zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameEmanuel Scheek directeur van nieuwe studenten huisvesting in Suriname

Emanuel Scheek directeur van nieuwe studenten huisvesting in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Emanuel Scheek is benoemd tot directeur van de Student Housing Campus Village, van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De nieuwbakken directeur is geen vreemde binnen dit werkgebied. Hij heeft zich op verschillende manieren ingezet bij de totstandkoming van de Student Housing Campus Village. Alvorens de aanbieding geaccepteerd te hebben werd hij ontvangen door president Desiré Delano Bouterse. “Het staatshoofd wilde de garantie hebben dat ik weet wat ik hier kom doen, omdat de bouw van deze studentenhuisvesting een initiatief is van hem.”

De nieuwbakken directeur, die laatstelijk gefunctioneerd heeft als studentenvertegenwoordiger in het universiteitsbestuur, zegt zoveel mogelijk te zullen trachten om zelfstandig zijn organisatie te draaien. “Wij willen niet subsidie afhankelijk zijn, omdat wij de garantie willen hebben dat wanneer er renovaties, onderhoud of vervangingen moeten worden gedaan deze tenminste gedekt zijn. De bedoeling is om tenminste break-even te draaien, om ervoor te zorgen dat hetgeen hier is opgezet behouden blijft voor de komende generaties.”

Scheek geeft aan dat het de opdracht van de president is, om het werk te doen naar zijn beste vermogen en naar eer en geweten. De nadruk is daarbij gelegd op de bijdrage die de studentenhuisvesting moet leveren binnen de ontwikkeling van jongeren. Hierdoor zullen ze een gerichte bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname. De directeur deelt dezelfde mening van de president dat centraal staat, het behouden van wat hier is neergezet, zodat de komende generaties er ook gebruik van kunnen maken.

Vooralsnog zijn er ongeveer 15 studenten ondergebracht in de Village. Directeur Scheek hoopt het aantal binnenkort op te krikken naar 100. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in een vergevorderd stadium. Het ligt in de bedoeling om naast de universiteitsstudenten en studenten van hogere beroepsopleidingen ook middelbare scholieren te accommoderen. De directeur zegt dat hiervoor een promotiecampagne zal worden opgezet.

opening
Fernandes Express
BODO Party

17 REACTIES
 1. ..EMANUEL..SCHEEK..WAT..IK..WIL..
  MEE..GEVEN..AAN..U..DAT..HYGIENE..
  EN..NET..HEID..IN..ACHT..MOET..WORDEN
  GENOMEN..IN..DE.CAMPUS..EN..DAT..GENERATIES..LANG..GEBRUIK..VAN..KAN..GEMAAKT..WORDEN..


  Maak melding
 2. Lang leve het nationaal karakter en Inter etnisch karakter van de benoemingen van deze regering de laatste tijd.

  Zijn er geen Hindostanen, Javanen, Indianen, Chinezen meer die nog benoembaar zijn op hoge posten door deze president.

  Of heeft hij maar een paar gordijn koelies nodig voor zijn podia bijeenkomsten.

  Sari tori.


  Maak melding
 3. Directeur van een campushuis. Een hoge titel en wat is zijn maandsalaris. Zou dit niet in de porfuille van de schoolbestuur moeten vallen.

  Weer een gecreeërde functie voor een politieke vriend.
  LANG LEVE DE LOL!!


  Maak melding
 4. Alleen in SU kan iemand benoemt worden tot directeur terwijl die persoon nog niet droog achter z’n oren is. Daarom komt het land nooit echt tot ontwikkeling. Het draait alleen maar om het regelen van politieke vriendjes.


  Maak melding
 5. @@ Jay!1 Vergeet 1 ding niet!!! SUUS zijn geboren voor een duppie!! de kwartje kunnen zij niet maken!!!!
  Ik gooi de hamer heeeeel ver voor hun!!! En het ergste is SU een land waarbij de 1 de andere nooit iets gunt!1 Land van afgunst dus!! Su moet de naam omdopen in coceland en roversland!! Ik had persoonlijk een ander naam… maar…. ik laat het hierbij!!!

  A TORI NO BUNG!!!


  Maak melding
 6. Studenten zijn niet altijd een lief volk. Ze gebruiken waterslangen om brand te blussen voor water gevechten voor de lol. Natuurlijk water in de hal en kamers.
  Andere manieren om zich te vermaken in de flats zijn er ook. Zoals pagaras in de gangen aftesteken. Zo de direkteur zal zijn handen vol hebben.
  Wanneer zal vriendjes politiek eindigen? Alleen God weet.


  Maak melding
 7. ooit was het plan 8 appartementsgebouw met totaal 250 woningen.
  Er zijn tientallen miljoenen echte dollars geïnvesteerd en het resultaat is marginaal
  Paar honderd bedden in 2 en 4 beds kamers, gedeeld sanitair, voor voor Surinaamse begrippen heel hoge prijzen.
  Nu een directeur met grote woorden over zelfstandig draaien zonder subsidie.
  Zijn doel is 100 studenten te huisvesten, nu na maanden wonen er nog maar 15 dir het kunnen betalen terwijl er ruimte is voor meer dan 300.

  Hoeveel bedrog aanvaard het volk


  Maak melding
 8. Waarom xn Suri’s zo verdomd negatief. … Alles wordt zo zwart afgeschilderd. ..geef de man n kans on zich te bewijzen. … in elk geval mijn complimenten aan de regering alsook mn beste wensen aan dhr Scheek…


  Maak melding
 9. In NL zou het gewoon een beheerder van het complex zijn, maar in Su is het een directeur alleen om enkel het geld wat hij gaat ( krijgen. )
  bun sari tori mang.
  Jacko


  Maak melding
 10. @ Hmolenaa216
  “Ik ken privé woningen in Paramaribo waar meer studenten wonen…”

  dat studenten woningen project (ik bedoel studenten woningen grap) heeft helaas 10tallen miljoenen gekost aan buitenlandse bedrijven en banken en nu is deze pot ook lee terwijl er maar een fractie van de 2.000 appartementen gereed is.


  Maak melding
 11. @ Hmolenaar2016
  “Ik ken privé woningen in Paramaribo waar meer studenten wonen…”

  dat studenten woningen project (ik bedoel studenten woningen grap) heeft helaas 10tallen miljoenen gekost aan buitenlandse bedrijven en banken en nu is deze pot ook lee terwijl er maar een fractie van de 2.000 appartementen gereed is.


  Maak melding
 12. Beste Job en Jojo,

  Binnenkort wordt er ook een onder-directeur benoemd en 5 adviseurs….

  Het is echt te gek voor woorden. In geen enkel ander land dan Suriname bestaat de beroepsbevolking voor de helft uit ambtenaren. Suriname produceert helemaal niks, Zelfs hun tropische groenten en fruit moeten ze nog importeren. Iedereen wil voor lanti ‘werken’.

  Maak iedereen maar directeur, ambtenaar, topper, beleidsadviseur. Bouterse heeft honderd beleidsadviseurs en nog nooit één verstandige beslissing genomen….


  Maak melding
 13. In het rijke NL brengen universiteiten studenten gewoon onder in omgebouwde zeecontainers of zelfs in een grote tent op het universiteitsterrein waar ook nog eens meer dan 300 euro huur per maand voor moet worden betaald. In het veel armere SU doet men groots, speelt men geweldig en bouwt men (met GELEEND geld) een super deluxe appartementsgebouw met alles erop en eraan voor de studenten tegen een bespottelijk lage huurprijs.

  Deze nieuwe studentencampus is niets meer dan een politiek showproject/white elephant welke het land in financieel opzicht lelijk zal opbreken in de toekomst.


  Maak melding
 14. Elke vorm van vooruitgang wordt getorpedeerd door mensen met een bekrompen visie, voor zover je van een visie kunt spreken. Heel goed dat dit bouwproject voor studenten is gestart en tot stand is gekomen. Studenten buiten Paramaribo kunnen nu veel betere huisvesting krijgen in Paramaribo zelf in plaats van in een internaat te gaan wonen of bij familie te gaan logeren. Het scheelt veel kosten die nu niet meer gemaakt hoeven te worden. Ik vind dit een prima oplossing en ik feliciteer de heer Scheek met zijn benoeming. Hij werkt hard voor de gemeenschap in het bijzonder de studentengemeenschap. Heel goed.


  Maak melding
 15. @ Jay
  De containers zijn volwaardige woningen en worden onder 23 jaar verhuurd voor euro 407 / maand excl. service kosten en energei. de studenten krijgen dan ongeveer euro 180 huursubsidie maar wonen dan wel geheel zelfstandig in een eigen huisje van 20 tot 28 m2. Een dergelijke containerwoning kost ongeveer euro 25.000 en wordt in 15 tot 20 jaar terug verdiend.
  In Su krijgt men voor SRD 700 een bed in een 4 persoons of 2 persoonskamer en moeten keuken en badkamer gedeeld worden. terwijl de bouwkosten hoger waren dan in Nederland omdat ????????

  @ H Molenaar.
  Het organisatie model in Suriname is dat een directeur ook al heeft deze geen moer te doen een onderdirecteur nodig heeft en staf afdelingen etc en dat er geen geld over is voor de mensen die iets moeten uitvoeren om de boel draaiende te houden


  Maak melding
 16. Beste JoJo,
  To many chiefs not enough indians.

  Voorbeeld: Stichting Tourisme Suriname. Er was alleen geld voor 30 geaccomodeerde medewerkers en toen was er geen geld meer voor beleid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES