zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuwe CARICOM- en UN SDG Jeugdambassadeurs in Suriname gekozen

Nieuwe CARICOM- en UN SDG Jeugdambassadeurs in Suriname gekozen

-

Does Travel - naar Suriname

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) in Suriname nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Dwight Prade en Georgette Grootfaam zijn de nieuwe CARICOM-jeugdambassadeurs en Sivern Hammen en Chermain Pansa de nieuwe United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs. 

Totaal hebben 11 kandidaten deelgenomen aan de verkiezingen. De kandidaten voor CARICOM-jeugdambassadeur waren: Miquel Abili, Gilton Amoksie, Michelle Belfor, Georgette Grootfaam, Josafath Kanape, Dwight Prade en Jason Prisiri.  De kandidaten voor UN SDG jeugdambassadeurs waren: Cheniva Becker, Sivern Hammen, Stefanie Lauchman, Chermain Pansa en Carol Wens. Alle kandidaten hebben een presentatie gehouden over een onderwerp welke zij eerder op de verkiezingsdag in ontvangst hebben genomen. De jeugdparlementariërs hebben de gelegenheid gehad vragen te stellen. Nadat alle kandidaten aan de beurt zijn geweest, heeft de vrije en geheime verkiezing plaatsgevonden. 

Minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de gekozen jeugdvertegenwoordigers gefeliciteerd. Zij vult meteen aan dat de nieuwe CARICOM-jeugdambassadeurs zich ook mogen klaarmaken voor het bekleden van het dekenschap. Suriname is volgens het roulatiesysteem na 18 jaar het eerstvolgend land dat die functie binnen het CARICOM-jeugdambassadeurs programma mag bekleden. Suriname is nog steeds het enige land waarbij de verkiezingen op democratische wijze plaatsvinden. Met de jeugdparticipatie gedachte is het belangrijk dat de jeugd ook betrokken wordt in besluitvormingsprocessen.

De nieuwgekozen ambassadeurs zullen door de President van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse worden geïnstalleerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Kijk dit bedoelen velen dus dat de zwarten denken dat alleen zij de inwoners van Suriname zijn en al de anderen blij mogen zijn in Suriname te mogen wonen. Die zwarten zijn erger dan de blanken die zich superieur voelen. En dit gevoel van zwart superieuriteitsgevoel zal nog lang duren. Daarom willen andere bevolkingsgroepen ook niet met zwarten samenwerken ; deel vanwege hun arrogantie en deels omdat ze achterlijk zijn.


  Maak melding
 2. Glen, en dat bedoel ik. Heeeeel erg jammer. Deze kloof ken ik niet su en het wordt steeds erger. Wel lullen over slavernij maar toch een rassenhaat creëren. Wat gaan deze ambassadeurs nou kunnen doen a l s ze nu al gevoed worden met rassenhaat! Ik ben benieuwd.


  Maak melding
 3. Lekker boeiend allemaal.

  Wat levert dit op!!!

  Stemming makerij om straks succesvol de verkiezingen in te gaan.

  Werken aan een goed Landsbestuur, helaas zit er dat niet in.


  Maak melding
 4. Beste forumleden.
  Alvorens de zwarte bevolking als negatief af te schilderen, moeten we eerst begrijpen over de geschiedenis van hun. Al decennia lang zijn ze onderdrukt, tot slaven gemaakt, vernederd. Zij hebben nooit de kans gehad om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Dit heeft zeer diepe gevolgen en drukt zwaar op de zwarte gemeenschap. Vandaar dat ze niet gauw geneigd zijn om met anderen samen te werken. Er treed een veiligheidsautomatisme in werking vanuit het gedachtengoed. Dit bevordert het wantrouwen ter bescherming hun macht kwijt te raken om vervolgens te worden onderdrukt. Het zal nog lang duren voordat dit fenomeen achter de rug is.
  En vooral de hindoestaanse bevolking moet veel geduld opbrengen, steeds eraan toe werken en de zwarte gemeenschap het laten voelen dat wij allen één zijn en gezamenlijk streven naar hetzelfde doel.
  Aldus Shri Krishen Jee in de Shrimat Bhagwat Geeta.


  Maak melding
 5. @Djakkie, dan kun je eeuwen wachten en geduld opbrengen, want de zwarte verandert niet zo snel. Hij importeert steeds andere zwarten uit bijv. Haïti en Brazilië of Ghana waardoor de achterstandsgevoel zal blijven bestaan.
  Bhagvan Krishna zegt ook dat je onrecht ten allen tijde moet bestrijden.
  De zwarten zijn echt geen ezels dat ze niet weten dat Hindoestanen hen niet gekolonialiseerd hebben, maar Europeanen. Bovendien kun je hetzelfde verhaal ook voor de Hindoestanen ophangen, want ook zij zijn door de blanken gekoloniseerd. Alleen eigenen zij zich het land niet toe zoals de zwarten, maar weten dat het land van al de groepen is. De zwarten denken om een of andere reden dat zij het meeste of het enige recht hebben op dat land, terwijl ook zij allemaal import zijn.
  Als er één groep is die aanspraak kan maken als bezitter van het land, dan zij het de Indianen. Maar ja, die zijn gemarginaliseerd (door de zwarten) en moeten tegenwoordig zelfs voor water bedelen.


  Maak melding
 6. Door zeer diep gewortelde HAAT verblind.
  Hebben de politieke figuren in Suriname dit volk gecreëerd?

  Nu begrijp ik het echt niet meer, heb ook geen idee hoe de kandidatuur tot stand is gekomen.

  Ik lees wel dat deze mensen GEKOZEN zijn.
  Hoe is hun kandidatuur tot stand gekomen?
  Hadden andere groepen geen mogelijkheid?
  Misschien vinden ze andere zaken interessanter en nuttiger en vinden ze het zelf prima dat deze mensen zich kandidaat gesteld hebben, zonder haat gevoelens?

  Inderdaad valt het me op dat het alleen MENSEN zijn van negroïde afkomst en aan de namen te lezen, grotendeels zelfs van inlandse afkomst oftewel bosnegers.
  Nu eindelijk niet dat ze gemoord of gestolen hebben, maar nu zijn ze ineens superieur, onderdrukkend, en wat al niet meer?
  Zometeen nog een reactie van de Creolen dat “ Na soso djoeka” ?

  Het negroïde meisje dat eergisteren goud gewonnen heeft moet dan ook gestenigd worden en voelt zich ook superieur? Had zij ook niet mee mogen doen aan de spelen? Moet ze nu onderduiken in Suriname?

  Als de Negers al deze eigenschappen gehad hadden die hen door de forumleden nu toe gedicht zijn, dan denk ik niet dat ze nog steeds zo zouden moeten vechten tegen hun achterstanden.

  Als het alleen mensen uit de Hindoestaanse gemeenschap zouden zijn geweest, dan hadden de Negers weer van alles aan negativiteit geroepen. Javanen idem dito hoewel due toch iets verstandiger lijken te zijn en zich minder racistisch uit lijken te laten op dit forum.

  Wat is dit mensen?
  Wanneer is het goed?
  Is jullie haat zo diep geworteld en denken jullie inderdaad dat met jullie gedachtengoed Suriname beter wordt?

  Bovendien vandaag weer iets nieuws geleerd: Hindoestanen zijn geen slachtoffer geweest van slavernij?????! Wát weten jullie van slavernij en wat is jullie definitie van slavernij ?

  Slavernij is wereldwijd en tot heden ten dage OVERAL te vinden!!!
  Negers hebben ook niet het recht om slavernij te claimen als zijnde hun onrecht.
  Kom er tegen in opstand, maar verschuil je er niet achter anno 2019, geen enkel ras.
  Slavernij kent sporen maar als je je in die zieligheid gaat koesteren zul je nooit vooruitkomen en blijven wijzen met de vinger naar een ander.

  Maar terug naar vandaag: waar waren de overige kandidaten dan?


  Maak melding
 7. Niemand kan ervan uitgaan dat het Jeugdparlement, zelf als het niet zoveel voorstelt een symbolische waarde heeft.

  Die waarde zou ons land als mult-etnisch, culturele en religieuze samenleving moeten uitdragen in haar samenstelling of vertegenwoordiging op internationaal niveau.

  Wat je de laatste tijd ziet is dat bij het aanwijzen van personen om zitting te nemen in internationale organisaties of om Suriname internationaal te vertegenwoordigen bij de personele samenstelling om Suriname te vertegenwoordigen het besef dat wij een multi etnische samenleving nagenoeg ontbreekt.

  Je zou je haast afvragen als er ook niet capabele vertegenwoordigers gevonden zouden kunnen worden ook uit andere etnische groepen. Of dat er geen aanmeldingen zijn vanuit deze groepen, omdat men op voor af gaand weet dat er voor leden uit deze groepen geen kans om te worden gekozen is.


  Maak melding
 8. Is dit de uitdrukking dat de machthebbers in Suriname in termen van Nationaal denken. Of met hier en daar enkele uitzonderingen na, stevig de eigen etnische groep het monopolie te verschaffen op de bekleding van voor Suriname alle belangrijke functies zowel nationaal als internationaal.


  Maak melding
 9. @ Pakiratigri

  Vaak heb ik jou opmerkingen over het uiterlijk van de Minister van Buitenlandse zaken niet begrepen. Maar als ik zo naar het uiterlijk van deze ambassadeurs kijk, begrijp ik je helemaal.

  Dan valt het kwartje en dan denk ik Jezus Christus, het oog wilt ook wat.


  Maak melding
 10. GOED PRATERS LEZEN JULLIE DE WARE TIJD. HET AANGEBODEN ARTIKEL VAN HET COMITÉ CHRISTELIJKE KERKEN.

  LEES WAT SURINAME GEWORDEN IS EEN DOODSCULTUUR ENZ. ENZ.


  Maak melding
 11. @kolibrie je mag het beestje gerust bij de naam noemen. Is het niet verachtelijk en verwerpelijk dat uitsluitend zwarten in de Caricom gekozen zijn ? Alsof zij degenen zijn die het land kunnen opbouwen en vooruit brengen. Het zijn luie mensen die nooit zelfstandig zullen worden.


  Maak melding
 12. @@Jaichand##
  Ik kan je niet tegen spreken. Alhoewel ik dat ook dondersgoed beseft hoe het in elkaar steekt, heb ik getracht te belichten de oorzaak van de oorsprong dat zo gebeiteld is in de zwarte gemeenschap. Daarom moeten wij met z’n allen aan één tafel om een open en eerlijk dialoog aan te gaan. Hopelijk dat de VHP een aanzet heeft gegeven voor een toekomstige basis. Zonder de Hindoestanen gaan de zwarte gemeenschap het niet kunnen redden. Het zit er gewoon niet in. Mogelijke oorzaken heb ik reeds boven vermeld. Andere reageerders zullen denken dat ik uit m’n nek kletst.

  Kijk maar naar Zuid Afrika. Om van de apartheid door de blanken vanaf te komen, waren de hindoestanen de drijvende kracht achter Nelson Mandela. Wie heeft het ooit daarover gehad. Niemand.

  OEGANDA
  Was een zeer florerende land. Het waren allemaal hindoestanen die de economie hadden opgebouwd en welvaart hadden gebracht. Was één van de beste landen van het Afrikaanse continent. Maar een gek als Idi Amin dacht om alles van de hindoestanen af te pakken, uit te moorden en het land uit te jagen. Ze dachten zelf de boel te kunnen runnen. Maar helaas, vandaag de dag hebben ze alleen om gras te eten. Het hele land is naar de klote.
  Volg de geschiedenis van de Afrikaanse landen. Overal zijn hindoestanen die de kar trekken in de economie. In Zuid Afrika heb je een zwarte gemeenschap die de hindoeïsme filosofie volgt. Zelfs Mandela stak tijdens de divali feest dia’s aan.

  IMPORT
  Het is zo dat in Sur de zwarte bevolking noch de hindoestanen willen werken in de bouw en op het land(landbouw sector).
  Bijde groepen zijn ontzettend lui. Als ze voor je gewerkt hebben en zaterdag loon ontvangen, dan komen ze maandag niet meer werken en liggen ze hun roes uit te slapen. Door de komst van de Haitianen hebben ze een verlichting gekregen. De Haitianen zijn betrouwbaar en werken hard voor hun centen. Ook ‘s-nachts houden ze wacht voor je. Wat dat betreft is een welkome aanvulling voor de middenstand.
  Van Brazilianen en Columbianen heb je meer tuig die in Suriname makkelijk kunnen bewegen. Liever ga ik hier niet verder op in.

  In nederland staan de zwarte suries en de hindoestanen zij aan zij zonder enige problemen.


  Maak melding
 13. @@Ray
  Helemaal gelijk.
  Maar je ziet toch veel beweging in de zwarte gemeenschap. Ze nemen heel veel van de hindoestanen over. Hebben bedrijven, eigen grond en woning. Het is een klein gedeelte die op roverspad gaat en bij de djoeka’s is het helemaal erg. Willen niet werken alleen maar stelen en zijn ook niet geletterd.
  De geletterde creolen hebben geen zeggenschap op dit moment. Het zijn allemaal graaiers van de dneppers en ongeletterden op hoge posities die nog amper hun handtekening kunnen zetten. Er is totaal geen sprake van politiek of regeringsbeleid. Zo wordt een land niet bestuurt. Vandaar alles naar de kloten.


  Maak melding
 14. Leuk dat deze jonge surinamers iets positiefs doen. Laat de haters maar haten. Haters maken je juist populair. Nooit is iets goed voor die negatieve gasten. Heb je de film Wan pipel gezien?? Zo kende ik de haat van hindustanen naar de creool. De laatste jaren is het minder.


  Maak melding
 15. Wendy die haar mars aan iedereen biedt om van haar smerige poesje te genieten heeft het steeds over de haat van Hindoestanen tegenover creolen. De haat van zwarten naar Hindoestanen toe hoor je haar niet over. Zij is trots op jonge Surinamers die iets voor het land doen. Hoe of wat doen ze dan ???


  Maak melding
 16. @@Wendy##
  Wat de creolen willen is om met zoveel hindoestaanse vrouwen kinderen te maken. Maar ze te onderhouden dat kennen ze helaas niet.

  Maar dit is van oudser gebakken in hun cultuur. Hun cultuur en de hindoestaanse cultuur botsen met elkaar. Vandaar dat het nooit verenigd zal worden. Mits maar dan in dit geval vooral de creolen bereid zijn meer water bij de wijn te doen.

  Ik heb hier natuurlijk niet over; naast elkaar samen te leven, want dat gebeurt nu al.


  Maak melding
 17. Vroeger had de Surinaamse vlag vijf sterren die de bevolkingsgroepen symbolisch aangaf. De indiaan, blakka mang, hindoestaan, javaan en chinees. In het paars verworden jeugdparlement is bijna alles Afrikaans. Maar ook in Santo Boma.


  Maak melding
 18. Maar dat wordt door hun leider Brunswijk toch ook keer op keer gezegd. De Surinaamse gevangenissen zijn tjokvol met zwarten en het wordt met de dag meer en meer.


  Maak melding
 19. Waarom mag he hindustaanse dochter niet met een creool thuis komen of trouwen?? Als jullie doodgaan worden jullie met dezelfde schop en in dezelfde aarde begraven. Of crematie en je as wordt gestrooid en gaat alle kanten op. Hopp vn jullie hier zijn waardeloze racisten. Kijk naar sri lanka wie wie vermoord.


  Maak melding
 20. @Wendy,

  Waarom hebben creolen kritiek op de creoolse mannen die met witte vrouwen een relatie hebben?
  Dan zien creolen ook niet graag. Zij vragen zich dan hardop af waarom de creoolse mannen niet kiezen voor een vrouw uit de eigen gemeenschap.
  Vind je dat niet racistisch van de creolen?
  Het is zo makkelijk om telkens te schrijven dat hindustanen racistisch zijn.

  Er wat de terroristische aanslagen in Sri Lanka betreft, is heel erg net als alle terroristische aanslagen waar dan ook. Het zijn weer moslims die deze aanslagen hebben gepleegd op vooral christenen, waarbij ook niet-christenen om het leven zijn gekomen.
  In Afrikaanse landen zijn het ook Afrikanen onder elkaar die elkaar middels geweld doden. Daar schrijf je ook niets over. Ga jij je diep schamen dat je niet eens deze gruwelijke aanslagen veroordeeld en je medeleven betuigt, maar dat het vooral bij jou gaat om de intense haat tegen de Srilankaanse bevolking die volgens jouw ook hindustanen zijn.
  Srilankanen zijn geen hindustanen, net zoals Nepalezen ook geen hindustanen zijn. Pakistanen zijn geen hindustanen. Hindustanen zijn Indiërs, omdat India ook wel Hindustan wordt genoemd. Ze zijn wel Aziaten.
  Zuid-Afrikanen zijn geen Ghanezen. Kenianen zijn geen Ethopiërs, maar wel Afrikanen.


  Maak melding
 21. Ik hoop echt dat er geen leraren en achterlijk gestoorde geestelijke leiders zitten onder deze reagluurders. Dat je je eigen kinderen hun hoofd met deze rommel wilt vullen tot daar aan toe…

  Al zou de wereld bevolkt zijn door maar 1 type mens, met maar 1 huidskleur, 1 cultuur, 1 haartype, 1 ideologie en 1 religie, dan nòg zouden mensen NIET in harmonie leven naast elkaar. Als bloedverwanten elkaars bloed al kunnen drinken, wie zijn vreemden dan…

  Het enige waar je aan kunt werken is verbetering en verandering aan jezelf. Geen enkel mens heeft de power om de wereld te veranderen, omdat de mens niets is. Ook al denken sommige mensen een of andere godheid te zijn, ze worden net zo goed ziek en gaan net zo goed dood als alle andere mensen. Dus al dat gedoe van ik ben beter, mijn zienswijze is beter is allemaal bullshit! Niemand is beter, niemand weet het beter en niemand heeft het juiste antwoord op alle problemen.


  Maak melding
 22. @Wendy heb jij de beelden gezien van de schoppartij in het Zuiderpark te Rotterdam ? 4 Antilliaanse straattuig dat een blanke onschuldige meisje bloedens toe schopt en ook nog eens berooft. De mentaliteit van apen hoorde ik her en daar net als dat het weer de zwarten zijn en velen verwezen ook naar PVV en Geert Wilders. Daarover hoor ik jouw bek niet opengaan omdat deze laffe daders net als jij zwarten zijn. De daders waren geen Chinezen of Hindoestanen toch ? Maar tuig van Antilliaans afkomst. Twee weken geleden schoot een Turk een Antilliaanse crimineel morsdood en o o o de zwarten waren er als de kippen bij om over racisme en discriminatie te schreeuwen ondanks dat men weet dat het om een criminele afrekening ging. Nu zijn de zwarten muisstil en hoor je ze niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES