vrijdag, juni 14, 2024
HomeFotoMan die dreigde met houwer neergeschoten door politie Suriname

Man die dreigde met houwer neergeschoten door politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een man is afgelopen vrijdag door een agent van het Korps Politie Suriname neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Hij is in de buikstreek geraakt en voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Op die bewuste vrijdagmorgen kreeg de politie van bureau De Nieuwe Grond de melding dat een man, gewapend met een houwer, tekeer ging in de Hijsvlinderstraat en dat hij een gevaar vormde voor anderen.

Twee politieambtenaren gingen ter plaatse voor onderzoek. Op de locatie troffen de ambtenaren een man aan die behoorlijk tekeer ging. Ook tegen de politieambtenaren. De agenten probeerden de man tot rust te brengen wat niet lukte. In eerste instantie gooide hij een fles naar die agenten toe waarna hij op hun afging met een houwer in de hand. Toen waarschuwingschoten hem niet tot stoppen brachten schoot een der agenten gericht op de man.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de man, wiens personalia nog niet bekend is, tegen eind vorig jaar waarschijnlijk door familie leden in die buurt is achter gelaten. Hij moet toen een huis hebben geoccupeerd en dat vanaf die periode de buurt last van hem begon te krijgen.

Op vrijdagmorgen 19 april begon hij plotseling weer tekeer te gaan. Op een bepaald moment begon hij de woning van een buurtbewoner te vernielen door “ shutters” van het huis kapot te slaan. Die mevrouw moest uit haar huis vluchtten waarna zij de politie opbelde voor hulp.
Nadere berichten volgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Mocht het zo zijn, dat deze man in psychogische problemen verkeerde hoop ik dat u weet dat dit Nederland zijn schuld is.

  Ze hebben nog na 44 jaar onafhankelijkheid niet gezorgd dat de geestelijke gezondheidszorg voor zwervers, zij die aan de kant worden gezet, andere psychogische aandoeningen hebben goed geregeld is.

  En

  Wij maar wachten op die klote Nederlanders. Begrijpen ze niet dat het geld dat ons wordt geschonken en wordt geleend voor andere doelen zijn.

  Sarie tori dat ze het niet inzien.


  Maak melding
 2. Deze man is achter gelaten door zijn eigen familie, dan zal er iets vreselijks met hem aan de hand zijn. Familie laat je niet zo maar achter. De familie vreesde zeker voor hun eigen leven en hebben de benen genomen. Psychiatrisch onderzoek is zeker nodig. Deze man moet voorgoed van de straat gehaald worden. Hij is inderdaad een gevaar voor de hele samenleving. Er lopen heel veel idioten hier rond. Enkel een kogel van de KPS kon hem stil krijgen.

  Sarie Torie


  Maak melding
 3. Dat de politie de man neerschoot lijkt mij prima omdat hij een gevaar vormde voor anderen.
  Wat mij echter zwaar op de maag ligt is dat men hem niet in zijn been maar in de buikstreek heeft geraakt. Ik vind dat een schande om dat iemand die hiermee levensgevaarlijk verwond, zelfs gedood had kunnen worden.
  Waarom de mensen van de LPI niet te hulp geroepen.
  Uit dit verslag en dat van andere kranen blijkt dat de man een probleem geval is.

  Duidelijk is dat er binnen de politiedienst ook probleem gevallen zijn die slechts kunnen schieten en ook nog slecht gericht kunnen schieten en absoluut niet weten hoe te handelen in dergelijke situaties.
  Hopelijk doet men iets aan.


  Maak melding
 4. Het is slecht gesteld met de psychiatrische zorg in Su. Helaas zul je dit soort taferelen alleen maar meer zien.
  Dat het land overspoelt wordt met drugs wat ook psychoses kan veroorzaken, verergert de situatie alleen maar.

  Sarie…


  Maak melding
 5. Ze wonen op een vulkaan die zomaar kan uitbreken.
  En ja niemand van de coalitie die het ziet blind dat ze zijn in hun volgzaamheid.
  Adhin “wij hebben 200 miljard in de grond”
  Hoefdraad “wij lenen om het land op te bouwen”
  Misiekaba “Suriname word een tweede Dubai”
  Bouterse “Jullie hoeven geen dievenijzers meer aan jullie huis te plaatsen. Wij gaan 18.000 huizen bouwen etc etc”
  Abrahams “geef ons nog 5 jaar dan zullen jullie zien wie de rijkste word”
  Dodson “de skalians op het meer onderzoeken hoe wij kwik uit het water kunnen halen ”
  etc etc etc


  Maak melding
 6. @Alles voor loze beloften en een pakket 22 april 2019 at 09:45
  Wat een onzin kraam je door te zeggen dat alles die schuld van Nederland is. Ik beschouw jouw uitspraak als onwetend en misschien een kwestie van too Young to know. Het tegendeel is dat de zorg op gebied van de volksgezondheid en het onderwijs beter geregeld was toen de Nederlanders het voor het zeggen hadden. Het voert te ver om hier verder op in te gaan, want wie zijn verleden niet goed kent kent zijn toekomst niet zal ik maar zeggen.

  Wat de kwestie van deze man in deze onderhavige zaak betreft, is een typisch voorbeeld a.g.v van de verguizing van de samenleving die om zich heen toeslaat. Ik heb er vaker op gewezen dat de samenleving uit elkaar dreigt te vallen vanwege het wanbeleid van deze huidige regering. Mensen raken gedepriveerd a.g.v het verstoken zijn van de meeste essentiële noden. Dit gebrek tekent zich dan ook af op vrijwel alle leefgebieden. De druk die men thans ervaart heeft tot gevolg dat de onderlinge banden met de eigen familie door onverdraagzaamheid en armoede verbroken worden en dat in het algemeen er geen oog voor is, dat de economisch zwakkeren ernstig psychisch leed wordt aangedaan. Het valt te begrijpen dat de excessen zoals in dit geval niet zullen uitblijven omdat men door de bomen het bos niet meer ziet.

  Het proces van individualisatie is dus een feit. En als je er niet bedacht op bent, heb je zo te maken met de macht van de sterkste die korte metten met je maakt. Zo ook de politie in dit geval met het gericht uitschakelen van deze patiënt. In Albina en laatstelijk in de gevangenis van Nickerie heeft men het ook kunnen bewijzen. Als dit zo door blijft gaan moet niet uitgesloten worden, dat deze patiënten uiteindelijk ook zullen zinnen op wraak. Er is slechts 1 patiënt voor nodig die uit moedeloosheid zichzelf, zijn eigen leven met de dood zal opofferen en wellicht vanuit extremistische opvattingen ook onschuldigen of mensen vanuit de politieke arena zal meenemen in zijn graf.


  Maak melding
 7. @ Omoe snesie,

  Ooit van cynisme en sarcasme gehoord. Lees mn comment en je zal het merken.

  Overigens dank voor je reactie. Alles wat je daar schrijft kan ik beamen. Thx


  Maak melding
 8. De familie van de man doodgeschoten ,oppakken.
  Ze konden die man hebben achter laten in een gesticht zoals LPI maar ze hebben hem achter gelaten in de straten bewust van het feit de man een gevaar kan zijn voor anderen.Als je de story hier leest is het duidelijk dat de man hulp nodig had en geen kogel.
  En de politie in Suriname,die schiet eerst dood en daarna komen de vragen…


  Maak melding
 9. Ray 22 april 2019 at 14:07

  De familie van de man doodgeschoten”

  Wanneer is hij overleden????????

  sinds wanneer is de familie van een volwassen man die blijkbaar ook geestelijk niet in orde is verantwoordelijk voor zijn daden???


  Maak melding
 10. Dit is niet alleen een voorval van uitzondering, maar het lijkt meer op dat het hele land geestes ziek is. Hiervoor heb je geen psychiatrische instellingen voor nodig, maar een goed ‘s-Landsbestuur. Helaas ontbeert dit voor Sur.

  Bedroevend en Sari Tori🙏🙏


  Maak melding
 11. Hij is een zwaar paars gestoord, dankzij zijn domme keuzes is het leven. Veel ndper’ s maken dagelijks, Net als baas en Boefdraad misdadige keuzes. Oma taki, ndper’ s zijn de ware vloek voor land, volk, maar gelukkig ook voor zichzelf.


  Maak melding
 12. @Sam
  Hello ik kan lezen dat die man niet dood is .De bedoeling van de politie was om de man dood te schieten maar surprise ,surprise die man leeft nog.
  @Sam mocht het zijn dat die man dodelijk geraakt was.,je zou het niet erg vinden.Netals zijn familie en sommigen hier zou je denken..1 last minder.
  Het is duidelijk dat die man hulp nodig heeft.De familie verantwoordelijk houden .Hadden ze hem in een gesticht geplaatst en niet losgelaten op straat dan kon dit alles voorkomen worden.
  En please,de politie?
  Ach neen man,die laten zien dat ze nog groen zijn,ze zijn amateurs .Ze kunnen niks en niemand onder controle houden.Ook niet een gestoorde.
  Gericht schieten betekent schieten met dodelijk afloop.
  Misschien dat de politie niet getrained is om armen en benen te raken.Voor hun is executeren eerst en daarna vragen stellen.Maar helaas doden kunnen geen vragen beantwoorden en wat verwacht je van een gestoord iemand?!
  Die man is gestoord en wij zijn zijn stem!
  Knoop dat in je oren!


  Maak melding
 13. Duidelijk een gek. Ik vrees dat hij maar een paar maanden straf zal krijgen en vanwege de gebrekkige psychiatrische zorg binnen de kortste keren weer op straat staat met alle gevaren van dien. Ik zie steeds meer geestelijk gestoorde zwervers op straat en het is wachten op de eerste onschuldige voorbijganger die gedood wordt door zo’n gek voordat de autoriteiten eindelijk wakker worden om dat probleem aan te pakken. In SU wacht men helaas totdat het kalf helemaal verdonken is voordat men gaat proberen om de put te dempen.


  Maak melding
 14. @ Ger

  Hij kon toch bij de Vader des Vaderlands aankloppen, die heeft geld zat voor zijn onderdanen ??
  Dan drinken ze maar een paar kratten bier minder daar !!
  Wat een tering zooitje zeg.
  sari tori
  Jacko.


  Maak melding
 15. Dit verhaal (als het tenminste zo gegaan is), rammelt aan alle kanten. De man woont schijnbaar in ieder geval 5 maanden in dat geoccupeerde huis. Als hij geestesziek is naar gelang de ernst, zeg maar een EPA, mag je ervan uitgaan dat hij zichzelf niet kan behelpen. De familie heeft hem achtergelaten. Het klinkt alsof iemand moe geworden is van zijn hond, brengt hem naar het bos en bindt hem vast aan een boom tot de hond ellendig sterft. Wat hebben de buren al die tijd gedaan? Wat heeft de politie gedaan in die vijf maanden alvorens het zo uit de hand liep? Wat hebben de instellingen gedaan? Waarom moest het zo ver komen? Waarom schiet de politie hem in de buikstreek? In Suriname moeten ze eens een proef gaan doen met een stroomstootwapen. Er is geen totaal geen sprake van coördinatie dan wel zeer gebrekkig, tussen alle actoren. De politie gaat als het ware onvoorbereid naar een situatie en handelt ook dienovereenkomstig. Preventie, daar moeten we het van hebben. Tijdig ingrijpen.


  Maak melding
 16. @Alles voor loze beloften en een pakket 22 april 2019 at 12:36
  Het zei zo als je zelf voor sarcasme of cynisme kiest. Dit blijkt al vooral vanuit jouw ”Nic name” / kenmerk. Voel je vooral door mij niet aangevallen want doorgaans lees ik ook jouw overige teksten. Ik ben echter de mening toegedaan om zelf kritisch, directief en concreet te zijn. Dit verschaft meer duidelijkheid. Zaken die niet goed lopen of niet goed begrepen worden, zal ik zoveel mogelijk belichten door de oorzakelijke verbanden te benoemen en proberen om oplossingsmodellen aan te dragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES