Aangifte wegens verkrachting meisje (10) door zoon Surinaamse minister Samsoedien

57
Aangifte wegens verkrachting kind (10) door zoon Surinaamse minister Samsoedien
De verdachte zoon van de Surinaamse minister Samsoedien

De ouders van een tienjarig meisje hebben afgelopen weekend in Suriname aangifte gedaan tegen de zoon van een minister, die zich zou hebben vergrepen aan het minderjarig kind. Volgens bronnen van Waterkant gaat het om de zoon van minister Samsoedien, Riaaz. De minister zelf zou pogingen van de familie om aangifte te doen bij de politie van Lelydorp hebben bemoeilijkt.

Volgens het Surinaams dagblad De Ware Tijd (dWT) zouden politieagenten niet te spreken zijn over het feit dat vanuit politieke hoek instructies zouden zijn gegeven aan een politieinspecteur van station Lelydorp om de zaak niet aan te pakken. “Niemand staat boven de wet. Ook de zoon van een minister niet. We willen ongehinderd ons werk doen”, zegt een politiefunctionaris tegen dWT.

De zoon van de minister zou het tienjarig meisje hebben verkracht. Dit zou zich hebben afgespeeld in het politieverzorgingsgebied Lelydorp. Tegen hem wordt nu onderzoek gedaan. Er zijn in deze kwestie al enkele verhoren afgenomen. De verdachte is nog niet aangehouden aldus dWT.

De krant meldt verder dat ingewijden beweren dat de familie van het meisje onroerend goed zou zijn aangeboden om geen strafklacht in te dienen. Ook Dagblad Suriname meldt dat het gaat om de zoon van de minister.

UPDATE: minister Samsoedien ontkent dat haar zoon betrokken is bij een verkrachtingszaak.


57 REACTIES

 1. Wat een Minister. Komt de laatste tyden vaak negatief in de media. Dannog probeerd ze t onderzoek vn de politie te boycotten..???!!!! Foei toch minister. U bent t niet waard. Rot op van die stoel man !!!!@ Dit is Su..!!!@ Alles kan zolang je geld hebt en positie. We blijven t volgen. Kijken wst t wordt. Een 10 jarige..???!!!! Dit kan gewoon niet. ONMENSELIJK IS DIT!!!!! ERGER DAN BEESTEN IS DEZE FAMILIE SAMSOEDIN. VOOR T LEVEN OPSLUITEN. MOEDER ALS ZOON..!!!!!


  Maak melding

 2. Opsluiten en ook in cel verkrachten,die verkrachter
  Laat hij ook voelen,wat hij een 10 jarig meisje heeft aangedaan
  Ook de minister opsluiten,die moet het goede voorbeeld geven,maar nee onderzoek dwarsbomen dit kan toch niet
  Alle gevangen moeten die verkrachter ook verkrachten,laat die ook voelen wat verkrachten is
  Zo een grote kerel verkracht een kleinkind van 10 jaar is toch beestachtig
  Boos boos boos voel ik mij


  Maak melding

 3. De familie samsodien lijkt me wel een zeer beruchte te zijn , zo de moeder zo de zoon, deze familie moet van de aard bodem verdwijnen . Schande zeg, voor Suriname . Drugs – , criminaliteit en nu alleen maar verkrachtingen van minder jarigen. Het moest mijn zusje wezen, dan ga ik echt op pad om de verkrachter zijn pik af te snijden. Ik maak geen grap. maar wie is eigenlijk het boeg voorbeeld van deze delicten ? Nou zegt het maar !


  Maak melding

 4. Hij denkt zeker dat hij er mee weg kan komen omdat zijn moeder minister is.Hij wordt gewoon verhoord en als hij schuldig wordt bevonden berecht.


  Maak melding

 5. Het verhaal over Pantjes.
  In mijn tijd als kleine jongen was openbaar groen zeer actief met het beplanten van pleintjes, parken, etc. in Paramaribo. Nadat ze hun werk hadden afgemaakt werd er een bordje geplaatst met de tekst: “Laat de plantjes rustig in hun groei”. En wij kleine jongens uit die tijd deden alle moeite om de letter L op het bordje weg te kalken . Onbewust, want wij wisten niets over seks, was dit in feite een stil protest tegen kindermisbruik. Al onze acties ten spijt: het heeft overduidelijk niet niet gewerkt als je kijkt naar al die kindermisbruikgevallen om je heen.
  Dus kinderverkrachters: Laat de pantjes rustig in hun groei.


  Maak melding

 6. Verdachte is nog niet aangehouden, uiteraard niet, een zoon van een minister heeft geen priroriteit, en nog minder bij een paarse minister, die door en door corrupt is, zal mij niet verbazen, als deze zaak word afgedaan, vanwege gebrek aan bewijs.


  Maak melding

 7. Eerst die atletiek trainer en nu de zoon van een minister. Velen riepen hier op WKN dat de blanken in Nederland een patent hebben op pedofilie. Inmiddels kunnen de Suri’s ook wat van. Walgelijk. Ophangen deze gast.


  Maak melding

 8. Blijkbaar heeft het virus ” NEKS no fout” ook binnen dit gezin toegeslagen. Moeder Roline Samoedin als minister van gronduitgiftezaken die thans reeds in het geding is, vanwege het geknoei met gronduitgifte ten bate van zichzelf en haar familie. Thans is het haar zoon die verdacht wordt van het verkrachten van een tienjarig meisje. Hoe smerig en onbetrouwbaar is deze vrouw niet als ze ook nog middels omkoperij van de ouders van het slachtoffertje, de aangifte te laten intrekken. Dit gaat echt te ver om haar nog langer te dulden. Ben benieuwd hoe dit haar verder binnen de NDP gelederen zal vergaan. Wat mij betreft zal zij nu op non actief moeten worden gesteld en bij bewezen belastende verklaringen, onbezoldigd en oneervol met ontslag te gaan. Daarnaast zal ook een flinke gevangenisstraf aan haar moeten worden opgelegd. Niemand staat immers boven de wet en zeker niet een minister die van onbesproken gedrag behoort te zijn. Anderszins zou het haar sieren om nu de eer aan zichzelf te houden. De onderste steen zal ook verder nog moeten worden gelicht, vanwege het feit dat zij eerder ook nog DC was. De waarheid omtrent haar corruptief handelen, komt per slot van rekening toch aan het licht.


  Maak melding

 9. Roline heeft iemand echt boos gemaakt. Eerlijk gezegd had ik een hoge dunk van deze mevrouw, totdat een paar van haar uitglij partijen in DNA werden besproken. De rare sprongen die deze “kat” nu maakt geven aan wat haar ware aard en karakter is. Dit laatste schandaal heeft veel van een verzonnen verhaal, maar de tijd, de aanklacht en het onderzoek zal dat uitwijzen. Advies: “Roline, het wordt nu echt tijd om de eer aan jezelf te houden, tenminste als er nog eer bij jou te vinden is”


  Maak melding

 10. Suriname is echt volledig moreel en financieel naar de kloten.

  Dankzij volkspresident Bouterse.

  Ik hoop echt dat hij weer voor 5 jaar wordt gekozen zodat de Paarse idioten die hem ondanks alles steunen de gifbeker helemaal moeten leegdrinken.


  Maak melding

 11. Wie met vuur speelt kan zich lelijk verbranden. Als deze man in de fout is gegaan, terwijl hij er zich van bewust moet zijn dat zijn moeder een hoge functie in de samenleving bekleedt, ja dan heeft hij een heel groot probleem. Voor hem een mega uitdaging om aan zijn moeder en aan de samenleving te laten zien dat hij onschuldig is.


  Maak melding

 12. Meisje van 10 ??????????? het kon zijn dochter zijn !
  Gelijk regen de muur en een salvo van kogels regen eroverheen, weg met deze laaghartige debiel !!!!! Moeder onbetrouwbaar en haar zoon een aanrander van een kind, wat een klote fam : zeg. Weg ermee en allemaal ook !!!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 13. Deze minister verschijnt de laatste tijd zeer negatief in het nieuws. Ik vind het te voorbarig als er beschuldigingen tegen haar gedaan worden, die eerst grondig onderzocht moeten worden. Pas als blijkt dat het waar is, dient ze dan ook direct af te treden. En eventueel ook brommen. Dat van de zoon is nu ook in onderzoek. Ook daar kan je niets zinnigs van zeggen. Het moet vaststaan. Men kan niet afgaan op geruchten.


  Maak melding

 14. Wat een verschrikkelijk zieke geesten zijn tegenwoordig in Suriname te vinden. Hier past maar een straf op en deze man voor een hele lange tijd achter slot en grendel vastzetten. En de vader die het onderzoek naar zijn zoon tegengewerkt heeft direct ontslaan en op ook vastzetten.


  Maak melding

 15. Laten we met z’n allen afwachten wat er is gebeurd en niet zomaar conclusies trekken. Ik ben geen voorstaander vh regime, zeker ook niet van deze minister en ik vind ook dat ze berecht moet worden indien blijkt dat ze gefraudeerd en gesjoemeld heeft. Echter ken ik de zoon waar het in deze omgaat persoonlijk en durf ik mijn hand voor hem in het vuur te steken. Ik ben bang dat dit een lage vorm van laster is. Ik hoop dat men voordat men begint met het brekladden van iemands naam, eerst gedegen onderzoek in. Nogmaals ik kan me NIET voorstelen dat Riaaz hierbij betrokken is


  Maak melding

 16. Het blijkt dat sommige awaries koste wat het kost min Samsoedin een kopje kleiner willen maken het is zo doorzichtig allemaal,want over night miljonair worden met gratis verkregen grond wordt ze niet meer gegund,dus samsoedin musu Dede ,typisch awarie mentaliteit


  Maak melding

 17. Laten wij het onderzoek afwachten.
  Als er een onderzoek komt!!!!
  Het is wel een zeer kwalijke zaak als mevr Samsoedien de rechtsgang heeft proberen te beïnvloeden.
  Als dat getoond kan worden, moet zij METEEN veld ruimen.

  Door dergelijje situaties is Suriname gedoemd naar de afgrond te glijden.


  Maak melding

 18. De minister ontkent bij hoog en bij laag dat de naam van haar zoon door het slijk is gehaald.

  De zoon gaat vandaag aangifte doen wegens smaad.

  Een simpel telefoontje naar de politie dan moet het een en ander toch duidelijk zijn of het inderdaad om de zoon van de minister gaat?


  Maak melding

 19. vriendjes politiek drugs en criminaliteit waar een klein land als Suriname , groot in kan zijn en op wereld niveau ,mee draait


  Maak melding

 20. Sinds de ndp in 2010 aan de macht is, zijn baas, zoon, stiefzoon, familieleden, vrienden, politieke overlopers en politieke hoeren en hoereerders, ndp gelieerde zakenlui, ministers etc. zwaar besmet met het duivelse didibri virus. De duistere paarse werken spreken vele boekdelen. Sinds 2010 stijgende moorden, drugszaken en drugssmokkel, berovingen, roof van land en volk, megaleningen, corruptie, mishandelingen, fraude, hoererij, bestialiteit, nog paarse gays, echtscheidingen, hoererij, vandalisme, aanrijdingen, armoede, onvrede, diefstal, bedreigingen. Met onberechte misdadigers aan de macht, dankzij het ddb paars duivels bezeten, oerdom debiel, idioot ndp hondenvolk, kan men dagelijks zien en ervaren dat het geestelijk en moreel verval alsmaar groter aan het worden is. Het geestelijk en moreel verval is begonnen aan de top, te beginnen bij de allergrootse gewetenloze meedogenloze duivelse onberechte zoon ddb. Daarom zijn ook zoon en stiefzoon verworden misdadigers, zijn naaste duivelse trawanten, partijgenoeten, moordenaars, drugscriminelen en bankrovers, zoals Boefdraad, familie, vrienden en het gros der paars verworden na dagoepope partij aanhangers, ongeneeslijk besmet met het paarse ddb virus. Geen wonder dat het rijstmerk ddb1 en ddb2 het ook niet heeft kunnen waarmaken. Ndp is en staat voor geestelijk en moreel verval van de Surinamers. Land en vloek zijn ndp vervloekt om misdadig vermoord, gedrogeerd, beroofd en veramd te worden. Oma taki, ndp na wang vervloektoe politieke religieuze sekte sa alla deng dong ndp paria’ s e verdien. Opa taki, na dagoe baas e go gi deng dongsma, gratis hond foe njang uit blilk, made in China for the ndp poeple, special for Surnam, free from the Dagoe Droga Boss, ddb.


  Maak melding

 21. Ik hoop niet dat het meisje verkracht is geworden. Door niemand. Ik wens geen verkrachting voor niemand. Mocht ze misbruikt zijn moet de dader zwaar gestraft worden. Mag zelf 20 jaar. Mocht blijken dat het een leugen is dan moet degene die het kind de valse beschuldiging heeft laten doen een hoge boete en 5 jaar de bak in. Met dit soort zaken moeten we geen grappen maken.


  Maak melding

 22. Deze minister moet zeker pluchevaste lijm poepen. Als je zo beschadigd ben, de schijn in alles tegen je hebt terecht of onterecht, dan zou je de eer aan jezelf moeten houden. Dit betekent niet dat je bekend of ontkent. Dat je schuldig of onschuldig bent zou je aan de onafhankelijke rechter moeten overlaten. Het zou Bouterse sieren als hij justitie vroeg de zaak te onderzoeken, in hoeverre deze minister schuldig is aan corruptie of machtsmisbruik. Dat zie ik Bouterse niet doen, want hij heeft wellicht ook ten aanzien van het handelen van deze minister boter op zn kop.

  Het is nu ook aan de Ware tijd dat suggereert politiebronnen te hebben gesproken, te laten zien dat deze bronnen bonafide zijn. Het zou goed zijn als de minister haar klacht zou uitbreiden richting de ware tijd. Een goede gelegenheid, om nep nieuws indie hiervan sprake is aan de kaak te stellen.

  Wat betreft de personen die de aanklacht hebben ingediend hoop ik niet dat zij onterecht de naam van de minister zijn zoon genoemd hebben in een casus als deze. Het zou helemaal niet sieren, indien er politieke motieven aan deze aanklacht ten grondslag ligt, dat je de moeder probeert te pakken door de zoon in diskrediet te brengen.

  Overigens een goed case om te zien, in hoeverre Suriname een rechtstaat is, klasse justitie kent of niet en zeker hoe machtsgevoelig de opsporing en vervolgingsorganen zijn of niet zijn.


  Maak melding

 23. Moet ik nu echt gaan geloven dat het hele land is afgezakt naar de hel? Ik vertik het!

  Deze vrouw (ik kan haar publieke functie niet eens neerzetten) moet gewoon haar snufferd houden en het systeem haar werk laten doen.

  En als ze dat niet kan, dan moet ze aftreden.

  Me mars papa!


  Maak melding

 24. Dit is wel een heel ernstige zaak, als het op waarheid berust.
  Ik hoop dat het in de categorie “fake nieuws” geplaatst kan worden.
  Mocht het echter een nieuwe realiteit zijn dat d verkrachting van het 10 jarig meisje echt heeft plaats gevonden en mevrouw R.S. ook echt de rechtsgang heeft bemoeilijkt , dan verwacht ik dat ze samen met haar zoon in Hazard mag gaan brommen.

  Vraag me af waarom ze tijdens dit onderzoek niet even een pas op de plaats maakt.

  Zou de president haar hierover aangesproken hebben??

  Ik ben benieuwd naar de uitkomst van het politie- en het medisch onderzoek van het meisje.
  Maar uiteraard ook naar de gevolgen die dit heeft voor deze corrupte minister.


  Maak melding

 25. Ik geef de minister en haar zoon het voordeel van de twijfel. Dit is een nog groter schandaal als mocht blijken dat de minister haar zoon niemand heeft verkracht en dat de verdachtmaking een instrument in handen van de valse oppositie is om te pogen de regering ten val te brengen. Deze grove beschuldigingen dient de oppositie betaald gezet te worden. Leugen en bedrog kunnen niet beloond worden. Het ergste van dit alles is dat men het wraakzuchtig gemunt heeft op een vrouw, een ‘ vrouwelijke minster ‘. De lafbekken van de oppositie zullen krijgen wat hen toekomt. ‘ Karma ‘ zal haar werk doen. Wraakzuchtige mensen die erop zijn om een ander te beschadigen krijgen de rekening vroeg of laat terugbetaald.


  Maak melding

 26. Hak de tak van de verkrachter!! 15 jaar vakantie in Santo Boma!!!

  Hakkie takkie, weg zakkie!!! triest voor woorden hoor!
  Die verkrachter kon evengoed naar Dymond gaan!!!


  Maak melding

 27. Alle ndper’ s zijn misdadig van aartd, want ze stemden op de allergrootste misdadiger die ze als afgod dienen, vereren en aanbidden. Land en volk, alles moet wijken voor slecht een sterfelijk misdadig van aard zijnde mens en zijn medogenloze gewetenloze trawanten. Alle ndp dagoes verdienen het als honden behandeld, gevoerd en geslagen te worden.


  Maak melding

 28. @RobG,

  Je geeft minister Samsoedien en haar zoon Riaaz het voordeel van de twijfel wat betreft de aanklacht van verkrachting, tegelijkertijd beschuldig je de oppositie van valsheid en dat zij de verkrachting in scène hebben gezet.
  Zolang de verkrachting niet is bewezen is de zoon van de minister onschuldig en ook voor de oppositie geldt. Een kabinet valt niet omdat een minister wordt ontslagen.
  Je bent zelf heel erg vals!!


  Maak melding

 29. @ Rob
  Ga je schamen boi. Ga je diep schamen.
  Dit artikel gaat over iemand die beschuldigd wordt van verkrachting van een 10 jarige.
  De beschuldigde is een zoon van een vrouw, van een minister
  En waar kom jij mee op de proppen:
  politiek
  Als je begaan bent met het lot van de Surinamer, dan zou je het leed dat dit kind is aangedaan erg moeten vinden.
  Hoe kan je in hemelsnaam aan andere dingen denken.


  Maak melding

 30. De Surinaamse gemeenschap heeft heel gauw de neiging om een veroordeling uit te spreken ook al ontbreken belangrijke details van een zaak.
  Dit wordt vaak gerechtvaardigd met het gezegde “waar er rook is, is er vuur”. Hoe dom kan je zijn.
  Men oordeelt alsof men getuige is geweest van het delict dat is begaan.

  Het is ook niet te bevatten dat mevrouw de minister zo reageert. Heeft zij haar zoon 24 uur in het vizier?
  De hele zaak is op zich al triest genoeg voor de betrokkenen, wat er ook van waar zou zijn.
  Hopelijk is die kleine meid niets overkomen.


  Maak melding

 31. Rob g wil zelfs dit recht praten, misbruik van een kind van10. Ik hoef niet meer uit te leggen hoe laag hij is. Damsco zei dat het nep nieuws was,als er iets nep is dan is het Damsco zelf.


  Maak melding

 32. beste Robg
  Hoeveel voordeel van de twijfel geeft u indien u zonder eniog bewijs even later het volgende stelt.

  “Deze grove beschuldigingen dient de oppositie betaald gezet te worden. Leugen en bedrog kunnen niet beloond worden. Het ergste van dit alles is dat men het wraakzuchtig gemunt heeft op een vrouw, een ‘ vrouwelijke minster ‘. De lafbekken van de oppositie zullen krijgen wat hen toekomt. ‘

  U heeft geen enkele twijfel maar beweert zonder bewijs dat de beschuldiging politiek gemotiveerd is en een politiek scenario is om de regering ten val te brengen.

  u draait alles om tot een banaal iets. Er zijn ouders wier kind aangerand / verkracht zou zijn. Hoe erg is dat wel niet. Een krant gaat over tot een onderzoek en betrekt hier een zoon van een minister bij. Is dat sensatie pers ja is dat nep nieuws of een politiek spel niemand kan dat nu weten. Dat zal uitgezocht moeten worden.
  De trieste waarheid (welke dan ook) zullen we vroeg genoeg vernemen.
  1 >> verkrachting door wie dan ook is vresselijk.
  2 >> valselijk beschuldigen is ernstig maar kan hersteld worden, hoewel dat in Suriname wel eens niet helemaal waar kan zijn.


  Maak melding

 33. Gebrek aan bewijs?
  DNA dan?
  Of worden de artsen ook omgekocht?😂😂😂
  Dus als mijn vader of mieder minister is mag ik ook kinderen van 5 verkrachten bijvoorbeeld.
  En iemand zegt dst 2de zoon dogla is….
  Wel dan minister sriebie nanga kafrie….blaka man toch😂😂😊😂😊


  Maak melding

 34. Het is een publiek geheim dat de oppositie met modder gooit met als ultieme doel regeermacht. Maar dat is niet de uitgangspositie van de oppositie. De oppositie moet het beleid toetsen en kritisch en constructief samen met de coalitie naar een oplossing zoeken. Dat is de primaire taak van de oppositie. Maar wat doet deze oppositie? Modder gooien en nogmaals met modder gooien zodat men met leugens en bedrog regeermacht kan verwerven. Karma is around the corner oppositie.


  Maak melding

 35. geen enkele advocaat / rechter is in s m e betrouwbaar meer of nooit geweest.

  laat een paar uit Nederland halen, die werkelijk recht kunnen spreken zonder aanzien des persoon , en al deze figuren op sluiten voor altijd..
  te beginnen bij de hoogste LIJDER van het land met al zijn secondanten door sijpelen naar beneden het liefst zolang ze nog ademen..
  geen poes pas..


  Maak melding

 36. marcel 15 april 2019 at 21:32
  geen enkele advocaat / rechter is in s m e betrouwbaar meer of nooit geweest.”

  De rechters en advocaten int Nederland kunnen Suriname niet helpen.

  De strafrecht -/wetboeken die in Suriname worden gebruikt zijn gedateerd.


  Maak melding

 37. Nogmaals: laat het aan de bevoegde autoriteiten over. Deze zaak zie ik helemaal los van enig politiek gebeuren. Ja, beste @Ra? De waarheid zal naar voren komen.


  Maak melding

 38. Beste schrijver jullie horen geruchten maar zien niet het is een machine rodel. Alle mensen in su zijn zo negatief als je andere willen breken om door deze kanker gezwel bouta regering is suriname verkanker en de bevolking wordt ook mee gesleurd in de Ellende. Bezin eerst tot je zrlf en reageerd niet zomaar dit is twerde mamio nieuwsblad. Jullie mpp dommie achterlijk als gladiool. Zoeken jullie rust in gods last jullie je vloek weg en blaas een nieuwe denk wijze sranangman last die koenoe achterwege


  Maak melding

 39. Enkele zinnen uit de poster { 15 april 2019 at 14.24 } van @ RobG … Mislukt product van de Spinazie Universiteit. Ik citeer: ….. ” Leugen en bedrog kunnen niet beloond worden. De lafbekken van de oppositie zullen krijgen wat hen toekomt. ‘ Karma ‘ zal haar werk doen.”
  ******************************************************
  @ RobG … je spreekt een vloek uit over je eigen partij … de Nationale Dieven Partij … een partij van LEUGEN BEDROG. Niet de lafbekken van de oppositie … maar de BANDIDOS van de Nationale Dieven Partij zullen krijgen wat hen toekomt … na 2020 … Alcatraz {Santo Boma en/of Hazard }. Karma zal zeker haar werk doen.


  Maak melding

 40. Ik durf te wedden dat dit de doofpot ingaat!!!!
  Weten de ouders van deze man niet wat voor schade hij dat meisje berokkend heeft?

  Dat ze tot omkoping overgaat zegt veel over dit waardeloos wijf…een stukje grond aanbieden en zand dr over!

  Moeder en zoon.moeten de bak in want dit is niet goed te praten!
  En mag ik vragen waarom deze pedo niet word aangehouden?

  Al deze zgn vergrijpen krijgen een vreemde wending als de ouders een bep positie bezitten,kijk naar bouta & son,zo vader zo zoon. Zelfde geld voor deze ouders.

  Als je zoon zoiets ergs gedaan gedaan heeft dan is het fout om hem te beschermen,morgen flikt hij het 100% weer,en zal iemand vermoorden om geen ellende te hebben..

  Nagel deze pedo en zn moeder vast en vervang deze vrouw dr positie!!!
  Want dit reikt zwaar naar corruptie en dat vandaag de dag !!!

  Mevr jampa …..de wet is dr ook voor jouw!!!


  Maak melding

 41. Ook de Bijbel keurt dit niet af. De Mormonen en anderen beroepen zich op de Heilige Bijbel, dit betreffende. Een man mag meerdere vrouwen hebben, ook kindvrouwen. Gaat heen en vermenigvuldigt u, zei de Heere God. Hij heeft niet gezegd dat dat met liefde moet gebeuren of alleen met vrouwen boven de 16 lentes. De vrouwen moeten de man gehoorzaam zijn en willig zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.