Bromfietser ter plaatse overleden na aanrijding met auto in Commewijne

21
Bromfietser ter plaatse overleden na aanrijding met auto in Commewijne
Sporen van het ongeval zijn nog zichtbaar nadat het stoffelijk overschot van de bromfietser is weggehaald.

Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets in het district Commewijne is zaterdagavond een dode gevallen. Volgens de eerste informatie is de bestuurder van de bromfiets ter plaatse overleden. Het ongeval zou rond 19.45u hebben plaatsgevonden te Voorburg, hoek Brigadegeneraal weg zuid en de Pronkweg.

De melding kwam binnen bij de politie ressort Nieuw-Amsterdam in Suriname. Het is nog niet precies bekend hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Verschillende onderzoeksteams van het Korps Politie Suriname zijn nu ter plaatse.

Op dit moment is er nog geen andere informatie beschikbaar, dus later meer.

21 REACTIES

 1. Wanneer houdt dit nou eindelijk een keer op.Tis elke dag het zelfde verhaal.Ze blijven dood gaan die bromfietsers.Zouden de automobilisten aub wat meer rekening willen houden met deze kwetsbare groep.
  Ik dank u wel.
  Heel veel sterkte aan de nabestaanden


  Maak melding

 2. Er moet een wet komen dat elke autoberstuurder die een bromfietser, fietser of voetganger dodelijk aanrijdt, hij of zij de helft van hun inkomen dient te worden ingehouden voor de nabestaanden voor de duur van maximaal 18 jaar als het slachtoffer minderjarige kinderen heeft. Na wang mpp paarse mentaliteit sinds 2010, lak hebben aan mensen hun leven, have en goeds. Na wang mpp ddb ndp mentaliteit.


  Maak melding

 3. Ik ben ook bromfiets rijder. Je hb echt roekeloze autobestuurders mang . K hou me hart vast te me rij vooral bij wegen waar er geen bromfietspad is. En ook al is er bromfietspad. Wang kong rij mi aan te na bromfietsen pad. Die had geen rijbewijs.


  Maak melding

 4. Weer zwaar klote dit, en de NDP bespotter heeft gelijk, bij een ongeval tussen een automobilist en een zwakkere verkeersdeelnemer dus voetgangers, fietsers en bromfietsers is de automobilist bij voorbaat schuldig, en op laten draaien voor de kosten, net zoals een behoorlijk aantal jaren dit al bij wet in Nederland geregeld is, veel automobilisten zijn kennelijk niet in staat rekening te houden met deze kwetsbare groepen. vergeten gemakshalve dat ze daar zelf ook bij gehoord hebben, gemakshalve, schijt aan anderen


  Maak melding

 5. Even los van wie de veroorzalker is van dit dodelijk verkeersongeval.
  In Suriname wil je het niet weten hoe broemfietsers zich gedragen in het verkeer. Links inhalen met een snelheid van rond de 50 km per uur. Geen rekening houden met voetpaden en verkeerslichten laatstaan voorrang verlenen aan het links verkeer op wegen van gelijke rangorde.
  Dus niet alleen de schuld grotendeels leggen bij de automobilisten maar daar waar het thuishoort bij de bromfietsers. Je houdt je hart vast als je ze ziet scheuren door de stad.
  Trouwens 80% van de verkeer deelnemers nemen het niet zo nauw met veiligheid en verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 6. Se moete heel velle lig hebbe foor en agter en aan die seikant op die brommer vietse, anders nog meer doode gaan falle. Alleen as siet auwtoobestuurder jauw fan 500 meeter fer dang jei ben beetje feilig.


  Maak melding

 7. @Bigi sma.Gelijk heeft u maar toch vraag ik aandacht voor deze kwetsbare STOERE groep omdat de staat te belabberd is om een rijbewijs in te voeren.
  Het was al reeds aangekondigd en zag de 1e kandidaat volgens mij nog bij de krant die zn bromfiets rijbewijs had gehaald.Maar vraag mij af of er enige continuïteit hier in is.
  Waarom hebben fietsers/bromfietsers geen voorrang op rotondes,tis een achterlijke situatie daar in het land.
  @NDP bespotter u heeft helemaal gelijk.De automobilist verplichten om rekening te houden met de voetganger,fietser en bromfietser en ze ten alle tijden verantwoordelijk te stellen.
  Tis een chaos waar de roekeloze stoere bromfietser er vaak bij inschiet.


  Maak melding

 8. In Nederland is bij wet geregeld, dat bij een aanrijding tussen een motorvoertuig en een niet-motorvoertuig de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig zonder meer aansprakelijk is, tenzij overmacht kan worden aangetoond ( bescherming van de zwakkere verkeersdeelnemer).
  In geval van een botsing tussen een automobilist en een bromfietser gaat die vlieger niet op omdat het beide gemotorseerde voertuigen zijn.
  De schade zal door de w.a. verzekeraar van de schuldige partij moeten worden afgewikkeld/vergoed. Ik heb weleens begrepen, dat de dekking niet erg ruim is. Het is dan ook te betwijfelen of (alle) toekomstige schade (bijv. inkomensderving) kan/zal worden vergoed.
  De verzekerde som hier bedraagt volgens mij 5 miljoen euro.


  Maak melding

 9. @Moe van, EINDELIJK iemand die zich dit afvraagt. Alsof de incidenten al niet erg genoeg zijn, lijken ze nog erger gedramatiseerd te moeten worden door afschuwelijke foto’s. Het liefst had men nog het lijk er bij gehad.
  Ethiek zit blijkbaar nergens meer in een opleiding .


  Maak melding

 10. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk heeft kunnen plaatsvinden.
  Natuurlijk is het erg dat het een leven heeft moeten kosten. Maar ik vraag me toch af wie fout geweest is.
  Er zijn forum leden die het gevoel doen opwekken dat de autobestuurder fout is.
  Maar dat is misschien niet zo….
  Zowel het gros autobestuurders als het gros bromfiets bestuurders hebben een onverantwoord rijgedrag in Su.
  Ik kan het eens zijn dat de helft van de salaris van de dader ingehouden moet worden. Maar misschien is in deze het latere slachtoffer de dader…
  Anyways….sterkte aan de familie hoor…


  Maak melding

 11. Onze gemeenschap is aardig op weg uitgedund te worden. De overheid heeft de taak de wegen te scheiden voet/fietspaden door middel van vangrails. Wanneer gaan zij dit eens leren. Kennelijk nooit.
  Bromfietsers hebben ook altijd maar haast en crossen tussen alles heen. Verkeersfatsoen is ver zoek.
  Hoeveel mensen hebben hier een bromfiets/motorfiets certificaat?? Je kunt ze op je vingers tellen.
  Het is dagelijks een grote puinzooi hier in het verkeer. Probeer je iemand te corrigeren,speel je met je leven. Op straat ben je niet veilig en in je huis ook niet.
  Fam sterkte met dit groot verlies.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 12. R.I.P. Slachtoffer. Sterkte aan familie en vrienden. Weer iemand uit het leven gerukt, zonder genade. Zo is dat, als je in Suriname de deur uitgaat op een fiets, bromfiets of auto dan weet op dat moment dat je een actieve speler van Russische Roulette bent. Alles de voordeur van je woning weer achter je dichtslaat en het licht in de woonkamer aanzet, dan weet je dat je geluk hebt gehad. De volgende morgen wacht hetzelfde lot op jou.


  Maak melding

 13. Als autobestuurder moet je super goed opletten. Bronfietsers rijden vreselijk, de goeie niet nagesproken. Ze weten niet waar ze moeten sorteren als ze rechts gaan, halen andere brom in naast een auto, halen, halen file auto’s in en houden geen rekening dat ze op rechterhelft rijden. Sommige auto’s rijden hard maar brommers zijn hopeloos. Ik t ze altijd voor gaan. Ik heb rijbewijs hun vaak niet. Ding no sabie ding verkeersregel.


  Maak melding

 14. Tegenwoordig heeft men geen geduld meer in het leven men denkt niet meer …alles moet snel gaan …en men weet niet wat verkeersfatsoen is…men rijd tegenwoordig ook zonder een geldige rijbewijs..men bouwt een brug zonder rijstroken voor fietsen en bromfietsen..men bouwt wegen zonder rijwielpad..men weet wel snel een njang te maken daarin zijn ze kampioenen pedofielen verkrachters en figuren met een of andere crimineel achtergrond in lands bestuur te plaatsen daarin zijn ze goed .maar lands belang…daaraan denkt men helemaal niet..


  Maak melding

 15. Olga, zelfs van de meest erge realistische foto”s gaat blijkbaar een preventieve werking en gedragsverandering bij de verkeersdeelnemers van uit. maar of het plaatsen van een lijk er bij plaatsen wel nut heeft betwijfel ik sterk, hardleers als ze zijn, pas als ze er zelf daadwerkelijk bij betrokken bij zijn zal er misschien iets veranderen. en de veroorzakers van ongelukken confronteren met films gebruikt bij Defensie als , “Mechanische dood”, realistische opnames van een helicopter filmploeg bij zeer ernstig verkeersongevallen, de meest onverschillige kerels met de grootste mond gingen bijkans van hun stokje of liepen kokhalzend de zaal uit, dat heeft ten minste impact


  Maak melding

 16. Hoeveel verkeersdoden zijn er nodig om elke bestuurder in Suriname duidelijk te laten weten dat je NIET ALLEEN van de weg gebruikt maakt???? Zet je trots opzij ondanks dat je geen voorrang kreeg op die ene kruising..neem geen revenge als niemand je getoeter hoort of omdat je geen brick hebt gekregen…
  Wat heb je er nou aan als je thuis aankomt nadat je iemand aan gereden hebt ofwel erger…
  Surinamers!!! Rij allen met hart en gezond verstand!!! Het is geen competitie!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.