Beekhuizenbrug in Suriname officieel opengesteld

26
Beekhuizenbrug in Suriname officieel opengesteld

Een bijzonder moment, niet alleen voor de bewoners van Beekhuizen en Livorno, maar voor de totale Surinaamse gemeenschap. Op zaterdag 13 april 2019 vond de officiële openstelling van de Beekhuizenbrug plaats. Deze brug, die onderdeel is van het Dalian 4 project, is de zesde brug over het Saramaccakanaal. De werkzaamheden hebben ongeveer 16 maanden geduurd.

President Desiré Bouterse gaf tijdens zijn toespraak aan heel erg perplex te zijn bij zijn aankomst. Het staatshoofd, dat de aanwezigen terugbracht naar zijn jongere jaren in de buurt, merkte op dat de ontwikkelingen duidelijk zichtbaar zijn. Vanaf de periode van de revolutie is men bezig geweest bruggen te slaan. “Ik zou het erg fijn vinden als wij niet alleen bruggen zouden slaan over rivieren en kanalen, maar ook naar elkaar als Surinamers”, onderstreepte president Bouterse. Het staatshoofd feliciteerde de totale Surinaamse gemeenschap en drukte hen op het hart om de ingeslagen weg voort te zetten.

Voor de minister van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Patrick Pengel, was het een waar genoegen om aanwezig te zijn bij de officiële openstelling van de Beekhuizen brug. De bewindsman gaf te kennen dat het Dalian 4 project gezien moet worden als een verdere ontwikkeling van de fysieke infrastructuur, ter bevordering van de welvaart en het welzijn. “De regering heeft een duurzaam ontwikkelingsplan opgesteld met als doel om duurzame weginfrastructuur te realiseren die de basis zal vormen voor verdere nationale ontwikkeling”, sprak minister Pengel.

De brug is gebouwd om teweeg te brengen dat de verkeersintensiteit op de Martin Luther Kingweg zal afnemen. Ook zou de verkeersdoorstroming vlotter moeten verlopen. Aan het einde van de ceremonie mochten de minister van OWT&C en de general manager van CGN Nuclear Technology Development Co. Ltd de schakelaar indrukken om de verkeerslichten in werking te laten treden. Hierna mochten president Bouterse en de ambassadeur van de Volksrepubliek China, Liu Quan, het lint doorknippen om de brug officieel te openen.

26 REACTIES

 1. Alsof het land met deze criminele moordenaar en zijn zogenaamde revolutie, ontwikkeling heeft gebracht, daarbij staan de Chinezen te trappelen om zoveel mogelijk leningen te verstrekken, om later de boel over te kunnen nemen,maar dat is nou ėėnmaal niet de hoofdpijn van deze zogenaamde ontwikkelaar, want zijn leven zit er zo goed als op.


  Maak melding

 2. As ambassador Liu Quan says ,, Accept this bridge as a gift from the Peoples Republic China, but there is still more in advance. There is no bridge too far for China. Yes we can this year 2019 is the year of the pig!!
  Answer from Minister Patrick Pengel ,, Thank you mister Ambassador thank you, on behave of de Surinam community and president Bouterse, we will continue licking the ass from China”. Yes we will !!!

  N.B Check de houding, de smile in de ogen en de handdruk van Ambassador Liu Quan t.o.v de hartelijke maar onderdanige houding, de act van Minister Pengel. Bovenstaande foto zegt genoeg over de verhouding tussen beide en zelfs nog meer dan wat er is gezegd. Actions speaks louder than words. Ai mi boi wat geld ook niet kan doen? China is een machtig ridder en een machtig ridder is meneer China met zijn geld. En ik mijmer hierbij verder, Suriname Quo Vadis ?? Oh God Surinam people has lost there selfrespect !!!.


  Maak melding

 3. Het lijkt net alsof de regering een gunst heeft gedaan richting de bevolking. Volgens mij is het een verplichting van de regering naar de bevolking toe.

  Er wordt zoveel sensatie gemaakt net alsof er nooit eerder een brug gebouwd is in Suriname.

  Geeft niet, als deze regering nog 5 jaar aan de macht komt kunnen we met z’n allen onder de brug gaan wonen.


  Maak melding

 4. @DAMSCO, alias Dong Dong Dia

  Jij ziet die brug als een geweldige vooruitgang in het land.

  Niets is minder waar: De totale schuld die Suriname heeft is meer dan 2 en een half miljard USD.

  Waar is al dit geld naar toe gegaan Dombo? Een groot deel is verdwenen in de zakken van de mensen die jij zo adoreert.

  Je bent te dom om dat niet door te hebben: Blijf jij deze regering maar bewieroken hoor dommerik.


  Maak melding

 5. Plesident DDB, alias Diediebrie heeft gelijk met zijn uitspraak en vanuit zijn eigen principes en handelwijze ; Geef Surinamers een bordje linzensoep en zij staan klaar en doen ook alles voor je. Zelf doet hij dus ook daadwerkelijk waarvoor dit staat, omdat hij zijn ziel aan de duivel heeft verkocht. Reden om op manipulatieve wijze te komen tot zijn eigen en persoonlijk lijfsbehoud. Wat een sluwe maar walgelijke narcist !terwijl Suriname ten onder dreigt te gaan.


  Maak melding

 6. @Damskosingh

  REDIMUSU is, een zich president noemende anti-
  Srananman, die samen met koloniale machten, de
  Ned Mil Inl dienst en de Cia, een staatsgreep pleegt
  in Ons Land en Onze DEMOCRATIE VERNIETIGT !


  Maak melding

 7. Hallo,waterkant schamen jullie om die mooie brug te laten zien?
  Zijn jullie niet mee eens dat er een mooie brug is gebouwd,of zien jullie alles negatief!
  Er komen nog veel veel,tussen de Slangenhout straat en de Marowijne straat komt er ook een nieuwe brug.
  Men is bezig aan de oever van de Commewijne en de Beekhuizen op te meten voor een tunnel.
  Er komen nog heel veel meer waterkant!!!


  Maak melding

 8. Hopelijk brengt deze brug – hoe die ook tot stand mag zijn gekomen – de gewenste/gehoopte verlichting.
  De verkeersintensiteit op de M.L. Kingweg was steeds erger geworden. En bovendien bleek de brug op deze weg toch ook de nodige gebreken te vertonen?
  Voor de mensen die dagelijks naar en van de stad moeten reizen, lijkt de nieuwe brug mij een verademing.
  Er zijn echter nog veel knelpunten in het verkeer die aandacht behoeven.


  Maak melding

 9. Vooruitgang, Centrale Bank neemt ALLE USA-dollars, EIGENDOM
  van de Surinaamse Staatsburgers, in BEHEER !!!!!

  Vooruitgang is nieuwe Paarse economische theorie, Productie
  hoeft niet, je draait een land gewoon op Leningen, dan kom je
  ten slotte uit in DUBAI !!!!!

  TIDE TAMARA, PAARS E DRING GWE MORO FARA !!!


  Maak melding

 10. Pakiratigie:

  Een brug, een brug is dat zo een geweldige vooruitgang in Pakiratigrie??

  Het is maar een brug die de ene oever verbindt met de andere kant. Natuurlijk is het een stap voorwaarts voor de mensen die daar in de omgeving wonen maar maak het niet groter dan dat het is?

  Jullie maken de van moordverdachte Drugscrimineel groter dan dat hij is?

  Volkspresident? Ik heb heel erg gelachen om deze benaming. Weer zo eentje: Na Gado potie hem drape.

  Wat zijn jullie toch belachelijk.


  Maak melding

 11. Naam van de Brug moet zijn LIBE-Brug (LIvorno – BEekhuizen)

  Voordelen:
  – Livorno en Beekhuizen waar die brug staat
  – gemakkelijk te onthouden
  – snel uit te spreken
  – niet veel verf om een naambord te maken en ook niet duur om het op te schrijven.

  Nadeel van deze brug:
  – te lang onder weg,
  – alle soort kronkels maken als men naar de Highway moet komen, ook als men van de Van Hogerhuystraat naar het oosten via Slangenhoutstraat en als men over de brug is weer naar het westen om te komen naar de Highway.
  – Ook de verkeerlichten maken het veel langer om daar te passeren.

  Er moet worden nagedacht of het niet mogelijk is om een rotonde te bouwen op de hoek Slangenhoutstraat, Van Hogerhuystraat. Hierdoor is de doorstroming beter. Wel zullen de files dan ontstaan oa in de binnenstad met verkeerslichten op de hoeken van straten.

  Als men de brug over de Saramacadoorsteek gaan verbeteren moet men ook nagaan of men of de zuidelijke oever bij de hoek van de kruising zuidelijke industrieweg, Highway, Livornoweg, brug saramaccadoorsteek niet een rotonde kan bouwen.

  Verkeerslichten zijn niet de oplossing om het verkeer daar in goede banen te leiden, maar rotondes, voor zowel naar de Sarmaccadoorsteekbrug als de LIBE-brug.

  Op de hoek van de Van Hogerhuysstraat als de Slangenhoutstraat kan men beter een rotonde bouwen om de verkeerslichten te vervangen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 12. “Op de hoek van de Van Hogerhuysstraat als de Slangenhoutstraat kan men beter een rotonde bouwen om de verkeerslichten te vervangen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers”Je advies komt te laat!

  Hadden jullie geen inspreek avond??


  Maak melding

 13. President dagoe bouta alias db… heeft nieteens de principe om een keer eerlijk te zijn….hij weet precies dat suriname dankzij hem naar de klote is hij maakt zich niet druk solange ins saki spang nomo!
  Zn zoon ziet hij nooit meer,en wieweet heeft hij straks ook geen dochter meer…
  Mr dagoe bouta doe alle surinamers een plezier GA AUB DOOD neem een od cocaine of wat voor rotzooi je ook gebruikt en ga naar de hell.


  Maak melding

 14. China heeft de grootse economie in de wereld, Suriname als klein land heeft een economie vergelijkbaar met dat van kleine eilanden. Heel veel Afrikaanse landen staan zelfs hoger op de wereldlijst dan ons klein land (dorp)

  Zolang de overheid de grootste werkgever blijft, is Suriname gedoemd tot het openhouden van de handen en blijft het overgeleverd aan de lusten en lasten van de economische reuzen zoals China.

  De panda is het nationale dier van China, het oogt vriendelijk en onschuldig, het blijft echter een gevaarlijke beer met scherpe klauwen en tanden die onverwachts toe kan slaan…


  Maak melding

 15. suma no lobing so fuck you .en als je tegen bent donder gewoon lekker uit het land simpel gie ding wang sa ey taktakie .kom doe ing moro bitri .na vur bless gie sur en mie press power nana alla minster en rokoman love


  Maak melding

 16. Natuurlijk roept Bouterse dat de Beekhuizenbrug niet alleen voor de bewoners van Livorno en Beekhuizen is bestemd maar voor de totale Surinaamse bevolking.
  Hij weet dat de totale bevolking van Suriname voor de kosten van de brug zal opdraaien. Bovendien wil hij nu, een jaar voor de verkiezingen, laten zien dat hij een volkspresident is.
  Vandaar ook zijn bezoek aan Ma Jet die 100 jaar is geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.