maandag, mei 27, 2024
HomeFotoMeer dan 300 verkeersslachtoffers afgelopen maand in Suriname

Meer dan 300 verkeersslachtoffers afgelopen maand in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

In Suriname zijn in de afgelopen maand maart meer dan 300 verkeersslachtoffers geregistreerd. Het gaat om 35 voet­gan­gers, 14 fiet­sers, 113 brom­fiet­sers en mo­tor­fiet­sers, 138 au­to­be­stuur­ders en me­de-in­zit­ten­den en 9 ove­ri­gen meldt Times of Suriname. Dat blijk uit cijfers van de afdeling medische registratie van het Academisch Ziekenhuis in Suriname schrijft de krant.

Volgens de cijfers is een groot deel van slacht­of­fers tus­sen 15 en 34 jaar en wel 125 per­so­nen. Ook is 70 pro­cent van de ver­keers­slacht­of­fers man. Dat laatste waarschijnlijk omdat mannen meer deel­ne­men aan het ver­keer als au­to­be­stuur­der en brom­fiet­ser, aldus Times.

Ook het aantal dodelijk slachtoffers is vrij hoog. In de eerste drie maanden van het jaar werden ruim 20 doden geregistreerd. De laatste verkeersdode tot nu toe was een 27-jarige bromfietser die dinsdag doodgereden werd door een 23-jarige man zonder rijbewijs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Men heeft in Suriname duidelijk geen oog voor de andere. Dit in de zin van het ontbreken van de nodige saamhorigheid en beleefdheid. In het rijverkeer wordt dit gedrag dan ook niet zelden gezien. Men rijdt te hard en kijkt liever de andere kant uit, met alle nare gevolgen van dien. Inmiddels zijn er nagenoeg 1,6 doden per week a.g.v de verkeersongelukken te betreuren. Asociaalgedrag ten top moet ik helaas constateren omdat men ook niet schroomt om na een aanrijding weg te rijden en niet naar het slachtoffer om te kijken. Neks no fout en oneerlijkheid of brutaliteit blijkt de tendens. Blijkbaar speelt het proces van een zekere individualisatie hierbij een grote rol en een ieder voor zich men heeft domweg onnodige haast. Anderszins is het ook de vervaging en verguizing van de algemeen gestelde normen en waarden in de maatschappij die hieraan debet zijn. Suriname kent tegelijk ook een cultuur van uiterlijke vertoning ”hier ben ik omdat men gezien wil worden met wat men heeft of wat men is”. Ook de armoe wordt niet zelden met goud behangen. Sommige leven in een krot maar men rijdt in een mooie wagen en hangt daarbij de blits uit. Suriname kent thans een verscheurde samenleving dat zijn weerga niet kent. Vele mensen hebben de mond hiervan vol, echter komt het niet tot zelfcorrectie. Want wie denkt dat wijsheid duur is, weet niet hoe duur domheid kost. As James Baldwin says, “People can cry much easier than they can change.”


  Maak melding
 2. De vooruitgang in Suriname gaat te snel en velen zijn niet eens voorbereid op de vooruitgang. Het gevolg is dan ook dat men totaal geen oog voor de medeweggebruiker heeft en dat men niet alleen egoïstischer wordt maar ook laks.


  Maak melding
 3. Laten we hopen dat de nieuwe auto’s mede voor verlichting kunnen zorgen. Vaker controleren. De scholen en de ouders hebben ook een primaire taak. Het heeft niet zoveel zin om met een manke knie de rest van je leven mee te sjouwen. En natuurlijk de eigen verantwoordelijkheid en situaties niet onderschatten. Nog steeds moet de ene vriend aan de andere kunnen zeggen dat het niet verstandig is met een dronken kop rond te rijden. Het scheelt een slok op een borrel. Het is wel een zorgelijke situatie.

  Ik heb ook gekeken naar de cijfers van buurland Guyana en dan blijkt toch wel dat Suriname ietwat veiliger is. Vergeleken met Nederland gaat die vergelijking niet op. Althans, in verhouding. Het blijft een moeilijke zaak met de opkomende jeugd en notoire dronkaards. Maar dan zal het van jongs af aan aangeleerd moeten worden. Geldt ook voor overige normen en waarden. Suriname is wel een beetje haastig en roekeloos geworden. Maar er moet rust in de tent komen. Rust in de tent begint bij de jeugd. Daar moet je de criminaliteit afleren en roekeloos gedrag. Kan alleen als je er aandacht aan besteedt op school. En thuis natuurlijk ook. Nog beter zou het contact tussen de school en ouders kunnen zijn.


  Maak melding
 4. =Niemand houd zich aan de wetten en regels in Suriname, ook hun baas Bouterse niet, dus dan krijg je natuurlijk te maken met dit soort situaties.


  Maak melding
 5. Zolang de overheid geen strenge maatregelen neemt en sancties oplegd aan de verkeers hufters zal er niet veel veranderen.
  Voorlichting met betrekking tot hoe je te gedragen in het verkeer is meer dan noodzakelijk.
  Vroeger als kleine jongen in Suriname had je het verkeers praatje op TV gespresenteerd door inspecteur Henk Poneaux. De verkeers opvoeding begon reeds daar. Ik weet niet of er een soortgelijk progamma op de Surinaamse TV te zien is nu , maar zou wel heel handig zijn om het verkeersfatsoen enigszins terug te brengen.


  Maak melding
 6. Omoe Snesie
  Je hebt volkomen gelijk met hetgeen je aangeeft.
  Ik ben net terug uit Sranang omdat ik er MOEST zijn ander mi no bing go
  Wat mij opviel was
  1 – bij de pomp zag ik mensen tanken voor 50 SRD en dat is ongeveer liters benzine. Rijden ze alleen in het weekend?
  2 – Show met optrekken en stoppen wat weer de nodige ergenis opriep bij anderen gevolg schelden en vechten
  3 – Fluiten en sissen naar vrouwen waardoor de sne;heid ineens naar 10 tot 20 km gaat gevolg straat botsing
  4 – Inhalen met een snelheid van 60 terwijl de ingehaalde 55 km rijdt gevolg tegenliggers die problemen ondervinden
  5 – Vele gaten in het wegdek gevolg zigzaggen over de weg om kuilen te ontwijken
  Ik kan zo doorgaan maar hret ergste van alles is de ontbrekende infrastructuur en goede wegen ja zelfs zebrapaden zijn onherkenbaar
  Sari torie dus 2019 zal wel wat meer opleveren


  Maak melding
 7. Ergste en meest kwetsbaren van de slachtoffers blijven toch de voetgangers en de fietsers. Veel bromfietsers rijden net Evel Knievel en heel vaak zonder licht, veel automobilisten denken dat ze Knight Rider of onbreekbare stuntman zijn.

  Racen als een idioot is stoer, totdat je ledematen versperd over de weg liggen, dan a her ka stoerdoenerij keba.


  Maak melding
 8. Dit resultaat (van 300 slachtoffers in de afgelopen maand in Su) zou men als een nul meting moeten beschouwen, en zou de regering vanaf nu alle boete’s met 1000% moeten verhogen.

  Het resultaat van het verhogen van de sanctie’s bij verkeersovertredingen zou men dan in Aug/Sept wederom meten en evalueren, waarna duidelijk wordt of deze maatregel heeft geholpen.

  Het moet nou eens afgelopen zijn met deze verkeersbarbaren in Suriname.


  Maak melding
 9. Verkeersfatsoen niemand geeft voorrang en idd het ontbreken van de lijnen het helpt echt als je zolang in Europa auto rijdt valt het op en is het gewoon rommelig alsof ze niet opgevoed zijn de belijning heeft een doel.


  Maak melding
 10. Er is teveel auto op de weg. Meer weg in de stad is niet mogelijk. Er is geen ruimte om te bouwen. Zo betaalbare openbaar vervoer zou de oplossing zijn.

  Verder zou parkeer garages op lopende afstanden van kantoren helpen de autos op te bergen. Redelijke parkeer kaarten natuurlijk. Jammer dat de regering aan zo’n gebouw geen prioriteit geeft.
  Andere verkeers maatregelen zijn natuurlijk nog nodig zoals verkeerslessen aan schoolkinderen.


  Maak melding
 11. wij hebben de Beste HELL DRIVERS van de wereld iets om misschien trots op te zijn een extra kant tekening !!!!! velen zijn zo goed dus hebben zij echt geen rijbewijs nodig …


  Maak melding
 12. Hoezo zebrapaden! in Suriname ! ga toch lekker verder dromen, je hebt echt zelfmoordneigingen als je denkt dat je op een zebrapad veilig over kan steken.Ze rijden je net zo makkelijk dood alsof je er midden op de rijweg loopt. Zonder rijbewijs of met een gekochte rijbewijs, en dan het liefst zo hard mogelijk rijden, een tussenweg is er niet. Wel het ruimt wel op, we hebben straks nog grond tekort om iedereen te begraven.Een doodrijder voor eens en altijd verbannen nog achter het stuur te kruipen en de brokkenpiloten de schade laten betalen die ze veroorzaken. Zelfs de politie rijd als een idioot en een “goed”voorbeeld doet volgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES