zondag, juni 16, 2024
HomeFotoMinister Samsoedin van RGB in Suriname dient haar ontslag in

Minister Samsoedin van RGB in Suriname dient haar ontslag in

-

Does Travel - naar Suriname

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft laatstgenoemde per direct haar portefeuille ter beschikking gesteld van de President van de Republiek Suriname. De President heeft het ontslag van de minister inmiddels aanvaard. Later meer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

66 REACTIES
 1. Ze heeft die 840 hec wel achter gelaten he…of was dat een afscheids bonus?? Zou niet verbaast staan te kijken als dat wel t geval was in corrupt Su!


  Maak melding
 2. Denkt Roline zo de dans te ontspringen? Nu volgt het strafrechterlijk onderzoek naar haar handelen in de grondenkwestie, berechting, veroordeling, gevangen neming en onteigening. Het zal de eerste stap in de goede richting zijn om deze crimineel alsnog oneervol ontslag te verlenen.


  Maak melding
 3. Het zou goed zijn voor Suriname als al die ministers opstappen om het land te redden van de ondergang onder president Bouterse die het land leeggeroofd heeft en failliet gemaakt.Dat is mijn advies als Surinamer.


  Maak melding
 4. Breaking: Minister Samsoedien met ontslag

  17 Apr, 13:12

  Minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer heeft vandaag haar ontslag ingediend bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd heeft het ontslag geaccepteerd, bevestigt het Nationaal Informatie Instituut.

  De directe aanleiding tot het inleveren van haar portefeuille zijn de perikelen rond de bewindsvrouw. Haar zoon wordt ervan verdacht ontucht te hebben gepleegd met een tienjarig meisje.

  De zoon heeft via Samsoedien ontkend dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het strafbare feit. Intussen blijkt dat zaken toch anders liggen. De vader van het slachtoffer heeft via Dagblad Suriname wereldkundig gemaakt dat het wel degelijk gaat om de zoon van de minister. Het onderzoek is in een vergevorderd stadium.

  NII meldt: “Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van ROGB, mevrouw Roline Samsoedien, heeft laatstgenoemde per direct haar portefeuille ter beschikking gesteld van de president van de Republiek Suriname. De president heeft het ontslag van de minister inmiddels aanvaard.”


  Maak melding
 5. Nu ddb nog gelet op dat hij de grootste crimineel van Suriname is sinds 25 november 1975.

  Zie:
  – op 25 februari 1980 een staatsgreep gepleegd heeft op het wettig gekozen gezag van Henk Aron in de republiek Suriname,
  – 8 december 1982 moorden op 15 opgepakte en opgesloten anders denkenden, die standrechterlijk bij hem werden voorgeleid en vermoord in Fort Zeelandia,
  – Moiwana86 moorden,
  – gewijzigde amnestiewet 2012 om niet te vervolgen voor de 8 december 1982; een wet die niet van toepassing is voor de 8 december 1982 moorden, omdat het al bij de rechtbank/krijgsraad was,

  – door de rechtbank in Nederland voor drugshandel is veroordeeld tot 11 jaar gevangenisstraf,
  – op de DEA-lijst van MIAMI-USA staat voor poging van drugshandel naar de USA,
  enz, enz, enz.

  De hele ndp-kliek is een criminele bende en horen allemaal door de politie te worden opgepakt, een proces-verbaal van hen te worden opgemaakt, enz. enz.

  Time4Change!

  Suriname hoort een andere koers op de gaan op 25 mei 2020.

  Sluit u aan bij de Vooruitstrevende HervormingsPartij VHP

  Leve:
  – CS4Pres!
  Kiezers van Suriname
  van Noord – Zuid, Oost – West sluit u massaal aan bij de VHP en stemt u massaal voor de VHP op 25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA van Suriname om op 26 mei 28 of meer zetels van de DNA te hebben.
  – partijprogramma van de VHP,
  – de democratische rechtsstaat,
  – het Surinaamse Volk,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 6. AFSCHEID WOORDEN VAN DE PRESIDENT

  GROND KLEPTOMAAN,

  U Wordt de laan uitgestuurd. Maar we zullen niets tegen u doen want we hebben zelf blikken boter op onze kop.

  Daarnaast krijgt u omdat u de boel mee hebt helpen naaien, de riante emolumenten mee.
  Mooi opgelost toch meid. U bent als gordijn koelies evenals de andere gordijnen kort voor uw reeds riante pensioen als DC nog eens extra in de watten gelegd.

  Over die afaire met die kleine ma i en uw zoon, daar hoeft u zich niet al te erg druk om te maken. We vinden wel een modus wel om uw zoon zelf als hij in Santo Boma zit, goed vanaf te laten komen. Maar eerst de politie, het parket en de rechters bewerken. U moet wel niet bij Kanhai zijn want dat is gewoon een charlatan of lul de behanger.Weet u ik vind het zo erg voor uw zoon want Soms die naaide ook kleine meisjes. Ik mag ze ook graag schuren. Maar m’n vrouw vindt dat lastig.

  Dag schatje nog een keer een brassa van Desi. Zeg dankje en de groeten aan de Marrons uit uw buurt. Ook trouwens aan de nakomelingen van de slaven, die de meesters trouw zijn gebleven. Ook aan hun de groeten van mij en die Baboe, die hun de theorie en techniek gaat leren van A Ding Schuld.

  Het gaat je goed meisje, al twee weg van jouw soort in 1 maand


  Maak melding
 7. Benne benieuwd . De Mister neemt ontslag en de president aanvaardt het. Het is dus niet andersom.
  Het onderzoek naar haar zoon is natuurlijk separaat van haar eigen functioneren als minister. Ze heeft het wel voor haar zoon opgenomen maar het moet duidelijk naar voren komen op grond waarvan zij haar ontslag heeft aangeboden. Want haar functioneren als minister ,haar handel en wandel blijven overeind staan. Dus wat van de zoon is , is van de zoon en wat van de minister, des minister. We horen wel.


  Maak melding
 8. Met haar gouden handdrukken en pensioen voorzieningen hoeft zij niet meer te planten. voor haar zoon hoeft zij niet meer te koken want die kan binnenkort de catering van Santo Boma of Hazard gaan testen.


  Maak melding
 9. het wordt echt tijd dat de moordenaar him zelf ook opstapt..

  de volgende regering wie dan ook aan de macht komt, zal/ moet alle faciliteiten direct afschaffen.., weg met het door betalen van lonen tot de dood gaat, na ontslagen te zijn geworden, maximaal één maand loon en de rest van je leven een andere baan zoeken alle privileges inleveren.. en direct ook..

  zo je maar , dat aan alles een einde komt.. dat is nou één maal de natuur wet..


  Maak melding
 10. In ieder geval vertoond ze hoe grootmoedig zij in vergelijking met haar baas is. Zoon en stiefzoon, doe droga en roof, ma eng srefi en roverbende e tang lee, roof volk.


  Maak melding
 11. Ik hoorde die belachelijke Limbo zeggen dat het Venetiaan is geweest die deze Koenoe van zo een ministerie Ruimtelijke Ordening aan de NDP heeft achtergelaten.

  9 jaar lang heeft de NDP met deze KOENOE ministerie gezeten zonder dat ze iets aan die KOENOE hebben kunnen doen.

  Limbo wordt met de dag belachelijker. Alles wat de NDP wordt zonder gêne in de schoenen geschoven van Venetiaan.

  Dat ze reeds 9 jaar aan de macht zijn, interesseert ze geen bliksem.

  A No Mie Na Vene zegt de NDP.


  Maak melding
 12. @ Pakiratigri

  Deze minister is betrapt op fraude: zij heeft namelijk als ambtsdrager adviezen gegeven waardoor zij derden schade berokende en zichzelf persoonlijk voordeel genoot.

  Het papierwerk is er wat moet men nog meer dan aangifte doen tegen haar. Het lijkt mij dat Jogi en de benadeelde aanvragers aangifte kunnen en moeten doen.
  Het zal u toch duidelijk moeten zijn dat de formele tekst van het NII 100% onzin zijn. Het is typerend dat de tekst omtrent het aanvaarden van het ontslag niet vermeld dat de President haar eervol ontslag verleend zoals bij voor gaan de kwakzalvers. het zal u toch duidelijk moeten zijn dat het geen dat hier toe geleid heeft duidelijk maakt hoe corrupt de regering is. Zelfs Jong tji Fat heeft dit niet voor elkaar gekregen.


  Maak melding
 13. Openbaar making van grond roofals DC en als minister. Dan zoontje lief sexuele preferentie.
  Geen keus dan ontslag als minister indienen.DDB gaat zeggen Zand er over. Wacht maar af. Tenzij het volk is klaar walker en protest laat horen zo luid dat de tandeloze tigri wskker schrikt.


  Maak melding
 14. wat heeft de n dp dan beter gedaan in de afgelopen 9 jaren..

  alles is naar beneden gegaan.. en zijn ook negen jaren ouder geworden, je ziet ze gewoon hangen

  ze hebben inmiddels zoveel gestolen, maar kunnen niet van genieten, allerlei vloer heerst over hun heen..


  Maak melding
 15. wat is dan de reactie van de tandeloze tigri , iedereen loopt langzaam weg en blijft hij alleen achter voor zijn kooi staan..
  ingriet kan ook al niks beters doen, dan maar afwachten hoe het afloopt..

  alle gift computers van de chinees zijn al uitgedeeld, gratis en wel de volgende lading komt niet meer.

  blijft over ,,, we can not do the job..


  Maak melding
 16. Oud-president van Peru geeft zich zelf een nekschot als politie aanklopt voor arrestatie in omkopingsonderzoek en is dood.

  ddb kan hier een voorbeeld aan nemen als het vonnis, van schuldig zijn voor het 8 december 1982 moorden door de krijgsraad/rechtbank wordt uitgesproken dit jaar en de politie hem komt arresteren. Het zou net als in Peru een verlossing zijn voor de republiek Suriname en de Surinamers, ook internationaal.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. @ Henry
  Limbo was als het ware een zwerver … President Venetiaan heeft gezorgd dat Limbo onderdak kreeg … ondank is ’s werelds loon. Limbo heeft nog loon te goed … hij krijgt dat met TWK in 2020.

  Daarom zal de Nationale Dieven Partij alles aan doen … frauderen is hen niet vreemd … om de verkiezing te winnen. Voor de Paarse Bandieten staat … persoonlijk … veel op het spel. Nu een grote bek opzetten … op weg naar Santo Boma gaan ze anders piepen.


  Maak melding
 18. Haar zoon had toch gedaan ?
  President heeft niemand vermoord.
  Sur wordt wakker.
  Wie stonden bij de opening van de brug ?
  Geeft China zonder belang ziekenhuis ,brug etc?
  Als ik was zou ik nadenken.


  Maak melding
 19. Wat gaat Bouterse nu zeggen?” Ach…zand erover???Eens kijken of er daadwerkelijk en strafrechterlijke vervolging komt,of dit verschrikkelijk mens niet door de NDP beschermd word…


  Maak melding
 20. Ik zou nooit mijn ontslag nemen om Jogi. Hij heeft openlijk gronden en geiten gestolen.
  Ik zou me schamen als ik hem was om mijn bek zelf te openen.
  Dat verhaal van die verkrachting geloof ik geen moer. Ik hoop dat ze vader opsluiten en dat meisje naar opa doelie sturen voor 2 maanden als uitkomt dat ze liegen.
  Omdat die VHP gasten denken het is een weerloze vrouw die minister is, daarom een hoop gelul zeggen en schrijven.
  Yogi denkt dat alle vrouwen die vieze hoertjes van hem zijn.
  Net onder de neus van zijn vrouw pakt hij die hoertjes. Respectloze varken is hij


  Maak melding
 21. Vervolgen, berechten en veroordelen voor grondroof , corruptie, manipulatie en frauduleus handelen. Die paarse maffia bewijst en bevestigt dagelijks zelf hun corrupte, criminele a-sociale mentaliteit. Alleen hersendood geboren, maatschappelijk kanslozen als Paki-RAT-igri/ Rob Gay en Damsco blijven zich hulpeloos vastklampen aan een paars strohalmpje.


  Maak melding
 22. De minister dient haar ontslag in en de president aanvaard dit.
  In eerdere gevallen deed hij dit niet (direct). Hij vroeg ze om (nog even) aan te blijven
  Conclusie
  De president heeft haar voor de keuze gesteld:
  of zelf ontslag indienen of oneervol worden ontslagen.
  Het is dus een moetje

  Wat haar zoon betreft
  Dat is haar zoon en niet de bewindsvrouw. Dat mag haar dan ook niet worden aangerekend.
  Ik kan me zelf voorstellen dat het haar teveel geworden is en dat ze rust nodig heeft,
  of haar handen vrij moet hebben om hem te helpen.
  ALS hij schuldig is. ja ALS. Niemand hier weet het met zekerheid
  Indien hij schuldig is mag de rechter de strafmaat bepalen
  Indien hij onschuldig is dan is deze man en de familie zwaar beschadigd.


  Maak melding
 23. Te allen tijde krijgt de minister eervol ontslag. Er zijn beschuldigen tegen haar geuit in de DNA. De DNA is geen opsporingsinstituut. De zaak moet echt bij het OM geraken en bij voldoende bewijs gaat men over tot vervolging. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Dus krijgt ze eervol ontslag. Want tot op dit moment is zij onschuldig. Dus zou het niet uitmaken wie nou wie ontslag gaf. Politiek bekeken had de president liever haar ontslag gegeven . Dat schetst een goed beeld. Een beeld van integriteit.


  Maak melding
 24. Want ze kan ook daarna vervolgd worden .En mocht ze echt schuldig bevonden worden aan oneigenlijke handen is de president gedekt. Ik ben benieuwd of men de zaak van de minister daadwerkelijk gaat onderzoeken. En dat van de zoon horen we wel.


  Maak melding
 25. AFSCHEID WOORDEN VAN DE PRESIDENT

  Schatje, we gaan je moeten bedanken. Ja ik weet dat we allemaal boter hebben op onze kop, maar bij jou droop het ervan af.

  Denk niet dat ik je wegstuurde vanwege je zoon met die kleine ma i hoor. Want ook daar hebben velen ook boter op hun kop. Heb je mij niet gezien toen ik zo erotisch danste met dat meisje. Vrouw het was maar dat omstanders erbij waren..Anders was het gebeurt. Overigens ben ik hiervoor bang voor mijn aanhangers want meisje ze zijn dit soort dingen gewend. Ik zal zien wat ik voor je zoon kan doen. Zelf als hij wordt veroordeelt zullen we zorgen voor hem voor een VIP arrangement in Hotel Santo Boma. Een advies laat hem niet bijstaan door Kanhai, dat is meer een charlatan een lul de behanger.

  Wat betreft je inzet dat je mijn achterban heb helpen mee naaien, daar krijg je alle emolumenten mee. Meer dan je reeds riante pensioen die je zou krijgen als DC.

  Ik wens je het beste. Ik hoop dat je prettig zal wonen tussen die marrons, zeg je zoon af te blijven van hun.

  Mocht je vervelen ga dan met Baboeram praten, die geeft een cursus straks met als titel, de eeuwige slachtoffer. Want dat zijn wij.

  Hij zal je leren dat onze kleptomaan gedrag de schuld is van de blanken, dus ook je zucht naar grond.

  Het gaat je goed meisje. Het ruimt zichzelf de laatste paar maanden op. Twee van je soortgenoten.

  Daag mi Goedoe vergeet niet de grond te verkopen. En de groeten aan je zoon. En vergeet niet. Je kon er niets aan doen. Allemaal de schuld van de kolonialen


  Maak melding
 26. Vraagje. Ik begrijp het niet zo goed meer. Wie heeft wie genaaid. Heeft de zoon van de minister die kleine ma i genaaid. Of hebben de ouders van de kleine ma i, de minister en haar zoon genaaid. Want dat Desi Bouterse de moeder van de zoon heeft genaaid kan ook.

  Hoe zit het nu precies. Misschien kan een van de zaakwaarnemers van de president op dit forum mij uitleg geven.


  Maak melding
 27. Na 1975, is gebleken dat bijna iedereen die de politiek in is gegaan en een bepaalde functie daardoor verkregen heeft.
  Zichzelf verrijkt heeft en zijn of haar medgezellen.
  Het eigenlijk doel van een politieke job is niet door geen nog deen nagestreefd.
  Dus mag geconcludeerd worden, dat niemand de ander een vinger moet nawijzen.
  De ene moord steelt en liegt. De ander is etnisch en bedriegt.

  Wie is de gebeten hond?
  – het land
  – het volk zoals:
  – de kinderen , bejaarden, gehandicapten
  – de toeristen
  – de kiezers.

  Wat is het resultaat:
  – hoge koers
  – enorme woekerwinsten op projecten
  – geen goede infrastructuur.
  – Geld nood
  – ruzie met Holland
  – geen regels die stringent zijn
  – wanorde
  – makkelijk omgaan met drugs preventie
  – open grenzen weinig controle
  – zwak overheids aparaat en log
  – zwakke douane en politie
  – regelarij
  – hardwerkende mensen zonder grond en huis
  – geen goede looppaden
  – toko toko paden midden in de stad
  – dure tickets om te reizen
  – vele rijken door corruptie
  – vele diefstallen en roof
  – verkeersslachtoffers ontelbaar
  – geen goed imago
  – alleen 1 jaar voor verkiezingen action

  Nogmaals alle politici komen in dit jong land om een slag te slaan. Ook de Vhp
  Geen van allen wil daadwerkelijk prudent werken.
  Ook Vene heeft weinig strenge regels gemaakt. En een enorme schatkist vrij gelaten om te graaien.
  Ook heeft hij nog vhp ooit regels gemaakt om mensen met een strafblad te weren uit de politiek als president of minister.
  Dan wat klagen jullie.
  Wat wordt dan de oplossing?
  De Heer bepaalt.
  De mens wikt maar God beschikt.
  Bless


  Maak melding
 28. Dit alles is n opgezette scenario. Deze oma wou allang mt pensioen gaan n nu krygt ze die 85ha ook mee. Ze is nu verzekerd van n riante salaris 85ha grond behalve al de anderen die ze ingepikt hft n een rustige zorgeloze leven. Alle ndp’ers zyn op dit manier ryk geworden waarom zou zy n uitzondering moeten zyn?


  Maak melding
 29. Het recht zal zegevieren.
  De Boevenbende gaat straks “misschien” weg, wat krijgt Suriname terug.
  Weer zakkenvullers??
  Siesa Roline je zal wel schatrijk zijn geworden door je oplichtingspraktijken, maar je gaat wel de geschiedenis in als een harteloze dievegge.

  Geniet ze, harteloze mislukkeling .
  Van DC naar minister was naar je KOP gestegen. Ellendeling.


  Maak melding
 30. @ pakiratigri 17 april 2019 at 22:17
  Te allen tijde krijgt de minister eervol ontslag. Er zijn beschuldigen tegen haar geuit in de DNA. De DNA is geen opsporingsinstituut. De zaak moet echt bij het OM geraken en bij voldoende bewijs gaat men over tot vervolging. Dat is vooralsnog niet gebeurd. Dus krijgt ze eervol ontslag.
  *************************************************************
  @ Pakiratigri …. wat ben je toch een onverbeterlijke DRAAIKONT. Maak niet uit … je zult op alle mogelijke manieren proberen zaken die krom zijn recht te praten. Als een minister verkeerd gehandeld heeft, gefraudeerd heeft, gelogen heeft … moet hij of zij ONEERVOL ontslagen worden … op zijn Hoogharts’ gezegd: WEGGEJAAGD worden. Als achteraf blijkt dat de beschuldigingen keihard zijn … wat dan … haar ontslag resolutie kan niet omgezet worden in Oneervol ontslag.


  Maak melding
 31. @ pakiratigri 17 april 2019 at 22:23
  Want ze kan ook daarna vervolgd worden .En mocht ze echt schuldig bevonden worden aan oneigenlijke handen is de president gedekt.
  **************************************************
  President gedekt? Hoe gedekt! Je bedoelt toch niet te zeggen dat jou { niet mijn} president een DEKSTIER is.
  Jou moorddadige president zal altijd zeggen: A NO MI … zij heeft zelf ontslag genomen.


  Maak melding
 32. @ Pa winti
  Ouders van het meisje van 10 jokken. ( 17 04 20:54 uur.)

  Wel @ Pa winti neem een bad, maar niet van bladeren maar van ………
  atang so

  Sari tori
  Jacko


  Maak melding
 33. Wendy 17 april 2019 at 21:48
  Ik zou nooit mijn ontslag nemen om Jogi. Hij heeft openlijk gronden en geiten gestolen.
  Ik zou me schamen als ik hem was om mijn bek zelf te openen.
  Dat verhaal van die verkrachting geloof ik geen moer. Ik hoop dat ze vader opsluiten en dat meisje naar opa doelie sturen voor 2 maanden als uitkomt dat ze liegen.
  Omdat die VHP gasten denken het is een weerloze vrouw die minister is, daarom een hoop gelul zeggen en schrijven.
  Yogi denkt dat alle vrouwen die vieze hoertjes van hem zijn.
  Net onder de neus van zijn vrouw pakt hij die hoertjes. Respectloze varken is hij

  @Wendy is zeker ook een van die hoertjes van Jogi daarom weet zij alle hete feitjes. Ik ken die vrouwen wel die voor buitenlandse valuta met de benen wijd uit elkaar gaan staan.


  Maak melding
 34. Wendi mofo tapoe no. Mi wan sjie fa o tapoe a sjing. Maar kan di a no tapoe notie. NDP SMA i lee, bedriegie foe foeroe i doe foe foeroe sani schaamteloos.

  Sjing no de na ding SMA die foe foeroe, begi, Lee, anga bedriegie


  Maak melding
 35. @passant Jullie zijn zo onbetrouwbaar als ze komen, heel suriname weet dat jullie samen zullen werken met die paarse kakkerlak. Ik heb de VHP door, meneer Dwarka heeft helemaal gelijk!!! Jullie stellen geen verandering voor, het is simpelweg hetzelfde schip met een andere vlag. Suriname wees opgelet VHP=NDP.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES