dinsdag, april 23, 2024
HomeFotoFamilie van door politie neergeschoten man niet te spreken over aanpak

Familie van door politie neergeschoten man niet te spreken over aanpak

-

Does Travel - naar Suriname

De familie van de man die afgelopen vrijdag door de Surinaamse politie aan de Hijsvlinderweg werd neergeschoten is niet te spreken over de manier waarop de politie heeft gehandeld in deze kwestie. De man die agressief gedrag vertoonde en na waarschuwingsschoten niet kalmeerde, werd door een politiekogel in de buikstreek geraakt. Hij ligt nu voor behandeling in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en de familie is boos, meldt de Suriname Herald.

Volgens een broer van de man die psychiatrische patiënt onder behandeling is, werd hij lastig gevallen door de buren. De kinderen gooiden stokjes op de woning van die man en hij kon het op een gegeven moment niet meer verdragen, aldus de broer. “We gaan verder met deze zaak en zullen het niet hierbij laten, omdat er vele manieren zijn om iemand tot bedaren te brengen in plaats van te schieten. We gaan een klacht indienen tegen de politie” zegt hij tegen de Suriname Herald.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt tegenover Suriname Herald dat de man een tijd terug een leegstaande woning heeft geoccupeerd. Sindsdien heeft de buurt last van hem. Op die bewuste dag gooide hij eerst een fles naar de agenten toe waarna hij op hun afging met een houwer in de hand. Toen waarschuwingschoten hem niet tot stoppen brachten moest een der agenten gericht schieten op de man, aldus Naarden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Waarom geen Taser ( stroomwapen) gebruikt, die schakelt de verdachte voor
  enkele tijd uit zodat de politie hem in de boeien kan slaan. En als je een pistool
  gebruikt moet je eerst op de benen schieten. De familie heeft hier wel een punt,
  wel rijst de vraag waarom een verwarde man alleen woont en geen toezicht.


  Maak melding
 2. Weer een van die tjepoti verhalen … Als de aanklagers zoveel hielden van hun broer hadden we ze het nooit zover laten komen.. indien je weet dat hij een psychiatrisch patient is, waarom laat je hem dan niet opnemen of heb je de juiste zorg voor hem .. maja .. ik lul maar


  Maak melding
 3. Jaja, psychische problemen is de reden om iemand te bedreigen en vermoorden. Jij(broer) had hem moeten verzorgen en leren hoe hij met mensen moeten omgaan. Moet een hardwerkende agent risico nemen om zijn leven verkopen om met hem praten?


  Maak melding
 4. Deze broer wist dat zijn broertje psychische problemen had. Waarom heeft hij dan geen professionele hulp voor zijn broertje gezocht??? Daar zijn psychiaters en psychologen voor. Moet zijn broertje eerst iemand vermoorden voor hij hulp voor hem gaat zoeken??? Kom nou. Dan is deze broer rijkelijk te laat met zijn verhaal. Of wachtte deze broer eerst tot zijn broertje iemand had vermoord. Hij verliest deze zaak toch. Veiligheid gaat boven alles. Wat een bullebak is deze broer.


  Maak melding
 5. Dat beetje dat het er aan opvang was voor zulke mensen,heeft de pikin ingi boi kapot gemaakt.De familie had het beste voor met de zieke,maar jammer dat het land geen normen en waarden meer heeft.Vooral de jongeren zijn van God en alles los en maakten het leven van de patiënt nog zuurder .In ieder geval krijgt hij nu een beetje hulp.Want van zorg is er geen sprake meer in Sur.


  Maak melding
 6. De politie had die man definitief naar de poorten van hel moeten sturen. Iemand aanvallen met houwer. Hoe ziek ben je dan niet. De familie is zelf tekort geschoten. Deze man had in een kliniek voor geestelijk gestoorden moeten zitten. Lekker makkelijk van de familie om de politie de schuld te geven.


  Maak melding
 7. De familie is mede verantwoordelijk voor de situatie.Zowel de politie als de familie zijn in de fout.De politie weet echt niet hoe te handelen in situaties.


  Maak melding
 8. Ik heb de kanttekeningen van de familie van de psychiatrisch gestoorde meneer gelezen. Dus die meneer heeft een blauwe kaart van PCS. dat betekent dat al zou die meneer iemand vermoorden, hij geen straf krijgt omdat hij tot ontoerekeningsvatbaar gerekend. De familie moet dan ervoor zorgen dat die meneer niet opstraat komt waar er mensen rondlopen die wel toerekeningsvatbaar zijn. Zulke mensen horen toch niet buiten thuis. Stel dat hij een paar kinderen had doodgekapt. Welk commentaar zou de familie dan leveren. Laat de familie op het dak gaan zitten.


  Maak melding
 9. De familie heeft gefaald en zijn medeverantwoordelijk voor zijn situatie. Trouwens het hoeft niemand te verbazen als het om oerdomme dwaze debiele idiote ndper’ s gaat. Na so deng de, als het kalf verdronken is………..en dan krijsen ze op de wijze van hun baas bedreigend. Al die tijd neks no beng fout.


  Maak melding
 10. Hij was een gevaar voor de samenleving. De politie heeft goed gehandeld. Nu komt de familie met allerlei nonsens??? Wel dan moesten ze op hem letten en laten begeleiden.


  Maak melding
 11. Vervelend voor de familie. Een psychisch gestoorde hebben in de familie is erg. Was deze jongeman verstoten door de familie waardoor hij is gaan occuperen. Om nu te janken, dat een agent die zich bedreigd voelde zichzelf verdedigde is slap gelul. Of verwachte de familie dat ze van dit probleem verlost zouden zijn, als de agent een beetje hoger had geschoten? Waar was te familie toen deze jongeman overlast bezorgde en de buurt terroriseerde.


  Maak melding
 12. Met een PCS patient weet je het ook niet. Vriend heeft hem het huis gegeven om in te wonen. Dat vast natrekken. wie zegt mij dat hij zn medicijnen op tijd gebruikt?? Hij heeft de buurvrouw haar eigendom vernield. Straks brand hij dr huis. De politie is er om de burger te beschermen. Laat je broer bij jou inwonen en hou hem onder controle.


  Maak melding
 13. De familie gaat zeker niet vrijuit. Ik begrijp dat het zeer vermoeiend en deprimerend kan zijn om met dit soort mensen om te gaan. Laat staan als je daarvoor niet opgeleid bent.
  Maar dan nog. What about de instellingen dan? De broer zegt dat er vele manieren zijn om mensen tot bedaren te krijgen. Klopt helemaal. Echter, in dit specifieke geval heb je niet zoveel keus als iemand steeds dichterbij op je afkomt met een houwer in de hand.

  Waarschuwingsschoten hielpen niet, wordt er beweerd. Dan gericht schieten, maar dan wel op een dusdanige wijze dat de dader uitgeschakeld wordt zonder overbodig letsel. Dus laag mikken. Op de dijen bijvoorbeeld of nog lager. Ze waren met zijn tweeën. Desnoods mist eentje en de ander schiet raak. Dus, dat schot in de buik valt niet goed te keuren. Vind ik vrij ernstig. Ik neem aan dat de politie op frequente basis naar de schietbaan gaat. Zal verdomd moeilijk zijn te herstellen. Wie weet herstelt hij nooit volledig. En hij is al een psychiatrische patiënt. Dit zijn zure vruchten. Waarom moest hij alleen wonen? Het is vragen om problemen en daar zijn ze. Alleen maar rotzooi.


  Maak melding
 14. Wat een harteloze reactie.

  De klager moet voor zijn broer zorgen wordt er geschreven en het is de schuld van de familie.
  En dat op basis van een paar regels over de familie en de man in de krant. Niemand kent de achtergrond van de man en zijn familie, niemand weet wat de familie voor die man deed/heeft gedaan en toch met de vinger wijzen. Is dat niet een beetje vreemd? Vraag ik me af.

  Moest de broer zijn baan opzeggen en zijn broer de hele dag bij de hand nemen?

  “De Politie moest had die man definitief naar de poorten van de hel moeten sturen”
  Klinkt stoer maar is in feite onmenselijk om iemand die ziek is dat toe te wensen.
  Zelfs bij de drugsbaron die een kogel tussen zijn ogen kreeg las ik meer medemenselijkheid.

  Dat de politie zichzelf en de buurt moet beschermen kan ik me voorstellen, maar een schot in zijn been lijkt mij hiervoor voldoende.

  Iemand die zo ernstig ziek is; ontoerekeningsvatbaar is zet je niet buiten de instelling die juist bedoeld is voor dit soort patiënten. zo een persoon hoort in de kliniek thuis en onder toezicht worden behandeld. Het feit dat dit niet gebeurd zeg veel over de kwaliteit van de zorg voor geestelijk zieken en heel veel over de behandelaar(s) Het geeft de tweedeling in have and have not. Me t een rijkaard zou dit nooit gebeurd zijn.


  Maak melding
 15. De politie, in dit geval de politie agent, kent haar werk. En in deze heeft hij zeker gericht op de benen, maar door de verwarde bewegingen van de man zal het in z’n buikstreek gehad hebben. Want als iemand zo constant in beweging is, is het moeilijk om te richten. Er is sprake van een fractie van een seconde hier. Als de politie werkelijk zonodig gericht zou willen schieten, had hij niet in z’n buikstreek, maar hoger geschoten….
  Gesproken over de familie….
  @Sam,
  Niemand heeft gezegd dat de broer z’n werk moest laten. Maar als de gewonde een betere onderdak en begeleiding had, was het misschien ook anders afgelopen. In eerste instantie hadden de buren dan de broer de klachten gegeven en hij zou dan andere stappen ondernomen hebben, misschien. Maar de man zo alleen achterlaten moest niet. Want dat zal ook meer rol gespeeld hebben in z’n verstand. Ook al heeft hij psychische stoornissen, hij weet zeker wel dat hij achtergelaten is.
  Dus nu, in feite, heeft de familie geen recht om te praten. Het minste wat ze nu kunnen doen, is die man opvangen. En als dat niet kan, hem plaatsen in de voor hem geschikte opvang. Natuurlijk als hij het overleefd.


  Maak melding
 16. Plots heeft hij wel geld om naar RB tegaan. maar zijn broertje op rechte pad brengen had hij geen geld.Politie is dinaar van de volk en de volk moet beschermd worden door zulke idooten.
  Een pluimtje voor de politie agent.


  Maak melding
 17. Mensen zijn harteloos en staan gauw klaar met een negatief oordeel zonder na te denken over de situatie. Een psychiatrisch patient hoort tegen zichzelf beschermd te worden en moet professionele begeleiding krijgen en continu onder toezicht staan van het PCS.


  Maak melding
 18. in suriname verwacht men altijd dat er rekening gehouden moeten worden met psychisch gestoorden, of zij die alsof doen. Het leven van anderen mag in gevaar komen. Wat van de andere verwacht wordt is dat deze lauw op de agressie reageert. Laatst nog een psychisch gestoorde leerling in Brokopondo, juffrouw wilde een ander aanvallen, geheel in trance. Verwacht werd dat ook de docent lauw had moeten reageren, met andere woorden in gesprek gaan, terwijl de andere niet bereid is zijn agressie op te geven.

  Zoo ook deze knakker, soms kan je geweld en agressie alleen afslaan door nog groter gewelf. Fit is neem ik aan ook hier gebeurt. Het is sari tori. Maar deze politie agent mag zich volgens mij prijzen, dat hij zich niet geleend heeft om slachtoffer te worden.


  Maak melding
 19. @Nina,

  Jouw eerste alinea lijkt me niet helemaal juist.. Hoe weet jij dat de politie op de benen gemikt heeft? Wat voor bewegingen kan iemand allemaal met zijn benen maken waardoor je hem in de buik schiet? Hij komt naar voren, hij beweegt, maar de benen blijven op hun plaats en dat is onder het lichaam. De politie heeft niet laag gemikt. Er was voldoende tijd om waarschuwingsschoten te lossen, dus ging het niet in een fractie van een seconde. Vergeet niet dat dit soort situaties zich ontelbare keren hebben afgespeeld waarbij men wel iemand in de benen raakte ondanks het zich verplaatsen. Bovendien waren ze met zijn tweeën.
  Ik vind het gewoon FC Knudde handelen van de politie. Ze waren onvoldoende voorbereid en hebben dienovereenkomstig gehandeld.
  Voor de rest mee eens.


  Maak melding
 20. Voor dit soort gevallen met verwarde mensen is een Taser toch wel handig,

  Een stroomstootwapen, ook wel elektroschokwapen of Taser genoemd, is een wapen waarmee elektrische schokken kunnen worden toegediend. Met dit wapen kan men de spieren van het lichaam tijdelijk verlammen. De politie gebruikt het stroomstootwapen in situaties waarbij het gebruik van geweldsmiddelen zoals een wapenstok, pepperspray of een stunbag niet effectief is en waarbij het gebruik van zwaardere geweldsmiddelen zoals een vuurwapen of een politiehond niet wenselijk is vanwege risico’s voor de te overmeesteren persoon of omstanders.


  Maak melding
 21. Sam toevallig kom ik mt pcs patienten in aanraking. of broerlief neemt hem in huis en kijkt toe dat hij op tijd zn medicijnen inneemt of hij laat hem in pcs plaatsen. Broerlief heeft shutters vergoed dus hij wert dat zn broer aan is. Dan moest hij stappen ondernemen. Moeten de buurtbewoners bang zijn op straat te komen om 1 persoon??? Ik zeg niet dat hij dood geschoten moest worden maar de familie moest stappen ondernemen.


  Maak melding
 22. Betrokkene vertoonde gevaarlijk onvoorspelbaar gedrag.
  Betrokkene wekte een agressieve indruk.
  Betrokkene is door een agent met politionele taken in de buikstreek geschoten.
  Betrokkene schijnt de buurt met regelmaat te terroriseren, waardoor het woongenot van de buurtbewoners werd verminderd.

  Wat heeft de buurt gedaan om regelmatig wangedrag van betrokkene tegen te gaan?
  Wat heeft de familie van betrokkene gedaan om betrokkene te bedaren?

  Hoe hebben de surveillance-agenten hun werk gedaan met betrekking tot het in de gaten houden van betrokkene?

  Welke preventieve maatregelen heeft de buurtagent genomen om betrokkene in het zicht te houden?


  Maak melding
 23. Hallo alle mensen jullie hebben zeker een psychologisch ggz verpleegkundige opleiding,ik praat uit ervaring ik heb zelf een broer die 30jr lang drugs gebruikte en een overlast was voor de fam en ook voor de buren en de hele straat.hij had zijn mensen waar van hij hield en een ieder kende hem een hele mooie jongen was het en in hermitage ging hij zijn troep kopen bij stico die nu dood is.Mijn moeder heeft jaren met hem gevochten maar niet hielp en ja hoor na jaren in LPI gezeten te hebben ik hij nu genezen want een ieder was moe van hem hij gaat met de arts naar het binnenland land en doet cursussen.En wie niet horen wil moet voelen. Ik heb in ned zelf bij Valeriuskliniek gewerkt en later Geest gronden.dus weet waar over je praat de politie van hier komt achter je staan zo bang zijn ze en ze weten precies tegen wie ze te keer moeten gaan want als er een man was was hij rustig.Een ieder kent hem sexion funniks stodie Enz.Wie met een wapen op de politie af komt vraagt er zelf naar en hier in Nederland nemen de mensen het zielig gedrag van de zielige witte over.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES