zondag, mei 26, 2024
HomeFotoVisser in de diepte van de Suriname rivier verdwenen

Visser in de diepte van de Suriname rivier verdwenen

-

Does Travel - naar Suriname

De 38-jarige visser Steven Lynch alias ‘Blaka’ (38) is op donderdagmiddag 11 april in de Suriname rivier verdronken en wel ter hoogte van Braamspunt. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt.

De politie van Nieuw Amsterdam kreeg omstreeks vijf voor vijf in de middag de melding, dat een visser in de rivier was gevallen en niet meer naar boven water was gekomen. De wetsdienaren speelden in op de melding en deden de locatie aan, alwaar de 37-jarige bootsman Danny M. en twee andere vissers werden aangetroffen.

Danny verklaarde aan de politie dat hij met Steven en twee collega vissers op de rivier voer. Dat Steven daarbij op de rand van de boot zat. Voorts dat op een gegeven moment de rivier onstuimig werd met als gevolg hoge golven. Danny, die nog steeds op de rand van de boot moet hebben gezeten, viel toen in de rivier. Vervolgens verklaarde Danny dat hij de boot keerde om Steven te hulp te schieten maar dat die al in de diepte was verdwenen.

De familie van het slachtoffer werd in kennis gesteld van het ongeval. Een gezamenlijke zoekactie van de politie en de vissers leverde tot in de late avond niet het gewenste resultaat op. De zoekactie gaat vandaag vrijdag 12 april door.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Had hij een reddingsvest om, dan zou hij nu nog leven. Vaker heeft men deze vissers gewaarschuwd ervoor te zorgen om reddingsvesten te dragen. Het gros der vissers antwoordden, ach, wi na libasma, wi na watrapa, wi sweng moro wang dolfijn, neks no fout. Opmerkelijk dat sinds 2010 vele Surinamers, jong en oud, rijk of arm, geschoold of niet, deze attitude hebben als argument, neks no fout, wanneer men hen op hun onverantwoordelijk gedrag in het verkeer, op het water, in de bus, in de auto, op straat, waar dan ook op wijst, rekening te houden met de veiligheid van anderen en zichzelf. 90 % hebben de ndp mentaliteit, sa joe sabi, sa joe wang kong leri mi, no bemoei, mi na wang bigi mang, wanh bigi uma, na mi libi, mi no habi joe advies fanodoe. In 2010 en 2015, maar ook heden als men ndper’ s op wijst hoe hun leider ze misleidt, bedriegd, verarmd en dom houdt ze des te harder krijsen………..soso lobi, a wiens wi ka, baas na mang, ook zo het gros der vissers.


  Maak melding
 2. @@ Jaco! SU heeft zelfs geen toiletpapier in het gerechtshof, laat staan een arme Guyanese Visser voor een zwemvest!! zij zouden vragen van….mmmmmm…. ! waar heb jij het over???????? een overlevingspakket?? zelfs de vissers niet een educatie gegeven van hoe met jullie verder!!! Ministerie van LVV?? jullie noem ik lvv!!!! Laat Visser Verzuipen!!

  Jaco vriend! no go hati ede!! tek a dey switi!!


  Maak melding
 3. A watramama, watraBo(e)bo(e), WatraBoBo njam ing.

  Moge Zijn Ziel In Vrede Rusten.

  Sterkte aan de familie, nabestaanden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Twee opmerkingen: leer zwemmen en draag een zwemvest. Je kan nog steeds verongelukken maar het risico is kleiner.
  Als je niet meteen een vest kan kopen, spaar dan voor een.


  Maak melding
 5. De verklaring van die Danny lijkt Niet te kloppen.
  Er is geduwd, let maar op wat later zal blijken. Hij komt niet levend van onder water, maar de WAARHEID wel..
  R.I.P. en familie sterkte toegewenst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES