Toneelgroep brengt Natak ‘Hasti Masti’ uit Suriname naar Nederland

15
Toneelgroep brengt Natak 'Hasti Masti' uit Suriname naar Nederland
Een deel van de Natakgroep Hasti Masti/Roshni - Foto: Xavi Photo & Video Suriname

Dit weekend is de bekende Surinaams-Hindoestaanse toneelgroep Roshni in Nederland. Op zaterdag 20 april brengen zijn hun sensationale show ‘Hasti Masti’ naar het Open Tropen Festival in het SilverDome Stadium in Zoetermeer. Volgens de organisatie wordt het een 3 uur durende show vol met Surinaamse humor.

Toneelgroep Roshni ook wel bekend als toneelgroep Hasti Masti, is een van de bekendste ‘Natak’ groepen in Suriname. In alle 61 eenakters van Roshni, die deel uitmaken van de serie Hasti Masti, wordt consequent gebruik gemaakt van het eenvoudige Sarnámi, de moedertaal van Hindoestanen in Suriname. In de dialogen wordt er hier en daar soepel overgegaan op het Surinaams-Nederlands of het Sranantongo. 

Hasti masti betekent reuzeplezierig. En daar gaat het eigenlijk om in deze komische eenakters met een moraliserend slotwoord. Zaterdag vindt, van 15:00 uur tot 18:00u, de Nederlandse première plaats van hun allernieuwste natak: ‘Moeh me na hai rem, badj ge oker band’.

Na de voorstelling is er tot 00.00u de zogenoemde ‘Baithak Gana hangama’ met Bidjanwatie Chaitoe, Kishen & Friends, Baithak Natraj, Mr lexus en DJ Prako. En na middernacht volgt de Hindi Toppers dansavond met The Indian Eagles, Xqlusiv, Xtnzz, Eagle musicians, Next time en DJ zunils. Meer informatie hierover vind je op http://bit.ly/OpenTropenZaterdag


15 REACTIES

 1. Dit is nu Suriname, luchtig over gaan naar andere talen. Dit is nationaal. Niet eng blijven hangen in het Nederlands, Sarnami of Sranan.

  Weinig andere groepen kunnen dit zeggen op een Javaanse groep uit Den Haag na.


  Maak melding

 2. Den 2 meid boeng. A wan san ai tapu bijna gersi smoko marwana of a drungu. Mi no sabi. Den 2 meid mi feni bun, omu habi pley mooi toneel nanga meid disi. Omu lobi yongu meti haha.


  Maak melding

 3. San pesa. No dyaroesoe omu lobi meid furu. Omu no gebruik sani fu piesje nomo. Musu habi prisiri, no sabi te dede. Mi wroko, mi prisiri. Prati furu merki. Tra suma feti feti, mi wroko, prisiri. Kaulo


  Maak melding

 4. @ChingChangChong,

  Deze site is niet bestemd voor je zoektocht naar vrouwen en ook niet om het over je seksuele behoeften te hebben. Daarvoor zijn er andere sites.
  Er zijn ook kinderen die deze site lezen.
  Dat de moderator jouw van sex gespeende reacties maar laat doorgaan!


  Maak melding

 5. Tjien kan go internet sjie alla fokop sani keba. Disi site mi denki na laatste site san tjien go lesi. Den lobi poku sani, bling bling sani, FB, instagram sani. Disi site soso feti feti. Yu no lobi omu taki dan no lesi. Tra suma taki soso kaulo fokop sani dan taki mi fokop. Yu kaulo yu. Mi wroko tranga, mi kan du san mi wani. Yu no lobi, dan no lesi.


  Maak melding

 6. Ccc poti honing gi joe toitoi dan troesoe ing ini wan mieranesie nanga kawlo.te joe no gebruik ginseng joe no kisi tranga pipi joe koulo no loekoe tramang vrouw nanga dochter joe hagoe joe.


  Maak melding

 7. Omu sponser meid nanga alla sortu sani. Te masra wroko meid kong na omu. Sondro Ginseng prati furu merki keba .Nanga ginseng tron merki fabriek haha. No dyarusu tapu omu habi furu meid, te yu no habi furu meid altijd dyarusu.


  Maak melding

 8. Als het een creoolse cast was, zouden de tientallen racistische reacties niet aan te slepen zijn. En maar lopen zeiken dat sommige mensen zeuren over discriminatie maar het is wel een feit dat zodra een onderwerp over afro-suri’s gaat, dat de pennen (lees: toetsenbordaanslagen) met de minuut stijgen, want de haat spat er zoals gewoonlijk weer letterlijk en figuurlijk van af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.