dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJongen (15) voor hert aangezien en per ongeluk doodgeschoten in Suriname

Jongen (15) voor hert aangezien en per ongeluk doodgeschoten in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een 15-jarige jongen is afgelopen weekend na een schietincident in het dorp Pada Levantie overleden. Hij werd door een 45-jarige man in het donker aangezien voor een hert, waarna die schoten op hem zou hebben gelost. Dat meldt het Korps Politie Suriname vandaag.

Het politioneel onderzoek heeft uitgewezen, dat de schutter A.M. niet met opzet op de jongen, Rayn Geddeman, geschoten heeft. De man zou ongeveer twee weken terug tot twee keren toe een hert hebben gezien op een bepaalde plek. Hij besloot toen om op zondagavond 7 april gewapend met zijn jachtgeweer naar de rivier te lopen met de bedoeling dat als hij het hert weer zou tegen komen hij erop zou jagen.

Op een bepaald moment hoorde hij een geritsel in het bos en wel nabij de plek waar hij het hert eerder had gezien. Hij zag ook iets bewegen. A.M. loste toen schoten af in de richting waar hij het geritsel gehoord en de beweging gezien had omdat hij dacht dat het dier daar stond. Hij ging vervolgens het bos is om het wild te halen en kwam toen tot de ontdekking, dat hij niet op een hert maar op Rayn geschoten had en dat die geen teken van leven meer vertoonde. De jongen was het bos ingegaan om een bepaald soort vrucht te plukken

A.M. stelde een Bestuur opzichter en dorpsbewoners van het schietincident in kennis waarna de politie werd ingeschakeld. De politie van het ressort Atjoni deed na de melding van een schietincident met dodelijk afloop het dorp aan. Mede vanwege de verre afstand arriveerde de politie pas op maandag 8 april in het dorp. Bij aankomst op de locatie werd het levenloos lichaam van Rayn, Geddeman aangetroffen.

Het ontzielde lichaam van Rayn is na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan zijn nabestaanden. A.M. is na verhoor heengezonden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

27 REACTIES
 1. A mang beng smoko zeker wang djongko, en zag in een waas een hert, wat later een mens bleek te zijn. Laten we eerlijk zijn, ook mi lobi onti en al heb je een panja agra, geritsel of niet, je moet eerst kunnen zien waarop je gaat schieten. In ieder geval gaat hij om zijn onvoorzichtigheid zeker het gevang in.


  Maak melding
 2. Wat een zeer vervelende samenloop van omstandigheden.
  wel jammer dat een 15 jarige in de bloei van zijn leven door dit ongeval uit het leven is gerukt.
  Moge zijn ziel in vrede rusten.


  Maak melding
 3. A.M. is na verhoor heengezonden. Kan niet anders aangezien er sprake was van een noodlottig ongeluk. Was het zo noodlottig dan? Hoe goed was A.M als jager als je een mens voor een dier aanziet? Ook in het donker of schemering. Je bent niet zeker van je zaak, hoe ga je dan schoten lossen? Wat is geritsel in het bos? Evengoed had een stelletje naar het bos kunnen gaan om wat te spelen. En trok de man zijn rits naar beneden. Dat is ook geritsel. Dan schiet je dat hert af en blijkt het een mens te zijn. A so yere. Lever je jachtvergunning in, mocht je dat hebben. Bij geritsel moet je geen vin verroeren.


  Maak melding
 4. Er wordt als jager verwacht dat je eerst ziet waarop je gericht zult schieten en niet door geritsel van het struikgewas.
  Dit riekt naar hebzuchtigheid om een hert te schieten.
  De jagers die snacht’s jagen schieten op de rode flikkering van de ogen niet wetende wat er achter deze rode ogen schuilt.
  Het kan een boskikker zijn maar ook een awarie doch ook een hei of een hert of een poema.

  R.I.P. jongeman.


  Maak melding
 5. En dan komt een moeder en/of vader thuis en zit de politie te wachten:
  “Dag mevrouw/meneer, uw zoon is doodgeschoten. Maar omdat het een misverstand was, is de dader heen gezonden.
  Fijn weekend verder, adios!”

  Ik begrijp het systeem in Suriname, wat dit betreft, niet zo goed…..


  Maak melding
 6. Het kan gebeuren, een ongeluk schuilt in een klein hoekje, maar dat de jager zo naar huis wordt gezonden? Ik bedoel, je kijkt toch eerst ff op wat je gaat schieten, minimale straf die zo iemand moet krijgen is: wapen en vergunning (neem aan dat deze aanwezig is) inleveren.


  Maak melding
 7. Een zeer trieste, ongelukkige samenloop van omstandigheden. Vooral triest voor de directe nabestaanden van het slachtoffer.
  Maar ook voor de schutter (de jongen had – gelet op zijn leeftijd – zijn zoon kunnen zijn) die de rest van zijn bestaan hiermee moet leren leven. Lijkt mij geen gemakkelijke opgave.
  Aan alle betrokkenen veel sterkte toegewenst.


  Maak melding
 8. Opzet of geen opzet. Deze man mocht nooit in vrijheid worden gesteld. Hij moet worden beschuldigd van doodslag. Er berust een fikse gevangenis straf hierop.

  Maar nu lijkt het erop dat iedereen in sur vogelvrij is verklaard, als je maar zegt dat je niet met opzet heb geschoten, maar aan het jagen was.
  WAT EEN ONZIN!!!

  Forum reageerders; stel dat het je zoon broer man vader of een bloedverwant zou zijn, hoe zou jij dan reageren. Oooh foutje hij mag naar huis. Denk van niet.
  Wanneer je gaat jagen moet je toch zelf ook van bewust zijn waarop je gaat schieten. En niet op geritsel of bewegende struiken toch. En nu met het gevolg op een zwaar menselijk leed. Ik vind dat deze persoon zijn verantwoordelijkheid moet nemen en voor minstens 20 jaar achter de tralies. Zo niet dat geeft je een vrij brief aan andere jagers doen jullie maar wat.


  Maak melding
 9. Op een bepaald moment hoorde hij een geritsel in het bos en wel nabij de plek waar hij het hert eerder had gezien. Hij zag ook iets bewegen. A.M. loste toen schoten af in de richting waar hij het geritsel gehoord en de beweging gezien had omdat hij dacht dat het dier daar stond.

  Een échte jager mét vergunning, schiet NOOIT enkel op GERITSEL EN BEWEGING. Je schiet pas als je een beest kunt “ aanspreken” zoals dat heet; zeker weten dat het wild is, waarop je mág schieten en dusdanig dat het beest ook meteen dood is= weidelijk jagen. Dat kan nooit op de gok of vermoedens in het donker.
  Dit is dus in alle opzichten strafbaar en deze meneer had nooit vrijgelaten mogen worden.
  Hoe verklaart men dit aan de familie???
  Als moeder had ík dan op mijn beurt, moordgedachten gehad !!!


  Maak melding
 10. Ik ben geen rechter dus ik hou me er buiten, maar……. het is heel triest wat er gebeurd is.
  Stel dat deze jonge 90 jaar oud zou worden, dan gaat er 75 jaren zijn neus voorbij.
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 11. Weer een figuur met het verstand van eem garnaal. Je moet toch eerst zien waarop je gaat schieten voordat je de trekker overhaalt. Dat weet zelfs een kind.


  Maak melding
 12. Nou misschien moet men maar ook gaan ‘jagen’ op al die corrupte politieke figuren. Zolang je maar zegt het was ‘per ongeluk’ krijg je dan geen straf.


  Maak melding
 13. Ik ben vaak mee gaan jagen. Elke jager heeft een soort lamp op zijn hoofd of wel beamer zoals ze uitspreken. Als er iets beweegt dan moet j eerst met j beamer op richten . Je ziet dan de ogen en je blijft daarop gericht licht schijnen het beest zal niet bewegen dan pas schiet je af. Een mensen oog heeft niet hetzelfde effect als van een dier. Maw die jager is naar mijn mening een klootzak. Dronken of iemand die aan het leren was. Trouwens in het binnenland is het misschien ook gebruikelijk dat ze af en toe in het donker baden. Dus waar het j het over. Opsluiten die vent meteen een les voor anderen.


  Maak melding
 14. Dus m.a.w. als ik goed begrijp, verstrekt de SU overheid pordarums( vergunningen) aan klootzakken wier op stem/ geluid/ bewegingen af gaan en neer knallen, zonder te zien of te kijken wat het is!!!

  Ha ha haaaaa SU!! wat een drol en of doorgedraaide varken zijn jullie. wel de gelden op tijd laten betalen als vergunninghouders. laatstelijk begreep ik dat de houderschapsbelasting met 300% omhoog is gegaan!!!

  Weet je!! Die jongen had zeker een droom voor de toekomst!! Doe lul/klootzak heeft zijn leven beroofd!! 30 jaren Santo Boma zonder excuus!!!

  Jaco!! A TORI DIS SARI!!!! MI NO A BI TRA WURTU MORO!!


  Maak melding
 15. Schieten op goed geluk richting geritsel met gevolg een dode jonge knaap i.p.v. een hert, en dan laten je ze lopen, moet ik goed onthouden en kan ik gebruiken voor als ik denk dat er een hert op mijn erf zonder toestemming loopt i.p.v. een inbreker


  Maak melding
 16. @@ JACKO! mi brada niemand in SU is tegenwoordig veilig!! Zelfs (na) bij Atjoni ini a busi, moet je puffen door angst!!! Wat moet ik nog zeggen?? SUU 1000 meter onder water zetten, maar dat is ook geen optie!! ! ding wel zeker en dat is WIEP-DING en hang ze op in de hoogste mahonieboom aan de Dr. sophie redmondstraat od Dr. Nassylaan!!! in par’bo met een parbo!!

  A tori no bung!!


  Maak melding
 17. Deze 45 jager moet zwaar worden gestraft. Als je niet weet wat de prooi is, kan je beter niet schieten in zo’n situatie.

  Jagers behoren een opleiding te krijgen al vorends ze een vergunning krijgen en een geweer mogen gaan kopen. Als dit niet gebeurt zullen dit soort wild west gebeuren zich blijven voordoen in de Amazone jungle van Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 18. Dit is ontoelaatbaar en moet vervolgd worden,anders is het hek van de dam. want dan gaat er elke avondt in het donker geschoten worden met als excuse een of ander dier gezien te hebben
  je moet zeker weten waar je op schiet tog,ik zou zeggen podarm inleveren en uw ogen na laten kyken. een jager moet een goed stel ogen en oren hebben anders moet je niet gaan jagen


  Maak melding
 19. Je hoort geritsel en gaat schieten wat een onzin. Dus je hoeft niet meer te zien waar je op schiet. Opsluiten die idioot maar meneer wordt heen gezonden. Wat een bullshit. Vrijbrief om te schieten wanneer je geritsel hoort. Arm kind. R.I.P.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES