maak melding
 34. Kankantistraat@@@
  Thanks voor je brede uitleg.

  In mijn vorige collums heb ik verschillende keren uitleg gegeven over de moeilijke en complexe samenwerking tussen de creolen en hindoestanen. Al tijdens papa Lacho was de chemie ver te zoeken. Het grootste probleem van de zwarten is, om feest te vieren, eten drinken en dansen. De hindoestanen doen hetzelfde. Maar het grootste verschil tussen de hindoestanen is, dat zij geen verantwoordelijkheid nemen over hun kinderen. Maken met verschillende vrouwen kinderen en weg zijn ze. Dus de kinderen hebben geen vader en krijgen geen goede opvoeding. Terwijl juist deze kinderen de toekomst zijn. Kinderen van deze kinderen die al ongeletterd zijn vallen in een nog diepere gat. Dat gaat al generaties zo door. En de hindoestaan stelt juist de hoogste prioriteit om zijn kinderen te scholen, verzorgen en een goede opvoeding te geven. Zij zijn de toekomst en helpen de maatschappij vooruit te brengen. En als het even kan zet de hindoestaan een paar centen opzij voor moeilijke tijden. Maar een zwarte heeft die gedachte in de regel niet.

  Overigens ken ik nu heel veel zwarten die net als hindoestanen denken. Omdat ze onderling veel contact hebben en zien hoe een hindoestaan leeft en vooruit gaat. Inmiddels hebben velen een eigen grond en huis en gedragen zich veel netter en de kinderen volgen goed onderwijs.

  Henk Arron
  Als ik mij niet vergis heeft de Surinaamse grond zijn lichaam niet willen accepteren.
  Hij is namelijk overleden in Nederland.
  Het was hem niet weggelegd om zijn laatste adem op Sur grond te blazen.
  SARI TORI

  Jouw verhaal over dat hij zou hebben gezegd, dat van de huiden van de hindoestanen hij schoenen zou maken is mij niet bekend. Ik heb mij laten vertellen, dat in de periode van papa Lacho,
  mr Bruma deze uitspraak zou hebben gedaan.
  Maar dit is een kwestie van onmacht en afgunst.


  Maak melding
 35. @@Kankantistraat##
  Om vader des vaderland te zijn zou je meer in je mars moeten hebben gehad. Maar deze man is de vernietiger van het land geweest met alle gevolgen vandien. Tot op heden zie maar de huidige regering niet capabel genoeg de scepter zwaaien.
  In het nederlands luidt een gezegde;
  In het land der blinden is één oog Koning!!
  HALELUJAH


  Maak melding
 36. Al de ministers hebben hun eigen zakken gevuld . De regering heeft nooit de ministers gescreend.
  Al die neven bedrijven en ga maar door. Nog nooit is corruptie zo hoog in Suriname. Iedereen komt zijn of haar zakken vullen en van de fam. Dit is echt heel erg. Als ze worden ontslagen krijgen ze nog wachtgeld.


  Maak melding
 37. J.Zwartmans
  RobG houd zijn winterslaap in de hol van zijn baas Bouta. Bruine tong en vingers had hij al en nu is hij bezig zijn hele lichaam stinkend bruin te maken.

  RobG onze pseude econoom heeft niets meer aan materiaal om de economische achteruitgang, vo;lgens RobG is dit een vooruitgang door omgekeerd naar achteren te lo[pen lijkt het alsof je vorderingen maakt, van Boefdraad en de coalitie te verdedigen.
  robG is out of business


  Maak melding
 38. @Djakkie en @Kankantistraat,

  Wanneer gaan jullie eens stoppen met dat raciale denken? De zwarten dit en de zwarten dat. Beseffen jullie wel dat jullie zeer denigrerend bezig zijn? Jullie gedragen zich net internet hooligans. Jullie verkeren in ongezonde kringen. Zelfreflectie is niet aanwezig. Door onderscheid te maken tussen de diverse bevolkingsgroepen kunnen jullie onmogelijk rechtgeaarde Surinamers zijn. Farizeeën die jullie zijn. Jullie moeten zich diep schamen door op deze manier bezig te zijn.


  Maak melding
 39. Wat hadden de surinamers dan verwacht van deze corrupte ,criminele ndp regering?!
  Stem ze weg ,dat is de enige oplossing!
  Herhaal je mistake niet eerder gemaakt! Stem de ndp weg!!


  Maak melding
 40. Voor de zoveelste keer betrap ik pakiratigri erop dat hij altijd op de hindustanen foetert als zij de waarheid schrijven over creolen. Gebeurt het andersom dan weet hij niet hoe snel hij weer onder zijn steen moet kruipen.
  En hij heeft het over rechtgeaarde Surinamer zijn!
  Waarom gaat hij niet tekeer tegen Wendy en Afiba wanneer zij tekeer gaan over de hindustanen.
  Wat een klote gedrag van deze pakiratigri!


  Maak melding
 41. @pakiratigri,

  Natuurlijk ben ik een cobra, want ik heb je klemgezet met je altijd overdreven en harde reacties jegens hindustanen! Maar liever een cobra dan een achterbakse huichelaar!
  Durf ook creolen te wijzen op hun racistisch gedrag, maar dat ga je niet doen.
  Waarom zou je ook nietwaar?
  Jij zal nooit een creool(se)afvallen ook al weet je dat hij/zij fout is. Daar ga je voor de zoveelste keer met je universele opvoeding, hahaha!
  Dit zou ik ook recht in je gezicht zeggen, deze hindustaanse is niet bang aangelegd!


  Maak melding
 42. Luister dan @ Cobra Jiyani,

  Mijn Mongoose is ready for you. Negen van de tien keer zijn het dezelfde gasten. Van Hindoestaanse afkomst. Zij zijn degenen die beginnen en niet andersom. Ik houd het nauw in de gaten.
  Ze geven af zonder aanleiding. Ja? Er is geen aanleiding. Toch geven ze af. In dat geval mag men zich verdedigen en de bal terugkaatsen. Zo kom je op een Wendy en een Afiba. Ik kijk eerst wie begint. En dan kijk ik in hoeverre het raciaal is of niet. Dat is ook uiterst belangrijk.

  Er zijn Hindoestanen die hier de helden uithangen. Om de ene of andere reden hebben ze een gruwelijke hekel aan de blakaman. Joost moge weten. Ik kan wel wat bedenken, maar laat dat achterwege. Stop ermee! Dat is mijn enige boodschap. Als ik zou merken dat een Creool ook echt racistisch bezig was, zou je ook mijn stem horen. Maar ik hoor dat niet. Ik hoor dat de Creolen zich verdedigen. Jij verwijt me hetgeen dat jij ook verweten kan worden.


  Maak melding
 43. En kom Pakiratigri geen shit verkopen. Binnen alle lagen van de diverse bevolkingsgroepen in Suriname heb ik mijn mati`s. I kan kar’ kon!
  Jullie zijn echt een zeer slecht voorbeeld voor de rest. Verbeter verdomme!.


  Maak melding
 44. @pakiratigri 24 april 2019 at 13:30 – Afro man
  @Jiyani 24 april 2019 at 14:28 – Hindoestaanse

  Beide wonen in Nederland en maken zich zo druk over Suriname, kom naar Suriname en jullie zullen merken hoe hard het hier aan toe gaat. Roofovervallen, Diefstallen, Woning inbraken, enz. enz. NDP heeft het niet meer in de Hand, Als ik Bouterse was had ik allang vervroegde verkiezingen uitgeschreven, zinkende Titanic.
  Diefstal op hoog niveau van ministers…


  Maak melding
 45. @pakiratigri,

  Weer spring je in de verdediging. Je kan liegen als de beste. Je bent zeer partijdig. Maar dat is blijkbaar inherent aan het creool zijn, goede creolen buiten beschouwing gelaten. Bovendien ben je ook zeer zwak om reageerders met bijnamen te benaderen. Ik blijf iedereen bij de naam noemen, op een enkele keer na.
  Haha, je hebt vrienden onder alle bevolkingsgroepen. Ik moet dat geloven? Ga je grootje voor de gek houden. Jij hebt geen vrienden onder de hindustanen, je maakt ze tot je vijanden.
  Ik zal je iedere keer erop wijzen als je weer tekeer gaat tegen hindustanen!


  Maak melding
 46. Hey Cobra Jiyani,

  Natuurlijk noem ik je een cobra omdat jij het bent. Ik vind je vals en aangezien je uitsluitend voor Hindoestanen opkomt vond ik het passend je een dier te noemen dat in India voorkomt en dat het best bij je past. Ik zou je ook een tijger kunnen noemen, maar die edele benaming ben je niet waard.

  Ik weet dat ik rechtschapen bezig ben. Ik geef niet af op wie dan ook tenzij men het zelf zoekt. Je hoeft mij niet te geloven. Beter doe je dat niet. Voor de waarheid zal het niet uitmaken.
  Wat heb jij voor Suriname betekend? Wat is jouw band met Suriname? Of heb je eerder een band met India?


  Maak melding
 47. @ Times For Kranti
  24 april 2019 at 15:09
  Natuurlijk woont die schijnheil van een Pakiratigri niet in Suriname vandaar ook zijn grote bek. Net als die twee andere zwarten Wendy en Afiba: alle drieën hebben er een dagtaak van gemaakt om met racistische opmerkingen over Hindoestanen zich te laten gelden. Zogenaamd zijn deze strontenlikkers trotse Surinamers maar doen geen reet om dat land op te bouwen. Ja met hun grote bek willen ze wel de boel op scherp zetten maar voor de rest zijn ze net ze veel waard als een velletje wc papier; na gebruik direct doorspoelen. Misschien hebben deze 3 zwarten gisteren naar Opsporing verzocht gekeken en hebben ze hun soortgenoten voorbij zien komen. Ja ja het blijft tuig van de richel waar velen een bloedhekel aan hebben.


  Maak melding
 48. Ook gij @Glenn,

  Wel, laat Pakiratigri u weten dat hij zijn land gediend heeft. Daar in de hoogste kringen. Pakiratigri rust momenteel. Maar nog steeds wakker. Pakiratigri heeft een liefde ontwikkeld voor Suriname. Onafhankelijk van wie aan het bewind staat. Het maakt pakiratigri niet uit. Pakiratigri houdt wel rekening met de huidige situatie. En jij Glenn? Je doet me verdacht veel denken aan Baba Sai.


  Maak melding
 49. @ Pakiratigri iedereen op i-net kan zijn verleden en huidige status verfraaien met de mooiste banen en welvaart. Iedereen kan zeggen dat ie zijn land heeft gediend en het is bekend dat de Surinamers van opscheppen houden en liever liegen en bedriegen dan de waarheid te vertellen laat staan dat ze waarheid willen aanhoren. Wat mij opvalt is hoe wantrouwig je bent. Je associeer mij met Sai Baba . Met die oplichter heb ik niks van doen maar laat wel zien hoe ziek jij in je hoofd bent. Je hebt een te grote bek door steeds maar af te geven op Hindoestanen en met leugens de boel op scherp te zetten. Je bent in mijn ogen een stuk bedorven agoe meti !


  Maak melding
 50. Ik zie men reageren en respect voor alle reacties verder, ma dit brengt ons nergens. Een weekje geen social media gebruiken, dan doe je jezelf al meer dan een genoegen, want werelds staan we op nummer drie as het gaat om Facebook gebruik. We staan boven landen met 100 keer onze bevolking. Gebruik je zuur verdiende geld om informatie te zoeken ter bevordering van je geest en intelligentie, niet om de hele dag mensen hun zaken te bekijken.

  Het probleem in Suriname is niet de verschillende rassen, want we zijn een van de werelds most treasured places as het gaat om samenleven met mekaar en tolerantie. Een moskee en synagoge naast mekaar is meer as voldoende bewijs(CNN bevestigd)

  We moeten verder vooruit proberen te kijken dan naar hoe men nu naar de situatie kijkt, want uitzichtloos wordt het voor vele Surinamers.

  Het feit dat we nog verschillende ministeries hebben in deze tijd is de grootste boosdoener. Ga kijken naar hoe Ruwanda zich heeft getransformeerd. Ze hebben hun rechtsysteem veranderd, geen ministeries meer maar burgemeesters(die moeten solliciteren naar de functie) die hun stad moeten onderhouden. Ze hebben binnen de regio hun banden met hun buurlanden versterkt en oplossingsmodellen samen gecreeerd om hun cultuur ook bij te stellen en niet op Europa te wachten voor steun. Wij zoeken zoeken naar steun uit alle hoeken van de wereld, om vervolgens met een handdruk en een gesprekje naar huis te komen waar er verder niets veranderd aan de situatie.

  Ministeries zorgen voor corruptie, omdat partijen die een lid krijgen op zo een directeursstoel per direct partijgelden binnen halen om de periodes dat ze niet zullen aanzitten, zodoende willen overbruggen.
  We hebben partijen al ons belastingsgeld laten opsnoepen zodat hun partijen kunnen voortleven.

  Ook moet het rechtsysteem worden aangepast wat betreft uitbetalingen en privileges van ministers die zitten en hebben gezeten. Minstens 5 tot 10 jaar voor privileges, maar dat kan eruit doordat je burgemeesters zet die het functieprofiel hebben om die stad vooruit te brengen.

  De uitrekening is simpel. Het ambtenarenbestand is 1/8 van de bevolking. Die stemmen zich elke keer opnieuw gek.
  Overschakeling naar het amerikaans systeem, waarin er een presidentverkiezing zit.

  Do your research

  Ruwanda

  Ruwanda

  Ruwanda

  Check


  Maak melding
 51. Mooi @Glenn,

  Ik denk toch dat je Baba Sai bent onder een andere nickname.
  Ik reageer naar aanleiding van het raciale. Geen raciale toestanden, dan hoor je niet van pakiratigri, anders dan het eigenlijke onderwerp waarover de titel gaat.
  Hoe kun je beweren dat ik leugens verkondig? Wat voor belang heb ik daarbij? Ik reageer graag naar aanleiding van een artikel met een bepaalde inhoud. Daar reageer ik op. Maar vaak genoeg wordt het accent verlegd. Dan denk ik bij mezelf; waarom dan? Dat benoem ik dan. En het komt te vaak vanuit dezelfde hoek. En jij bent best wel brutaal. Let op je woorden als je tegen me spreekt.


  Maak melding
 52. Paki-RAT-igri,

  die drugsveroordeelde meervoudig moordenaar, en tevens jouw handneukertje, maakte inderdaad geen onderscheid op 8 Dec. ’82. Blank en zwart werden even meedogenloos door dit monster van Bastion Veere gemarteld, gefolterd, verminkt en standrechtelijk vermoord.


  Maak melding
 53. Pakiratigri je laat duidelijk merken waarom velen een haat jegens de zwarten hebben en vaak is het terecht ! Je duldt geen weerwoord en de waarheid heb je in pacht. Moet ik voor jou ouwe seniele zwarte nietsnutter oppassen ? Ik denk dat het andersom is maar daarover schep ik niet op.


  Maak melding
 54. @Glenn of Baba Sai,

  Ga eens eerst leren beschaafd te doen. Dan hoor ik wel van je. Die brutaliteit die je in je hebt moet je eerst mee afrekenen.Tot dan.


  Maak melding
 55. Wat n schande voor deze creoolse regering.sorry k hb geen ander woord voor over.ze stelen n roven massaa schamtelios n schandalig. Deze bevolkingsgroep kan men associèren mt roofzuchtige haaien de goeden nagesproken natuurlyk.


  Maak melding
 56. @@@Pakiratigri##
  Jou beeldvorming over mij is niet juist. Je begrijpt mij niet of hebt geen inzicht in het maatschappijk gebeuren. Ook schrijf je dat je alles volgt en op z’n mirites beoordeeld. Wel dan kan ik je zeggen dat ik in mijn vorige collums heel veel goeds heb geschreven over de zwarte gemeenschap van Suriname. Toen was je in geen velden te bekennen.

  Ook is het waar dat het negatieve aspect over een bevolkingsgroep aan het licht moet worden gehouden. Anders komt er nooit een verandering in hun denkwijze. Het aan de kaak stellen brengt mensen tot nadenken en reflectie. En ik kan je zeggen dat de zwarte bevolking nog een lange weg heeft te gaan. In mijn vorige collums heb ik een brede uitleg hierover gegeven hoe dat komt. Zij hebben nooit de kans gehad om zich te ontwikkelen dan onderdrukt en tot slaven gemaakt.

  Over mijn persoon
  In de tijd dat ik naar school ging was er geen verschil tussen bevolkingsgroepen. We gingen samen naar school, speelden samen, voetbalden samen, aten samen, bespraken elkaars sorissen. Toen ik volwassen werd ontdekte ik dat de politiek een wig dreef onder de bevolking voor hun eigen gewin.

  Als mens heb ik nogsteeds goede contacten met andere bevolkingsgroepen. Helemaal geen probleem. Ik laat hun ook zien hoe ik leef, hoe mijn denkwijze is en mogelijkerwijs dat zij zichzelf verder kunnen verbeteren. Ik kan je zeggen dat in de loop der jaren de creolen ontzettend veel zijn vooruitgegaan. Hebben een eigen auto, eigen grond en huis. Laten de kinderen zoveel mogelijk een goed onderwijs volgen. Dus ze hebben ontzettend veel geleerd van de hindoestanen om verder te ontwikkelen.
  Maar doet er niet toe, welke bevolkingsgroep dan ook, wanneer de zwakke punten niet naar voren wordt gebracht, een verloren zaak is.

  Jou beschuldiging jegens mij over rasisme etcetera etcetera zonder een gefundeerd uitleg heeft geen grondslag. Ik zou mezelf schamen wanneer ik niet de waarheid spreekt en iets bedek met de mantel der liefde. Dan kan ik mezelf niet in de spiegel kijken. Dat jij met mijn uitspraken niet eens ben, dat is je goed recht. Vooralsnog zie ik geen reden om delen van mijn passages in te trekken.
  Uiteraard ook de hindoestaanse gemeenschap heeft minpunten en zal steeds eraan worden getrokken om die te verbeteren.

  HET GA JE GOED!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES