dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMinisterie lanceert management informatie systeem voor politie Suriname

Ministerie lanceert management informatie systeem voor politie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) in Suriname heeft een managementinformatiesysteem voor de politie gelanceerd. Met het lanceren van dit systeem, op woensdag 17 april 2019, op het politiebureau te Geyersvlijt, heeft Juspol de eerste stap gezet in het versterken van de strijd tegen de steeds toenemende trend van criminele daden onder voornamelijk jongeren. Dit systeem vloeit voort uit het CariSecure project en is een pilotfase, waarbij criminaliteitsinformatie centraal zal worden opgeslagen.

Minister Stuart Getrouw gaf bij de launch aan dat het CariSecure project in 2018 is gestart en dat het na bijkans een jaar voorbereiden, thans een mijlpaal heeft bereikt. Het doel van het CariSecure project is om landen in de regio, waaronder Suriname te assisteren met het ontwikkelen van een gestandaardiseerd mechanisme voor monitoring, evaluatie en rapporteren of verslaan van betrouwbare misdaad data. “De politie kan met behulp van dit digitale recordsysteem dataverzameling van het Korps Politie Suriname (KPS) actualiseren en verbeteren.

Hierdoor kunnen enerzijds stijgende trends van vormen van criminaliteit worden ingedamd en anderzijds criminaliteitspreventie worden bevorderd. Dit is ook één van onze nationale ontwikkelingsdoelen zoals vervat in het Ontwikkelingsplan 2017-2021”, zei de bewindsman. Voorafgaand aan de lancering heeft de teamleider van het project Paolo Mistro op maandag 15 april 2019, een speciale presentatie gehouden voor justitieminister Stuart Getrouw.

Momenteel worden processtukken van de diverse politiebureaus wel digitaal op de computer ingevoerd, maar er bestaat geen centrale link van de informatie. Dit managementinformatiesysteem biedt wel de mogelijkheid daartoe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Een centraalsysteem voor het hele KPS met een druk op de knop moet voldoende zijn. Alles van de corrupte boevenbende wordt in kaart gebracht, zodat men ook over de grens geinformeerd is. De registratie moeten up to date zijn. Heel vaak worden criminele ten onrechte vrijgelaten terwijl zij elders worden gezocht. Registratie van pedofielen en ander onverlaat behoren ook tot de registratie, zo ook hun verblijf plaats.


  Maak melding
 2. Goed idee echter als het hoogste gezag in Suriname met name de president zich schuldig maakt aan alle vormen van criminaliteit, is elk initiatief om dit fenomeen de kop in te drukken een verloren zaak.
  Gelukkig komen er binnenkort verkiezingen dan is het volk aan de beurt om schoonschip te maken, zodat initiatieven als deze vrij ten uitvoer kunnen brengen.


  Maak melding
 3. Goed idee echter als het hoogste gezag in Suriname met name de president zich schuldig maakt aan alle vormen van criminaliteit, is elk initiatief om dit fenomeen de kop in te drukken een verloren zaak.
  Gelukkig komen er binnenkort verkiezingen dan is het volk aan de beurt om schoonschip te maken, zodat initiatieven als deze vrij ten uitvoer gebracht kunnen worden.


  Maak melding
 4. Allemaal poppenkast.
  Bouta is de slechtste, meest gevreesde en veel besproken crimineel ,en de politie?!
  Die is machteloos!
  Horen,zien en zwijgen……daarin is de politie expert.


  Maak melding
 5. Ik kan nu al raden welke groep jongeren het meest in deze data bank zullen voorkomen.
  Dus niet registreren op etniciteit.

  Het zal alleen maar een ondersteuning bieden aan etnisch profileren t.o.v. een bepaalde groep. Vermoeden gaan feiten worden. Dus niet doen.

  Ik hoop dat er durf zal zijn bij sociologen, criminologen, antropologen om de data te gaan gebruiken voor niet vooraf politiek correct gemaakt onderzoek.


  Maak melding
 6. Suriname gaat vooruit. Eerst een eigen website van de Surinaamse Orde van Advocaten en nu een eigen managementinformatiesysteem voor de Surinaamse Politie. Stap voor stap komt Suriname tot de ontwikkeling die het nodig heeft als land. Heel mooi hoor al deze goede ontwikkelingen (en nog wel onder deze regering!!!!. Hoe is dat mogelijk???). Suriname voorwaarts that’s what matters.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES