zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinamePertjaja Luhur start verkiezingscampagne; Somohardjo in rijstdistrict Suriname

Pertjaja Luhur start verkiezingscampagne; Somohardjo in rijstdistrict Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De politieke partij Pertjaja Luhur (PL) is zaterdagavond haar verkiezingscampagne gestart in het rijstdistrict Nickerie. Onder andere partijleider Paul Somohardjo was een van de sprekers op die avond. Eerder liet Somohardjo al doorschemeren dat Nickerie een zeer belangrijk district is voor PL. De PL-voorman is er zeker van dat zijn partij ten minste één zetel binnenhaalt. 

PL heeft voor Nickerie al tien personen gescout, die bereid zijn gekandideerd te worden zei Somohardjo afgelopen week tegen Starnieuws. Vijf komen op de kandidatenlijst voor De Nationale Assemblee (DNA) en de overige vijf zijn ‘reservespelers’. In de groep van tien zit ook PL-parlementariër William Waidoe, bevestigde de PL-voorzitter.

Somo was al eerder deze week naar Nickerie vertrokken. Dit om de voorbereidingen te treffen voor de eerstesteenlegging van een sport- en cultureel centrum en uitbreiding van een bejaardentehuis.

Het aanwezige publiek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. K hoop fat PL ten minste een zetel wint in Nickerie. Somo moet heel hard werken voor deze zetel.
  Het boiwen van een moskee is een goed begin. Als er geld is moet er een studeer ruimte gebouwd worden voor de plaatselijke studenten jong en oud. Ze kunnen hun huiswerk maken en ouderen kunnen hun Arab practiseren. Als er volunteers leraren zijn zou dat prachtig zijn. Computers met internet zou mooi zijn.


  Maak melding
 2. Dit soort kleine racistische partijtjes mogen liever gister dan vandaag “in rook opgaan”. Je kunt ze op een briefje meegeven, dat ze zelf niet verder komen en dat ze het land ook niet verder kunnen helpen, met hun ” mensen die hun lijken” mentalitet. Heb je zo een mentaliteit, zwem dan lekker terug naar waar je vandaan bent gekomen. Suriname heeft dit niet nodig!!
  p.s. bijna niemand weet wat de naam van die partij betekent …(geldt ook voor k.t.p.i. (wat betekent dat?)wat zoeken die mensen eigenlijk???


  Maak melding
 3. @ jaichand geen zorgen binnen enkele jaren bestaat alleen nog de NDP. Alle toddoprasoro idioten sta in de weg partijtjes,waar NPS ook toe behoort zullen het veld moeten ruimen voor de grote baas DE NDP.


  Maak melding
 4. Bijna alle partijen zijn inmiddels gestart met hun campagne. Het nieuwsgehalte van dit stuk is mede daarom te verwaarlozen. Meen nieuwswaardig vind ik de situatie m.b.t. het rapport van de rekenkamer van Suriname.
  Daaruit blijkt weer dat deze regering blijkbaar vastberaden is om belangrijke instituties, die onafhankelijk behoren te zijn af te breken; Een ware afbraak regering. Voorbeelden zijn: de Rechterlijke macht, het bekladden van de PG, de CBvS het ten onrechte ontslaan van Gersie en hem zaken in de schoenen schuiven die hij niet gedaan kan hebben, het Centraal bureau voor de statistiek; Het ongefundeerd beschuldigen van de directeur dat hij cijfers zou hebben gemanipuleerd en nu de Rekenkamer die geen informatie krijgt voor het plegen van onderzoek t.b.v. de rapportage ook niet na rappel. Zelf DNA krijgt geen antwoord op gestelde vragen. Het is te hopen dat de kiezer dit ondemocratische, bestuurlijk onbenullige gedrag in 2020 zal afstraffen.


  Maak melding
 5. @van Zijsburg; helemaal eens met je reactie. Somo is geen nieuws. Ik maak mij vooral zorgen over de bedoelingen van deze regering met een aantal door jou opgesomde instituten. Er is een soort van Ndpedisering gaande bij heel veel instanties die bepalend en controlerend zijn in Suriname. Goed presterende mensen worden zonder rede vervangen door ongeschoolde en onkundige NDPers . Men is bezig het land zodanig in te nemen dat slechts de NDP het voor het zeggen krijgt. Dit is zeer ondemocratisch en hopelijk ziet het volk in met wat voor list en bedrog de NDP bezig is .


  Maak melding
 6. Ze waren innig, Somohardjo en Bouterse. Totdat de eerste de fout maakte te denken dat hij onmisbaar was voor de tweede. Die kegelde hem toen omver. Sindsdien loopt Somo er ietwat aangeslagen bij.
  Voor Bouterse geldt dat je zijn vriend bent als hij je kan gebruiken/misbruiken, zo niet dan tel je niet voor hem.


  Maak melding
 7. Somo maakt kans op 1 zetel Nickerie d.w.z met Waidoe gaan 80% van Javanen op PL stemmen. 20% zal van Mahawatkan zijn. Doekhie stelt niks meer voor in Nickerie, dus is NDP verworden tot een nul komma nul partij. De overige vier zetels komt in handen van VHP. Hier in Nickerie is de grondlegger van deze partij geboren en zal nooit door zijn achterban verraden worden. De afvalligen hebben hin weg teruggevonden naar huis.


  Maak melding
 8. Damsco 21 april 2019 at 06:28
  @NDP bespotter mijn vrouw heeft DDB als vriend op Facebook vandaar mijn frustratie van deze BULLEBAK ..


  Maak melding
 9. Volgens Somo steelt VHP zijn mensen. Hij weet niet dat de tijd van PL voorbij is. Dit is geen nieuws.
  Zelf het feit dat de politie inval en drugs bij MOHAMED-ABAS op Domburg heeft gevonden is GEEN nieuws meer.
  Drugs is deze gasten hun inkomsten. Op 59 jarige leeftijd moet je al genoeg geld hebben om dit niet meer te doen.


  Maak melding
 10. Damsco 21 april 2019 at 12:33
  @ jaichand geen zorgen binnen enkele jaren bestaat alleen nog de NDP. Alle toddoprasoro idioten sta in de weg partijtjes,waar NPS ook toe behoort zullen het veld moeten ruimen voor de grote baas DE NDP.
  *********************************************
  @Damsco … je begint te pissen in je broek hè … niet de todoprasoro partijen … niet de NPS … MAAR … de NATIONALE DIEVEN PARTIJ … zal wettelijk verboden worden. De Nationale Dieven Partij is geen partij in de ware zin des woords … hoeveel leden heeft je Bermparttij … het is slechts een groep … CRIMINELEN …. die ROVEN en BEDRIEGEN { Carifesta, Naschoolse Opvang, EBS …… }. Het grootste deel stemmers dat op de Nationale Dieven Partij gestemd heeft in 2015 waren ontevredenen uit andere politieke partijen … knoop dat goed in je oren … of ben je soms horende doof ???
  Van de nieuwe regering gaan we eisen dat de NATIONALE DIEVEN PARTIJ wettelijk verboden moet worden.
  De Nationale Dieven Partij is geen politieke partij in de ware zin des woords …. slechts … een CRIMINELE ORGANISATIE … geleid door een Misdadige Moordenaar DDB.


  Maak melding
 11. Wendy 21 april 2019 at 21:31
  Volgens Somo steelt VHP zijn mensen. Hij weet niet dat de tijd van PL voorbij is. Dit is geen nieuws.
  Zelf het feit dat de politie inval en drugs bij MOHAMED-ABAS op Domburg heeft gevonden is GEEN nieuws meer.
  Drugs is deze gasten hun inkomsten. Op 59 jarige leeftijd moet je al genoeg geld hebben om dit niet meer te doen.
  ***************************************************************************
  * Wendy … ben je misschien de handlanger van MAHAMED-ABAS op Domburg. Je weet het allemaal zo goed. Trouwens … de pot verwijt de ketel … what about je grote BAAS … de MMDDB en zijn Criminele Organistaie … de NATIONALE { DRUGS en } DIEVEN PARTIJ.


  Maak melding
 12. Jullie allemaal hebben hier een grote bek en weten het beter dan de ander. Maar jullie weten geen ene ka. De meesten van jullie wonen niet eens in Suriname maar in Nederland. Zitten op jullie Nederlandse reet met een uitkering anders hadden jullie niet veel tijd om de hele dag commentaar op elkaar te leveren en een hele boel stronterij te vertellen. Jullie doen geen ene moer en leveren geen enkele ka bijdrage aan Suriname. Daar bedoel ik niet de surinamers die in suriname wonen mee. Woon je niet in Suriname hou dan je bek dicht over Suriname. Lekker makelijk oordelen over mensen in Suriname en je woont niet eens daar. Holle vaten klinken het hardst. Jullie willen van alles zeggen over de mensen in Suriname maar wonen niet eens daar. Omdat jullie te laf zijn en bang maar wel schelden op mensen in Suriname. Van mij mag ieder partij die Suriname welvaart kan brengen winnen. Altijd die kaolo racistisch verdeeldheid. NDP VHP PL of hoe die ka partijen allemaal heten moge de partij die wint het land vooruit brengen. En alle partijen hebben grond geroofd en hun eigen mensen aan grond geholpen zijn jullie dat vergeten, de VHP BOEVEN de NDP boeven en de rest die een vinger in de pap hadden. Fuck een ieder die op Suriname en surinamers scheld en daar bedoel ik alle rassen mee. GET A FUCKING LIFE. EN NOU MOGEN JULLIE BOOS WORDEN🤣😂😅ik lees nooit de reacties na mijn schrijven dus bespaar je de moeite. Zo hoef ik me niet aan leeg hoofdigen te ergeren.🤣😂😅


  Maak melding
 13. Omdat sommige mensen geobsedeerd zyn door de ndp gaan ze weer stemmen op deze nietdeugende party al weten ze bliksemsgoed dat deze paarsen in staat zyn ht land plat te branden by ontevreden verkiezingsresultaat. NICKERIE PL 1, VHP 3, NDP 1.jammer dat mensen nog zo roekeloos zyn in hun denkwyze.


  Maak melding
 14. Bouta is bang voor 2020, want als hij de verkiezingen verliest, dan a faya? Loslopend schietschijf? Of verhuist hij ,samen met zijn familie, naar Cuba of het land van zijn matti Obiamang….
  Santhoki is -samen met de VHP-top- diep in de drugsshit en is meer in Nederland op ” familiebezoek” .
  Ik denk dat 2020 het jaar wordt van de afrekeningen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES