zondag, april 14, 2024
HomeFotoBrunswijk: 'Gesprek over samenwerking ABOP en BEP levert niets op'

Brunswijk: ‘Gesprek over samenwerking ABOP en BEP levert niets op’

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week werd bekend dat het hoofdbestuur van de Surinaamse politieke partij Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) had uitgenodigd voor een gesprek over een eventueel samengaan naar de verkiezing in Suriname. Dit gesprek vond gisteravond in hotel Courtyard by Marriott te Paramaribo plaats. Volgens ABOP voorzitter Ronnie Brunswijk (foto) heeft het gesprek echter niets opgeleverd.

Brunswijk had voor het gesprek aangegeven dat hij het positief vindt dat de ‘moederpartij’ BEP zijn partij ABOP heeft uitgenodigd voor een gesprek. De BEP, voorheen Bosnegers Eenheid Partij, is in Suriname opgericht in 1973 en bestaat al veel langer dan de ABOP die in 1991 het licht zag. “Ik ben wel verrast, maar wij zijn er ready voor. Ik wilde al met BEP praten over een samenwerking,” zei de politicus voor het gesprek tegen Starnieuws. Na de bijeenkomst gaf hij echter aan dat het gesprek op niets is uitgelopen.

Volgens Brunswijk wil de BEP dat iedereen moet terugkeren naar de moederpartij. Dat terwijl het ‘kind’ (ABOP/red.) veel groter is geworden dan de moeder. Hij stelt dat BEP niet realistisch is en ook niet in staat is ABOP te accommoderen. De ABOP-voorzitter zegt tegen Starnieuws dat de moeder niet meer in staat is om voor zichzelf te zorgen en dat er geen vervolggesprek meer komt, tenzij BEP de realiteit inziet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

19 REACTIES
 1. De moeder van de BEP, is de VHP. Op aandringen van Jagernath Lachmon werd de BEP opgericht en haar ontstaan gefaciliteerd.
  Jaren daarna zou de VHP ontdekken dat het kind die zij geschapen had niets anders had moeten heten, de Judas partij.


  Maak melding
 2. Een algemene Marron Partij onder BEP is gewoon onrealistisch. Mischien was het een openings zet. Een verkennings maneuver van BEP. Mischien een domme zet.


  Maak melding
 3. Beide partijen zijn sociale zaken partijen, ze zijn niet in staat om ontwikkeling te brengen, ze houden ervan de hand op te houden. Geeft dit volk een thuisland en bouw er muur omheen en laat ze 24 uur feesten en beesten daar zijn ze goed in.


  Maak melding
 4. Na 1975, is gebleken dat bijna iedereen die de politiek in is gegaan en een bepaalde functie daardoor verkregen heeft.
  Zichzelf verrijkt heeft en zijn of haar medgezellen.
  Het eigenlijk doel van een politieke job is niet door geen nog deen nagestreefd.
  Dus mag geconcludeerd worden, dat niemand de ander een vinger moet nawijzen.
  De ene moord steelt en liegt. De ander is etnisch en bedriegt.

  Wie is de gebeten hond?
  – het land
  – het volk zoals:
  – de kinderen , bejaarden, gehandicapten
  – de toeristen
  – de kiezers.

  Wat is het resultaat:
  – hoge koers
  – enorme woekerwinsten op projecten
  – geen goede infrastructuur.
  – Geld nood
  – ruzie met Holland
  – geen regels die stringent zijn
  – wanorde
  – makkelijk omgaan met drugs preventie
  – open grenzen weinig controle
  – zwak overheids aparaat en log
  – zwakke douane en politie
  – regelarij
  – hardwerkende mensen zonder grond en huis
  – geen goede looppaden
  – toko toko paden midden in de stad
  – dure tickets om te reizen
  – vele rijken door corruptie
  – vele diefstallen en roof
  – verkeersslachtoffers ontelbaar
  – geen goed imago
  – alleen 1 jaar voor verkiezingen action

  Nogmaals alle politici komen in dit jong land om een slag te slaan. Ook de Vhp
  Geen van allen wil daadwerkelijk prudent werken.
  Ook Vene heeft weinig strenge regels gemaakt. En een enorme schatkist vrij gelaten om te graaien.
  Ook heeft hij nog vhp ooit regels gemaakt om mensen met een strafblad te weren uit de politiek als president of minister.
  Dan wat klagen jullie.
  Wat wordt dan de oplossing?
  De Heer bepaalt.
  De mens wikt maar God beschikt.
  Bless


  Maak melding
 5. Brunswijk is wel een unieke figuur in Suriname. Dat Suriname nog in ontwikkeling is vind je in de weerspiegeling van Brunswijk. Van een slechte militair tot deserteur .Van een deserteur tot bankrover. Van bankrover tot overloper en Junglecommando. Van Junglecommando tot drugsdealer. Van drugsdealer tot zakenman met een bedenkelijk gehalte. Van zakenman tot politicus. Een ramp veroorzaakt door de binnenlandse oorlog. Deze kerel heeft zich door pure intimidatie omhooggewerkt. Belfort is de moraalridder die afgeeft op Bouterse terwijl zijn compagnon Brunsie nog erger is. De ABOP heeft wel fanboys achter zich waardoor ze met recht meer invloed hebben dan de BEP. Maar een pot nat moet wel een pot nat zijn.


  Maak melding
 6. Wahahahaha, door de slechte opvoeding is het kind de misdaad als een wijze van werken gaan inzien. Som maar op wat het kind Lon = Abop allemaal sinds de schoolbanken heeft misdaan. Ooit zei de juf aan Brunswijk op school na AbraBroki, joe dati, na ogrimang of crimineel joe e go trong. NO JOKE. Hoe men het ook draait of keert, deze ex-lijfie van baas is de oorzaak waarom hij en baas samen in 1986 op de vuist gingen en er een binnenlandse oorlog uitbrak. Het ging om een criminele drogadeal. Wat er allemaal daarna gebeurde is helaas nooit opgetekend, noch geschreven in de geschiedenisboeken van het land. Sinds 1980 zijn de vele misdaden die baas en deze ex-lijfwacht op hun geweten hebben, niet opgetekend in de geschiedenisboeken van Su en onder bedreiging en dwang weggelaten. Het gros van de revokinderen die in 1980 tot heden zijn geboren, hebben nooit op school geleerd, de werkelijke geschiedenis van land en volk sinds de vervloekte verderver en verdelger ddb en bende begin jaren tachtig, land en volk verdeelde. Daarom is BEP ook debet, want samenwerken met de duivel, maakt mensen meedogenloos en gewetenloos Hebzuchtig, geldzuchtig en machzuchtig, als het om den brode gaat. 90% van al die criminelen die in Santo Boma zijn opgesloten zijn trouwens marrons. Ook de zgn creolen zoals baas zijn zoon en stiefzoon zaten in Santo Boma voor misdadige maffia praktijken. Wanneer men het niet eens wordt in de politiek, spelen alleen duistere enge partij belangen een grote rol. Belangen voor land en volk komen op de allerlaatse plaats. Kijk maar naar de Na Dagoepoepe Partij leider en misleider van land en volk. Sinds 2010 is slechts een tiende deel van wat deze megalomane klootzak en zijn criminle adviseurs en roverheid voor land en volk hebben gedaan aan goeds waargemaakt, 90% hebben ze zichzelfs corrupt stinkend misdadig crimineel verrijkt met staatsmiddelen en gronden.De misdaad in al haar vormen is sinds 2010 nog steeds stijgende, alsook het verder beroven en verarmen van land en volk. Daarom zijn alle politieke partijen, groot of klein die sinds 2010 met de duivel Bawta en maffioso drugsbende ( trouwens Lon is ook een bij verstek veroordeelde drugscrimineel), NOOIT MEER TE VERTROUWEN. Alleen oerdomme, debiele, idiote stommelingen geloven en vertrouwen baas en lon, twee door Interpol gezochte misdadigers, omdat alle oerdomme aanhangers, ook misdadig en crimineel van aard zijn. Stem dus in 2020 op de Na Dagoepoepe Partij voor hondeneten uit China dp en Afrinaanse Boeven Oplichters Partij voor de werkelijke verwording van de narco- misdaadstaat SURIBABWE.


  Maak melding
 7. @ NDP bespotten, dat hebben ze ook gedaan. Die winkel heet bakba winkrie Suriname. Die hebben ze tijdens hun samenwerking met de NDP mee helpen leegroven. Hetgeen ze niet genoegzaam is gelukt heeft de NDP afgemaakt.


  Maak melding
 8. De VHP had gedacht delen van het binnenland te stelen, maar zijn bang voor de bewoners daar.
  Hindustanen en boslandcreolen zijn helzelfde. Alleen heeft de ene geen glad haar en is lichamelijk sterker.
  Maar takroe manierie en bedelen daar zijn ze hetzelfde in.


  Maak melding
 9. En geldsmyter n machtsmisbruikmaker. Deze kabuladanser beschikt over n eigen moordleger die beter uitgerust dan ht NL. Zelfs d regering is bang vr deze wettelozen.


  Maak melding
 10. Zijn ongeletterden in staat om een land te besturen. Dacht van niet. Het is al moeilijk genoeg om je gezin te onderhouden en te managen. Lang Leve de Lol😈😈


  Maak melding
 11. bep is gewoon hisTory. ddb heeft er voor gezorgd dat deze marronpartij niets meer voorstelt.

  De les die iedere politieke partij hieruit kan leren, dat met de ndp-samenwerken de ondergang is.
  De marron achterban van deze politieke partij kan zich het beste aansluiten bij de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP)

  Recht En Waarheid maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 12. De Bosbewoners Eenheids Partij durft wel. Het veel grotere ABOP vragen alles in te leveren bij BEP. Het was een pure overval, maar Ronnie had z’n pistool getoond in het overleg.


  Maak melding
 13. Lonny heeft Bep niet nodig. Lonny heeft goudvelden waar hij zich koning waant, niemand anders heeft daar wat te zeggen. Gewapende wachters, motjo kampu’s, Brazilianen, Chinezen, alles is aanwezig. U moet eens kijken naar een Vice reportage op youtube. En Lonny is slechts 1 van de vele consessiehouders die zich verrijken met de goudwinning en handel.

  Daarom zal het land nooit vooruit komen. Iederen vult zijn eigen zakken en denkt verder niet aan het land.


  Maak melding
 14. 100 % opportunisme van BEP,eerst de zetels van V 7 te stelen om rijkdom binnen te slepen en nu awaridomri te spelen.
  Ga alleen de verkiezingen in en betaal de prijs van jouw politiek handelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES