VIDEO: Bromfietser rijdt 3 schoolkinderen in Suriname aan

41
VIDEO: Bromfietser rijdt 3 scholieren in Suriname aan

Dit zijn beelden van drie scholieren die vrijdag werden aangereden door een bromfietser. Ze ston­den bij een ze­bra­pad langs de In­di­ra Gand­hi­weg om de straat over te ste­ken. Ver­moe­de­lijk had de brom­fiet­ser niet ge­zien dat de kin­de­ren de straat over­sta­ken. 

De brom­fiet­ser kwam van­uit de rich­ting van La­tour en ging in die van Le­ly­dorp en reed de drie voet­gan­gers die op weg naar school wa­ren. De kinderen werden met en ambulance weggebracht voor behandeling. Een van hen raakte enkele tanden kwijt en de andere twee liepen verwonden op aan hun lichaam.

Ook de bromfietser liep verwondingen op en werd ter plekke in een politie auto behandeld. Naar omstandigheden gaat het goed met alle slachtoffers. Filmpje:

https://www.instagram.com/p/BwM5yZyIKhG/?utm_source=ig_web_copy_link

41 REACTIES

 1. Ik zou niet erg vinden als de bromfietser dood zou vallen.
  Hij is een blinde kwartels ,die geen kinderen zag staan bij het zebrapad.


  Maak melding

 2. Er zullen duidelijk afspraken gemaakt moeten worden voor alle verkeersdeelnemers. Wat de regels zijn borden en andere verkeerstekens op en langs de weg, enz. als het om het verkeer gaat.

  Ik vind de voetgangers fout. Ondanks dat de regel is dat zij voor een zeprapad stonden. Ze mogen dan wel voorrang hebben, maar als de situatie zo danig is dat het verkeer op de weg de zebrapad zo dichtbij is benaderd dat stoppen niet meer mogelijk is, gelet op de snelheid van het verkeer, cq brommer, op de weg, moesten, moeten ze niet gaan oversteken. Ze mogen wel de zwakste schakel zijn als verkeersdeelnemer, maar de fout van dit ongeluk lag bij hen.

  Ze moesten hun verstand gebruiken, de situatie bekijken en een besluit nemen. Hun besluit komt als ik de beelden bekijk fout over met als gevolg de aanrijding op het zebrapad door de brommer die een top snelheid had.

  Het enige dat de brommer kan worden aangerekend is dat hij wel een zebrapad naderde en er voetgangers er voor stonden, niet duidelijk of ze willen oversteken en zijn snelheid niet verminderde om hen de gelegenheid te geven om over te steken.

  Wat de overheid, ministerie van OW& V verweten kan worden, is dat het zebrapad ook niet duidelijk op het wegdek is aangegeven.

  De 3 voetgangers zijn verantwoordelijk voor deze aanrijding. Ze moesten de verkeerssituatie eerst goed doornemen en niet als een idioot zonder te kijken over te steken omdat ze voor een zebrapad stonden. De bromfietser had de zebrapad al zo dichtbij benaderd dat stoppen voor de 3 voetgangers niet meer mogelijk was.

  Dat één van hen zijn gebit of enkele tanden is kwijt geraakt mag hij wel blij mee zijn,laat dit een wijze les voor hem zijn en als hij in de spiegel kijkt, kan hij aan herinnerd worden dat hij nu heel goed moet uitkijken in het verkeer als hij straks zijn huis verlaat. Als het een auto geweest was, had hij het wellicht niet overleeft.

  Lessen voor verkeersdeelnemer.
  1 goed uitkijken alvorens deel te nemen aan/in het verkeer
  2. zaken beoordelen,
  3. het doel wat men wil gaan doen weten en kijken en nagaan als het veilig en goed kan plaats vinden voor zich zelf en anderen niet in gevaar brengen in het verkeer.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. De bromfietser had de zebrapad al zo dichtbij benaderd dat stoppen voor de 3 voetgangers niet meer mogelijk was.

  Als het een auto geweest was, hadden zij het wellicht niet overleefd. Ze waren niet voorzijde van de auto terecht gekomen, maar aan de zijde van de motorkap in botsing mee geweest.


  Maak melding

 4. Ik vraag me af wat deze bromfietser doet op een bromfiets in het verkeer. Als hij op klaarlichte dag de overstekende kinderen niet heeft gezien , dan reed hij met z,n ogen dicht . Offfff, hij ziet gewoon niet goed Hij mag naar een oogarts en daarna een opticien opzoeken. Maar tsa , als je geen geld hebt , dan heeft hij een nogal lastig probleem .


  Maak melding

 5. Het zebrapad is deels onzichtbaar. Daarnaast laat het beeldmateriaal ook zien dat het zicht van de bromfietser door een volwassen persoon belemmert werd. Hoe het ook zij het is erg dat dit soort incidenten bijna dagelijks plaatsvindt. 300 verkeersslachtoffers in 3 maanden en 13 dagen de tijd. Dus met vandaag 303, gemiddeld drie per dag, zoals vandaag. Suriname en Surinamers te gek voor woorden.


  Maak melding

 6. Dit krijg je als je jouw jeugd opvoed met een bepaalde bravoure. Ik sta in mijn recht niemand kan me wat maken. Ik hoef niet met de omstandigheden rekening te houden. Het meisje in Brokopondo dacht ook niet met de omstandigheden rekening te hoeven houden, al was deze situatie niet in het verkeer en zou het kunnen lijken op appels en peren te vergelijken. Deemoedigheid, verdraagzaamheid, terughoudendhied, zijn geen deugden meer die thans aan de jeugd wordt onderwezen.

  Wellicht zou dit hoe vreselijk het ook klinkt voor deze 3 een les voor de toekomst kunnen zijn, zij het via een zeer onprettige wijze geleerd.


  Maak melding

 7. Zebrapad??? Waar?!
  Verkeer en de wegen/bewegwijzering in Su zijn echt ondermaats…op zijn zachtst gezegd.
  Beterschap voor hen allen.


  Maak melding

 8. @Passant,
  De kinderen hun schuld !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  je moet altijd vaart minder zodat je kunt stoppen, elke ezel ziet toch dat
  die kinderen op het punt staan om over te steken, of moeten ze eerst met een
  blinde geleidde stok staan zwaaien. Ook die auto is fout, die had al lang moeten
  stoppen zodat de kinderen kunnen oversteken. Hierdoor zijn er ook zoveel ongelukken,
  iedereen doet maar wat, ga in het weekend niet sopi drinken maar het theorie leren basta.


  Maak melding

 9. Kijk naar het filmpje de brommerrijder kijkt de hele tijd kaarsrecht vooruit.
  Daarom heeft die de kinderen nooit gezien, als je zebra nadert moet je altijd
  kijken of mensen op het punt staan om over te steken. De snelheid moet altijd
  zo zijn dat je kunt remmen. Als je een voetganger aanrijdt ben je per definitie
  schuldig of je overmacht kunnen aantonen.


  Maak melding

 10. @ Passant 19:38
  Je zal op z’n minst een cursus verkeersregels verkeerstekens moeten volgen. Anders zal je ook eerst nog naar de oogarts moeten, en evenzo de bromfietser die dit voorval heeft veroorzaakt. De kinderen staan reeds op het wegdek en notabene op een zebrapad. De algemene verkeersregel geldt hiervoor, dat het rijdend verkeer en dus ook de bromfietser altijd moet stoppen voor diegene die een zebrapad betreedt. Bovendien is het aan de bromfietser om vooral tijdens het rijden altijd oplettend te zijn. Jouw interpretatie ter zake het verlenen van voorrang slaat overigens kant noch wal. Het is dan ook te begrijpen waarom er zoveel ongelukken in het rijverkeer ontstaan. Wat mij betreft wordt het je afgeraden om zelf niet aan het rijverkeer deel te nemen.


  Maak melding

 11. Het blijft een moeilijke situatie, vooral als we het bekijken vanuit het Nederlandse situatie. De zebrapad borden zijn aanwezig, de zebrapad op het wegdek zijn duidelijk zichtbaar. Verkeersdeelnemers m/v in Nederland wel weten hoe om te gaan met deze situaties. De verkeersregels kennen en toepassen.

  Wat moet de voetgangers doen en handelen?
  Wat moet het snelle verkeer, fietsers,gemotoriseerd verkeer, fietsen met accu’s, bromfietsers, auto’s doen en handelen, oogcontact, de verkeerssituatie in zijn geheel kunnen overzien, op de weg, maar ook langs de weg, voetgangers, borden en de regels toepassen.

  Veiligheid is heel belangrijk en de regels kennen en toepassen.
  Oogcontact is heel belangrijk
  Hoe te handelen in dit soort situaties door beide partijen.
  Wanneer is het beter voor de voetganger om niet over te steken op het zebrapad, ondanks hij/zij voorrang heeft.
  enz.

  Veiligheid is belangrijk en alle verkeersdeelnemers moeten de situaties goed overzien en de verkeersregels kennen en toepassen.
  Veiligheid is altijd belangrijk en het oogcontact van de verkeersdeelnemers is ook belangrijk en de situatie beoordelen, veilig voor mezelf en de andere verkeersdeelnemers. Niet te veel op je eigen kompas en regels varen. Het hele plaatje altijd goed overzien. Ook in Nederland zijn dit soort situaties moeilijk, vooral met kids in het verkeer.

  De bromfietser was m.i. helemaal gericht op zijn bestemming en niet helemaal de verkeerssituatie op dat punt in het verkeer goed door te hebben. Kan ook komen omdat zaken ter plekke niet goed zichtbaar zijn/waren.
  Meer reed hij de bromfiets met de verkeerssituatie/s, regels goed toe te passen, snelheid verminderen bij een zebrapad goed te doorzien of reed de bromfiets hem.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. Ik heb altijd geleerd dat als je kinderen langs de weg nadert je je snelheid vermindert en extra alert bent omdat ze zo onberekenbaar zijn.


  Maak melding

 13. Ik neem dagelijks met de auto deel aan het verkeer, ook meer dan genoeg internationale ervaring in de EU ea landen buiten de EU. Het zou wel triest zijn met ongeveer 40 jaar ervaring dat ik de regels niet snapt en goed toepast. Ook als voetganger of met de fiets heb ik meer dan genoeg ervaring, ook met voetgangers en andere verkeersdeelnemers, m/v, jong, oud, onverschilligheid van kids, agressieve verkeersdeelnemers, weersgesteldheid, file, stress, langzaam rijders, wegdrukken op de weg, enz. Op grond van al deze zaken heb ik mijn eigen mening over dit geval in Suriname.

  Ik blijf erbij dat de voetgangers ook goed moeten uitkijken. Ondanks dat ze voorrang hebben op het zebrapad is het altijd verstandig de situatie ook goed te beoordelen of het veilig is al vorens de zebrapad over te steken.

  Hoe lang bestaat deze regel dat voetgangers voorrang hebben in Suriname? Is iedereen van doordrongen. Ik heb in Suriname zaken mee gemaakt waar auto’s stoppen voor het zebrapad, waar de regel dat voetgangers nog geen voorrang hadden op het zebrapad in Suriname en autobestuurders uit Nederland voorrang verleenden aan voetgangers. Ze stuurden bijna kids de dood in, omdat in Surinamers auto bestuurders die deze regel nog niet kenden uit tegenover gestelde richting of op de rijbaan ernaast gewoon voorbij raasden. En jij komt mij vertellen dat ik opnieuw les moet gaan halen en of oogarts.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Nu staat het demente fossiel DDB niet PERPLEX. Deze zgn. “volkspresident” laat het Siberisch wat er in het land gebeurd met onschuldige burgers.


  Maak melding

 15. Sorry hoor mensen, maar als ik niet gelezen had dat de kinderen op de zebrapad waren aangereden, zou ik zeggen dat de kinderen de straat roekeloos hebben over gestoken. Want op de videobeelden is niet duidelijk dat er een zebrapad daar aanwezig is, de bromfietser moet jullie ook niet kwalijk nemen. Want de zebrapad is niet duidelijk op de weg aangeven. Dus het is de fout van de overheid die de markeringen op de openbare wegen niet onderhouden. Dus de kinderen en de bromfietser moet een vergoeding van de overheid krijgen.
  Ik denk iets van een waarborgfonds. Zie burgerlijke wetboek.


  Maak melding

 16. De ongelukken kan je niet alleen toeschuiven op de verkeersdeelnemers…….de slechte straten…..zonder belijning….zonder zebrapad…..zonder stoplichten…..zorgen ook voor de vele ongelukken!!


  Maak melding

 17. De lijntjes van de “zebrapad” zijn allang opgesnoven. Ik zou nooit kunnen zien of zeggen dat er een “zebrapad” daar is, als deze niet werd aangegeven door de media.

  Als ik de media was zou ik me diep schamen om dit een “zebrapad” te noemen.


  Maak melding

 18. Dit is typisch the perfect storm. Alles wat verkeerd kan gaan gaat verkeerd.

  – Het zebrapad is slecht zichtbaar, dit had al lang opgeknapt moeten worden, ook
  tenminste zo lijkt het ontbreekt er een verkeersbord nadering zebra.

  – Bromfietser komt met vrij hoge snelheid aangereden, mindert geen vaart. Ook kijkt
  steeds kaarsrecht naar voren. Het lijkt erop dat erop dat hij geen flauw benul heeft
  wat erom hem heen gebeurt en kan zo ook niet anticiperen onverwachte dingen.

  – Kinderen doen vaak onverwachte dingen in het verkeer en dat vraagt veel aandacht
  van overige deelnemers, aanpassen snelheid, anticiperen en vooruitdenken .

  Als we strikt kijken is de bromfietser schuldig maar er zijn ook verzachtende omstandigheden


  Maak melding

 19. De veroorzaker van dit ongeval is die lummel die op de hoek stond te niksen. Hij belemmerde het uitzicht van de kinderen en ook het uitzicht van de bromfietser. Met andere woorden: In Suriname moeten ze een slogan introduceren: Als je niks te doen hebt, do het niet op een kruispunt. Dit ongeval was echt niet te voorkomen door die ” blind spot” door deze nietsnut veroorzaakt. Kijk daarom goed naar die film,


  Maak melding

 20. De kinderen zijn hier ook fout aan. Ze kijken maar naar 1 kant en zie je de strepen van de zebrapad wel. Heb met een vergrootglas moeten kijken om ze te zien. DE Surinamers hebben 1 verkeersregel goed onthouden en dat is extra geld betalen voor hun brommercertificaat van


  Maak melding

 21. in america zouden de ouders van de kinderen , met behulp van een goeie advocaat, schadevergoeding van de overheid krijgen. met een beetje goede juridische formulering kun je bewijzen dat mede door het slechte onderhoud van het zebrapad (witte balken helemaal verlept) dit heeft kunnen gebeuren. als er duidelijke dikke balken vh zebrapad zichtbaar waren, had zelf die slaapdronken zombie-bromfietser die gezien.


  Maak melding

 22. Sorry hoor. De bromfietser is in deze fout. Geen enkele paal staat in de weg. Je moet letten om je heen. Heeft hij niet gedaan. De bromfietser rijdt met dezelfde snelheid en let gewoon niet op. Afremmen kon dus ook niet meer. We moeten van geluk spreken dat het niet erger is uitgevallen. De kinderen kun je moeilijk iets verwijten anders dan dat ze nog meer les nodig hebben teneinde veilig deel te namen aan/in het verkeer.


  Maak melding

 23. Ik.had in eerste instantie zebrspad gezien.
  Jongens de boel opknappen.
  Men heeft geld voor onzinnige activiteiten.
  Misschien geld bedelen bij Afrikaanse landen. Bij China en India hoeven ze niet komen. Sur is toch zijn autonome kwijt.


  Maak melding

 24. Je kunt ook aannames maken. Een bromfietser op weg naar zijn werk bijvoorbeeld. Zebrapad of geen zebrapad, hij kent de dagelijkse routine. Betekent dus dat hij niet voor de eerste keer zich op deze bewuste weg bevond. Dus moet hij bij eerdere gelegenheden schoolkinderen hebben zien oversteken. Hoe kan het dan dat hij nu wel schoolkinderen aanrijdt? Omdat hij altijd onvoorzichtig is geweest. Het was een kwestie van tijd en de tijd is een kwestie geworden. Een andere aanname is dat hij zich voor het eerst bevond op de weg. Dan nog komt naar voren dat hij niet oplette. Het kan niet anders gezien de snelheid waarmee hij reed. De kinderen vallen niets te verwijten. Jij als volwassene moet daarmee rekening houden.
  Een laatste aanname, in dronken toestand verkeren. Dat spreekt voor zich.


  Maak melding

 25. Dat bromfietsers vaker dood gaan bij een verkeersongeval is ook aan henzelfs te wijten. Gesteld dat hij tegen een auto was gebotst? A beng ka.


  Maak melding

 26. Er is maar 1 schuldige aan te wijzen, namelijk de overheid.

  Wanneer krijgen dit soort zebrapaden op cruciale punten nou eens een likje verf?

  Iemand bij Openbare Werken zou toch eens wakker worden zou je inmiddels denken?

  Aan deze bromfietser kan je bijna niets wijten..

  En wanneer volgt er nou eens actie vanuit de volksvertrgenwoordiging?

  Me mars papa!


  Maak melding

 27. Ik zie ook geen zebrapad, zal aan mij liggen, maar ik zag wel die politieauto, aan de andere zijde, had ook alvast het verkeer aan die kant kunnen stoppen, we kunnen er zoveel van zeggen, bv voor de kinderen: je gaat pas het zebrapad op als het verkeer veilig is en voor de bromfietser: blijf altijd alert met wat eraan de zijkanten van de weg gebeurt ,,,,,gelukkig het niet al te erg afgelopen.


  Maak melding

 28. De bromfietser lijkt zo afwezig op die brom. Hij reed niet hard dus kon remmen.Die kan liever niet op de brom rijden. De kinderen stonden eerst stil en toen kwamen ze de weg op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.