maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameVice-voorzitter DNA Suriname gekozen tot president Forum of Young Parliamentarians IPU

Vice-voorzitter DNA Suriname gekozen tot president Forum of Young Parliamentarians IPU

-

Does Travel - naar Suriname

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) in Suriname, Melvin Bouva, is tijdens de 140ste vergadering van de Interparlementaire Unie (IPU) in Qatar, unaniem gekozen tot president van het bestuur van het Forum van Young Parliamentarians van deze wereldorganisatie. Het forum is het statutair ingesteld orgaan dat de IPU in 2013 heeft opgericht, om volksvertegenwoordigers tot en met de leeftijd van 45 jaar te organiseren en hun specifieke belangen binnen de organisatie, wereldwijd te behartigen.

Uit hoofde van deze functie heeft Melvin Bouva tevens een zetel in het hoofdbestuur (Executive Committee) binnen de grootste wereldorganisatie van parlementen verkregen. Het is de eerste keer dat Suriname een dergelijke hoge functie invult binnen deze organisatie. De voordracht van de vicevoorzitter van DNA is breed gedragen vanuit de geopolitieke groep van Latijns-Amerikaanse en Caribische landen (Grulac), alsook door het nieuwgekozen bestuur van het Forum. Staande de vergadering heeft de tegenkandidaat uit Pakistan zich teruggetrokken en de voordracht van Suriname ondersteund.

Met deze verkiezing neemt de Surinaamse vertegenwoordiger de hamer over van de Ugandese, Maurine Ousine. De nieuwbakken president wil zich de komende twee jaar richten op de institutionele versterking van het Forum, capaciteitsversterking van zijn leden en betrokkenheid van parlementariërs bij de 2030 agenda voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). Verder heeft hij in zijn acceptatiespeech aangekondigd uitvoering te zullen helpen geven aan de adequate uitvoering van het Strategisch Plan van de IPU 2017-2021 en de rol van het Forum daarin.

De Board of Young Parliamenterians zal in deze periode ingevolge zijn doelstelling een ​​speerpunt vormen om de participatie van jongeren in parlementen te bevorderen en ervoor te zorgen dat jonge parlementsleden een volwaardige rol vervullen in het parlementaire werk. Het Forum zal zich blijven inzetten, zodat de stem van de jeugd ook wordt gehoord in de wereldwijde politieke besluitvorming, door een grotere deelname van jonge parlementsleden aan IPU-vergaderingen en andere internationale organisaties. Naast Suriname heeft Mexico namens Grulac zitting in het bestuur.

De overige landen die in het bestuur zitting hebben zijn: Rusland, Kazachstan, Oman, Kuwait, Italië, Duitsland, Burkina Faso en het Afrikaanse Gabon.De delegatie die de 140ste IPU–vergadering heeft bijgewoond bestond naast vicevoorzitter Melvin Bouva, uit de leden: Roché Hopkinson, Diana Pokie en de substituut – griffier Agatha Ramdass. Aan de bijeenkomst, die van 6 tot en met 10 april 2019 is gehouden in Doha, Qatar, hebben ruim 160 landen geparticipeerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Jammer dat ze daar niet weten wat deze meneer met het project naschoolse opvang heeft gedaan. Nu noemt hij zich restauranthouder. Ook zo’n rover. NDP heeft ze bij bosjes.


  Maak melding
 2. Boef Bouva is en blijft een leugenaar. Veel goeds had hij de jeugd beloofd te doen. Ma na soso eigen belangen en meki monie mat naschoolse opvang. Ai, a paarse rat disi habi wang pikien tenti na Wilhelminastratie. Alleen ndp dagoes zijn daar te vinden. Ook aan de Wicherstraat is er een duistere ndp club van een lijvie van baas, waar alleen maar ndp drogas de tent bezoeken. Kondre klarie soso droga, rovers ndper’ s de. Ze moetenn oppassen dat hij niet met de kas vandoor gaat.


  Maak melding
 3. Na zijn KUKRU-NJANG gemaakt te hebben bij Project
  Naschoolse Opvang, wil deze meneer een internationale
  functie bekleden !

  Bouta heeft NIETS gedaan om deze corruptie-boeven achter
  de tralies te krijgen. Sari tori !

  Deze zelfde man heeft, als DNA-lid in het openbaar geroepen, dat
  HIJ DE RECHTERS GAAT STOPPEN !
  Meneer is onbekend met de Onafhankelijke Rechterlijke Macht en
  met de trias politica theorie !

  Internationaal benoemt men nu een figuur die de Surinaamse
  Grondwet, op ernstige wijze heeft geschonden.
  Meneer heeft medegewerkt aan een WET, de prive-amnestiewet
  van Bouta, die 100% strijdig is met de Surinaamse GRONDWET !

  De Grondwet heeft een VERBODSBEPALING die een ieder en elke
  instantie VERBIEDT, zich te bemoeien met ZAKEN DIE BIJ DE RECHTER
  IN BEHANDELING ZIJN !

  Deze meneer heeft deze regel, in opdracht van zijn baas, ernstig geschonden !

  De prive-amnestiewet van Bouta, ivm 8 december-massamoorden, is strijdig
  met de Grondwet en als gevolg daarvan onbruikbaar, nietig !


  Maak melding
 4. Wat gaat dit gedoe kosten en opleveren.
  Internationale bekendheid. Levert dit leningen op. Levert dit een volle buik op. En natuurlijk ook paketten, dan mag het hoor mie booi. Zelf al wordt je dan het hoofd van de vereniging van internationale rovers. Iets wat je nu met de ervaring die je hebt en de leidinggevende posities die je die je in onze DNA hebt opgedaan zeer zeker kan


  Maak melding
 5. Ik had niet anders verwacht op deze site met al die wies-wassie posters hier. Soso negativiteit!! Eeeey jullie zijn echt zielig en erger dan wc-wormen.


  Maak melding
 6. Luciën 16 april 2019 at 18:47
  Ik had niet anders verwacht op deze site met al die wies-wassie posters hier. Soso negativiteit!! Eeeey jullie zijn echt zielig en erger dan wc-wormen. En een djadaj paarse worm die leeft in baas zijn buik en wanneer hij mij eruit schijt ik gauw weer in hem kruip.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES