Drie voertuigen betrokken bij zware aanrijding in Suriname

26
Drie voertuigen betrokken bij zware aanrijding in Suriname
De auto's raakten zwaar beschadigd

Bij een zware aanrijding in Paramaribo, waren zaterdagavond drie voertuigen betrokken. Het ongeval vond even voor middernacht plaats op de kruising van de Zwartenhovenbrugstraat en het Molenpad. Vijf personen werden gewond naar het ziekenhuis afgevoerd.

Bij de aanrijding raakten alle 3 voertuigen behoorlijk beschadigd en moesten weggesleept worden. Door de aanrijding ontstond er een flinke file in de binnenstad.

Hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

26 REACTIES

 1. Alweer? Ht houd maar niet op. De meeste gevallen is gewoon stoerdoenery in ht verkeer zoiets vn k bn sneller dan je k ga jw de pas afsnyden n de tegenstaander zegt oo joe wan pley vaarlyk wachti mo sor joe n vol gas geven. Vòòr 1980 waren er overwegend voertuigen mt linkse stuur in sur n met ht links verkeer ging ht makkelyk. Na 1980 hft rechtsstuur zn intrede gedaan in sur n vanaf dat moment begonnen d aanrydingen zich op te stappelen. autos die over d kop gaan n sommige nemen n duikje in n kanaal langs d weg n ht word mt d dag erger


  Maak melding

 2. Ik wens de bestuurders, veel sterkte en wijsheid toe.
  Het heeft er veel van dat de bestuurders de kluts kwijt is.
  Na al het leed, is er maar één lachende partij” de schadebedrijven”.

  Groeten,
  Ik wens iedereen, veel liefde en vrede toe.


  Maak melding

 3. Auto´s dienen door chauffeur met verstand bestuurd te worden, en niet door gekken. Als een gek achter de stuur kruipt, krijgt je ook een gekke situatie ! Ze moeten kamelen en ezels invoeren voor deze bestuurders, geen benzine en frontale botsingen meer. Met een brommer hebben ze al moeite
  laat staan een auto.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 4. Ondanks alle aanrijdingen met doden of ernstige verwondingen, slaapt Bouterse als een roos.
  Het lijkt er veel op dat er een vloek rust op Suriname en haar bevolking, gezien de vele verkeersongelukken.


  Maak melding

 5. Ik ben niet eens meer verbaasd als ik dergelijke berichten voorbij zie komen. Deze incidenten worden net zo gewoon als de opkomst en ondergang van de zon.
  Wel goed te lezen dat er geen zwaar gewonden of dodelijke slachtoffers zijn. Als ze hun materiële bezittingen de vernieling in helpen, is het mij best.


  Maak melding

 6. Een kwestie van een ziekelijke en egoïstische mentaliteit. Men houdt geen rekening met de andere en ook al dat men de verkeersregels niet in acht neemt. Helaas komt dit in het rijverkeer tot uiting want een ieder heeft haast en ontbeert het goed fatsoen. Men is niet zelden brutaal en agressief als je er wat van zegt, terwijl men ook nog gewoon de middelvinger voor je uitsteekt. Men heeft letterlijk schijt aan de andere en wordt zelf van de weg gedrukt indien je rustig zou rijden. Het zou goed zijn om het geven van rijlessen en het verkrijgen van het rijbewijs onder de loep te nemen. Eerst verplicht een maximale aantal theorie verkeerslessen goed volgen en hiervoor slagen alvorens tot de praktijkexamens over te gaan, lijkt mij om te beginnen een goede insteek.


  Maak melding

 7. @ Jiyani

  Ik ben bijna altijd met je eens, maar deze keer niet : Ik ben geen Bouta man, maar hij heeft met de aanrijdingen part noch deel aan ! Of Bouta als een roos slaapt betwijfel ik, ik heb een idee dat hij iedere avond nachtmerrie heeft ! Of misschien ook niet, want duivels hebben geen geweten.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 8. De SUUs zijn hardleers!!! jammer dat de Ronald achter het stuur niet dood is gegaan!!
  heb geen ander woorden voor!!~De onschuldigen zeker de dupe van!!

  Broko mars giya Ronald.


  Maak melding

 9. @ J.Zwartmans 14 april 2019 at 20:55
  Jacko los van jouw doorgaans goede bijdrage op dit forum wil ik bij deze t.a.v de opmerking van Jiyani, hem evenwel bijvallen. Je hebt gelijk dat Bouta sekt en feitelijk niets met de aanrijding te maken heeft Echter ben ik van mening dat zijn opmerking of mening bezien moet worden vanuit het overstijgend denken, waarbij de algemene precaire situatie in Suriname wel degelijk de schuld is van Bouta. Als je dit gegeven uit kristalliseert en bekijkt vanuit Sociaal psychologische inzichten, dan zie je op verschillende leefgebieden de raakvlakken die ook de persoonlijkheidsontwikkeling van de gemiddelde Surinamer regardeert gedurende de afgelopen 30 jaar. Opvoedkunde binnen het gezinsleven schiet tekort, maar ook in het onderwijs van de laatste dertig jaar heeft hieronder te lijden, waarbij de individualisatie ontstaat en de ontwrichting en verguizing van de samenleving steeds meer toeneemt, men houdt dus geen rekening met elkaar. Het denken over het leven is egocentrisch geworden, bovendien ontkom je er niet aan dat je van tijd tot tijd tegen elkaar moet opbotsten vanwege de zelfde rigide mentaliteit, maar dat men ook steeds gevoeliger wordt naarmate de frustraties, de ellende en de onverdraagzaamheid in de samenleving toenemen. Dit alles is dan ook de schuld van 1 narcistische man genaamd Desi Delano Bouterse, die het principe van verdeel en heers hanteert vanaf de dag dat hij de ordinaire coupe pleegde. Dit alles dat ten koste gaat van een zorgzame samenleving om slechts zijn eigen lijfsbehoud.


  Maak melding

 10. De verkeersdeelnemers in Suriname maken er een potie van. Gewoon strei long gro(O)te.

  Bij het vorige verkeersongeval aan de indra Gandhiweg met foto en vedeo-opname zijn er 4 omstanders op 3 meer op het trottoir en 1 op de hoek van de straat voor het zebrapad, de plaats van de aanrijding, bromfietser en leerlingen die dezelfde richting opgaan.

  De vraag: wie waren de omstanders en wat deden die daar op dat moment?
  antwoord: bij een nader onder de loep nemen van de foto en de video, kwam ik tot het besef dat het geen hangmannen waren, maar zeer waarschijnlijk/veronderstelling, mannen die op weg naar het werk waren of kwamen op weg naar huis of anders op weg ergers naar toe en op de bus stonden te wachten die hen naar hun bestemming moet brengen.

  Het tijdstip van het ongeval is niet bekend en als dat was vermeld kon er een beter oordeel over de hele voorval beter te verklaren zijn.

  De man bij de mast voor het zebrapad stond waarschijnlijk op het punt om over te steken, maar had de brommer al gezien en gaf hem de vrije door rij mogelijkheid. Maar het kan ook zijn dat die ook op de bus stond te wachten. De wilde bussen stoppen overal, ook op hoeken van straten.

  Ik blijf erbij dat kids die dezelfde richting op gingen als de bromfietser en ter hoogte van het zebrapad, nu loodrecht met het zebrapad stonden/hun richting veranderden, stonden heel kort stil en staken over en ik vind het gewoon fout.
  Ze hebben zaken:
  – niet goed bekeken en beoordeeld,
  – hun beslissing was fout,
  – de man voor de mast stond daar zeer waarschijnlijk ook niet fout. ( waarschijnlijk zou hij oversteken tot dat de bromfietser voorbij gereden was of gewoon op de wilde bus wachten)

  goed door genomen en hun besluit van oversteken was niet correct.

  De brommer die zeer waarschijnlijk vaak deze route rijdt, zal wel moeten weten dat daar een zebrapad was ondanks dat dit niet duidelijk zichtbaar of onderhouden wordt en op grond daarvan wel rekening mee moest houden.

  Bestuurders/chauffeur van voertuigen kijken altijd recht voor uit in de verte zoals dat hoort, maar moeten ook zaken links en recht ook goed in de gaten houden.

  Voetgangers mogen dan wel voorrang hebben op het zebrapad, maar moeten zaken goed beoordelen als vorens deze te betreden. Als het niet veilig is op de weg, het zebrapad op dat moment van verkeer dat zo dichtbij benaderd is, dat de snelheid niet meer verder te verlagen is en stoppen niet meer mogelijk is op behoort de voetganger die het zebrapad op gaat veiligheid in acht te nemen en deze niet te betreden.

  Als de voetganger die op het trottoir was en loodrecht richting zebrapad gaat dan zou ik ze niet fout zijn. Dit op grond van de brommer ziet dat de voetgangers die al van enige afstand komen wel de richting van het zebrapad opgaat om het over te steken.

  De man bij de mast wilde ook oversteken, maar gaf de brommer voorrang.

  Oogcontact is wel heel belangrijk in het verkeer. Goed opletten is heel belangrijk in het verkeer. zaken goed beoordelen, de regels in acht te nemen. Voorrang heb je niet, voorrang krijg. Meestal geeft de bestuurder aan de voetganger het teken met de hand dat die kan oversteken. In dat geval is alles in plaats. Oogcontact is geweest, beide partijen zie de situatie, beoordelen het, passen de verkeersregels toe, nemen de veiligheid in acht.

  Ook andere zaken horen in acht te zijn: geldige rijbewijs, niet onder invloed van drugs of medicijnen die het rijgedrag nadelig beïnvloeden, niet afgeleid te zijn, het voertuig is in goede staat, lichten, remmen, snelheid verminderen als men het zebrapad nadert of stoppen voor voetgangers die gaan oversteken, de juiste/toegestane snelheid hebben die geldig is op de weg, enz.

  Het is maar een veronderstelling t.a.v. het incident aan de Indira Gandhiweg bromfietsers en kids. Veiligheid behoort in acht genomen te worden. Voorrang heb je niet, voorrang krijg je.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.