vrijdag, mei 24, 2024
HomeFotoBroer van overleden gedetineerde deelt foto's van lijk die mishandeling aantonen

Broer van overleden gedetineerde deelt foto’s van lijk die mishandeling aantonen

-

Does Travel - naar Suriname

De broer van de in Suriname overleden gedetineerde Giovanni Dion Griffith, heeft op zijn Facebook pagina foto’s geplaatst die hij in het mortuarium maakte van het stoffelijk overschot van Giovanni. Op de foto’s zou te zien zijn dat Griffith (foto) zwaar is mishandeld. Dit zou gebeurd zijn door penitentiaire ambtenaren. Giovanni Griffith werd zaterdag begraven en inmiddels zitten er 18 cipiers vast.

Giovanni is zaterdagmiddag begraven te Mathilda’s Rust in Nickerie. Familie, vrienden en kennissen spraken bij die gelegenheid vol afschuw over de vele littekens op zijn lichaam. Ze willen dat gerechtigheid moet plaatsvinden schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. De 18e cipier werd op de dag van de begrafenis aangehouden. Eerder deze week werd ook bekend dat de directeur van de gevangenis Harzard was aangehouden.

Laat de wereld zien wat er allemaal gebeurd in straf inrichting Hazard Nickerie. Jaren doen ze dit met als uitkomst dat mijn broertje moest leiden om mensen ogen open te maken. Achter gesloten muren doen ze dit met mensen. Er zijn meer foto’s maar zijn wreed om te zetten” schreef broer Michael bij de foto’s op Facebook.

De foto’s zijn hier te zien (let op schokkend!) – Eerder sprak Actionnieuws Suriname ook met de familie:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Met deze actie van de familie kan niemand zijn straf ontlopen.

  Dapper van de familie om dit te doen.

  Hopelijk zorgt dit voor een grote verandering in het strafrecht (klagers serieus genomen worden) en in de strafinrichtingen.

  Houd ze onder druk!!! Niemand kan na deze openbaring de ogen sluiten voor wat me jullie familie gebeurd is.


  Maak melding
 2. De afscheid en begrafenis van Giovanni Griffith, die op een mensonwaardige wijze om het leven is gekomen op 24 maart in strafinrichting Hazard, was zaterdag bijzonder emotioneel. Familie, vrienden en kennissen spraken vol afschuw over de vele littekens op zijn lichaam. Zijn broer Michael had de foto’s gemaakt in het mortuarium en via Facebook wereldkundig gemaakt.

  Op de foto’s is duidelijk te zien dat Griffith op een beestachtige manier is mishandeld door de penitentiaire ambtenaren. Achttien personen, onder wie ook directeur van Hazard, Ricardo Palmtak, zijn ingesloten. Griffith werd dood binnengebracht op de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. De politie werd hierna ingeschakeld.

  Familie en vrienden willen dat gerechtigheid moet plaatsvinden. Zij spreken hun afschuw uit over het barbaarse optreden van de penitentiaire ambtenaren en leidinggevenden. Door de foto’s te publiceren, moet de wereld zien op welke manier er tekeer is gegaan tegen een weerloze gedetineerde.

  “Het is niet Giovanni die hier in de kist ligt. Wij herkennen hem niet, zo erg is hij toegetakeld,” verzucht een familielid. Mensen hebben niet genoeg woorden om hun afschuw uit te drukken over het gebeurde. “Hij is gemarteld en vermoord.” De uitvaart werd een aanklacht…


  Maak melding
 3. Zwaar en zwaar moeten deze gasten gestraft worden. Het maakt nieteens meer uit wie de doodschop heeft uitgedeeld. Wegwezen met de rotte appels!


  Maak melding
 4. Het is alom bekent dat Hasard de strengste regiem van het gevangenis wezen is
  en dat is al meer dan 60 jr zo,men moet zich nu gaan afvragen of Suriname het mensenrechten manifest nu daadwerkelyk gaat implimenteren en deleqenten ook de rechten toekend die ook zy verdienen. dit doet denken aan als de kalf verdronken is dempt men de put,wat jammer voor zo,n jongeman wie volgd of gaat men zich nu aan de aanbevelingen van de verenigde natie,s houden.
  want veel gevangenissen voldoen niet aan wat de verenigde natie,s voor schryft,de politiek moet hier in verandering in brengen. ik hoop dat deze minister van justitie deze veranderingen kan doorvoeren want hy is ook minister van de gedetineerden


  Maak melding
 5. Het land wordt geregeerd door een onberechte moordenaar en zijn roversbende. Geen wonder dat moord en roof door zijn onderdanen ook worden begaan. De belastingbetaler betaald zich blauw om deze cipiers te onderhouden, net als hun soso lobi president en zijn roverheid. Alle cipiers en de directeur zijn fervente ndper’ s, moordlustig als hun baas. Ook veel ndper’ s zijn verworden moordenaars en rovers.


  Maak melding
 6. Op deze zelfde manier heb de nog loslopende Serie Moordenaar het dierbare leven van de helden van Sranang in 1982 afgepakt, eerst zwaar wreed mishandeld en daarna afgeschoten en dan zegt die misleider dat ze op vlucht zijn geliquideerd.mp…nog laatst op You Tube gezien.Na gado pot mie dja….booi die straf sa yo go ki si komt in het boek niet voor.


  Maak melding
 7. Vreselijk. Creolien gegooid op die man..??!!!! Dit doe je zelfs een beest niet.aan. wat zal hij dat moment hebben gevoeld. Onmenselijk gedrag van de pa’s…tegenover een gedetineerde die machteloos was en zich al had overgegeven aan deze moordenaars. Hb er geen goed woord over. Ontslag en voor jaren de bak in. Sterkte aan de nabestaanden. Zo zijn er nog velen van zulke zaken die gebeuren in de inrichtingen. Grootscheepse onderzoek moet plaatsvinden…zoals in nick en parbo.


  Maak melding
 8. Neefje van mij ook dood gemarteld om 2 penlite batterijen!! Hij had niet gestolen, bleek achteraf!! de dader is later opgepakt!! neefje dood! resultaat was de doofpot!!! Wel een ander broer gewroken op de klote politieagent!! met een geweer doodgeschoten!! Kwam een ander collega verhaal halen. gewaarschuwd!! ga wweg ander heb je de zelfde lot!! Ging weg net een hond met de staart tussen de benen!!


  Maak melding
 9. Gebeurde dit in mijn SURINAME ???? zelfs een hond behandel je niet zo ! zijn deze cipiers echt mensen ? of zijn het BOZE GEESTEN die zich in een menselijk lichaam hebben gemanifesteerd?? hoe komt het dat deze mensen door een beroep screening zijn gegaan of is het weer een partij gebonden onder onsje . Is het Orgaan die zich met de Screening bezig houdt wel capabel en bevoegd , want deze mensen hadden never nooit niet door deze screening moeten gaan , maar ach het zal partij gebonden zijn of je weet wel sitie me kon …. Onze samenleving moet hier van gezuiverd worden , gooi ze levenslang in de bak waar ze thuis horen ..


  Maak melding
 10. Zwaar en zwaar moeten deze gasten gestraft worden, schreewt er eentje op dit forum,met veel boter op zijn hoofd, terwijl degene die hij aanbid, zich ook op een beestachtige wijze schuldig heeft gemaakt aan folteringen en 15 moorden, maar nog steeds vrij rond loopt, en deze moordenaar iedere dag weer de Hemel in blijft prijzen.


  Maak melding
 11. In de jaren 80 zijn 15 broeders beestachtig mishandeld. Daarna werden ze geexecuteerd. De daders lopen nog steeds vrij rond. Ook deze zaak zal in de doofpot verdwijnen vrees ik.


  Maak melding
 12. Ik begin echt te geloven in een wraakactie. Was er een familievete aan de gang tussen de families Palmtak en Griffith???? Arme jongen. Ook al heb je stoute dingen gedaan, zo,n einde verdiende je niet. RIP


  Maak melding
 13. Ik vraag me in alle ernst af wat de Regering aan dit soort beestachtige handelingen doet nota bene door mensen van de overheid. het is mag niet zo zijn dat iedereen in Suriname een voorbeeld neemt aan de heersende situatie waarbij een drugscrimineel door het volk gekozen de leiding heeft.

  Hierbij een oproep aan het volk: Laat dit nooit meer gebeuren Stem AUB volgend jaar op een partij met integere en eerlijke mensen geen moordenaars en drugsdealers. Maak Suriname welvarend en vredelievend. DDB is het tegendeel van alles wat vreedzaam en eerlijk is.


  Maak melding
 14. Luister dan! Wordt er een scheet gelaten is het de schuld van Bouterse. Een doodgeboren leeuwenwelpje in de Paramaribo Zoo ,bet your life ,dat is de schuld van Bouterse. Een beroving of een verkrachting; na Bouta baka! Ook in deze zaak is het de schuld van Bouta nietwaar? Ik bekijk zaken onafhankelijk en vanuit die boeg reageer ik. Er is toch een rechtszaak gaande tegen Bouterse en trawanten die nog in leven zijn? Dat hele rijtje van hoor en wederhoor is doorlopen. Het is slechts wachten op een uitspraak. Wat is dan het probleem?


  Maak melding
 15. pakiratigri 15 april 2019 at 11:02
  Luister dan! Wordt er een scheet gelaten is het de schuld van Bouterse. Een doodgeboren leeuwenwelpje in de Paramaribo Zoo ,bet your life ,dat is de schuld van Bouterse. Een beroving of een verkrachting; na Bouta baka! Ook in deze zaak is het de schuld van Bouta nietwaar? Ik bekijk zaken onafhankelijk en vanuit die boeg reageer ik. Er is toch een rechtszaak gaande tegen Bouterse en trawanten die nog in leven zijn? Dat hele rijtje van hoor en wederhoor is doorlopen. Het is slechts wachten op een uitspraak. Wat is dan het probleem?

  Als burgervader heeft hij sinds 1980 tot op heden het slechte voorbeeld gegeven aan zijn onderdanen, de dwaze oerdomme ndp paria’ s. Ook aan zoon en stiefzoon.


  Maak melding
 16. De plee-si-dent van Suriname kan alleen tussen de benen van kleine meisjes rijgen, net als de zoon van een andere paarse misdadiger. Schande voor kan en volk….en toch gaan die hypocrieten op 20 mei paars stemmen en daarna paars schijten van ellende.


  Maak melding
 17. Dit is gewoon een droevige zaak,wat denken deze heren, sorry beesten, wel. En laat niemand mij hier komen zeggen, opgeruimd staat netjes. Het zal je overkomen, dit heeft niets meer te maken met wie is de hoofdader, ze stonden er allemaal bij, deze gasten moeten een celstraf krijgen waar we allemaal u tegen kunnen zetten, 20 jaar of zoiets, ik ben benieuwd met wat voor verklaringen mn gaat komen, minister van justitie ik hoor u niet, ik dacht dat zulke dingen alleen gebeurde in het midden oosten of zoiets,,,,waar gaat dit land eigenlijk naar toe, dit komt echt nooit en nooit meer goed. STERKTE AAN DE FAMILIE 🙏🙏


  Maak melding
 18. Als ik dit zo hoor van de familie wat ze.met fie jongen hebben gedaan…ontkasting..piesie…alla datie na foe wies wassie wan sma…if na mie pietjieng a boi mama sranang mama foe dotie ..Anana Keebiaman Keebiampo…dang if nah 17 of 28 cipier dan deng boh keba soso…
  Anyway sterkte aan de familie.🌷🌷🌷🌷


  Maak melding
 19. Wel ik kan maar één ding zeggen, als het mijn kind was en deze mensen worden vrij gesproken en lopen vrij rond. Ik volg ze en knal ze één voor één een kogel door hun kop. Dan heb ik mijn gerechtigheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES