dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoSurinaamse minister Dodson wordt per 1 juni vervangen

Surinaamse minister Dodson wordt per 1 juni vervangen

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) in Suriname wordt per 1 juni vervangen. Dat meldt de Surinaamse site Starnieuws vandaag. Volgens de nieuwssite wordt hij vervangen door Sergio Akiemboto, algemeen directeur van staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco. Akiemboto is onlangs ook gekozen in het bestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij is ondervoorzitter. 

Tegen De Ware Tijd zei Dodson dat hij er niet van op de hoogte dat hij wordt vervangen. Hij zegt evenwel, dat mocht dat worden besloten, zulks komt op eigen verzoek. Aan de president heeft hij recentelijk een aantal zaken voorgehouden waar hij het niet mee eens is. De minister heeft aan president Desi Bouterse gezegd, dat mochten die zaken worden doorgedrukt, hij dan vervangen wenst worden aldus de krant.

Volgens geruchten zou ook minister Samsoedien vervangen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

44 REACTIES
 1. Een nietsnut opzij een andere binnen. De tweeënveertigste vervanging van een minister in 8 jaar. Er volgen nog twee; Roline met haar verkrachtend zoon, zelf doet ze aan wedstrijdje grondroof. Lekram, die de eer aan zichzelf Wilt houden, maar onhold is gezet.


  Maak melding
 2. Dodson … moet niet alleen oneervol ontslagen worden … maar ook gerechtelijk vervolgd.
  Kaw Dodson nyang … now a moes’ dyi asi pasi !!!!!


  Maak melding
 3. Reshuffling is LOOD OM OUD IJZER. Daar is deze pleesident een grootmeester in.

  Nog een jaar voor het aflopen van hun termijn worden de ministers weggestuurd.

  Ik snap totaal niet wat deze pleesident allemaal aan het doen is met zijn Reshuffling?

  Dit is het verbrassen van gemeenschapsgeld.


  Maak melding
 4. Suriname ligt zeer gunstig, dit land heeft vele mogelijkheden.
  Maar als de meesten en ook daarbij echt bijna alle burgers, erop uit zijn om snel geld te verdienen via corrupte handelingen. Zal de daadwerkelijke ontwikkeling uitblijven.
  Dus is mijn advies:
  Heb Hart voor Suriname.
  Verdien maar doe je werk naar behoren.
  Factureer niet 10 keer teveel.
  Waarom wordt de noordgrens met de Oceaan voorbij Leonsberg niet met een mooie weg gemaakt.
  Langs Gunnys park naar kwatta.
  Zodat daar de zee aanschouwd kan worden. Zoals alle landen langs de kust dat hebben?
  Waarom worden studentenflats 10 keer duurder gebouwd?
  Waarom zijn er geen straatlijnen en verharde stoepen?
  Waarom zijn er zoveel onrechtmatigheden?
  Waarom heeft Vene nooit regels gemaakt dat mensen met een strafblad geen publiekelijke functies mogen vervullen???
  Waarom klagen jullie dan.
  We mek Poespoesie loekoe merki.
  Omdat oeng srefi no mek boeng regel.
  No we bari.
  Soso politiek soso lei
  Bless


  Maak melding
 5. Whahahahahahahahahahahahahahahaahahahhahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahha. Zal er dan verandering komen? Opa taki, veranderingen? Soortoe veranderingen, moro roof olv baas en Boefdraad. More serie kondre leki onderpand gi China. Wahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaha tot op heden is het de allergrootste onberecht aanbeden misdadiger en meedogenloze roversbende niet gelukt de beloofde rust, vrede en voorspoed voor land en volk te brengen, die aan zijn oerdomme dwaze debiele idiote aanhangers was beloofd. Ooktoe Stef me Anus meyje sreef kong sjie eng dat na wang didibri Mammon ai belijdt. Wahahahahahaahahahahahahaha zoon, stiefzoon, veel ndp paria’ s zijn er materieel en geestelijk ook sinds 2010 op achteruit gegaan. Net als bij Gersie, san no luk horie a koers na 3,50- gi wang Amerkan dalla, wahahahaha, alleen geldzuchtige dwazen verkopen hun ziel aan de duivel ddb in ruil voor een ministerpost of iets dergelijks. Alleen dwazen geloven anno 2018 nog in deze allergrootste onberechte moordenaar en drugsgangster en maffioso drugsbende. Zoon en stiefzoon, maar ook zijn elite aders bestaan uit drugscriminelen en gangsters. Oma taki, paarse drugs gerelateerde criminele misdadige schooiers is de macht gegeven door oerdomme landgenoten, de ndp paria’ s en anationalisten die geldzuchtig zijn met of zonder titel voor hun naam, houden deze misdadiger koste wat kost aan de macht. Oma
  taki, ndp na wang vloek, dresi no de. Opa taki a enige dresi kang kong foe deng paarse ezels en ezelinnen, foe no stem in 2020 tapoe a gangster maffiose partij, nationale delinquenten partij.


  Maak melding
 6. Hier een scenario dat we NOOIT gaan zien:

  Laten nu eens alle, maar dan ook alle natuurlijke èn rechtspersonen, schendbaren en onschendbaren die op een niet-correcte/ illegale/ fromu manier zijn gekomen aan vermogen van, via of door de staat Suriname (geld, vastgoed, opdrachten, concessies, spookloon, tjoekoe, etc.) inclusief rente met terugwerkende kracht terugbetalen. Geen langslepende rechtszaken, geen celstraf, gewoon boete, pai baka san yu teki (fufuru).

  Geef gewoon terug mèt rente waarvoor de staat is benadeeld dan zult u zien hoeveel mensen nog zoveel van hun land houden…


  Maak melding
 7. @Regilio Dodson,

  Is een grote leugenaar.
  Die machines in de rivier hadden geen vergunning.
  Veel klachten van de binnenland bewoners.
  Hij zei in het parlement dat hij het ging onderzoeken.
  Hij heeft nooit meer wat van zich laten horen.

  En die boten bleven maar werken.
  Opgeruimd staat netjes

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 8. Niet getreurd mi Booi. Je mag op kosten van ons nu gaan genieten van een riant leven. Niet dat je iets hebt gepresteerd, dat geeft niet. Je hebt deel uitgemaakt van het njang patoe collectief en daarom is het jou gegund. Immers je maakt gebruik van een regeling die al de hypocrieten die zich parlementarier of minister voor zichzelf ontworpen hebben. Een ander die niet presteert wordt meestal met minder opgepleurd, maar [olitici, die zorgen goed voor elkaar. En je hebt het ook voor elkaar. Nu even Akiemboto nog. Even hem ook regelen, zoals dat is gewest bij Soerdjan. Ik hoop dat hij ook minimaal een jaar kan zitten bij het collectief njang patoe en eveneens daarna een riante regeling krijgt.


  Maak melding
 9. Vergeten jullie ook niet dat Samsoedin een riante regeling moet krijgen. Zij was ook lid van het njang patoe collectief. En eerlijk is eerlijk. Zij heeft ons een les geleerd. En dat is hoe je onbevreesd kan frauderen als je gedekt bent. Mevrouw u verdient van mij tweemaal een riante regeling. Eet, eet tot je niet meer kan. Misschien heeft dat tienjarig meisje dat welliswaar op een ander manier bij je zoon moeten doen, eten, eten tot ze niet meer kan.


  Maak melding
 10. Akiemboto krijgt een dubbele pet op. Alleen in Suriname is dit mogelijk.Algemeen directeur van Grassalco en onder voorzitter van de NDP. Zijn er nog meer petjes voor Akiemboto, er kan er nog zeker eentje bij. Welke opleiding heeft hij genomen? Want deze petten passen zo te zien iedereen.


  Maak melding
 11. Boeboe bit Sjorie 15 april 2019 at 21:22
  Akiemboto krijgt een dubbele pet op. Alleen in Suriname is dit mogelijk.Algemeen directeur van Grassalco en onder voorzitter van de NDP”.

  vraagje:

  Is een bestuursfunctie voor een politieke partij in Suriname een betaalde functie??


  Maak melding
 12. Overloper Dodson heeft samen met zijn braziliaanse nog een mooie reis naar India mogen maken, als beloning voor zijn wanbeleid.
  En wel in februari 2019.

  Met dank aan de organisatoren van Petro Tech.


  Maak melding
 13. SOSO weer bruku pur bruku! de ndp is de weg en de hersenen kwijt! met name de paarse strontvliegen!! De honing is verreweg te zoek!! soso fufuru!! en coruptie!


  Maak melding
 14. en nu ook nog een paar van die stratie boys facilteren, de waka mangs dan is het plaatje totaal rond..

  hoop dat hij na 2020 terugkeert op die stoel, dan is het heel fijn voor land/ volk..
  nog 5 dus..


  Maak melding
 15. Gewogen ,maar toch te licht bevonden. Vervelend met al die verwisselingen van de wacht. De strategie van de overheid hapert op dat gebied. Aan de andere kant ;als je niet deugt ,dan deug je niet. Dodson kan nu vaker in Brazilië gaan vertoeven.


  Maak melding
 16. ontussen blijft het gonzen over een nieuwe reshufflingronde. De namen van de ministers Patrick Pengel en Roline Samsoedien blijven hardnekkig circuleren. Pengel zou er naar verluidt de brui aan willen geven vanwege gezondheidsproblemen en Samsoedien zit op de schopstoel omdat ze in coalitiekringen als aangeschoten politiek wild wordt beschouwd vanwege controversiële grondzaken.


  Maak melding
 17. ” Vervelend met al die verwisselingen van de wacht”

  Niet alleen de vele wisselingen van de wacht zijn vervelend, ze kosten het land ook nog klauwen met geld !

  En het volk maar pinaren.


  Maak melding
 18. Wie ndp niet haten zijn voor moord, drugs, roof en armoede voor land en volk. Allen die sinds 2010 en 2015 maar ook in 2020 zullen stemmen op de ndp, zijn te beklagen voor de huidige stand van zaken voor land en volk. Ze verdienen daarom de moorden, drugsdelicten, berovingen en armoede, veroorzaakt door de vloek ddb en co.


  Maak melding
 19. Mek a verhuis go na brasjong now. Lummel van een minister. Fraude op hoog niveau. Nu gaan we zien of die braz dame nog blijft bij deze lummel😁😁😁


  Maak melding
 20. Deze pres probeert zoveel mogeljk al
  zjn mensen de kans te geven. Na de verkiezing hoevn ze niet meer te werken ze krijgen hun minister geld toch.


  Maak melding
 21. Bouterse zou een keer bij zich zelf moeten zoeken of hij de juiste persoon is op de juiste plaats. Als je zoveel ministers vervangt dan zegt het ook iets over je zelf.


  Maak melding
 22. het liefje van dotje probeert nu al uit te zoeken wie de nieuwe mini ster van nh wordt
  ze zal hetzelfde als dotje doen nl overlopen als stoei poes naar de nieuwe minister
  ba soekoe ba finie ba tjarie of niet dotje?


  Maak melding
 23. Dodson heeft niks gepresteerd, al zijn beslissingen zijn teruggedraaid en bij belangrijke dossiers als het vertrek van Alcoa is hij als verantwoordelijke minister volstrekt genegeerd. Wat rest is een man zonder ballen, zonder ruggengraat die niet staat voor wat hij geloofd en uiteindelijk een kleinzielige leugenaar. Niemand wil straks nog iets met een dergelijke nul te maken hebben.


  Maak melding
 24. Ik vermoed dat er altijd een reden zal zijn om partijgenoten na minimaal een jaar te begunstigen met een dikke pensioen.

  Mevrouw Samsoedin krijgt straks ook de gelegenheid om te gaan genieten van de luxe.
  Zo bindt je mensen aan je partij
  Niks no faut? Toemsi foeroe fout.
  Ma oeng me span. Jullie zitten al op rozen. Het volk pinaart.

  Niks anders dan een beloning .
  Onervaren ,laagopgeleiden en arme drommels op hoge posten plaatsen is nooit goed voor het volksbelang.


  Maak melding
 25. Suriname is als land verloren onder Bouterse dus kan dit nog erbij.Het land is failliet gemaakt door Bouterse en zijn handlangers leeggeroofd van al zijn tegoeden bij de Centrale bank van Suriname.Ik hoop dat het volk ogen open gaat om bij de komende verkiezing niet voor deze moordenaar en rover kiest.


  Maak melding
 26. Alleen Opa Cetabever kan maar niet van die stoel los komen. Zijn billen zitten helemaal verbrand aan die stoel. Hij gaat met stoel en al ooit begraven worden. De moslims worden zittend in hun graf geplaatst. Dat gaat met Opa Cetabever ook gebeuren. In z’n volgend leven komt hij dan terug als Bakroe, met houten benen.


  Maak melding
 27. Het algemeen belang in ons land is niet aan de orde. Wie het kruis heeft ,zegent zichzelf en na 2020 gaat het gewoon door.
  Laat men wetten maken om deze soort zaken in te dammen.
  Een minister dient pensioenpremie te betalen ,zoals elke ambtenaar en tenminste 5 jaar achtereenvolgens het ambt als minister te hebben uitgevoerd.
  Daarna maximaal 5 jaar een uitkering en houdt ermee op.
  Een ambtenaar die 35 tot 40 jaren moet werken om in aanmerking te komen voor een pensioen.
  Politici die nu aan de macht zijn of zij die de macht later in handen zullen krijgen doen jullie wat eraan, zodat het volk zich niet uitgebuit voelt. Voor 1975 werd Nederland als de uitbuiter bestempeld. Anno 2019 door wie worden wij uitgebuit ?


  Maak melding
 28. Hij gaat met pensioen…dan kan hij zn ex hoertje uit brasil de hele dag vreten…want een harde pik zal deze sufkop niet hebben

  Volgens mij had ze mn bana gekluifd voor 32 dllr.
  En eerlijk dodson ik begryp waarom je dr zo leuk vind …ik geef dr 9 voor pijpen….de rest wat we deden zou je niet leuk vinden hi hi hi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES