zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameMedewerkers Biza Suriname geïnformeerd over HRM-capaciteitsversterkingsprogramma

Medewerkers Biza Suriname geïnformeerd over HRM-capaciteitsversterkingsprogramma

-

De Nationale Carrierebeurs

Een selectie medewerkers van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) in Suriname is in het kader van de opgestarte Human Resource Management (HRM) geïnformeerd over het officiële trainingsprogramma, het capaciteitsversterkingsprogramma. Deze informatie-sessie heeft vorige week plaatsgevonden in de multifunctionele zaal van Biza. 

Dennis de Keyzer, aangetrokken consultant, zegt dat het HRM-directoraat formeel is goedgekeurd en dat het HRM-strategisch plan reeds af is. “Het onderdeel van het HRM-plan houdt in dat medewerkers van het HRM-directoraat alle nodige skills, kennis en potenties worden bijgebracht, zodat het HRM-systeem eerst bij Biza doorgevoerd kan worden en het daarna laten uitwaaien naar de andere ministeries”. Verder stelt de consultant dat de overschakeling van Personeels Zaken (PZ) naar HRM zeer belangrijk is, omdat de transformatie zich op het doorvoeren van de Human Resource Management toespits.

Voor het HRM-directoraat heeft er een selectie van medewerkers plaatsgevonden, gesanctioneerd door de minister van Biza. Het gaat namelijk om ongeveer 25 personen die ook wel de change agentsvan het directoraat worden genoemd. Deze agents zullen het capaciteitsversterkingsprogramma, die uit acht modulen bestaat moeten doorlopen, zodat zij toegerust genoeg zijn om het HRM-systeem te helpen opzetten.

Het capaciteitsversterkingsprogramma loopt door tot december 2019. De participanten zullen twee keer per week de training volgen. De training bestaat uit specifieke HRM-competenties. “En ondertussen gaan we harder werken om het HRM-systeem in placete brengen. We hebben in de werkgroep uitgerekend dat we tegen september 2020 zouden kunnen uitwaaien naar de rest van de ministeries”, aldus de Keyzer.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

2 REACTIES
 1. Weer een tekie njang. De overheid van Suriname is al meer dan 15 jaren met HRM en changement bezig. Verschillende consultants hebben vette boterhammen mee kunnen verdienen.

  Cursisten hebben lekker kunnen eten en drinken. Hebben in mooie conferentie zalen kunnen vertoeven. Prachtige mappen en gadgets mee gekregen.

  Resultaat zegt u zelf, zij die ervaring hebben met de overheid in Suriname. Nada, Nada, Nada.

  Allemaal weg gegooid geld. Men kan beter al dit soort middelen stoppen in een fonds dat daadwerkelijke sanering op gang brengt.

  Maar daar is durf voor nodig, je kwetsbaar opstellen dat je niet meer op de pluche terecht komt. Die durf ontbreekt bij deze overheid en haar voorgangers. Het zal weer aanhoren tijdens de cursus worden, je slaap tijdens de sessie bedwingen, tijdens de evaluatie aangeven dat je veel heb geleerd en morgen weer als vanouds je weer gedragen. Je hebt je toneel gespeeld waarvoor je uitgenodigd of aangemeld hebt.
  Who cares


  Maak melding
 2. Kijk naar de Press foto. Deze gasten zijn niet geschikt voor het hoogste niveau. Zijn te gespannen om optimaal te kunnen functioneren. Of moeten meer trainingen krijgen om aan het profiel te voldoen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES