maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVIDEO: Vice-president van Suriname op bezoek in Ghana

VIDEO: Vice-president van Suriname op bezoek in Ghana

-

Does Travel - naar Suriname

De vice-president van Suriname, Michael Ashwin Adhin is vrijdag aangekomen in Ghana. Adhin zal president Bouterse, op uitnodiging van Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene, van 19 t/m 23 april 2019 vertegenwoordigen in de Republiek Ghana.

De vicepresident en delegatie zullen tijdens dit bezoek o.a. participeren in de activiteiten rond de 20ste viering van de troonbestijging van de koning. Ook zal de vicepresident gedurende dit bezoek de inauguratie plechtigheid van de diplomatieke vertegenwoordiging van de Republiek Suriname, in de Ghanese hoofdstad Accra, verrichten.

Met deze vestiging zal Suriname haar diplomatieke aanwezigheid op het Westelijk deel van het Afrikaanse continent hebben bestendigd. Bekijk een videoverslag van de aankomst van de vp:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. Ik snap niet waarom deze snoep reisjes moeten. Dit heeft helemaal geen nut voor Suriname. Wat kan Ghana ons land bieden. Enige wat ik kan bedenken is een doorvoer haven.


  Maak melding
 2. Ghana kan veel meer bieden, slaven sturen naar SU. 300 jaren geleden hebben ze hun eigen mensen verkocht, nu houden ze slaven zelf en ook gebruiken als export product. 300 jaren geleden slavernij onthoud men in SU maar de oorsprong daarvan zijn ze vergeten, die zelfde ashanti koning is SU nu aan het aanbidden. Onderdrukking en dom houden tot de dood dat is wat nu gebeurt. Alle landen gaan vooruit maar SU houdt aan slavernij verleden en nu het ergste vrienden met de slavernij verkopende mensen in Ghana. Daar is het begonnen. Lange leve SU in onderdrukking and leven in het verleden.


  Maak melding
 3. @ Vliegende hollander de minister van Buza en de minister van Financien en Andre Misiekaba kwamen strijdig met het protocol voor de VP uit het vliegtuig vallen.
  Het is niet meer dan een pret reisje om als publiek aanwezig te zijn bij een 20 jarig jubileum in de Ashanti gemeenschap.

  Freeway een business jet van deze classe kost pakweg S 6.000 tot $ 10.000 per uur vliegen en dan zal men ook moeten betalen voor dat zij naar Suriname komen, wachten in Ghana en weer terug vliegen naar de thuisbasis $ 200.000 lijkt mij een redelijk gok voor dit pret reisje. is allicht goed koper dan de Vamos kist van SLM lenen voor een paar dagen.
  Ik denk dat de VP en aanhang niet meer met de A340 van SLM durven te vliegen.

  Hoefdraad in trainingspak is echt een aanfluiting. Ze zijn met een cultuurtripje bezig.

  het deel met de chef protocol / of chef hospitality van de Ashanti koning is tenenkrommend. adhin heeft geen idee wat er gaat gebeuren.


  Maak melding
 4. De directe economische voordeel voor Suriname is hier niet te zien, maar ja, de zwarten van Suriname zullen wel tevreden zijn dat ze de afstammeling van de vorige koningen die hun voorouders aan de blanken verkocht hadden, gaan eren.


  Maak melding
 5. ‘T is eigenlijk geen gezicht; een kakkerlak tussen al die torren.
  We hadden beter onze zonne(panelen)koning erop af kunnen sturen.


  Maak melding
 6. Het valt mij op, hoe vele zwarten lijden aan selectieve verontwaardiging en veroordeling voor zaken die hun voorouders in het verleden zijn aangedaan.

  Onrecht en onheuse bejegening door zwarten hun aangedaan wordt haast nooit besproken, laatstaan vragen om excuses of herstel.

  Het zal mij daarom niet verbazen, dat het leed welke velen hun voorouders hebben ondergaan als gevolg van het handelen van deze zwarten hun voorouders niet zal worden besproken, geen openlijke erkenning spijtbetuiging en/of herstel.

  De vraatzucht, hebzucht en drang van deze groep niet besproken hun laag moraal en ethisch besef, dat je medemens geen handelswaar mag zijn, daar zal Adhin aan voorbij gaan. Voorbij zal worden gegaan aan dat zonder de inspanningen van deze zwarten hun voorouders, de handel in slaven haast een zeer moeilijke of onmogelijke onderneming is geweest.

  Dat vele zwarten tot vandaag aan het verleden lijden kan ik mij nog indenken. Hoe pijnlijk zal het niet moeten zijn om te weten dat je eigen broers en zusters je niet meer waard hebben gevonden dan een paar spiegels en kraaltjes, een paar flesjes rum of een geweer. Dat moet aan het zelfbeeld knagen. Daar mag namens deze regering heus iets tijdens dit bezoek worden gezegd.

  Het zal mij benieuwen als dit zou gebeuren en/of de verontwaardiging en het aanwrijven van aangedane leed een gelegenheid argument is om het zelf falen goed te praten of gereserveerd is voor een bepaalde categorie


  Maak melding
 7. @ Robbert

  U beschrijft de situatie pakkend. Voor kraaltjes, rum en buskruit verkocht door Broeders is heftig. Echter in die zelfde tijd roofden de Ottomanen in Europa christelijke kinderen om ze tot slaafsoldaat te maken. Ook de Mamelukken in Egypte waren slaafsoldaten die ooit zelfs de macht grepen. Ook nu maken we gebruik van enorm veel slaven denk aan de warlords on oost Congo en hun mijnbouwactiviteiten, Dat is zwart / zwart slavernij.

  Er is een heel interessante DVD serie de Slavernij waar in Daphne Bunschoten en Roue Verveer genuanceerd de slavernij behandelen.
  Roue gaat zelfs terug naar zijn Roots, gaat langs de slavenkaravaan routes naar Elmina en ontmoet de nazaten van de plantagehouders die zijn voorouders als slaaf hielden. Deze nazeten zijn nu nette middenklassers met een historie en zijn zeker niet beter af dan Rouee ofwel Roue is aardig opwaarts geïntegreerd of heeft zich maatschappelijk naar het zelfde niveau of hoger op gewerkt.


  Maak melding
 8. Suriname heeft uiteraard het prerogatief indien zij ertoe wilt overgaan tot herstelbetaling, zelf te bepalen bij wie ze dat eist.
  Suriname houdt zich niet bezig met Ghana daaromtrent. Het zijn de witten die de slaven onder onmenselijke omstandigheden getransporteerd hebben naar o.a. Suriname en aldaar mensen onder barbaarse omstandigheden hebben laten werken enz.

  De witte is de hoofdmatador, niet Ghana. Als justitie op zoek gaat naar drugs is hun innige wens de baas te pakken te krijgen. De maffia boss. Daartoe is ze bereid de kleine jongens hun gang te laten gaan in de hoop dat het spoor leidt naar de grote boys. Het staat vast dat de witten zich via de oceaan de weg naar Afrika hebben gevonden. Het staat vast dat zij de boel op transport gezet hebben. Het staat vast dat zij mensen barbaars hebben behandeld. De witte is de matador. Die moet Suriname hebben.

  De kleine dealer die Ghana is, mag gerust op de straathoeken zijn gram coke verkopen. Suriname onderhoudt banden met Ghana, historisch, cultureel en economisch. Daar zal er geleidelijk gestalte aan worden gegeven. Tevens is Ghana een springplank naar andere Afrikaanse landen.

  We kunnen de zaak ook omdraaien. Stel nu dat de Ghanezen via de Atlantische Ocean, illegaal Nederland zijn binnengedrongen en nemen Nederlandse slaven mee naar Suriname enz. Ook dezelfde onmenselijke toestanden en ontberingen etc. Bij wie zou Suriname dan herstelbetaling vragen? Het loont om zaken in chronologische volgorde te bekijken en zich te focussen hoe zaken tot stand zijn gekomen. Het heeft geen enkele zin de boel om te draaien. Want dan praat men de witte man na. Niet voor niets is dekolonisatie nodig.


  Maak melding
 9. @pakiratigri
  Dus we kunnen alvast blij zijn dat je strakjes naar Ghana vertrekt en voorgoed hoop ik.
  Was er geen plaats voor je in de vliegtuig of was bobojantje adhin vergeten je nodigen voor een reis naar Ghana?
  Hoe kunnen de arme ghanezen de surinamers helpen?!


  Maak melding
 10. Als de Surinamers niet uitkijken, zich niet rustig houden gaan de Kannibalen een soep van ze maken en hen op eten.

  De boodschap van ddb om de schadevergoeding voor geleden schade voor de slavernij van Koning Tutu II van de Ashanti gaan ze niet krijgen.

  Recht En Waarheid maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. @Jay,

  Ben je op de hoogte hoeveel mensen van de verkeerde kant (om maar jouw term te gebruiken) maatschappelijk gezien meer hebben bereikt dan mensen van de goede kant?
  Je bent een grote oen en ook nog racist dat je zo afgeeft op deze mensen.
  Je zou heel goed passen in het Indiase systeem dat homo’s en lesbiennes op grote schaal vernedert, mishandelt, uit de maatschappij weert. Kortom een systeem dat op deze mensen spuugt en ze nog minder dan de kastelozen behandelt.
  Wie ben jij, net als men dat in India en elders op de wereld doet, om deze mensen te discrimineren.
  Voor mij stel je als mens niets maar dan ook niets voor.
  Ik ben niet gecharmeerd van Ashwin Adhin, maar ik zal hem niet op zijn sexuele geaardheid, van de verkeerde of goede kant, beoordelen maar op zijn menselijkheid. Op zijn insaniyat. Jij kent helaas geen insaniyat.


  Maak melding
 12. Ik reageer normaal niet op posts van anderen, maar in dit geval wil ik een uitzondering maken. Mijn reactie is gericht op de post van @pakiratigri, maar geldt ook voor allen die nog met het slavernijverleden worstelen.
  Ik heb veel mensen gesproken over het onderwerp, mensen van Surinaamse, Nederlandse afkomst.
  Jouw reactie is nou precies de reden waarom de Nederlanders moeite hebben met de visie van veel Surinamers op het slavernijverleden, namelijk het ontkennen van een deel van die geschiedenis. Je gaat voorbij aan het feit dat Afrikanen door hun eigen soort als stuks vee aan de blanken zijn verkocht. Als kuddes werden ze opgejaagd, mishandeld, gevangen genomen, vastgebonden en vervoerd door hun soortgenoten. En dat in een tijd waarin de blanken zich al superieur voelden aan het negroïde ras. Het leven van de slaven was in de ogen van de slavenhandelaren niet meer waard dan een lap stof, of een fles sterke drank, of een ander artikel, waarvan men die in Europa in overvloed had. Een het verlies van deze artikelen werd meer dan goed gecompenseerd door de winsten die men met de handel maakte. Of het verlies nou kwam door de directe handel, of het ingecalculeerde verlies van levens tijdens de reis naar de opkopers.
  Wat de huidige nazaten van de slaven vergeten (of nog erger: ontkennen!) is dat daarmee de boodschap werd gegeven dat de slaven door hun soortgenoten als het laagste van het laagste werden beschouwd en behandeld. En die behandeling is overgenomen door de slavenhandelaren. En waarom zouden ze ook anders? Deze slaven waren als het minste van het minste aan hen aangeboden, en nog wel door een ‘soort’ waar de blanken al geen hoge dunk van hadden…… Daarmee is absoluut niet gezegd dat die behandeling te rechtvaardigen is, want het gaat nog altijd om mensen! Maar het is wel te plaatsen binnen de context van de handel en de culturele en raciale verhoudingen in de wereld van enkele eeuwen geleden. Nu hebben we volkerenorganisaties die hiertegen in opstand komen, maar toen was het ieder voor zich en gold het recht van de sterkste.

  Schelden op de blanken is slechts een uitingsvorm van het trauma. En het schelden door de nazaten is niets meer dan het uiten van hun eigen frustraties over de manier waarop ze zelf door blanken zijn behandeld. Hoe langer men hiermee doorgaat, hoe meer men het trauma bestendigt en hoe vaster het trauma zich in de psyche nestelt. En hoe moeilijker het daardoor wordt om zich daarvan te ontdoen, en het geluk te vinden.
  Ik denk dat de verwerking van het slavernijverleden pas tot stand kan komen, als de nazaten het volledige verhaal willen erkennen. Hoe pijnlijk dat verhaal ook mag zijn. Juist de erkenning van het meeste traumatische is het begin van de verwerking.

  Met de Paasboodschap in gedachten zeg ik: je zult eerst moeten sterven om te kunnen verrijzen!


  Maak melding
 13. Te gênant voor woorden allemaal. Alles van en in Suriname lijkt op een onderontwikkelde Afrikaans achterland, dankzij een clubje paarse geboefte.


  Maak melding
 14. @ Pakiratigri

  Hou toch op. Toon wat meer intelligentie. Zonder aanvoer. Of toeleveranciers, zou er niets te vervoeren zijn. Vraag en aanbod op z’n economisch gezegd zijn aan elkaar gekoppeld. Er kan vraag zijn maar geen aanbod zijn, dan houdt het op.

  Dat heeft m’n nichtje van de brugklas van de VMBO mij uitgelegd. En ik snapte het direct.

  Snap je dat ook Of is jouw reactie ook weer een reactie van wegkijken, ontkennen, omdraaien om alleen je vooringenomenheid te handhaven.
  Ik hoop van niet.


  Maak melding
 15. @Pakiratigri

  Met aanbod bedoel ik dat de slaven door hun broers en zusters werden aangeboden.

  Volgens mijn grootmoeder zou haar grootmoeder haar hebben verteld tegen de ruil van 9 glas kralen.

  De reis uit de Jungle was lang, veel ontbering er werd tot dood aan toe gemept.

  De Slaven baden om meegenomen te worden, want zij die niet geruild konden worden, vonden de meest pijnlijke dood. Niet uitgevoerd door de blanken. Maar door de broers en zusters van hun. Zij vernietigden de handelswaar zoals vandaag manlijke kuikens die niet gebruikt konden worden voor eierproductie worden vermoord. Het behoorde tot hun prerogatief dat ze het mochten doen.


  Maak melding
 16. @ Jiyani, bedankt voor jouw reactie. Ik heb me kostelijk geamuseerd daarmee. Helaas voor jou interesseert de mening van de homo lobby (waar jij blijkbaar onderdeel van bent) mij geen ene malle moer. Dus voor mijn part mag je maar lekker je nieren gaan opvreten van boosheid en frustatie om mijn reactie, i don’t care 🙂

  @ kree na soso kree mi e kree, je slaat de spijker op z’n kop. Hij is daar in Ghana om blakka bana te eten 🙂 Misschien kan die koning hem daar houden als z’n schandknaapje. Hij heeft daar in elk geval wel genoeg ervaring mee als bouta’s schandknaap, dus het zou een promotie voor hem zijn. Van presidentiele schandknaap naar koninklijke schandknaapje.

  Die gast zal in 2020 nog van een koude kermis thuiskomen als hij denkt dat hij heel wat stemmen in Wanica zal krijgen. De Surinaamse realuteit kennende zullen de meeste mensen echt niet gaan stemmen op zo’n figuur. Het is echt een grote blunder geweest van de NDP om hem als lijsttrekker in Wanica te zetten want hij is totaal geen challenge voor crimefighter Chan Santokhi. Zelfs meneertje Amzad “er komt geen devaluatie” Abdoel zou nog een sterkere kandidaat zijn geweest dan londa ke naach Ashwin betie.


  Maak melding
 17. GOEDPRATERS

  LEZEN JULLIE HET COMMUNIQUÉ VAN HET COMITÉ CHRISTELIJKE KERKEN WAT SURINAME GEWORDEN IS. EEN DOODSCULTUUR ENZ, ENZ.


  Maak melding
 18. Wortu fu gado; een zalige pasen fu All. Vandaag is het wit en geel, geen oranje, geen paars, rood en wit of noch geel. Hopelijk vallen er vandaag doden dmv geweld, beroving of in het verkeer. Gado Bless.


  Maak melding
 19. waarom gaat die ddb zelf niet op reis,,, is hij bang dat hij wordt ontvoert , bang dat hij niet meer terug komt ..

  dit is een snoep reisje voor deze lummel, die geen rol van betekenis heeft in het s m e.. hij is totaal een waardeloze lul, kan zijn eigen vrouw niet blij maken, moet door anderen gebeuren.. wat een sukkel..


  Maak melding
 20. @Jay,

  Je hebt weer bewezen dat menselijkheid jou vreemd is.
  Ga daar maar eens goed over nadenken.
  Ik sta vele strepen voor op jou, want ik kom altijd op voor mensen die worden vernederd en mishandeld.
  Het zal mij niet verbazen als jij het verkrachten van meisjes en vrouwen goedpraat met als excuus dat ze daar zelf om hebben gevraagd.
  We zijn beiden hindustanen maar onze opvoeding ligt ver uit elkaar.


  Maak melding
 21. @Jay,

  Nu lach ik je keihard uit. Londa ke naach heeft niets te maken met sexule geaardheid.
  Heb recent een documentaire gezien over dit onderwerp. Een getrouwde hindustaan en vader die van londa ke naach zijn beroep heeft gemaakt.
  Je kent je eigen cultuur niet. Je vertelt dingen over de hindustaanse cultuur die niet op waarheid berusten. Schaam je!


  Maak melding
 22. De nouveau riche / jetset pakt het goed aan. Gulfstream huren op kosten van de belasting betaler. Effe naar Ghana vliegen. Paar maanden geleden lange rijen in de brandende zon om RVB te betalen. Deze mensen hadden belooft het leven makkelijk voor ons te maken. RVB lange rijen in de felle zon, devaluatie van de SRD, norm/moraal verval alom,i hoge criminaliteit enz…Ze zorgen wel goed voor zich zelf. Dubai en Boefie(globetrotter) lieten deze reis niet aan zich voorbij gaan. Het stemvee is sterk verarmd en kan niet eens met paasvakantie. Moet zijn ontspanning zoeken op de hoek voor de Chinese winkel.


  Maak melding
 23. @Pakiratigri

  Ik heb bijna niets toe te voegen aan Las ting. Hij/Zij geeft perfect aan hoe de realiteit en de context in de 17de en 18de eeuw voor de West Afrikaanse kust was.

  Ik wil jou aandacht vragen voor het gegeven dat er tot ver na de afschaffing van de Slavernij in het westen in Afrika op slaven gejaagd werd. gaat u eens wat lezen over Congo, over Stanley en Tippo Tip
  beste Pakiratigri slavernij gaat in Afrika nog steeds door.
  Er zijn veel meer Slaven naar het Ottomaanse rijk en het Oosten verplaatst dan door de Europeanen naar het Westen gevaren zijn.

  Denk eens aan de Warlords en mijnbouw in de oorstelijke provincies van Congo zoals Gomo. Denk eens waar het Coltan in uw smart phone van daan komt en hoe het gemijnd wordt en hoe het op de markt komt.
  Wellicht heeft wel eens gezien hoe formeel tin met informeel gewonen tin vermengd wordt en hoeveel informele mijners en hun kinderen daar bij omkomen.

  Beste Pakiratigri u bent redelijk onderlegd maar doe uw oogkleppen eens af en onderzoek in de context van de tijd.


  Maak melding
 24. ghana gaat binnenkort ook deel uitmaken van de coke lijn su- europa
  adhin is daar om de boel te organseren
  hij wordt ook groot aandeelhouder in deze business


  Maak melding
 25. blijkbaar is Pakiratigri, naast vele onhebbelijkheden ook nog eens een masochist , want hij/zij krijgt op op al zijn/haar postingen klappen om de oren, hoe ver moet je gaan om eens in te zien dat je wel heel dom redeneerd en niet in wilt /kunt zien dat je goed fout bezig bent, een papieren tijger met het gedrag van een (paarse) ezel.


  Maak melding
 26. de masker van velen is uitgevallen afro Surinamers LET OP KIJK HOEVEEL RACISTEN ZEGGEN DAT ZE SURNAMERS ZIJN . jullie vinden het leuk of niet de afro Surinamers gaan nergens ze blijven in SWITI SRANANG het LAND is van de VAN DE indianen niet van racisten.


  Maak melding
 27. Adhin zal straks in een intervieuw of persconferentie … het Surinaams volk willen wijs maken dat hij teruggekeerd is uit Ghana met een hoop ” ORDERS ” op zak … waard US $ 200 miljard.


  Maak melding
 28. De houding van Adhin in het pak tussen al die gasten heeft veel weg van van een ongemakkelijke.

  “Adhin zal president Bouterse, op uitnodiging van Zijne Majesteit Otumfuo Osei Tutu II, koning van de Asantehene, van 19 t/m 23 april 2019 vertegenwoordigen in de Republiek Ghana.”

  In dit verkeer draagt vlgs mij degene die uitnodigt de kosten.

  Su heeft zijn aandeel reeds betaalt toen de koning in Suriname op bezoek was of niet????


  Maak melding
 29. Ondertussen schijten en pissen veel ndp paria’ s. Niet eens voor een taxi naar Colakreek kunnen ze betalen, laatstaan een vliegries.


  Maak melding
 30. @ Jiyani

  Sommige mensen zijn Jaloers op de VP, hij oogt als een ghandoe maar volgens mij is hij dat niet.
  Ik vind dat iederéén zelf moet weten wat hij / zij doet, @ Jay en @ kree na soso kree mi e kree de grote blacka banaan in hun eigen anus wilden hebben als dat echt is !!!! Wat een stelletje zielig figuren zijn het man, Jiyani ga niet in discussie met @ Jay hij neemt je in de zeik, en je trapt erin !!!!
  sari tori, degene die mij van repliek wilt, zal ik naar vermogen en genoegen beantwoorden.
  Na mi Jacko é takki.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 31. @ Jacko,

  Volgens jou is hij geen ghandoe. Heeft hij je geweigerd.

  Hoe weet je dat volgens jou.

  Sari tori, Jacko, als hij je geweigerd heeft. Want volgens mij moet je mooi booi van Alata zijn.


  Maak melding
 32. Pakiratigri is niet gebonden aan de context van de tijd. Pakiratigri praat de witte man niet na. Jullie wel. De witte man heeft uitstekend werk verricht dat hij niet eens zijn mond open hoeft te doen, maar slechts de slaven te laten spreken. Dekolonisatie hebben jullie nodig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES