vrijdag, juni 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameDc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid in Suriname

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Districtscommissarissen (Dc) in Suriname hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer) over het grond- en bosbeleid. Het DC Collectief is een regulier platform voor de districtscommissarissen om met de minister van RO van gedachten te wisselen over beleidsaangelegenheden en actualiteiten.  

Minister Samsoedin heeft als bijzondere gast op de vergadering het grondbeleid toegelicht en adviezen uitgebracht hoe te handelen in specifieke zaken. Afspraken werden gemaakt en tevens werden harde maatregelen aangekondigd tegen illegale grondbezetters. Verder is er informatie uitgewisseld en zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot het bosbeleid, de houtsector en de gemeenschapsbossen. De RGB-minister heeft een beroep gedaan op de dc’s om alle relevante documenten met betrekking tot grondaanvragen en probleemgevallen op te sturen naar haar kantoor. Het ministerie wil het grondbeleid per district, zo gericht mogelijk aanpakken.

De directeur van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Jerry Akkum, was ook aanwezig op de vergadering. Hij besprak daarbij de mogelijkheden en beperkingen van de SBB voor wat de controle betreft. De vooruitzichten op verbetering op kort termijn en inzet van moderne technologie, alsook internationale samenwerkingen zijn ook besproken. Akkum gelooft dat er veel resultaten kunnen worden geboekt als er een goede samenwerking bestaat met de dc’s en als de controle wordt gedigitaliseerd.

Andere onderwerpen op de vergadering waren het mutatiebeleid en de rechtspositie van het personeel. De vergadering werd belegd op vrijdag 12 april, te Moengo. Dc Kenya Pansa van Marowijne Zuidwest was de gastvrouw.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. De grond van Suriname is nu totaal het eigendom geworden van de Binnenlandse rovers.

  In Paramaribo en andere districten van Bouterse en zn rovers.

  Voor u is er niets behalve loze beloften van miljarden die u kunt oprapen, maar te lui voor bent en daarom liever wacht op paketten.

  En dat kan omdat u ongevoelig bent geworden voor krenking en en beledigingen en ze zelf als een geschenk ziet.

  Dus danse mammie, danse. Als u niet kan zwaaien of dansen geen wroko of pakket.


  Maak melding
 2. Wat een schaamteloze vertoning!!!

  Iedereen weet dat het fout gaat en iedereen is er (mede)schuldig dus ik vraag me af wat er te bespreken viel.


  Maak melding
 3. Sam de gesprekken gaan over gemaakte fouten bij de diefstal van gronden en hoe die in de toekomst moeten worden voorkomen. Corruptie is ook een moeilijk vak. Als je niet betrapt wil worden moet je slimmer zijn dan anderen en dus steeds naar andere sluipwegen zoeken.. zoals die Cocainebonzen.


  Maak melding
 4. “Minister Samsoedin heeft als bijzondere gast op de vergadering het grondbeleid toegelicht en adviezen uitgebracht hoe te handelen in specifieke zaken. ”

  Heeft ze de DC’s verteld wat voor fouten zij heeft gemaakt als DC, en hoe ze deze fouten kunnen voorkomen in de toekomst.
  Oftewel, hoe ze hun foute dealtjes nog beter uit het zicht kunnen houden van het volk?


  Maak melding
 5. Mooi beeld. Maar kijk naar de groep. Het zijn allemaal DC’s die mede verantwoordelijk zijn voor de vooruitgang van Suriname. Maar alleen dan overleggen en eten en drinken komt er verder niets uit hun hersenen. Zowel ik u je jij hij zij en jullie weten dondersgoed dat je voor functies aan een bepaalde profiel moet voldoen om die waardig te kunnen vervullen. Ik vraag mij af welke Hoge School dan wel Universitair opleiding hebben deze gasten genoten. Wat bezitten ze in hun mars die bij zal dragen voor de lokale ontwikkelingen.
  Moeten deze mensen niet mee gaan met de tijd en zich steeds blijven ontwikkelen, om mee te kunnen gaan met de internatinaal veranderende omstandigheden. Je lectuur bijhouden en zich te laten bijscholen en omscholen om met computers te kunnen omgaan. Besturen vraagt om kennis en kunde, maar ik heb mij laten informeren dat deze gasten nog amper hun handtekening kunnen zetten. Hoe krijg je op deze wijze de maatschappij vooruit.

  Het is trouwens niet de schuld van deze mensen die de uiniform dragen, maar van de politiek. Functies bemannen door onbekwame personen alleen om persoonlijk belang. Niemand heeft het meer over de vooruitgang van Suriname maar over de teloorgang.


  Maak melding
 6. Velen op de foto staan te trappelen om gratis grond in bezit te krijgen. Enkelen is het al gelukt, maar niet op een eerlijke manier, maar op de beruchte paarse duistere wijze. Ai ze zitten dicht bij de paars beruchte snoeppot die de baas der misdadigers, hun baas en misleider van al die a-nationale dagoepoepe partij vretende ndp dagoes en rovers, steeds blijft leegroven. Zo baas, zo arbeiders, zo burgervader zo paars dwaas crimineel minnend volk, de domme a- nationalisten, de ndp paria’ s. We gaa nog voor vijf, hoorden we Bukku krijsen, de zwerver van AbraBroki


  Maak melding
 7. als ik naar dez vrouw kijk lijkt ze mij een lopend bewijs te zijn van obeseitas diabetes en bloeddruk en daarnaast nog moeder van een pedo
  o ja en grondpiraat niet te vergeten


  Maak melding
 8. Minister Samsoedin heeft als bijzondere gast op de vergadering het grondbeleid toegelicht en adviezen uitgebracht hoe te handelen in specifieke zaken.
  Alle aanwezigen, gaan na eten op kosten van de belastingbetaler weer naar huis.

  En nemen een pilsje, plegen een plasje en alles blijft zoals het nu is.

  Groeten,
  Ik wens iedereen veel liefde en vrede toe.


  Maak melding
 9. Deze minister speelt voor Sinterklaas. Anderen moeten jaren hard werken om een stukje grond te kunnen kopen of hun schulden af te lossen en deze vrouw loopt percelen en bossen te verdelen. Zij is niet eerlijk bezig. Zij is ook corrupt bezig, anderen te bevoordelen, terwijl de rest krom ligt om zijn/haar gekochte perceel af te lossen. Weg met deze vrouw. Dit gaat niet goed komen.

  Sarie Torie


  Maak melding
 10. Doen jullie wat voor de luiaards, de bedelaars, de uitvreters en nietsnutters. Geef ze een stuk grond maar gratis. Bouw nog een huis voor hun. Laat aan de anderen die wel vanuit hun inkomen toewerken aan bezitsvorming dat dit not done is, dat ze beter op hun krent kunnen zitten en wachten op de overheid. Over ongelijke behandeling gesproken.

  Dus jongeren verbrast, spaar niet, occupeer, oefen druk. Wordt lid van een partij van Njang Dringie Prisierie en een erf minimaal ligt voor jou in het verschiet.


  Maak melding
 11. Dc. Collectief … allemaal SOSO BOTO !!! Na mei 2020 worden ze allemaal teruggeplaatst in hun oude functie !!! Wie van het Collectief fout is geweest … zoals Samsoedien … worden mede-bewoners van Santo Boma.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES